Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Някой намерил ли е решение за рекламите в Windows 8.1 и ако е намерил нека да го сподели моля.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

С 64-бита съм на 8-цата и ми е чудно защо постоянно ми мига мишката? Като я движа не мига...

Здравейте на всички,

Инсталирах на HP Compaq 6715s W 8.1  за проба и общо взето съм доволен от него, но ми прави впечатление, че драйверът за видео картата Radeon X1200 series  универсален майкрософтски и не позвалява разрешаваща способност повече от 1024х800. Опитах да инсталирам драйвер взет от сайта на производителя, който е отбелязан, че е за 8.1, но след инсталирането му (ОС не го отхвърля) излиза съобщение, че "Уиндоус смята, че драйверът ви е up to date" и в действителност нищо не се инсталира. Някой да е имал подобен проблем? Да добавя, че правя това с админски права.

Поздрави

Цъ, драйвър няма дори и за 8, което прави задачата не невъзможна, но със съмнителни резултат; ще трябва да се търси моднат драйвър по форумитеуспех, но моя съвет е да се върнете на 7

Цъ, драйвър няма дори и за 8, което прави задачата не невъзможна, но със съмнителни резултат; ще трябва да се търси моднат драйвър по форумитеуспех, но моя съвет е да се върнете на 7

здравейте  аз си качох моднатия драивер  за 8 и съм доволен как се държи системата за сега 

в иначе официални драиверти за 4 серия на интел има само за 64  битов виндовс 7 

• 3 седмици по-късно...

здравейте  аз си качох моднатия драивер  за 8 и съм доволен как се държи системата за сега 

в иначе официални драиверти за 4 серия на интел има само за 64  битов виндовс 7 

и  аз определено се върнах на 7 64 бит и със драивери системата върви много по добре 

след  като няма дараивери за 8 8.1 по добре да си стоим на седем 

дори на две мапини съм още със win xp 

и си работят идеално 

С Windows 8.1 съм откакто излезе официално, някъде към края на миналата година. Свикнах с новия интерфейс. Моето мнение е, че тази ОС е много стабилна и бърза, с много възможности.

Реших да преинсталирам уиндоуса(8.1) на моя HP Pavilion G6(Core i5 @ 2,5 GHz, 6 GB RAM, 750 GB HD итн). Заедно със лаптопа ми има инсталационен диск с Windows 8. Каква беше изненадата ми когато го сложих в DVDто и от целия диск(иначе пълен) се показа само един Read me файл,който ме уведомява че диска е записан в UDF файлова система. Която би трябвало да се подържа от осмицата ама нещо не се получава в случая. Затова имам следните въпроси:

Инсталационния диск който е с лаптопа става ли за нещо ли е за боклука?

Ако сваля друг диск с 8 или 8.1 дали ще ми приеме серийния номер който е за оригиналния уиндоус на лаптопа или от оригинален ще трябва пак да си търся начини да го активирам итн.

Благодаря предварително!

Сигурен ли си, че диска е точно инсталационен с 8 ? Принципно се дават дискове с драйвери, а инсталацията си е на хард диска.

Ами да. На диска ясно си пише само Windows 8. Само се чудя защо са го записали в тази файлова система и защо не иска да го чете.

Кога се появява този тест? Под Windows или при зареждане на системата от DVD?

Здравейте, днес си купих ЛАПТОП HP PAVILION 15-N051 F6F63EA/F6F49EA NB.

Windows 8. Служителят в магазина ми каза, че за да го направя 8,1 е необходимо първо да ъпдейтна актуализациите, след това от магазина да изтегля 8,1. Отчете ми 90 актуализации, теглих ги цяла вечност, инсталираха се цяла вечност,подготвяха се за конфигуриране и накрая-грешка при конфигурирането на актуализациите на Windows, връщане назад, не спирай компютъра ,да ама това вече продължава над 4 часа, и ни напред, ни назад. ѝ. Как да го спра ?

Ще чакаш, това предлагат М$, ъпдейтите може да ти скъсат нервите.

Ще чакаш, това предлагат М$, ъпдейтите може да ти скъсат нервите.

Два пъти ми изписа, че се рестартира и после пак същия текст... Какво е М$ ?

Имал е предвид Мicrosoft. А иначе въпреки, че пише да не се спира понякога се налага да се рестартира. Рестартирай го от Reset бутона и виж дали ще успее да върне промените (rollback changes) или пак ще забие. Може да се наложи да опиташ в Safe Mode.

Друг вариант е да пробвате следните две команди:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

http://www.vmwareandme.com/2014/01/guide-failure-configuring-windows.html

Имал е предвид Мicrosoft. А иначе въпреки, че пише да не се спира понякога се налага да се рестартира. Рестартирай го от Reset бутона и виж дали ще успее да върне промените (rollback changes) или пак ще забие. Може да се наложи да опиташ в Safe Mode.

Друг вариант е да пробвате следните две команди:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

http://www.vmwareandme.com/2014/01/guide-failure-configuring-windows.html

Успя сам да си влезе в началното меню, но като отида на магазина и поискам Уиндоус 8.1,отново ме праща да правя ъпдейти и сега отново виси на изтегляне на 98 актуализации от поне 15 минути. Докато успея да ги изтегля, може да станат 108.

За последните 30-40 дни попадам на 2 лаптопа с Windows 8.1, "умрели" след ъпдейт - BSOD.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

С програма за отстраняване на неизправности май върнах нещата в изходна позиция и... започнах отначало, вече провери за актуал., изтегли ги , подготви се за инсталация и започна да инсталира. Дано на финала да не се омаже пак.

Изглежда невероятно мисля скоро да мина на него !

Вече всичко е 6

Здравейте!  От известно време използвам Windows 8  на Asus лаптопче ( 3 ГБ RAM; Pentinium® Dual-Core CPU @ 2.20Ghz; 32 битова ОС)
Бих желал да му направя една преинсталация на ОС, но не успявам да намеря подходящ торент за да сваля .iso файла. Бих бил много благодарен ако ми дадете линк за Windows 8.1 ( на който по-новите Aps в App Store работят) защото на текущата версия не ми позволява да използвам много приложения... 

Здравейте!  От известно време използвам Windows 8  на Asus лаптопче ( 3 ГБ RAM; Pentinium® Dual-Core CPU @ 2.20Ghz; 32 битова ОС)

Бих желал да му направя една преинсталация на ОС, но не успявам да намеря подходящ торент за да сваля .iso файла. Бих бил много благодарен ако ми дадете линк за Windows 8.1 ( на който по-новите Aps в App Store работят) защото на текущата версия не ми позволява да използвам много приложения... 

Това не ти ли върши работа

If you’re running Windows 8, visit the Windows Store for a free update to Windows 8.1.

Или виж това - http://www.techverse.net/download-windows-8-1-iso-image-using-windows-8-product-key/

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Това не ти ли върши работа

Ами App Store ми казва, че версията която използвам не ми позволява да го ъпдейтна през App Store

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.