Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Провери дали имаш KB2871389,иначе run > ms-windows-store:WindowsUpgradeдокторе ти друга работа нямаш ли си та си седнал да навираш личните си предпочитания навсякъде - щом иска човека ще си качва

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Провери дали имаш KB2871389,иначе run > ms-windows-store:WindowsUpgradeдокторе ти друга работа нямаш ли си та си седнал да навираш личните си предпочитания навсякъде - щом иска човека ще си качва

Лични предпочитания мога да имам за жени и вино . Тук съм задал въпрос . Отговора ще е пожелание на човека . Кой каквото си иска ще качва и сваля . Тук май до вчера се ревеше от разни процеси дето товарели процесора до гушата  . Да си спомняш какво се оказа при почти всичките ? Ако си забравил да ти припомня - от автоматичните безразборни ъпдейти.Решението забрави ли какво беше ? Да ти припомня ли че беше спиране на прословутите ъпдейти . Тук какво имаме -  човек който прави същото от което други пищяха . Не съм питал човек с цел да му се бъркам в нещата , а да видя какво е основанието му да прави  това , пък и да се запита защо му задавам този въпрос .

На теб лека вечер , а на Lucky_Luck ако иска да ми отговори , ако не желае-негова воля . И при двата варианта му желая успех .

Уина радва...Искам да попитам как се изключва автоматичното обновяване на драйвъри и програми.Още преди да инсталирам наличните драйвъри, уина ми свали (уж) последни драйвъри за видеото, които се оказаха не дотам последни.Искам аз да определям кое и кога ще се инсталира. :rolleyes:

Aquaris, на 11 Яну 2014 - 6:19 PM, написа:

Провери дали имаш KB2871389,иначе run > ms-windows-store:WindowsUpgradeдокторе ти друга работа нямаш ли си та си седнал да навираш личните си предпочитания навсякъде - щом иска човека ще си качвапдейт

Имам го този ъпдейт.

Лични предпочитания мога да имам за жени и вино . Тук съм задал въпрос . Отговора ще е пожелание на човека . Кой каквото си иска ще качва и сваля . Тук май до вчера се ревеше от разни процеси дето товарели процесора до гушата  . Да си спомняш какво се оказа при почти всичките ? Ако си забравил да ти припомня - от автоматичните безразборни ъпдейти.Решението забрави ли какво беше ? Да ти припомня ли че беше спиране на прословутите ъпдейти . Тук какво имаме -  човек който прави същото от което други пищяха . Не съм питал човек с цел да му се бъркам в нещата , а да видя какво е основанието му да прави  това , пък и да се запита защо му задавам този въпрос .

На теб лека вечер , а на Lucky_Luck ако иска да ми отговори , ако не желае-негова воля . И при двата варианта му желая успех .

Обикновенно при всяка нова инсталация на нова операционна система инсталирам всички ъпдейти с гриф важни/ImportantЩом разработчикеът си е направил труда да ги маркира като важни значи или поправят пропуски/грешки в самата система или подобряват работата на системата/компонентите. Другите ъпдейти маркирани като препоръчителни ги преглеждам и селектирам според нуждите ми. Но да седна да чета за 100 и повече важни ъпдейта - гласувам доверие че щом са маркирани като важни значи са важни. Това е моят избор. Ти като не искаш да инсталираш ъпдейти и смяташ че оптимизацийте от самият разработчик на системата и поправките на крешките и затварянето на критични дупки не са важни .... - твое си решение и избор. както казах сега за пръв път инсталирам 8-ца и незнам кой са ми излишни - но щом Microsoft  ги е маркирал като важни и е платил на разрабочиците и програмистите да ги напишат - значи е имало за какво. В последствие на редовните месечни ъпдейти винаги чета кой ъпдейт какво поправя/оправя/оптимизира и си решавам какво е важно и от значение за мен. Не всички сме "гений и програмистчета" че да си закърпваме и поправяме сами операционната система. Като стигна до това ниво ще мина на Линукс и сам ще си го пиша и оптимизирам. До тогава ще разчитам на Microsoft и на елементарната електронна хигиена и защита от паразити и вредители и вредни привички.Винаги си следя какво инсталирам и после как си го почиствам от разните папки, и регистри на компа. Следя си и сървисите, и стартъпа и избягвам съмнителните сайтове имейли и разни добавки към програмите.Тук потърсих прост съвет и помощ - как да мина към 8.1 без да се налага да тегля 3-4Gb или да преинсталирам.

