Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Той човека просто е тръгнал с негативната нагласа да изкара кирливите ризи на джама. То и аз така, както съм начинаещ в Линукса, мога да го накарам да изглежда също толкова трагично. :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

1-во той не е начинаещ и 2-ро начинаещ, означава, човек, който не пипа там, където не разбира. Линукс е много по-добър за начинаещи, не се слагат никакви драйвери - пускаш и работи.

bvbfan, с горното писание ще вземеш да ме зарибиш да стана linux fan - ш съ въртя кат' един вентилатор вътре (в линуса) :)

1-во той не е начинаещ и 2-ро начинаещ, означава, човек, който не пипа там, където не разбира. Линукс е много по-добър за начинаещи, не се слагат никакви драйвери - пускаш и работи.

Айде стига глупости. Нали съм ги ползвал и двата. Определено Линукса поне на мен не ми е по-лесен и никога няма да бъде, а с Windows мога да си правя всичко (както и върлите линуксджии си компилират сами ядрата и т.н.). Всеки да си ползва това, което му е удобно, но не е задължително да се тролва раздела. Аз ако отида и почна да пиша в Линукс раздела ще ме ощавите като пирани. :) То се пита за конкретни проблеми, но когато човек е предубеден няма как да се помогне - не и от разстояние...най-лесно става с TeamViewer. За един-два въпроса, когато човек има основата може да се ползва форума, но за такива нещица просто няма как да стане чрез форума.

А да...и в офиса сме с няколко легални Windows-a и на всички останали компютри, които не са за работа със специализиран софтуер за видео обработка са с Линукс...питай колежеките колко им е лесен Linux-a а ги ползват главно за печатарки!!!

Само на сис админите, които поддържат мрежите и интернета са си с Линукс и си се чувстват като у дома си. Но за специализирани програми за видеообработка, Линукса просто не става (въпреки, че kdenlive не е толкова лоша сама по себе си).

Е, как така диска ти е скапан,пък Windows-а ти бил виновен?!

Последно кое - диска или Winows?

Като ти чета всичките писания и мъки с тая операционна система, направо мъка ми става!

Явно не е за тебе!Карай с Линукс - там е къде по-лесно!

Ами реално е доста по-лесно. След всички тези преживявания. А и звука който там не го търся с ловджийско куче.

Платил съм си. След като плащам лайнарите от M$ трябва до ми гарантират на 1000% че всичко ще е безпроблемно.

Айде стига глупости. Нали съм ги ползвал и двата. Определено Линукса поне на мен не ми е по-лесен и никога няма да бъде, а с Windows мога да си правя всичко (както и върлите линуксджии си компилират сами ядрата и т.н.). Всеки да си ползва това, което му е удобно, но не е задължително да се тролва раздела. Аз ако отида и почна да пиша в Линукс раздела ще ме ощавите като пирани. :) То се пита за конкретни проблеми, но когато човек е предубеден няма как да се помогне - не и от разстояние...най-лесно става с TeamViewer. За един-два въпроса, когато човек има основата може да се ползва форума, но за такива нещица просто няма как да стане чрез форума.

А да...и в офиса сме с няколко легални Windows-a и на всички останали компютри, които не са за работа със специализиран софтуер за видео обработка са с Линукс...питай колежеките колко им е лесен Linux-a а ги ползват главно за печатарки!!!

Само на сис админите, които поддържат мрежите и интернета са си с Линукс и си се чувстват като у дома си. Но за специализирани програми за видеообработка, Линукса просто не става (въпреки, че kdenlive не е толкова лоша сама по себе си).

Айде не се прави на жертва.. Преди време бяхте си направили даже тема... Защо Линукс не струва или нещо такова и само тролствахте.. Главно simtech....

Ами реално е доста по-лесно. След всички тези преживявания. А и звука който там не го търся с ловджийско куче.

Платил съм си. След като плащам ла**арите от M$ трябва до ми гарантират на 1000% че всичко ще е безпроблемно.

