Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Как точно да стане това?

пробвай от PC settings да дадеш рефреш като затриеш c: има голямо шанс да се оправи поздрави

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как точно да стане това?

Как процедира...

Отиваш в WB+C - > Settings ->Change PC Settings -> General -> Refresh your PC имаш две опци да си запазиш файловете в С (драйвери и тн) или да ги делнеш аз ти препоръчва, да со го направиш чисто :)

Поздрави

ПП: При мен не иска да му слагам диск а направо си действа, защото си направих флашка от win-a и когато я ръгна тя съдържа всичи важни файлове за инсталация... само да видя как ставаше и ще ти пиша

виж този линк -> http://superuser.com/questions/495907/how-to-refresh-or-reset-windows-8-without-the-system-reserved-partition

Редактирано от The Admiral (преглед на промените)

Публикувано изображение 

Не знам как ти имаш такива настройки, а аз нямам...  

Windows 8 Pro...

Публикувано изображение

Не знам как ти имаш такива настройки, а аз нямам...  

Windows 8 Pro...

Имаш ги ... ето го Refresh your PC without effecting your files ... а на теб ти трябва Remove everything and reinstall windows ...

ще почне да преинсталира уина ти за отрицателно време... при мен отне около 20 мин най-много :)

Файда... Да ми махне всички програми...

Имаш ги ... ето го Refresh your PC without effecting your files ... а на теб ти трябва Remove everything and reinstall windows ...

ще почне да преинсталира уина ти за отрицателно време... при мен отне около 20 мин най-много :)

Първо аз съм на 23, как си изкарвам хляба си е мои проблем. Второ използвам този термин, защото е научно доказано, че хората които работят професионално с компютри над определена възраст, да им преместиш две папки от десктопа ще си помислят, че не са на правилния компютър.

Нали се сещаш, че и ти ще станеш на 30 и ще си същия задръстеняк и ще плюеш по Win 12 или там която версия на ОС е излязла до тогава? И няма да ти е приятно някакво лапе на 20 години да те нарича дъртак? 

Относно новия интерфейс - на който не му харесва, може да не го ползва. Аз лично не виждам нищо, което да ми е полезно в него и затова си ползвам основно десктопа. 

+1

Какво всички са се с извинение "размякали" че не им харесвая новия интерфейс! Ами след зареждане на компютъра, ви дели само един клик разстояние за да стартирате приложенията от Desktop средата...

Сега да пиша по темата.

Аз имам проблем със звука - насича ми произволно - било то на филм или песен, дори клип в Youtube. Случва се на случаен принцип. В началото си помислих, че харда си заминава, но не е от него...

Явно има някакъв бъг със звука на Windows...

Нали се сещаш, че и ти ще станеш на 30 и ще си същия задръстеняк и ще плюеш по Win 12 или там която версия на ОС е излязла до тогава? И няма да ти е приятно някакво лапе на 20 години да те нарича дъртак? 

Относно новия интерфейс - на който не му харесва, може да не го ползва. Аз лично не виждам нищо, което да ми е полезно в него и затова си ползвам основно десктопа. 

Нито се опитвам да съм лош или арогантен, но ако така трябва да е, да е!

Мисълта ми беше, на който не му харесва да слага ако ще и 98 и да не спами излишно, затова че не му харесвало, изказването на впечатления от всякакъв род е достатъчно да се споменат само един път, а не на всяка страница по 2-3 пъти ...

+1

Какво всички са се с извинение "размякали" че не им харесвая новия интерфейс! Ами след зареждане на компютъра, ви дели само един клик разстояние за да стартирате приложенията от Desktop средата...

Сега да пиша по темата.

Аз имам проблем със звука - насича ми произволно - било то на филм или песен, дори клип в Youtube. Случва се на случаен принцип. В началото си помислих, че харда си заминава, но не е от него...

Явно има някакъв бъг със звука на Windows...

С лаптоп ли си, с настолен ли си, от кога се появи този проблем и в последствие на какво ? Дай малко повече информация :)

Погледни подписа ми. На тази машина се проявява!

Преди под 7 - никога не съм имал проблеми. Инсталирах последните драйвъри на звука от сайта на VIA.

Първоначално си мислех, че е от K-lite Mega codec pack, но инсталирах последната версия.

Нито се опитвам да съм лош или арогантен, но ако така трябва да е, да е!