Обикновенно при всяка нова инсталация на нова операционна система инсталирам всички ъпдейти с гриф важни/Important

Щом разработчикеът си е направил труда да ги маркира като важни значи или поправят пропуски/грешки в самата система или подобряват работата на системата/компонентите. Другите ъпдейти маркирани като препоръчителни ги преглеждам и селектирам според нуждите ми. Но да седна да чета за 100 и повече важни ъпдейта - гласувам доверие че щом са маркирани като важни значи са важни. Това е моят избор. Ти като не искаш да инсталираш ъпдейти и смяташ че оптимизацийте от самият разработчик на системата и поправките на крешките и затварянето на критични дупки не са важни .... - твое си решение и избор. както казах сега за пръв път инсталирам 8-ца и незнам кой са ми излишни - но щом Microsoft  ги е маркирал като важни и е платил на разрабочиците и програмистите да ги напишат - значи е имало за какво. В последствие на редовните месечни ъпдейти винаги чета кой ъпдейт какво поправя/оправя/оптимизира и си решавам какво е важно и от значение за мен. Не всички сме "гений и програмистчета" че да си закърпваме и поправяме сами операционната система. Като стигна до това ниво ще мина на Линукс и сам ще си го пиша и оптимизирам. До тогава ще разчитам на Microsoft и на елементарната електронна хигиена и защита от паразити и вредители и вредни привички.

Винаги си следя какво инсталирам и после как си го почиствам от разните папки, и регистри на компа. Следя си и сървисите, и стартъпа и избягвам съмнителните сайтове имейли и разни добавки към програмите.

Тук потърсих прост съвет и помощ - как да мина към 8.1 без да се налага да тегля 3-4Gb или да преинсталирам.

Харесах отговора ти заради старанието да развиеш нещо . Както и очаквах - всяка дума е защото Майкрософт ги е написал ..., щом ги има значи еди какво си ..... А с това "...До тогава ще разчитам на Microsoft и на елементарната електронна хигиена и защита от паразити и вредители и вредни привички..." ,всяка друга думичка е просто излишна .

Пак благодаря за отговора , просто нямаше нужда от всичкото това писане , можеше с две думи да напишете " Ами така съм чул че се прави "

Хубав ден

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Уина радва...Искам да попитам как се изключва автоматичното обновяване на драйвъри и програми.Още преди да инсталирам наличните драйвъри, уина ми свали (уж) последни драйвъри за видеото, които се оказаха не дотам последни.Искам аз да определям кое и кога ще се инсталира. :rolleyes:

достатъчно е да инсталирате по-нова версия от тази която е инсталирал уиндоус сам, стига разбира се да има такаване разбрах само откъде е очакването че уиндоус 8 сам ще качи последната версия на драйвърите?

не разбрах само откъде е очакването че уиндоус 8 сам ще качи последната версия на драйвърите? 

Очаквания нямам, просто предположение.Интересно от къде ги дърпа?

Имам неприятен проблем с последната версия на скайпа.След вписване процесора и диска полудяват и така докато го затворя.Копютъра става неизползваем и дори след затваряне трябва ръчно да "убивам" процеса в таск-а.

Публикувано изображение

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Използвай метро версията или portableпоне аз така правя - основно метро, и един portable прашасва нейде по харда

Метро версията е отврат, портейбъл ще да е...

Би ли ми казал как се затварят приложенията, че само от таск-а ги затварям? :D

Влачиш до долу, задържаш няколко секунди и ще разбереш кога приложението се е затворилоа кое му е отврат на скурето? 99% от десктоп функципбалностите ги има

какво става - никой ли няма решение за моя проблем с миграцията към 8.1 От магазина не ми го дава, и от ъпдейт центъра не ми излиза като ъпдейт този сървис пак. Дайте решение на проблема

run > ms-windows-store:WindowsUpgrade - нищо ли не ти даде? още в предния пост го написах

Някаква идея как се премахват приложенията от метро-то, не от началният екран, а от там дето се появяват автоматично след инсталирането им?

Публикувано изображение

Става голямо мазало...Искам да оставя само определени.

поиграй си със съдържанието в тези две папки (или само с едната ако имаш само един потребител)

• [*]за всички потребители
C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuPrograms [*]за отделния (логнат в момента) потребител C:UsersusernameAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuPrograms

поиграй си със съдържанието в тези две папки (или само с едната ако имаш само един потребител)

[*]за всички потребители C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuPrograms

Изтрих всичко и файда - никаква...

разлогни и логни на ново де, еее...

Прощавай, не те разбрах.

Ако говориш за вписване и отпсисване,направих го, но има частичен ефект.Все още има ненужни апликаций, които не искам да са там..

ам аз пробвах само с папката на жа(б)вата - след лог офф-лог он - я нямаше

http://techbeat.com/2014/01/windows-9-will-april-2015-says-microsoft/ Експериментът свърши ! Да живее (новият) експериментът !....

Microsoft си забиват автогол с пускане на нов Windows всяка година. Нещо, което могат да го пуснат като Service Pack го пускат като нов продукт? И при все, че пак ще е с меро боза? А да направиш сървърна версия на Windows с Metro е практически безмозъчност.  :angry:

Колеги, къде се намира Windows Experience Index в 8.1, за да видя резултата на лаптопа?

Колеги, къде се намира Windows Experience Index в 8.1, за да видя резултата на лаптопа?

Мисля, че го махнаха, нека и колегите да кажат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.