Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Написал съм ясно MS Word какъв wordpad

Aquarias ти и наполовина не отговори на въпроса ми. Защо седмицата идва с този пакет а осем не? С какво друго мога да отворя .doc файлове?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Написал съм ясно MS Word какъв wordpad

Aquarias ти и наполовина не отговори на въпроса ми. Защо седмицата идва с този пакет а осем не? С какво друго мога да отворя .doc файлове?

Никой Windows не идва директно с Офис пакет! Нещо сте се объркал!

Казано честно може би наистина се изразих неподготвено. Как така всеки windows даже и моите два предни лаптопа си имаха седмица с Word Paint и т.н. Става малко комично, защото за 3 път задавам едни и същи въпроси по различен начин, и получавам отговор на въпроса с въпрос или само колкото да има пълнеж.. :conversation:

Прикачения файл:

В ляво е WordPad (има го вграден в Windows)

В дясно е MS Word (част от MS Office и не е вграден в MS Windows, а се купува отделно)

post-8563-0-76922700-1402486284_thumb.pn

Казано честно може би наистина се изразих неподготвено. Как така всеки windows даже и моите два предни лаптопа си имаха седмица с Word Paint и т.н. Става малко комично, защото за 3 път задавам едни и същи въпроси по различен начин, и получавам отговор на въпроса с въпрос или само колкото да има пълнеж.. :conversation:

получавате отговори базирани на информацията която подавате във въпроса (а и донякъде на "четене на мисли" от наша страна - навик, просто)

защо word не присъства в windows [издание и версия по ваш избор]? защото е с отделен пакет

защо го е имало в предишните ви два лаптопа а сега не (не е ясно дали пак имате лаптоп)? защото (тук ще поспекулираме малко) повечето лаптопи закупени с оригинален windows software пристигат и с така наречения bloatware който включва често и допълнителни пакети, версии за пробно използване та дори и промоции 1+1 (т.е. windows + орязан office пакет)

колкото повече информация подавате, толкова по-точно ще можем да ви отговорим

а що се отнася до това с какво друго можете да отворите *.doc(*.docx):

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_office_suites#Main_components - ето доста подробен списък при това придружен със сравнение между съставните компоненти на на различните пакети  

• 2 седмици по-късно...

Никой Windows не идва директно с Офис пакет!

Съвсем ясно е казано и е така. Ако вие сте ползвали някоя, най-вероятно руска, сглобка на Windows 7 installation disk, това е друг въпрос. Няма как Windows ДА СЕ ПРОДАВА заедно с Офис пакет. Всеки си има неговата цена!

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Как се променят настройките на PPPOE връзката в Windows8, след като веднъж са въведени и е създадена? Например при създаването е въведено грешно потребителско име или парола.

Сложена ли е отметка да я помни?кликни с левия на компютъра до часовника и в ляво ще се покажат наличните конекции, там би трябвало да ти даде да въведеш и дветедругия вариант е с десен на самата конекция и от там вече някое от контекстните менюта, но пиша от телефона и не мога да проверя в наси за да си спестиш нерви, що просто не я изтриеш? И без тва се прави за секунди

Сложена ли е отметка да я помни?...за да си спестиш нерви, що просто не я изтриеш?

Много ясно, че е сложена отметка да я помни, иначе всеки път ще трябва да се въвежда наново на ръка. А чрез триенето не спестявам нерви, добавям такива. Примерно преинсталирам компютъра, но преди това искам да препиша USERNAME на връзката, за да мога после да го въведа и да го дам на човека - как ще стане? Повечето хора като им ги направят иконките техниците или някой друг човек и нямат си и понятие какви са им данните на PPPOE акаунта. В Windows XP/Vista/7 такива проблеми няма - по всяко време можеш да видиш USERNAME или да редактираш данните, ако въведеш нещо неправилно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не искам инструменти от трета страна. Тази програма я знам. Питам - има ли подобна функция в Windows8 или това е поредното осиране от страна на Microsoft, които прецакват работещи функционалности за сметка на дебилизъм.

като кликнеш с десен>properties има една чавка на втория таб remember my credentials май от там се махаше да го помниама не ми се проверява че съм през рутерbtw след като я направиш както трябва, направи я да се стартира със стартирането на уиндоус-а с бат файл, така винаги ще можеш да видиш паролата као се наложи преинсталация

като кликнеш с десен>properties има една чавка на втория таб remember my credentials май от там се махаше да го помниама не ми се проверява че съм през рутер

С тая чавка не става - не ти дава възможност да видиш потребителското име.