Мисълта ми беше, на който не му харесва да слага ако ще и 98 и да не спами излишно, затова че не му харесвало, изказването на впечатления от всякакъв род е достатъчно да се споменат само един път, а не на всяка страница по 2-3 пъти ...

С лаптоп ли си, с настолен ли си, от кога се появи този проблем и в последствие на какво ? Дай малко повече информация :)

Погледни подписа ми. На тази машина се проявява!

Преди под 7 - никога не съм имал проблеми. Инсталирах последните драйвъри на звука от сайта на VIA.

Първоначално си мислех, че е от K-lite Mega codec pack, но инсталирах последната версия.

А пробвали тези от сайта на Asus от 2010 ?

link: http://www.asus.com/Motherboard/M4A77TD_PRO/#support

Не винаги е хубаво да се инсталират последните програми/драйвери. Ако тези тръгнат както трябва ще разбереш за какво говоря ... Ако те не тръгнат има втора възможност е те да не се поддържат от 8 и трета малко вероятна е хардуера ти е да е чукнал дървото...

Успех!

Благодаря - ще ги пробвам.

P.S. Не се поддържат от Windows 8...

Аз в момента съм с най-новите за Windows 8, което означава че все още  се поддържа от Windows 8.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Ммм пробва ли да инсталираш тези от сайта на Asus ?

Ще ти кажа, но няма да ми се сърдиш ... ...  Когато не знаеш как или не си си задавал въпроса как да използваш Metro UI няма и да си отговориш, защото ти директно му слагаш анархията и не се занимаваш с него... Е аз си го ползвам пълноценно ... може не за всичко, но мога да кажа, че го ползвам за доста доволна част от времето ми прекарано пред компа.

Абсолютно всички приложения, които ползвам са десктоп, само десктоп и единствено десктоп. От тази презумция на мен всички MetroUI приложения са ми излишни, отделно мултитаскинга с тия Metro приложения е меко казано кошмарен. Е, аз не се считам за "дъртак", обаче не си слагам главата под брадвата за неща, за които не съм убеден, че ще работят най-малкото с не повече проблеми от съществуващите. Честно казано, при условие че можеш да изгубиш хиляди долари,не виждам причина да използваш най-новата версия на Windows, която очевидно ще е и по-проблемна в началото спрямо другите, а и отгоре на всичко нестандартна. Хората, които работят нямат време нито да инсталират, нито да тестват, нито да си конфигурират наново работната конфигурация без причина. В този ред мисли просто не ме убеди, че с компютъра си вадиш парите. И да напомня - Windows8 е експериментална OS с експериментален интерфейс - MetroUI, която OS и не се радва на чак толкова широка популярност и продажбите са й доста скромни в интерес на истината.

Имаш ги ... ето го Refresh your PC without effecting your files ... а на теб ти трябва Remove everything and reinstall windows ..ще почне да преинсталира уина ти за отрицателно време... при мен отне около 20 мин най-много

Каква полза? На мен как така не ми ги изписва съобщенията и не ми иска медия за щяло и нещяло. Това ли наричате чисто от проблеми и грешки и по-добро от WindowsXP/Windows7?

Абсолютно всички приложения, които ползвам са десктоп, само десктоп и единствено десктоп. От тази презумция на мен всички MetroUI приложения са ми излишни, отделно мултитаскинга с тия Metro приложения е меко казано кошмарен. Е, аз не се считам за "дъртак", обаче не си слагам главата под брадвата за неща, за които не съм убеден, че ще работят най-малкото с не повече проблеми от съществуващите. Честно казано, при условие че можеш да изгубиш хиляди долари,не виждам причина да използваш най-новата версия на Windows, която очевидно ще е и по-проблемна в началото спрямо другите, а и отгоре на всичко нестандартна. Хората, които работят нямат време нито да инсталират, нито да тестват, нито да си конфигурират наново работната конфигурация без причина. В този ред мисли просто не ме убеди, че с компютъра си вадиш парите. И да напомня - Windows8 е експериментална OS с експериментален интерфейс - MetroUI, която OS и не се радва на чак толкова широка популярност и продажбите са й доста скромни в интерес на истината.Каква полза? На мен как така не ми ги изписва съобщенията и не ми иска медия за щяло и нещяло. Това ли наричате чисто от проблеми и грешки и по-добро от WindowsXP/Windows7?

