Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Някой знае ли в win 8 как се инсталира по-старата периферията, която в 7 беше достъпна чрез XP Mode?

Става въпрос за скенер UMAX Astra 4600, който имашe драйвери до win XP.

Редактирано от Flower_A (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой знае ли в win 8 как се инсталира по-старата периферията, която в 7 беше достъпна чрез XP Mode?

Става въпрос за скенер UMAX Astra 4600, който имашe драйвери до win XP.

Compatibility Mode - Use in Windows 8

Тъй като навярно от мързел не ми се минават 40 страници писания, Я ми кажете струва ли си да инсталирам win 8 на машинката? По добър ли е от 7 и по- важното, колко повече "яде" от него. Случайно разбрах днеска, че заради това, което работя ми се полага напълно легален win 8 Еnt, както и новия Office пакет и сега се чудя дали да го инсталирам, Лаптопът не е кой знае какво, но всякак ще се справи с него: i3, 6gb ram, вграден HD3000+ gt540m. Опасенията ми са, че напоследък го товаря само с игрички и видео обработка и се чудя дали ще загубя ценни fps (въпреки, че игрите си ползват отделното видео) и производителност при тези процеси.И последно: Оffice 2013 нали пак може да си запаметява както  в docx., така и в doc. 

Мерси :)

Имайте предвид, че все още няма български езиков пакет за офис 2013. На сайта от където теглете, има един многоезичен езиков пакет, който включва забележете само английски език! За какво му е на човек този езиков пакет след като самият офис си е на английски?

....

А всички игри от 2005 насам съвместими ли са с Уин7 или с Уин ХР? Не са. А всичко, което е съвместимо с Уин7 съвместимо ли е с ХР? Не е. Следователно коя операционна система(която да е съвместима с всичко) ползваш?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

За какво ти е win8, без Metro UI ?

Стой си на ХР :)

Тук малцинство от хора сме се събрали и се опитваме да обясним на мнозинството(повечето от тях дървени философи), че 8 е много по-добър от към функционалност и бързодействие спрямо всички предни ОС взети заедно(включително и Linux-базираните ОС) и то точно заради известното Metrо UI дет всеки се плаши и реве като го види! Но много малко хора са отворени да опитат нови неща, защо така, честно казано не мога да си го обясня!

Поздрави

ми тогава спрете да лъжете. много повече запецвания и замисляния има от време на време в сравнение със 7 (който не съм сигурен дали има такива) чак мишката зацепва... а рестартите и шътдауните - толкова бавно нещо не бях виждал... по ресурси може да хаби по малко от 7, но ресурсите на машината са да се ползват, не да си стоят... има проблеми и с security policy - примерно стартирам някоя програма като администратор - ако е плеър няма да отваря шернати файлове по мрежата, ако е архиватор няма да разархивира, дори такива записани на локалния диск... мишката пък много трябва да се ръчка в ъглите на екрана за да изкара онова идиотско меню за изключване примерно... трябва да се молите нещо да не се счупи (което става супер лесно ако цъкне тока за момент и компа се рестатира), щото после отиват 3 часа за да прави repair, след който на половината инсталирани програми ще липсват файлове...

.....

Писането на латиница е като да пишеш с лайна по стената.Чете се, но не е красиво !

това е тъпо оправдание, след като програмистите на калдата са вградили. и може та ползваш тяхната кирилица...

http://free.hit.bg/injinera/JAZI_Conv.htm ето ти конвертор - пишеш на олигофреница в горното поле, и натискаш LAT-->CYR, излиза в долното поле на кирилица

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

ми тогава спрете да лъжете. много повече запецвания и замисляния има от време на време в сравнение със 7 (който не съм сигурен дали има такива) чак мишката зацепва... а рестартите и шътдауните - толкова бавно нещо не бях виждал... по ресурси може да хаби по малко от 7, но ресурсите на машината са да се ползват, не да си стоят... има проблеми и с security policy - примерно стартирам някоя програма като администратор - ако е плеър няма да отваря шернати файлове по мрежата, ако е архиватор няма да разархивира, дори такива записани на локалния диск... мишката пък много трябва да се ръчка в ъглите на екрана за да изкара онова идиотско меню за изключване примерно... трябва да се молите нещо да не се счупи (което става супер лесно ако цъкне тока за момент и компа се рестатира), щото после отиват 3 часа за да прави repair, след който на половината инсталирани програми ще липсват файлове...

