Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Не ,то антивирусната го е изключила.

Може ли да видите във folder option - Always show icons, never thumbnails дали е изключено, да го включите?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Може ли да видите във folder option - Always show icons, never thumbnails дали е изключено, да го включите?

Маркирах го ,но не се оправя.Май ще се върна на WIndows7.

Здравейте! Насичат ли ви клиповете в youtube, и въобще в други сайтове, където има клипове, например новинарски и т.н, при използване на Firefox 25?

Имам чувството - че Firefox става все по-некадърен браузър... Опера пък я направиха близнак на Chrome.... Chrome нямам намерение да ползвам...

Някаква свястна алтернатива?

Windows 8.1 е легален!

Здравейте! Насичат ли ви клиповете в youtube, и въобще в други сайтове, където има клипове, например новинарски и т.н, при използване на Firefox 25?

Имам чувството - че Firefox става все по-некадърен браузър... Опера пък я направиха близнак на Chrome.... Chrome нямам намерение да ползвам...

Някаква свястна алтернатива?

Windows 8.1 е легален!

Да потвърждавам насичат бях, с Windows 8 Enterprice, това беше една от причините да се върна на 7-цата и направо се родих, скоро 8 няма да сложа. И аз се оглеждам за свестен браузер,но не намирам таkъв...

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Здравейте, колеги!Докараха ми един ейсър с 8-ца, от снощи го разучавам и взех да му свиквам, и да ми харесва. Проблемът ако така може да се нарече е, че първоначално като го включих, долу в дясно имаше иконка с захранването (батерия), но на следващият ден като го включих отново и иконката я няма. Всички драйвъри за Windows 8 х64 са свалени от сайта на производителя и инсталирани, в Device Manager-а няма липси! Най-интересното е, че след сканиране за хардуерни промени, иконката се появява долу в ляво, но след време отново си плюе на петите :D

Пс. 18 страници назад и за момента нищо, ще продължа с четенето по-късно... :biggrin:

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Кликете на триъгъчничето до иконите и (дори иконата да е там) изберете customize и в списъка изберете тази икона да се показва винаги

Кликете на триъгъчничето до иконите и (дори иконата да е там) изберете customize и в списъка изберете тази икона да се показва винаги

Въпреки, че статуса на иконката е да се показва, както и за известия, се скрива/изчезва по някой път, както съм го писал по-горе.

Това, което ми предлагате с "показване винаги" е за всички икони в лентата, нали? Защото индивидуално за икона няма - Публикувано изображение

не, може да се избира индовидуално за икона/и

не, може да се избира индовидуално за икона/и

Добър вечер! Извинявам се за късния отговор!

Естеството на проблема (ми) е друга де, защото като я няма иконката на захранването (батерията) долу в дясно, а от Power Options изчезва плана за работа на батерия непосредствено с нея, както съм показал на скрийна тук.

Деинсталирайки Microsoft AC Adapter (в червено) и след като сканирам за нов хардуер се появява ново, което когато батерията долу в дясно е изчезнала, също не фигурира.

Публикувано изображение

Но след рестарт, отново се прецаква и иконата на захранването изчезва от лентата и съответно планът за работа на батерия от Powe Options.

Аз имам проблем с windows 8

Когато го инсталирах нямах никакви проблеми

*Не съм инсталирал никакви драйвери, защото win-на ми даде опция да ги инсталира автоматично*

Но след два-три дни интернет-а стана непоносимо бавен,а при 7-та няма никакви проблеми!

Пробвах да инсталирам драйвера за 7, но не ми разреши!

Помощ! Благодаря предварително!

Лаптопа ми е Dell Inpirion N5010

Аз имам проблем с windows 8

Когато го инсталирах нямах никакви проблеми

*Не съм инсталирал никакви драйвери, защото win-на ми даде опция да ги инсталира автоматично*

Но след два-три дни интернет-а стана непоносимо бавен,а при 7-та няма никакви проблеми!

Пробвах да инсталирам драйвера за 7, но не ми разреши!

Помощ! Благодаря предварително!