Ми обърни се към форумите на MS или на телефоните им за поддръжка...тук не сме поддръжка на Windows, а просто доброволци. :)

Ако бях на заплата към MS нямаше проблеми...но...

Хем ми е смешно, хем ме дразни отношението и нетолерантността на линукс потребителите тук (е, не всички). Постоянно се появява някой линукс "емисар" във ВиндоЛЗ разделите да натрапва мнението си за двете ОС! Колко Windows потребители са направили същото в Linux разделите? Излиза, че Windows потребителите са мн. по-толерантни от прехвалените "свободни" потребители.

И нека не тролстваме че не ставал за професионални цели.

Нека се фокусираме над това за което се плаща и пак нещо не работи. Онова е безплатна система и си казват че не гарантират. Но все пак такива детски болести няма.

Платил съм си. След като плащам ла**арите от M$ трябва до ми гарантират на 1000% че всичко ще е безпроблемно.

Айде не се прави на жертва.. Преди време бяхте си направили даже тема... Защо Линукс не струва или нещо такова и само тролствахте.. Главно simtech....

Я виж колко поста имам там и колко имаш ти и колегите ти в не само тази, а в целия Windows раздел и пак ми приказвай.

И нека не тролстваме че не ставал за професионални цели.

Нека се фокусираме над това за което се плаща и пак нещо не работи. Онова е безплатна система и си казват че не гарантират. Но все пак такива детски болести няма.

Ми не става поне за целите с които се занимавам аз. А това, че се плащало и не работило нали знаеш...на кривата ракета, космоса и пречи.

Ами те са гарантирали,колкото могат.За задклавиатурните устройства,обаче са безпомощни!

Аз лично не искам да карам и един човек да ползва Линукс. Няма да влизам в полемика. Фактите са си факти.

Ами те са гарантирали,колкото могат.За задклавиатурните устройства,обаче са безпомощни!

Да бе виновен е този който е купил диска и този диск който са му дали е преебан. Айде стига.

А относно проблема със 4.0 звука в Windows където не върви посмъртно..

В Линукс това за 2 секунди го глася само отварям пулсаудио и си задавам 4.0 и всичко работи.

Сега да си имаме уважението...

Трябваше под прехваления Windows да включа 5.1 при положение че системата ми е 4.0 та за да имам някакъв звук и на филми.

Аз лично не искам да карам и един човек да ползва Линукс. Няма да влизам в полемика. Фактите са си факти.

И какви са фактите? Ти пазарния дял знаеш ли колко е в момента?

http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems

Да бе виновен е този който е купил диска и този диск който са му дали е преебан. Айде стига.

А относно проблема със 4.0 звука в Windows където не върви посмъртно..

В Линукс това за 2 секунди го глася само отварям пулсаудио и си задавам 4.0 и всичко работи.

Сега да си имаме уважението...

Трябваше под прехваления Windows да включа 5.1 при положение че системата ми е 4.0 та за да имам някакъв звук и на филми.

Това с кой плеър го гледаш? Замислял ли си се, че проблема може да е в ползвания софтуер? Специално аз на моята 5x1 нямам проблеми да извадя звук ина 5-те колони, Дори в тубата през браузъра. Имам и плъгин за winamp, който даже изключва останалите канали и го прави звука стерео и мога да си превключвам на стерео или на 5x1.

Пазарният дял не е основание да мислиш, че ползваш добра ОС. Не си компетентен да се заиграваш с мен, разбирам много повече от теб. Това, че много дезинформирани хора ползват Windows нищо повече.

Пазарният дял не е основание да мислиш, че ползваш добра ОС. Не си компетентен да се заиграваш с мен, разбирам много повече от теб. Това, че много дезинформирани хора ползват Windows нищо повече.

Нима? До момента от коментарите ти не си личи по нищо, а аз даже нямам претенциите, които имаш ти. Сам си прави изводите. :D

А кое е основание?Дай твоите критерии за добра ОС.