Писането на латиница е като да пишеш с лайна по стената.Чете се, но не е красиво !

това е тъпо оправдание, след като програмистите на калдата са вградили. и може та ползваш тяхната кирилица...

http://free.hit.bg/injinera/JAZI_Conv.htm ето ти конвертор - пишеш на олигофреница в горното поле, и натискаш LAT-->CYR, излиза в долното поле на кирилица

Ако ти кажа, че при мен няма никакви зацепвания и замисляния, особено мишката, че рестартите и шътдауните са по-бързи отколкото на Уин7 ще ми повярваш ли? Не ползвам споделени файлове по мрежата затова няма да коментирам дали там има проблеми или не, обаче 7zip винаги го стартирам не като администратор и разархивира всичко, което поискам. Дори, понякога, го ползвам и като файлов мениджър. Тока ми цъка за момент поне веднъж месечно, дори директно спира докато компютъра работи, но нито на 7 нито на 8 някога ми се е счупвало нещо, че да се налага след това преинсталиране или поправка на ОС-а.

Между другото вместо да отделяш 3 часа за поправка и да ти липсват файлове на половината програми(разбирам, че другата половина си работят), по-добре си преинсталирай ОС-а на ново, а след това си инсталирай всички програми и кажи колко време ти е отнело.

Идиотското меню за изключване се показва точно с две движения на мишката - максинално в дясно и максимално надолу(може да обърнеш реда) и менюто ще се покаже. Същото важи(посоките са различни) и за останалите менюта, които се намират в ъглите на екрана.

Можеш ли да запишеш видео на това как архиватора, който ползваш не иска да ти разархивира файлове, записани на локалния диск? Любопитно ми е.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Ако ти кажа, че при мен няма никакви зацепвания и замисляния, особено мишката, че рестартите и шътдауните са по-бързи отколкото на Уин7 ще ми повярваш ли? Не ползвам споделени файлове по мрежата затова няма да коментирам дали там има проблеми или не, обаче 7zip винаги го стартирам не като администратор и разархивира всичко, което поискам.

Ти знаеш ли Windows8 колко лесно се чупи, па обновяванията колко катастрофално бавни му са? На чисто нов лаптоп над 50минути се инсталираха 15 обновявания - а лаптопа идва направо от магазина с фабрично инсталиран Windows8. Недай си през това време мигне тока още поне 30минути отиват да си прави Repair. Въобще всяка версия на Windows над 2003 се обновява бавно, но Windows8 направо бие всички по бавност на обновяването. Толкова бавно и изнервящо, че направо искам да изтръгна клавиатурата и да я запратя по екрана. Що иде реч за менюто - хайде бе. 4пъти трябваше да мръдна показалеца на мишката, за да излезе менюто.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

На моя почти четиригодишен лаптоп обновяванията на Осмицата,които за момента са три, минаха за не повече от 5-10 минути,като най-дългия беше първия ъпдейт в началото на януари.Така,че вината не е в Осмицата.

Ако ти кажа, че при мен няма никакви зацепвания и замисляния, особено мишката, че рестартите и шътдауните са по-бързи отколкото на Уин7 ще ми повярваш ли? Не ползвам споделени файлове по мрежата затова няма да коментирам дали там има проблеми или не, обаче 7zip винаги го стартирам не като администратор и разархивира всичко, което поискам. Дори, понякога, го ползвам и като файлов мениджър. Тока ми цъка за момент поне веднъж месечно, дори директно спира докато компютъра работи, но нито на 7 нито на 8 някога ми се е счупвало нещо, че да се налага след това преинсталиране или поправка на ОС-а.

