Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Пробвах с F8 и нищо. Ако намеря инсталационен диск, ще мога ли да възстановя системата и файловете си, при положение че това не е диска на първоначалната инсталация?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не че ми е работа и не че знам много но от четеното знам че ако 3 пъти го рестартираш по време на зареждане ще те прати автоматично в спасителен режим, след което можеш да избереш възстановяване на фабричното състояние при което ще е все едно нова инсталация. Но стига толкова за да не ме погнат експертите.

Пробвах с F8 и нищо. Ако намеря инсталационен диск, ще мога ли да възстановя системата и файловете си, при положение че това не е диска на първоначалната инсталация?

Дали ще можете не знам, но би трябвало да ви допусне до Recovery Environment менюто. Бтв...моя грешка, за да се появи Repair Your Computer при натискане на F8 се изисква въвеждането на командата bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy в конзолата на Windows (който обаче в случая не зарежда). Значи остава варианта с инсталационния диск...

http://pcsupport.about.com/od/repair-recovery/a/recovery-drive-windows-8.htm

И точно това недоумявам, как се навивате да преинсталирате толкова често, изумен съм. Никога не съм преинсталирал Линукс! Това като коментар, recovery drive няма ли да помогне?

http://pcsupport.about.com/od/repair-recovery/a/recovery-drive-windows-8.htm

И точно това недоумявам, как се навивате да преинсталирате толкова често, изумен съм. Никога не съм преинсталирал Линукс! Това като коментар, recovery drive няма ли да помогне?

Не говорим за преинсталация а за достигане на Recovery Environment!

..и Recovery диск е същото като да се използва инсталационния диск.

4458d1331242770t-startup-options-menu-bo

4459d1331242770t-startup-options-menu-bo

Заредете Windows 8 Setup, натиснете Shift+F10 и в черния прозорец въведете следния текст:

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /f /v "Shell" /t REG_SZ /d "explorer.exe"

и натиснете Enter.

Напишете

shutdown /r /t 000 /d p:1:1

и натиснете Enter.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Заредете Windows 8 Setup, натиснете Shift+F10 и в черния прозорец въведете следния текст:

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /f /v "Shell" /t REG_SZ /d "explorer.exe"

и натиснете Enter.

Напишете

shutdown /r /t 000 /d p:1:1

и натиснете Enter.

Може ли съвсем като за лаик в сферата да ми обясните това с каква цел се прави.

Утре в работата ще намеря диск и ще пробвам да възстановя системата.  И едно последно питане. Преинсталирането на лаптопа, ако се наложи, нарушава ли му гаранцията по някакъв начин? И има ли гаранция въобще за операционната система? Не че бих го върнала в магазина да ми го преинсталират при положение, че мога да използвам служебен лицензиран софтуер. Но ако това нарушава гаранцията по-добре да им го нося да си го оправят.

Подозренията са, че липсва записът в регистратурата, указващ шела(обвиката) и го инжектираме допълнително.

Аз престанах да ползвам Windows точно по тази причина, нищо не може да се диагностицира. Чувстваш се като на гости има само подозрения, но не и решение на проблема, нито причината. Къде ти е виртуалната конзола, къде ти е лога...

Аз престанах да ползвам Windows точно по тази причина, нищо не може да се диагностицира. Чувстваш се като на гости има само подозрения, но не и решение на проблема, нито причината. Къде ти е виртуалната конзола, къде ти е лога...

Моля спри да се излагаш. Всичко може да се диагностицира, но чрез форума е трудна работа. За подобни проблеми се изисква физически достъп. Специално Wndows 8 има доста повече опции за възстановяване на системата от предишните версии на Windows.

Refresh, Reset PC, Repair Install, Startup Repair, System Restore, връщане на image чрез RE ако има създаден такъв, command prompt, инструмент за тестване на рама, ако по време на използването потребителя е имал благоразумието да направи бекъп на регистрите с Erunt или FRST могат да се възстанови и стара версия на регистри гнездата и т.н. и т.н. Опции бол. Windows-a едва ли се е скапал и сам...може да е била или ползвана програма за чистене на регистри, конфликт с инсталиран софтуер, потребителска грешка, хардуерен конфликт. Не разбирам след като виждате, че се опитваме да помогнем на потребител защо отново разпазвате спора за linux vs Windows след като той приключи... И друго не разбирам...след като си нямате и понятие от Windows защо давате съвети? Все едно аз да почна да давам съвети в Линукс за начинаещи...Не се ли усещата малко?

Подозренията са, че липсва записът в регистратурата, указващ шела(обвиката) и го инжектираме допълнително.

Благодаря за  помощта. Утре ще го боря на свежа глава и въоръжена с диск. IT поддръжката ни в работата не е много на ниво, та с тяхна и ваша помощ ще го оправим проклетия лаптоп. Лека вечер.

Нали уж не било убуу да се дефрагментира SSD ама..