Компетентен в какво?Или така - по-принцип....

Какво значи дезинформирани?От кого,как?Дай пример.

Парите определят нагласите, въпреки, че чист Линукс не харесвам и Андроид - тръгна по същият път. За справка ви пиша, Линукс има навсякъде дори и там, където не сте и помисляли. IP камери, телевизори, домашни роботи (тия дето режат, цедят и т.н.) да не говорим за game сървърите, където си играете в "мрежа" е тая "мрежа" е Линукс. Windows не нищо повече от комерсиален софтуер, като такъв се цели да се печелят пари, затова има реклама и т.н. - рекламата не означава, че едно нещо е добро дори напротив.

И какви са фактите? Ти пазарния дял знаеш ли колко е в момента?

http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems

Това с кой плеър го гледаш? Замислял ли си се, че проблема може да е в ползвания софтуер? Специално аз на моята 5x1 нямам проблеми да извадя звук ина 5-те колони, Дори в тубата през браузъра. Имам и плъгин за winamp, който даже изключва останалите канали и го прави звука стерео и мога да си превключвам на стерео или на 5x1.

Както казах всеки софтуер дори и с вградения Media Player.

А моите колони са 4. И при настройка за 4 просто няма звук.

Нима? До момента от коментарите ти не си личи по нищо, а аз даже нямам претенциите, които имаш ти. Сам си прави изводите. :D

Той разбира доста повече от теб. И аз разбирам доста повече от теб. Аз винаги доказвам тезите си. А ти говориш по инерция през повечето време.

Какъв пазарен дял искаш да има безплатна ОС каквато е Линукс ?

Парите определят нагласите, въпреки, че чист Линукс не харесвам и Андроид - тръгна по същият път. За справка ви пиша, Линукс има навсякъде дори и там, където не сте и помисляли. IP камери, телевизори, домашни роботи (тия дето режат, цедят и т.н.) да не говорим за game сървърите, където си играете в "мрежа" е тая "мрежа" е Линукс. Windows не нищо повече от комерсиален софтуер, като такъв се цели да се печелят пари, затова има реклама и т.н. - рекламата не означава, че едно нещо е добро дори напротив.

Да не забравями е валве. Те избраха Линукс.

Това е вярно, но пропускаш и друго...понякога повечето ползване означава, че хората предпочитат да си купят Windows пред алтернативата да ползват Linux, Който е безплатен. Предпочитат дори да си купят и MAC, който също е Unix базиран...защо според теб е така. Заради улеснения интерфейс при който имат още да наваксват при Linux. И заради страха от terminal конзолата. :)

Разбира се, че всяка ОС си има предимства и недостатъци. Линукс има по-малко бацили, ползва се за банкиране, сървъри и т.н. но и това се променя. С новите версии на MS и наличието на виртуализация Hyper-V. Отделно предпочитам да съм по-атакуван под Windows, но да знам как да се проверя до ring0 за заради, отколкото да съм защитен с Линукс и да не се усетя ако нещо ме цапне и че няма и да мога да се проверя на дълбоко, просто защото няма да имам нужните познания. Има и куп специализиран софтуер, който просто няма как да се подкара под Linux или ще е мъчение. Дори един Adobe Premiere върви под Mac и Windows, но не и под Linux. Това е...Лично аз предпочитам да ползвам и двете. Едната като основна и една LiveCD базирана, ако искам да изтрия упорит файл, папка, копиране на файлове от повреден Windows и т.н. За всяко нещо има поле за изява. :)

Той разбира доста повече от теб. И аз разбирам доста повече от теб. Аз винаги доказвам тезите си. А ти говориш по инерция през повечето време.

Какъв пазарен дял искаш да има безплатна ОС каквато е Линукс ?

