Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Използваеми - възможно да се ползват

Използвани - в момента заети

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

~400 mb са заделени за вградената видеокарта тъй че няма причина да се притесняваш.

~400 mb са заделени за вградената видеокарта тъй че няма причина да се притесняваш.

Това маалко не е вярно - заделени са за нуждите на хардуера, но не само за видеото. Или проблеми с хардуера/BIOS:

https://support.microsoft.com/bg-bg/kb/978610

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейте!

Взех си чисто нов лаптоп ( HP 250 G3) с windows 8.1 

всичко точно, но локалния ми пълен, а реално няма нищо в него някво recovery, което дори не знам за какво е там.

Може ли да ми кажете как да си го изчистя без да загубя нищо важно?

Здравейте!

всичко точно, но локалния ми пълен, а реално няма нищо в него някво recovery, което дори не знам за какво е там.

Това recovery ти е backup/image на операционната система. Ако след време нещо се скапе, с помощта точно на това recovery ще можеш да възстановиш лаптопа до състоянието, в което си го закупил. Каквото и да ти казват не го трий.

Иначе, виж какъв е размера на дял C - това ще ти е основния дял, в който да си запазваш информация. В recovery дяла не прави нищо.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Здравейте!

пусне програмата TreeSizeFree да сканира и дай снимка на резултата да видим какви папки има на харда.

Привет на всички!

На скоро ходих при един приятел да му преинсталирам лаптопа!

Той е с W8.1,но поиска да му поставя W7.

Преди да отида при него попрегледах някои неща от нета,как мога да премахна W8.1.

Отидох до тях,влезнах в биоса на лаптопа,премахнах опцията за защита (Security - Disabled) ,a на Legacy Support  - Enabled!

Сложих диска (избрах опцията за буутване от диск),но нищо не стана,поставих флашка ( подготвена с rufus ),тръгна успешно до момента,в който стигна до опциите за разделяне и форматиране на харда и изписа следното (говоря по памет) :

"Моля поставете външно устройство с диск"

Имам портабъл CD/DVD Writer/Recorder поставих го,но нищо не стана,нищо не зареди!

Въпросът ми е какъв може да е проблема и в какво греша,че не успява да се инсталира W7?!

Модела на лаптопа е : HP 15-r150nu

П.П.

В биоса не видях връзка за превключчване на CSM!

Благодаря на всички отговорили предварително! :handshake:

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Ако дискът е GPT, трябва да стане в MBR.

Не знам дали диска е GPT,но ако пробвам по този начин (виж клипчето по долу),дали няма да стане?!

https://www.youtube.com/watch?v=DQf9YqbD8WI

Точно за diskpart щях да пиша, ако машината е с GPT. Провери също флашката да не е на USB 3.0 порт (син)

А може и без загуба на данни - с AOMEI Partition Assistent:

https://www.youtube.com/watch?v=2X2V6b4vb6Y

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейте!

Моля за съдействие, на конфигурацията от подписа, Windows 8.1 крашва като за световно, постоянно разни BSOD, без значение колко пъти преинсталирам системата... Подозирах видеото - смених картата, смених и рамта... Да не би от дъното да идват проблемите, или от ТЪПИЯ Windows....Захранването е ново също. Пробвах също така да инсталирам Windows 8.1 свален наскоро от сайта на MS, както и стар такъв записан на диск - разлика няма, още щом инсталирам и ми дава различни BSOD... Най-честите са wink32, ntoskrnl. Non-page,  IRQL NOT LESS OR EQUAL, като най-често срещания и при който бера ядове е ntoskrnl.exe, при него появи ли се почти е невъзможно да буутна компютъра. Въобще останах безс нерви! Не мисля че е причината в дисковете, защото HD Santinel показва 100% здраве на дисковете, както и сканинг през cmd чрез командата chkdsk, и всичко е наред - няма лоши сектори.

Вече си мисля, дали да не мина на Windows 7.

Благодаря!

Здравейте!

Моля за съдействие, на конфигурацията от подписа, Windows 8.1 крашва като за световно, постоянно разни BSOD, без значение колко пъти преинсталирам системата... Подозирах видеото - смених картата, смених и рамта... Да не би от дъното да идват проблемите, или от ТЪПИЯ Windows....Захранването е ново също. Пробвах също така да инсталирам Windows 8.1 свален наскоро от сайта на MS, както и стар такъв записан на диск - разлика няма, още щом инсталирам и ми дава различни BSOD... Най-честите са wink32, ntoskrnl. Non-page,  IRQL NOT LESS OR EQUAL, като най-често срещания и при който бера ядове е ntoskrnl.exe, при него появи ли се почти е невъзможно да буутна компютъра. Въобще останах безс нерви! Не мисля че е причината в дисковете, защото HD Santinel показва 100% здраве на дисковете, както и сканинг през cmd чрез командата chkdsk, и всичко е наред - няма лоши сектори.

Вече си мисля, дали да не мина на Windows 7.

Благодаря!