264c497aa8ff.png

facepalm на квадрат!! Дефрагментацията в Windows 8 не е като дефрагментацията в Windows 7. Виж си снимката....Windows 8 дефрагментира само останалите дялове. Щом засече SSD той не предлага дефрагментация, а оптимизация...сиреч - изпраща TRIM команди...аз затова казвам, че Windows 8 е оптимизиран за SSD, но Mozo неговото си знае...

И да пусна ли ?

Да, ще приключи за 3 секунди. Подобна е и опцията във всеки софтуер за оптимизация на SSD.

Снимка от Samsung Magician:

TaQPrkD.jpg

Ако беше за мен щеше да е на руски :) Хубаво че ми даваш ама не съм много добре с Английския.

Аз се предавам...правете, каквото знаете и сметнете за добре. white%20flag.gif

http://windows.net.ru/win-8/nastroyka-sistemy/571-optimizaciya-windows-pod-ssd-disk.html

Аз от тук взех някои идеи. 

Пък има време достатъчно да си чета това онова..

Моля спри да се излагаш. Всичко може да се диагностицира, но чрез форума е трудна работа. За подобни проблеми се изисква физически достъп. Специално Wndows 8 има доста повече опции за възстановяване на системата от предишните версии на Windows.

Това ми е последното мнение в раздел с Windows: SSH. 

Преинсталирането на лаптопа, ако се наложи, нарушава ли му гаранцията по някакъв начин? И има ли гаранция въобще за операционната система? Не че бих го върнала в магазина да ми го преинсталират при положение, че мога да използвам служебен лицензиран софтуер. Но ако това нарушава гаранцията по-добре да им го нося да си го оправят.

Гаранция за операционна система няма. 

В магазина не са длъжни да ви преинсталират операционната система. По-скоро биха го изпратили в сервиза. Там ще го преинсталират, след което ще ви го върнат с диагнозата, че проблемът е софтуерен, и е по вина на ползвателя. Това може да означава, че ще се наложи да си заплатите ремонта.

Съветвам ви внимателно да си прочетете условията на гаранцията - в гаранционната карта, или на сайта на производителя/вносителя/сервиза. Ако е нужно, вземете телефона на оторизирания сервиз, и им задайте тези въпроси. 

А иначе аз бих ви посъветвал да си намерите инсталационен диск със същата версия на Windows, която е била инсталирана. И да опитате с него да направите поправка на системата, или в краен случай да преинсталирате, след което да търсите начин да регистрирате новата ОС с ключа, който е закупен с лаптопа. Пак повтарям - не е желателно на същия лаптоп да инсталирате друг WIndows, легален, и да го регистрирате с друг номер. Защото в такъв случай губите един лиценз. Който е от порядъка на (примерно) 200 лв.

Гаранция за операционна система няма. 

В магазина не са длъжни да ви преинсталират операционната система. По-скоро биха го изпратили в сервиза. Там ще го преинсталират, след което ще ви го върнат с диагнозата, че проблемът е софтуерен, и е по вина на ползвателя. Това може да означава, че ще се наложи да си заплатите ремонта.

Съветвам ви внимателно да си прочетете условията на гаранцията - в гаранционната карта, или на сайта на производителя/вносителя/сервиза. Ако е нужно, вземете телефона на оторизирания сервиз, и им задайте тези въпроси. 

А иначе аз бих ви посъветвал да си намерите инсталационен диск със същата версия на Windows, която е била инсталирана. И да опитате с него да направите поправка на системата, или в краен случай да преинсталирате, след което да търсите начин да регистрирате новата ОС с ключа, който е закупен с лаптопа. Пак повтарям - не е желателно на същия лаптоп да инсталирате друг WIndows, легален, и да го регистрирате с друг номер. Защото в такъв случай губите един лиценз. Който е от порядъка на (примерно) 200 лв.

По отношение на гаранцията, странното е, че в гаранционната книжка където текста е на английски пише, че има гаранция за софтуера 180 дена. В БГ текста обаче въобще не пише за такава гаранция, а само за хардуера.

Но всъщност проблема е решен. Успях с чужда помощ да вляза в прозореца, където са Refresh, Reset PC, Repair Install, Startup Repair, System Restore, Оказа се, че си има цака за това: влиза се в boot менюто, излиза се без нищо да се променя (с F10 e при мен) и почва да се натиска F12. Пуснахме му първо System restore, но изглежда, че точката не беше достатъчно ранна и нищо не стана, освен че при пускане на лаптопа сам си показваше опциите за възстановяване без F12 да натискам. После му дадохме Refresh... и тръгна. Но ме върна в абсолютно начална позиция, само промените в картинките на десктопа и началния екран се бяха запазили и слава богу всички документи. Според колегата, който ми помагаше, най-вероятно е станал някакъв конфликт между Nod-a и останките от деинсталираното McAfee. Сега ми качи друга антивирусна и дано не прави проблеми, че почти 3 часа го възстановяваме.

Благодаря отново на всички за идеите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.