Между другото вместо да отделяш 3 часа за поправка и да ти липсват файлове на половината програми(разбирам, че другата половина си работят), по-добре си преинсталирай ОС-а на ново, а след това си инсталирай всички програми и кажи колко време ти е отнело.

Идиотското меню за изключване се показва точно с две движения на мишката - максинално в дясно и максимално надолу(може да обърнеш реда) и менюто ще се покаже. Същото важи(посоките са различни) и за останалите менюта, които се намират в ъглите на екрана.

Можеш ли да запишеш видео на това как архиватора, който ползваш не иска да ти разархивира файлове, записани на локалния диск? Любопитно ми е.

7zfm.exe, пуснат като администратор (ако не е като администратор, няма как да го асоциираш с файловете - то и така не се асоциира, но после от default programs може да настроиш exe-to да се асоциира със всички разширения, които поддържа) и после пак трябва да го направиш да не се пуска с администратор за да може да извлича. колкото за преинсталация - лесно е на кракнат win, лаптоп дошъл с фабрично инсталирана боза не трябва да се пипа, ако нямаш време за губене да инсталираш купища драйвери и насрани софуери... и на всички машини дето са ми идвали с фабрично инсталирана осмица мишката зацепва още по време на логването преди да излезе метро менюто...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

На моя почти четиригодишен лаптоп обновяванията на Осмицата,които за момента са три, минаха за не повече от 5-10 минути,като най-дългия беше първия ъпдейт в началото на януари.Така,че вината не е в Осмицата.

В чисто новият лаптоп с Corei3 е, казваш, а? Ей така, инсталиран заводскому след първото стартиране, ако имаш връзка с интернет иска някакви абсурдни обновявания, които вървят доста повече от 5-10минути. Ти недей ме убеждава за неща, които съм видял. То аз да ти сложа и един Service Pack на Windows7 ми отнема не по-малко време и си е пълна мъка. При условие, че при XP ставаше с има няма 1-2рестарта.

В чисто новият лаптоп с Corei3 е, казваш, а? Ей така, инсталиран заводскому след първото стартиране, ако имаш връзка с интернет иска някакви абсурдни обновявания, които вървят доста повече от 5-10минути. Ти недей ме убеждава за неща, които съм видял. То аз да ти сложа и един Service Pack на Windows7 ми отнема не по-малко време и си е пълна мъка. При условие, че при XP ставаше с има няма 1-2рестарта.

Не те убеждавам,само казвам,че аз нямам такива проблеми с Осмицата и на трите компа.Обновяванията протичаха за няколко минути и много по-бързо от ХР.

Кой знае как са я инсталирали Осмицата на оня лаптоп.

7zfm.exe, пуснат като администратор (ако не е като администратор, няма как да го асоциираш с файловете - то и така не се асоциира, но после от default programs може да настроиш exe-to да се асоциира със всички разширения, които поддържа) и после пак трябва да го направиш да не се пуска с администратор за да може да извлича. колкото за преинсталация - лесно е на кракнат win, лаптоп дошъл с фабрично инсталирана боза не трябва да се пипа, ако нямаш време за губене да инсталираш купища драйвери и насрани софуери... и на всички машини дето са ми идвали с фабрично инсталирана осмица мишката зацепва още по време на логването преди да излезе метро менюто...

7zip и с Уин7 ми направи проблем. Прочети четвъртото мнение тук(мое е).

Защо ти се налага да пускаш 7zip като аднимистратор?

Относно оцветения в синьо текст - защо трябва да правиш 7zipfm да се стартира като администратор и после да го правиш да не се стартира, след като можеш да ползваш десния бутон на мишката или клавишна комбинация(мисля, че беше Shift+Control+LMB) за да стартираш дадено приложение като администратор?