Защо тогава аз нямам проблеми с ОС и помагам в чужбина за чуждите проблеми? Няма значение by the way. Разбирайте си, не ми пречите. :)

Това че не познавам дълбоко уиндоус не значи че не разбирам много повече от теб. А ти само говориш глупости.

По-добре си спести коментарите за Линукс че ще се изложиш още повече.

Специализираният софтуер за това е такъв, Адобе го правят не случайно за платени ОС, защо да го правят за безплатни? МАК е друг клон на Юникс и той е готов продукт за ползване, затова се продава. Продуктът продава, Линукс не е продукт и никога няма да бъде. Има много добър безплатен софтуер, но именно защото е безплатен не се споменава много, не е само GIMP има Krita и тонове добър софтуер. Аз не съм против собственическия софтуер, дори съм програмист и работя по такъв, но много лесно се пренебрегва свободния и това ужасно ме дразни, защото виждам, че е много добър. 

Специализираният софтуер за това е такъв, Адобе го правят не случайно за платени ОС, защо да го правят за безплатни? МАК е друг клон на Юникс и той е готов продукт за ползване, затова се продава. Продуктът продава, Линукс не е продукт и никога няма да бъде. Има много добър безплатен софтуер, но именно защото е безплатен не се споменава много, не е само GIMP има Krita и тонове добър софтуер. Аз не съм против собственическия софтуер, дори съм програмист и работя по такъв, но много лесно се пренебрегва свободния и това ужасно ме дразни, защото виждам, че е много добър. 

Виж, това ми е ясно, но тук говорим само за ОС, не за прилежащия към една ОС софтуер. Аз съм фен на open-source програмите и 90% гледам да ползвам само такива, ако удовлетворяват  изискванията ми. За тези за които няма алтернативи, тогава вече се налага да се бръкна. Кой не иска да мине метър... :)

Това че не познавам дълбоко уиндоус не значи че не разбирам много повече от теб. А ти само говориш глупости.

По-добре си спести коментарите за Линукс че ще се изложиш още повече.

В коя сфера? Най-много в Линукс и може би в хардуера (защото бачкаш в сервиз). Да не би да разбираш повече от мен в премахване на зловреден софтуер, скриптове, видеообработка и т.н. Всеки си има силни и слаби страни...кой програмиране, кой правене на web страници, кой в препоръчване на нови конфигурации. С подобни изказвания само ти се излагаш. Аз не мисля, че съм говорил глупости за времето прекарано досега във форумите. Всеки човек е нормално да сгреши, но на фона на тези на които съм помогнал мога да го преживея. Така че гледай собствените си дела. Аз ще оставя моите да говорят за мен и ще напусна темата. :)

Виж, това ми е ясно, но тук говорим само за ОС, не за прилежащия към една ОС софтуер. Аз съм фен на open-source програмите и 90% гледам да ползвам само такива, ако удовлетворяват  изискванията ми. За тези за които няма алтернативи, тогава вече се налага да се бръкна. Кой не иска да мине метър... :)

В коя сфера? Най-много в Линукс и може би в хардуера (защото бачкаш в сервиз). Да не би да разбираш повече от мен в премахване на зловреден софтуер, скриптове, видеообработка и т.н. Всеки си има силни и слаби страни...кой програмиране, кой правене на web страници, кой в препоръчване на нови конфигурации. С подобни изказвания само ти се излагаш. Аз не мисля, че съм говорил глупости за времето прекарано досега във форумите. Всеки човек е нормално да сгреши, но на фона на тези на които съм помогнал мога да го преживея. Така че гледай собствените си дела. Аз ще оставя моите да говорят за мен и ще напусна темата. :)

Това го казвам относно нападката ти че аз съм виновен за де са ми продали преебан диск уж оригинален.

Кой не иска да мине метър... :)

Нямах предвид минаване на метър, погледни от друг ъгъл... Що се отнася до вируси - тук две мнения няма - хабер си нямам.

Освен това има отворен софтуер, който не работи на Windows, за сведение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.