Проблема със сигурност не е в windowsa,аз съм с 8.1 и за мен това е най-сполучливият windows.Тези крашове най-вероятно се предизвикват от някои от драиверите или от новия хардуер,аз съм почти сигурен,че и седмица да сложиш проблемите ще си останат.Пробвай sfc/scanow и диагностика на рамта,ако знаеш как се прави в win8

.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Проблема със сигурност не е в windowsa,аз съм с 8.1 и за мен това е най-сполучливият windows.Тези крашове най-вероятно се предизвикват от някои от драиверите или от новия хардуер,аз съм почти сигурен,че и седмица да сложиш проблемите ще си останат.

Човека има проблем ти му обясняваш кои Windows е по добър.

Днес от Майкрософт зарадваха и потребителите на Уиндоус 7 и Уиндоус 8 с два чудесни ъпдейта - 

https://support.micr...n-us/kb/3080149 и https://support.micr...n-us/kb/3075249

добавящи красотата на телеметрията и следенето в Уиндоус 7 и Уиндоус 8.

Ами така де - няма само ние с Уиндоус 10 да сме прецакани с телемертията и следенето :)

Пропускаш един важен детайл... Ние с Windows 7, 8.1 можем да избираме дали да го инсталираме или не, докато при 10-ката каквото Ви натресът като ъпдейт, такова....;-)

Днес от Майкрософт зарадваха и потребителите на Уиндоус 7 и Уиндоус 8 с два чудесни ъпдейта - 

https://support.micr...n-us/kb/3080149 и https://support.micr...n-us/kb/3075249

добавящи красотата на телеметрията и следенето в Уиндоус 7 и Уиндоус 8.

Ами така де - няма само ние с Уиндоус 10 да сме прецакани с телемертията и следенето :)

Здравейте!

Днеска се появи един проблем с windows.Много бавно започна да работи,стартира се 40 минути.Когато с мишката натисна в/у една икона ,след 1-2минути ми показва ,че съм натиснал в/у нея.Някоя програма отваря също толкова бавно.До вчера всичко беше нормално.Дори когато натисна за изключване мисли 30 мин. за да се изключи.Не знам как да пусна автоматичната поправка и не знам дали ще помогне.Някакви съвети?

Редактирано от pecata6289 (преглед на промените)

Здравейте!

Днеска се появи един проблем с windows.Много бавно започна да работи,стартира се 40 минути.Когато с мишката натисна в/у една икона ,след 1-2минути ми показва ,че съм натиснал в/у нея.Някоя програма отваря също толкова бавно.До вчера всичко беше нормално.Дори когато натисна за изключване мисли 30 мин. за да се изключи.Не знам как да пусна автоматичната поправка и не знам дали ще помогне.Някакви съвети?

Здравей.Имаш ли антивирусна ? Скоро сканирал ли си системния дял за вируси ? Пусни една проверка на диск C.Възможно е да си хванал някой malware или Trojan ако си теглил от чужди сайтове извън БГ !!!

Здравейте!

Oт деня в ,който е работил нормално да сте теглили нещо ,което може би да бъде заразено? Пуснете едно сканиране на анти-вирусна каквато ползвате!

Пуснете си тук и конфигурацията! Можете също да се насочите към раздела за остраняване на зловреден хардуер.

Лека Вечер

Колеги, как да изтрия въпросната програма. Пробвах с опциите appwiz.cpl, но като го напиша и отворя като администратор нищо не се получава. Пробвах също и с промяна на UAC на ниво "Никога не ме информирай..." , но пак не успявам да деинсталирам програмата. Използвам Windows 8.1 Pro

post-262587-0-88521500-1440451079_thumb.

Може би avast пречи....ако видеото не помогне, виж коментара под него:

+iStephenRxxV|V3rmillion The reason for this problem is you have an antivirus program that is interfering with your ability to use utorrent and thus the utorrent unistaller. The solution is to allow access to all utorrent files through your antivirus software. Then make sure utorrent isent running by starting the task manager (Control Alt Delete) and ending the utorrent task. Then go to files, desktop, (User Name), App Data (make sure view hidden folders is on), then Roaming. Find the utorrent folder and delete it. Then go to google and reinstall the latest version of utorrent. once it installs, you will be able to uninstall it normally in the control panel. hope this helps someone.

или тези съвети:

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20140515134205AAsKVoc

http://winaero.com/blog/fix-you-do-not-have-sufficient-access-to-uninstall-a-program-please-contact-your-system-administrator/

Може би avast пречи....ако видеото не помогне, виж коментара под него:

Понеже стана някакво омазване и реших направо да преинсталирам уиндоуса, така и така беше на 2-3 дена. Сега вече всичко се оправи :)

Благодаря все пак за указаната помощ! :)

Жалко...иначе методи имаше още...да се намери и стартира деинсталатора на програмата като администратор и т.н. Странното е, че досега на мен подобен проблем никога не ми се е появявал, а ползвам и SmartScreen и UAC на максимално ниво на сигурност. Според мен Avast! в момента е държала utorrent-a на suspend и това е попречило да се деинсталира.

Поздрави!

Колеги, след последната преинсталация (Windows 8.1 x64) ми се появи една неприятна особеност, за справяне с която ви моля за помощ. Много често, като изключвам компютъра по стандартния начин, той се рестартира. Няма съобщение за грешки, няма сини екрани. Когато втория път го изключа, всичко е наред.

Нямам представа какви настройки съм бутал, много се :) . Не знам и каква допълнителна информация да дам. Но ще съм благодарен за малко светлина по въпроса.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.