Аз имам настолен компютър и си преинстлирам когато си поискам и то не с кракнат Уин.

Лаптопите с фабрично инсталиран Уиндоус нямат ли възможност за възстановяване на Ундоуса(Recovery)?

Подчертаното с червено важи за всички, и за Уин ХР, и за 7 и за 8. защо тогава се оплакваш, че repair на уин8 отнема 3 часа? На 7 колко отнема?

Зеления текст - какво точно искаш да правиш с мишката по време на логването?

simtech, започнах да ползвам Уин8 2 седмици след като официално бе пуснат в продажба. До сега не се е счупил нито веднъж. Не съм правил тестове дали компонентите ми са съвместими или каквото там се иска. Не съм тествал никакви алфа, бета, RP, DP, RC и други версии. МС ми изпратиха линк за изтегляне, изтеглих,записах на ДВД, инсталирах и до момента всичко работи нормално. Шефката ми си купи лаптоп( с доста по-скромни параметри от тези намоя натолен компютър) с инсталиран Уин8 и също няма никакви проблеми, а лаптопа го ползва предимно 10 годишната й дъщеря и все още не е успяла да го счупи.

Обновленията съм настроил автоматично да се изтеглят и инсталират и даже и не разбирам когато това се случва. Само веднъж си играх да ги изтеглям и инсталирам и целия процес отне по-малко от 10 минути.

А що се отнася до лаптоп и мигане на тока(с последващ 30 минутен repair) - нямат ли си батерии тези лаптопи?

За менюто и четирите мърдания - утре като се прибера от работа ще проверя защо така ми изневерява паметта, че ви лъжа, че трябват само две мърдания. :)

Ако се броят и кликванията - то наистина са 4-ри.;-)

7zip и с Уин7 ми направи проблем. Прочети четвъртото мнение тук(мое е).
Защо ти се налага да пускаш 7zip като аднимистратор?

Относно оцветения в синьо текст - защо трябва да правиш 7zipfm да се стартира като администратор и после да го правиш да не се стартира, след като можеш да ползваш десния бутон на мишката или клавишна комбинация(мисля, че беше Shift+Control+LMB) за да стартираш дадено приложение като администратор?

Аз имам настолен компютър и си преинстлирам когато си поискам и то не с кракнат Уин.
Лаптопите с фабрично инсталиран Уиндоус нямат ли възможност за възстановяване на Ундоуса(Recovery)?
Подчертаното с червено важи за всички, и за Уин ХР, и за 7 и за 8. защо тогава се оплакваш, че repair на уин8 отнема 3 часа? На 7 колко отнема?

Зеления текст - какво точно искаш да правиш с мишката по време на логването?
simtech, започнах да ползвам Уин8 2 седмици след като официално бе пуснат в продажба. До сега не се е счупил нито веднъж. Не съм правил тестове дали компонентите ми са съвместими или каквото там се иска. Не съм тествал никакви алфа, бета, RP, DP, RC и други версии. МС ми изпратиха линк за изтегляне, изтеглих,записах на ДВД, инсталирах и до момента всичко работи нормално. Шефката ми си купи лаптоп( с доста по-скромни параметри от тези намоя натолен компютър) с инсталиран Уин8 и също няма никакви проблеми, а лаптопа го ползва предимно 10 годишната й дъщеря и все още не е успяла да го счупи.

Обновленията съм настроил автоматично да се изтеглят и инсталират и даже и не разбирам когато това се случва. Само веднъж си играх да ги изтеглям и инсталирам и целия процес отне по-малко от 10 минути.

А що се отнася до лаптоп и мигане на тока(с последващ 30 минутен repair) - нямат ли си батерии тези лаптопи?