Лаптопа ми е Dell Inpirion N5010

Пробвай в Compatibility Mode с драйвера за 7цата....

отидете на сайта на realtek и си свалете драйвър за 8/8.1 и следващия път си инсталирайте всички драйвъри когато такива има за вашият хардуер независимо какво ви предлага ОС

Здравейте!

Имам “някакви“ проблеми с работата на операционната система на компютъра... Не знам до колко са сериозни и за това реших да потърся мнението на хора по-компетентни от мен - тук, в този сайт. 

Накратко за ситуацията.... След сериозно “омазване“ (както се изрази човек от екипа на сайта, който много ми помогна) на системата, дължащо се на неправилна (и може би ненужна) “работа“ с програми като TuneUp и WindowsManager 8  компютъра ми бе сериозно увреден. Потърсих помощ във форумите на сайта и я получих. След няколко дни на нерви и всевъзможни опити/ варианти част от проблемите бяха решени с помощта на човек от екипа (B-boy, благодаря ти още веднъж), но се появяваха нови или някои оставаха (бяха твърде много, а и системата твърде увредена) нерешени.. Друг....ъъъъъ.... потребител на сайта ми спомена за опциите “рефреш“ и “резет“ на OS, които били новост в Уиндоус 8, консултирах се с гореспоменатия експерт от страницата и стигнахме до мнение, че това е най-доброто, което може да се направи, за да се изчистят проблемите.

Реших да опитам първо по първия начин, а именно чрез “рефреш“.  Направих го и голяма част от проблемите са решени, но.... все пак мисля, че все още има такива гледайки логовете от ЕventViewer. Не знам до колко са сериозни, за това и търся съвет/ мнение тук, от вас..

Благодаря ви, ще чакам отговор, когато е удобно за вас.

П.С. Забравих да спомена... Уиндоус-а ми е лицензиран, не е някоя “пиратка“ :)

Поздрави!

Здравейте!

Имам “някакви“ проблеми с работата на операционната система на компютъра... Не знам до колко са сериозни и за това реших да потърся мнението на хора по-компетентни от мен - тук, в този сайт. 

Накратко за ситуацията.... След сериозно “омазване“ (както се изрази човек от екипа на сайта, който много ми помогна) на системата, дължащо се на неправилна (и може би ненужна) “работа“ с програми като TuneUp и WindowsManager 8  компютъра ми бе сериозно увреден. Потърсих помощ във форумите на сайта и я получих. След няколко дни на нерви и всевъзможни опити/ варианти част от проблемите бяха решени с помощта на човек от екипа (B-boy, благодаря ти още веднъж), но се появяваха нови или някои оставаха (бяха твърде много, а и системата твърде увредена) нерешени.. Друг....ъъъъъ.... потребител на сайта ми спомена за опциите “рефреш“ и “резет“ на OS, които били новост в Уиндоус 8, консултирах се с гореспоменатия експерт от страницата и стигнахме до мнение, че това е най-доброто, което може да се направи, за да се изчистят проблемите.

Реших да опитам първо по първия начин, а именно чрез “рефреш“.  Направих го и голяма част от проблемите са решени, но.... все пак мисля, че все още има такива гледайки логовете от ЕventViewer. Не знам до колко са сериозни, за това и търся съвет/ мнение тук, от вас..

Благодаря ви, ще чакам отговор, когато е удобно за вас.

П.С. Забравих да спомена... Уиндоус-а ми е лицензиран, не е някоя “пиратка“ :)

Поздрави!

Дайте логовете, да ги видим?

Здравей!

Бая са.. Ще ги сложа в текстов документ и ще го прикача.

Ето файла.

А този лог е от вчера и както и другите се повтаря всеки ден:

Unable to read the performance counter strings defined for the 002 language ID. The first DWORD in the Data section contains the Win32 error code.

Отделно имам някакъв проблем с публикуването тук. Като се опитам ме лог аут-ва....

Нов текстов документ (2).txt

Добро утро.

Изникна ми един проблем. Ъпгрейднах от win 8 до 8.1 и вече нито мога да тегля приложения от Store приложението нито мога да пусна някое от сегашните си приложения. Всички програми и игри от декстопа тръгват, но windows приложенията от старт менюто не.