преди малко си играх с конекциите ей тъй за спорта (заб.: още съм зад рутер), но поне открих начина

Публикувано изображение

това го правищ с десен бутон

успехи

пак ти предлагам след това да я направиш с bat файл, че да можеш да си виждаш винаги паролата и името

преди малко си играх с конекциите ей тъй за спорта (заб.: още съм зад рутер), но поне открих начина...пак ти предлагам след това да я направиш с bat файл, че да можеш да си виждаш винаги паролата и името

Мерси, но това върши работа само за половината въпрос. Не мога да вляза в дома на клиента Х и да му цъкам бат файлове, нито такива е имало преди. Трябва да може да се използва универсален начин, вграден в OS да се видят тия данни, както го има при WindowsXP/VISTA/7.

следвайки логиката би трябвало да са преместени в метро Control Panel, но може и да ги няма

• 2 седмици по-късно...

здравейте качих windows 8.1  32бит и имам проблем със драивера на видео картата ] която е този модел 

mobile intell gma 4500mhd бихте ли ми казали от къде мога да намеря драивер 

мерси предварително 

официално няма (и е много вероятно никога да няма)потърсете в google моднати драйвъри за този чипсет/видео, но 100% сигурни резултати няма

официално няма (и е много вероятно никога да няма)потърсете в google моднати драйвъри за този чипсет/видео, но 100% сигурни резултати няма

мерси много а ако карам със маикрософтския драивер проблем ли е забелязвам от време на време размазване на монитора което е сто процента от видеото а не ми се връща на виндовс 7 

мерси много а ако карам със маикрософтския драивер проблем ли е забелязвам от време на време размазване на монитора което е сто процента от видеото а не ми се връща на виндовс 7 

здравеите колеги ето линк към работещи драивери за 8 http://www.eightforums.com/graphic-cards/4418-mobile-intel-series-4-intel-hd-graphics-1st-generation.html

и да, и нев общи линии положението е на кантар - картите от това поколение (при мен е ati hd2400) поддържат без проблем 8.1, но производителите не са мотивирани "финансово" да пишат драйвъри за конкретния хардуер (разбираемо). аз лично между мс драйвъра и този на ати (официално и за мен няма, но има врътки) не намирам голяма разлика. все пак отговора за всеки хардуер е различен - опитай и разбери: в предния пост виждам че са дали едно от решенията (аз направих само прост search в google), така че нищо не пречи да опиташ

и да, и нев общи линии положението е на кантар - картите от това поколение (при мен е ati hd2400) поддържат без проблем 8.1, но производителите не са мотивирани "финансово" да пишат драйвъри за конкретния хардуер (разбираемо). аз лично между мс драйвъра и този на ати (официално и за мен няма, но има врътки) не намирам голяма разлика. все пак отговора за всеки хардуер е различен - опитай и разбери: в предния пост виждам че са дали едно от решенията (аз направих само прост search в google), така че нищо не пречи да опиташ

ето постнал съм по горе решение на проблема и за другите потребители качих 32 битовия драивер и за сега си работи без проблеми 

пробвах да мина на линукс ос но нещо все не може да ме грабне както трябва 

ето постнал съм по горе решение на проблема и за другите потребители качих 32 битовия драивер и за сега си работи без проблеми 

пробвах да мина на линукс ос но нещо все не може да ме грабне както трябва а

качих драивера обаче продалжава от време на време дисплея да се размазва ще може ли да ми обясните на какво може да се дължи това

Имам един проблем с windows 8.1 update. Когато отварям непримерно магазина ми се закача  на лента на задачите опитвам се да го отворя, но не става. Имам и още един. Когато отварям някой браузър например Google chrome понякога го отваря, но понякога не го отваря не знам защо. Когато го отвори работи много бавно и винаги пише че не отговаря. Незнам какво да прая лаптопа ми е Acer aspire e1-531

Процесор Intel Celeron b830 1.80 Ghz 1.80 Ghz

RAM 4,00 ГБ

ВИДЕО КАРТА INTEL HD GRAPCHIHS 4000

32 БИТА

Благодаря предварително

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Имам един проблем с windows 8.1 update. Когато отварям непримерно магазина ми се закача  на лента на задачите опитвам се да го отворя, но не става. Имам и още един. Когато отварям някой браузър например Google chrome понякога го отваря, но понякога не го отваря не знам защо. Когато го отвори работи много бавно и винаги пише че не отговаря. Незнам какво да прая лаптопа ми е Acer aspire e1-531

Процесор Intel Celeron b830 1.80 Ghz 1.80 Ghz

RAM 4,00 ГБ

ВИДЕО КАРТА INTEL HD GRAPCHIHS 4000

32 БИТА

Благодаря предварително

Може да се наложи преинсталация или инсталиране на 64 битовата версия на Windows 8.1

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.