За менюто и четирите мърдания - утре като се прибера от работа ще проверя защо така ми изневерява паметта, че ви лъжа, че трябват само две мърдания. :)

Ако се броят и кликванията - то наистина са 4-ри.;-)

:) Ставаше въпрос, че "мишката трябва много да се ръчка, за да се изкара онова идиотско меню за изключване". Ако трябва да се изгаси компютъра, то кликванията може и да са 4. Аз обаче натискам Power бутона на клавиатурата и не ми се налага даже да местя мишката. :) Тези, които нямат такъв бутон - 5 минути в нета и ще си направите един шорткът,който директно да ви гаси компютъра. Тогава кликванията пак ще са 2. :)

Професоре, оправи си компа ... тия зацепвания можеш да ги имаш на "таргата", но аз както и други потребители споделиха, че ги нямат... явно си е от теб!

Това, че тебе те дразни или "забавя" с ъглите, не означава, че е така с всички ни! Ние от опит казваме на хората, че не забавя, а е ускорено ... има няколко недосмислици, така е! но при кой уин до сега не е имало недосмислици?? ?!?!?!?!?!?!?

По-добре кажи, че на теб не ти е удобно, а не да говориш от името на всички ни!

В момента лично аз, ако се върна на 7 ще ми е толкова по-бавно и неудобно, че нямам думи !!

И хора разберете най-накрая, че 8 и 7 НЕ МОГАТ да се сравняват... 8 е съвсем друга вселена отколкото 7 !!! 7 в сравнение с 8 е толкова назад, че си нямаш на идея... единственото нещо, което може да те забави, е да свикнеш с нея, трябва си време да! но един път свикнеш ли нищо друго няма да искаш да погледнеш!!!

:) Ставаше въпрос, че "мишката трябва много да се ръчка, за да се изкара онова идиотско меню за изключване". Ако трябва да се изгаси компютъра, то кликванията може и да са 4. Аз обаче натискам Power бутона на клавиатурата и не ми се налага даже да местя мишката. :) Тези, които нямат такъв бутон - 5 минути в нета и ще си направите един шорткът,който директно да ви гаси компютъра. Тогава кликванията пак ще са 2. :)

Те, са 3 кликвания ... движиш мишката до горния десен ъгъл, сваляш я до Settings -> Power Off -> Shut Down !!!!

Единствената разлика, че менюто е отдясно а не отляво и недай си боже на 3тия клик в повече да ти се счупи мишката :D

А на тези, които не им харесва 8-та мога да кажа само едно... седете си с 7ца, МЕ, ХР, 98 ако щете и с 95, но не е мястото тука да лъжете колегите, че ОС-а не струва, най-малкото защото не го казвате от своя гледна точка, а се изказвате глобално!

Редактирано от The Admiral (преглед на промените)

Аз пък имам обратния проблем.При всяко затваряне на някой екран с "Х" ми излиза онуй "идиотско" меню.Професорът просто не знае къде да ръчка. :D

Кой знае как са я инсталирали Осмицата на оня лаптоп.

То да беше само една осмица... Хайде, моля ти се... Поне на няколко относително новички машини съм срещал този кошмар и честно казано въобще не бях доволен, когато дойде време за обновявания или нещо подобно.

simtech, започнах да ползвам Уин8 2 седмици след като официално бе пуснат в продажба.

Ползвате, защото компютрите ги имате за играчки. Ако имахте програми за десетки хиляди долари и вършите работа, при която една единствена грешка или бъг могат да ви струват десетки хиляди долари или десетки дни работа ще изчакате доста, преди да се хвърляте на "най-новото". Не виждам за какво по-точно се хвалите, освен че сте безплатни бета тестери на приумиците на Microsoft.

Що иде реч до тока - лаптопите имат батерии, но не са единствените ми срещи с Windows8 на лаптоп, ами и на десктоп компютри.

И хора разберете най-накрая, че 8 и 7 НЕ МОГАТ да се сравняват... 8 е съвсем друга вселена отколкото 7 !!! 7 в сравнение с 8 е толкова назад, че си нямаш на идея... единственото нещо, което може да те забави, е да свикнеш с нея, трябва си време да! но един път свикнеш ли нищо друго няма да искаш да погледнеш!!!