Четох из нета за подобен проблем и на едно място пишеше, че е от антивирусната. Ако не успея да намеря отговор на проблема, ще се наложи да я премахна и да видя какво ще стане. Антивирусната е McAfee оригинална подарък със закупуването на лаптопа.

Добро утро.

Изникна ми един проблем. Ъпгрейднах от win 8 до 8.1 и вече нито мога да тегля приложения от Store приложението нито мога да пусна някое от сегашните си приложения. Всички програми и игри от декстопа тръгват, но windows приложенията от старт менюто не.

Четох из нета за подобен проблем и на едно място пишеше, че е от антивирусната. Ако не успея да намеря отговор на проблема, ще се наложи да я премахна и да видя какво ще стане. Антивирусната е McAfee оригинална подарък със закупуването на лаптопа.

Нямам подобен проблем, но не ползвам и "външна" антивирусна, обаче... тази McAfee не е ли с платен лиценз само за една година? Ако е така, то след 1 година или ще трябва да си закупиш нов лиценз или да сложиш друга антивирусна.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Добро утро.

Привет!

Да се изкажа и аз.. И аз имам подобен проблем.. Конкретно с Уиндоус 8 приложенията като вашите. Не съм ъпгрейдвал до 8.1 версия, защото не мисля, че въпросната е “достатъчно“ завършена (това си е лично мое мнение).. Не мисля, че проблема е заради посочената вградената антивирусна.. Аз също я имах със закупуванаето на лаптопа ми, но я деинсталирах - ползвам друга такава. По-скоро проблема с тези приложения се крие другаде, но аз не съм достатъчно компетентен, за да ви посоча от къде произлиза..

Успех!

Добро утро.

Пробвайте да ре-регистрирате магазина за приложения - тук.

Нямам подобен проблем, но не ползвам и "външна" антивирусна, обаче... тази McAfee не е ли с платен лиценз само за една година? Ако е така, то след 1 година или ще трябва да си закупиш нов лиценз или да сложиш друга антивирусна.

Да, антивирусната е за 1 година.

А за проблема ако някой знае как да се оправя да каже :)

EDIT:Намерих решение в един сайт за Магазина, Камерата и още 2 приложения http://blogs.msdn.com/b/notime/archive/2013/10/18/fix-store-app-in-windows-8-1.aspx

4те прилжения тръгнаха! Обаче останалите нещат. Ще пробвам да ги реинсталирам през магазина и дано се оправят.

EDIT2:Магазина може да тръгва, но неиска да ми инсталира нищо. При изтеглянето на някое приложение ми излиза грешка:

Something happened and this app couldn't be installed. Please try again. Error code: 0x80070002

Понякога кода на грешката е 0x80246007

Отворих Windows Update troubleshooter и когато завърши там сканиранията си ми излезе това: http://prikachi.com/images/214/6856214L.png

EDIT3(последен):Занулявам му настройките след малко и толкова. При зануляването, ще изтрие 8.1 и ще ми остави 8ицата. Просто не ми се занимава.

Редактирано от Wicked- (преглед на промените)

Колеги имам едно питане относно 8 - как мога да си поставя системните папки в контекстно каскадно меню?

Имам да имам Windows, Syste32, App data, Local App data на десния бутон на мишката за максимално лесно достигане до тях когато ми трябват. Ако има работещо решение - моля споделете го.

http://www.faqforge.com/windows/add-right-click-menu-to-open-any-folder-on-windows/макар че на мен ми е по-удобно с %...%пък и никога не знаеш кога на някой хакер ще му хрумне да завре системна директория на несистемен диск/дял

http://www.faqforge.com/windows/add-right-click-menu-to-open-any-folder-on-windows/макар че на мен ми е по-удобно с %...%пък и никога не знаеш кога на някой хакер ще му хрумне да завре системна директория на несистемен диск/дял

Аз разреших проблема по малко по различен начин. Директно с Start8. Tам има добавяне на къстъм папки. Сега системните папки ми се намират на стартбутона.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.