Да, не могат да се сраняват. Windows8 е сбозен още повече. Безсмислени Метро-приложения, безсмислено Метро, не може да се преминава директно в режим десктоп, всички функции са кошмарна мешаница от Метро и стандартният UI. Добавяш ново устройство Bluetooth през Метрото, пък контролният панел е със стандартният UI.

Дори откъм продажби този Windows, при условие, че имаше и промоция е не особено добре продаван - защо ли?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

То да беше само една осмица... Хайде, моля ти се... Поне на няколко относително новички машини съм срещал този кошмар и честно казано въобще не бях доволен, когато дойде време за обновявания или нещо подобно.Ползвате, защото компютрите ги имате за играчки. Ако имахте програми за десетки хиляди долари и вършите работа, при която една единствена грешка или бъг могат да ви струват десетки хиляди долари или десетки дни работа ще изчакате доста, преди да се хвърляте на "най-новото". Не виждам за какво по-точно се хвалите, освен че сте безплатни бета тестери на приумиците на Microsoft.

Що иде реч до тока - лаптопите имат батерии, но не са единствените ми срещи с Windows8 на лаптоп, ами и на десктоп компютри.Да, не могат да се сраняват. Windows8 е сбозен още повече. Безсмислени Метро-приложения, безсмислено Метро, не може да се преминава директно в режим десктоп, всички функции са кошмарна мешаница от Метро и стандартният UI. Добавяш ново устройство Bluetooth през Метрото, пък контролният панел е със стандартният UI.

Дори откъм продажби този Windows, при условие, че имаше и промоция е не особено добре продаван - защо ли?

Всъщност не ползвам компютъра си като/за играчка. Работя на него. И ми се е случвало заради счупване на програмата на която работя(не на ОС-а) да губя няколко дни от работата си. В два случая буквално започнах всичко от начало. Като трябва да пренапишеш 15 000 реда код от начало няма да си никак щастлив, че заради приложението или ОС-а ще загубиш ценно време. Всички тези счупвания се случиха докато ползвах Уиндоус 7. Може да се случат и в бъдеще, докато ползвам Уиндоус 8.

Случи ми се заради изгорял твърд диск да изгубя няколко гигабайта ценна информация, която не успях да възстановя, съответно всичките надежди за приходи от работата ми отидоха на вятъра.Това означава ли, че

не трябва да ползвам твърди дискове и да плюя по всеки нов модел?

Губил съм информация и заради изгоряла флашка. И тях ли да не ползвам?

В момента имам инсталирани Уин7, Уин8 и ХП на виртуална машина, и 5 различни версии на приложението, с което работя, защото трябва да мога да тествам всеки проблем, възникнал на ХП,7, 8 и на различни версии на софтуера. Клиентите не ги интересува, че нямам Уин8 или 7, или ХП просто защото нещо във дадената ОС не ми харесва и го смятам за безсмислено.

Безсмислени Метро-приложения - Та какво точно се опитваш да кажеш с това? Има 1000 пъти повече безсмислени десктоп приложения за Уин ХП и 7, които работят и на Уин8. За теб може да са безсмислени, за друг са полезни.

не може да се преминава директно в режим десктоп - като не може ще го накараш да може. И за това не ти е необходим допълнителен софтуер. И на ХП, и Vista, и на 7 имаше неща, които не можеха директно да се случват, ама аз съм ги карал да се случват.

Благодарение на бета тестерите(много от които безплатни) всички ползваме правилно работещ(почти винаги) софтуер. Какво против тях имаш?

Все се чудя какво толкова ви бърка в очите това Метро. Плочките ли са големия проблем? Що не приемете, че са шорткъти, които се стартират с едно кликване вместо с две?

То да беше само една осмица... Хайде, моля ти се... Поне на няколко относително новички машини съм срещал този кошмар и честно казано въобще не бях доволен, когато дойде време за обновявания или нещо подобно.Ползвате, защото компютрите ги имате за играчки. Ако имахте програми за десетки хиляди долари и вършите работа, при която една единствена грешка или бъг могат да ви струват десетки хиляди долари или десетки дни работа ще изчакате доста, преди да се хвърляте на "най-новото". Не виждам за какво по-точно се хвалите, освен че сте безплатни бета тестери на приумиците на Microsoft. Що иде реч до тока - лаптопите имат батерии, но не са единствените ми срещи с Windows8 на лаптоп, ами и на десктоп компютри.Да, не могат да се сраняват. Windows8 е сбозен още повече. Безсмислени Метро-приложения, безсмислено Метро, не може да се преминава директно в режим десктоп, всички функции са кошмарна мешаница от Метро и стандартният UI. Добавяш ново устройство Bluetooth през Метрото, пък контролният панел е със стандартният UI. Дори откъм продажби този Windows, при условие, че имаше и промоция е не особено добре продаван - защо ли?

Ще ти кажа, но няма да ми се сърдиш ...

Защото дъртаците (визирам хора над 25-30г.) са толкова затворени и сбозени, че каквото и да им промениш, то все ще мрънка, защото нещо му е по-различно. Софтуери за по десетки хиляди долари... ами аз като си проектирам на AutoCAD 2013, който е легален и съм плащал над 10к долара и си го ползвам като първия пич на windows 8 ... брат ми си ползва VS легален и той е за 3 бона софтуер... фотошопи мотопопи, студиа каквото щеш ... всичко си го ползвам на макс и ПОД WIN8 !!! без никакви проблеми и с такъв кеф, че идея си нямаш! Така че недей говори, кой си го ползва за играчки и кой не.. Нито познаваш мен или останалите членове на форума за да говориш с такъв тон и убеждения!

Послучай батериите и "дългите" ъпдейти ... не мога да разбера ... при мен win-а процедира така ... сваля си ъпдейта, ако не благоволя сам да рестартирам да си приложи обновленията, ме чака 2 дни и вече почва да ме подбутва да рестартирам и ми напомня. А кога ги сваля не знам ... Windows не съм преинсталирал от 2рия ден откакто излезе офертата на Microsoft и си ползвам WD за основна антивирусна, проблеми с нея - НИКОГА!

Когато не знаеш как или не си си задавал въпроса как да използваш Metro UI няма и да си отговориш, защото ти директно му слагаш анархията и не се занимаваш с него... Е аз си го ползвам пълноценно ... може не за всичко, но мога да кажа, че го ползвам за доста доволна част от времето ми прекарано пред компа.

Поздрави!

По-добре кажи, че на теб не ти е удобно, а не да говориш от името на всички ни!

Та по същата логика може да се твърди и обратното, нали? Това, че на теб и на други им е удобна новата ОС, това не означава, че на всички им е удобна.

Защото дъртаците (визирам хора над 25-30г.) са толкова затворени и сбозени, че каквото и да им промениш, то все ще мрънка, защото нещо му е по-различно. Софтуери за по десетки хиляди долари... ами аз като си проектирам на AutoCAD 2013, който е легален и съм плащал над 10к долара и си го ползвам като първия пич на windows 8 ... брат ми си ползва VS легален и той е за 3 бона софтуер... фотошопи мотопопи, студиа каквото щеш ... всичко си го ползвам на макс и ПОД WIN8 !!! без никакви проблеми и с такъв кеф, че идея си нямаш! Така че недей говори, кой си го ползва за играчки и кой не.. Нито познаваш мен или останалите членове на форума за да говориш с такъв тон и убеждения!

Какво да ти кажа за горе написаното? Наричаш хора над 25години „дъртаци“. Само малолетните викат така на по-възрастните от тях чичковци! Това е факт, аз не те познавам, но по приказките на такъв приличаш. 

И още нещо. Щом ти не се числиш към тези дъртаци, тогава си значително по-млад от 25 годишен. Как за това време си успял да плащаш легален софтуер за над 10 хиляди долара?

Браво! Напълно подкрепям и ми хареса това „олигофреница“!

п.п. Професоре, може ли да ползвам този израз и аз?

Та по същата логика може да се твърди и обратното, нали? Това, че на теб и на други им е удобна новата ОС, това не означава, че на всички им е удобна. Какво да ти кажа за горе написаното? Наричаш хора над 25години „дъртаци“. Само малолетните викат така на по-възрастните от тях чичковци! Това е факт, аз не те познавам, но по приказките на такъв приличаш. И още нещо. Щом ти не се числиш към тези дъртаци, тогава си значително по-млад от 25 годишен. Как за това време си успял да плащаш легален софтуер за над 10 хиляди долара? Браво! Напълно подкрепям и ми хареса това „олигофреница“! п.п. Професоре, може ли да ползвам този израз и аз?

Първо аз съм на 23, как си изкарвам хляба си е мои проблем. Второ използвам този термин, защото е научно доказано, че хората които работят професионално с компютри над определена възраст, да им преместиш две папки от десктопа ще си помислят, че не са на правилния компютър. А по отношение за говоренето за себе си: Аз говоря от собствен опит и съм разучавал ОС-аз се дни, сядал съм и с дни съм го ръчкал от-до. Сигурен съм че 99% от хейтърите тук са над 30 годишна възраст или са отделили точно 10 мин. да разучат след, което са вдигнали ръце и си казали: "това е боза слагам си 7" защото един път MS да решат да направят по просто меню от така известното старт меню, но понеже е малко на хвърляне и когато търсиш има по-голям избор е по-сложно за някои "уникати". Затова седим с колегите тук, решени да има помогнем да се справят, а вие тука като някакви ревльовци(прощавайте за израза) се държите, понеже ъпдейта е с 5 мин. по-дълъг, да ви имам и проблемите. Толкова ли ниско паднаха тия хейтъри, че вече се заяждаме за колко време му прави ъпдейта..... Ми моя го прави за 4 дена и са к'о да ревна или да си дърпам косите? Плочките не му харесвали кликаш му десктоп и като си дърт и не искаш да дадеш шанс не пипаш.... И мен едно време на 98 не ме радваше факта, че при изчистване на кофата имаше забиване за около 5-6 секунди, а при 95 това го нямаше както и при Me беше отстранено... Където има бъгове или проблем МС го оправят. Отново, че ще го кажа на по-големите от мен, но вие циврите за пълни глупости, нито един от вас не каза нещо основателно. Язък че ви чета постовете... Лек ден... П. П. Пиша си от таблета така, че се извинявам ако някъде ме е поправил с пълна недосмислица

Редактирано от The Admiral (преглед на промените)

Не знам за Вас - на мен наистина ми харесва Windows 8, но ми вади повече грешки, отколкото като бях с Windows 7! Не стига, че заради преинсталацията - ми скапа харда, но аз го смених и не затова ме дразни Win8. Много пъти, когато искам да изключа компа - след натискане на "shut-down" компютъра не се изключва винаги, защото не терминира програмите. Също през определен период - получавам надпис веднага след като е заредил Windows UI - "Your computer ran into a problem"....

P.S. За какво ми тази функция - "Refresh WIndows" - като е напълно безполезна - изисква да се сложи диска!

Публикувано изображение

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Не знам за Вас - на мен наистина ми харесва Windows 8, но ми вади повече грешки, отколкото като бях с Windows 7! Не стига, че заради преинсталацията - ми скапа харда, но аз го смених и не затова ме дразни Win8. Много пъти, когато искам да изключа компа - след натискане на "shut-down" компютъра не се изключва винаги, защото не терминира програмите. Също през определен период - получавам надпис веднага след като е заредил Windows UI - "Your computer ran into a problem"....

пробвай от PC settings да дадеш рефреш като затриеш c: има голямо шанс да се оправи поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.