Няма какво да те убеждавам как си вадя хляба :) За разлика от повечето хора аз мога да работя на много компютри стига да ми има библиотеките, които се слагат настрана от самите продукти, които си ги имам винаги на преносим хард, ако ми потрябват... Работя с 2-3 програми, които на който и компютър да ми го пуснеш ще мога да си върша работата страхотно ... За да не губя "хилядите долари" винаги слагам всичко в облака та ако ми изгори харда или компа, да мога да си възвърна инфото моментално!

Винаги има начини! Стига да има желание, има и начини! Това, че си затворен ум или те е страх някой да не ти ги открадне или нещо такова, винаги можеш да си ги защитиш с пароли и тн ... Не знам с какво се занимаваш, но за 90% от професиите, ще можеш да си направиш така, че да не губиш "хилядите долари"...

Колкото и да е експериментална 8-та, толкова и успешна, за всеки който е с отворен ум! Как може хора, които са над или под моята възраст, хора които са пробвали, хора които са положили усилие да са я харесали, а тези които не са пробвали и не знаят за какво иде реч, хора като теб искат да ги УБЕЖДАВАМЕ, че си струва! А вие продължавате да дъните тук...

Каква полза? На мен как така не ми ги изписва съобщенията и не ми иска медия за щяло и нещяло. Това ли наричате чисто от проблеми и грешки и по-добро от WindowsXP/Windows7? 

Има но трябва да се прочете малко в нета, че трябва да си създадеш буутвашта флашка или CD по твой избор, който уина сам ти ги създава, влизаш с нея и го правиш без проблем, ако не ти дава така... защото на мен специално ми дава!

Редактирано от The Admiral (преглед на промените)

Дам - не стават! Свалих новите от сайта на VIA.

P.S. Windows 8 Не е експериментална и Windows Blue ще го докаже!;-)

Ммм пробва ли да инсталираш тези от сайта на Asus ?

Дам - не стават! Свалих новите от сайта на VIA.

Много ли често се случва, чак да е дразнещо ???

Мисълта ми е да им пишеш на съпорта на Asus със сигурност ще т отговорят и ще ти намерят решението на проблема, при мен така беше вече няколко пъти :)

Няма какво да те убеждавам как си вадя хляба...

Отново да повторя за нечулите - Windows8 е една от версиите на Windows с най-НИСКИТЕ продажби при стартирането й, въпреки промоциите около нея. Направо са си нещата в криза. Изглежда всичко това говори нещо много сериозно. Номера с "има желание - има и начини" можеш да го пробутваш на когото искаш, но хайде не на мен? Признай си - не използваш компютъра интензивно за работа, а по-скоро за играчка. Професионалистът няма време да си играе, няма време и да "пробва", нито има време "да си отваря ума", а иска всичко да работи с повече печалби, по-малко усложнения и по-малко работа. Windows8 е експериментална OS, точно както Vista беше. През няколко версии Microsoft си пуска по някое експериментче, да види дали рибките ще клъвнат на въдичката. Обаче е факт, че постепенно потребителите започват да ги ограничават и да не могат да правят всичко, каквото желаят дори и на своите системи. В MetroUI невероятно прости неща са направени невероятно сложно и по начин, по който някой потребител просто не би се сетил. Мултитаскинга на MetroUI-то е просто катастрофа и си е почти ужас да пуснеш повече от една програмка, която да споделя екран с друга. Windows се обновява бавно и се чупи сравително лесно. MetroUI е и напълно излишно, както казвах - ако се ползват само десктоп програми. Няма опция за настройка кое да е преференцирано, няма възможност потребителят директно да влиза в десктоп режим. Няма възможност потребителят да избере при инсталацията иска ли новото UI или смята да ползва класическото. Между другото - Backup може да се прави по 1000 начина, различни от "облак". Виждам, че тук има хора, които обичат да си играят с всяка нова версия на Windows, обаче в корпоративните среди например нещата не стоят по този начин. Опитвам се да ви кажа да мислите по-далече от носа си. И само поне Windows8 е по-нова и по-шарена никак не прави тези, които не я харесват старчоци, със затворени умове или глупави хора. Определено има недостатъци и то направо фрапантни такива.

Мисълта ми е да им пишеш на съпорта на Asus със сигурност ще т отговорят и ще ти намерят решението на проблема, при мен така беше вече няколко пъти

В корпоративните среди нямаше да се сблъскат с този проблем, просто защото нямаше да се блъскат да ъпгрейдват към Windows8

Аха. Ти първо си виж грешките и проблемите с Windows8. Аз с XP или дори с Windows7 такива проблеми съм нямал, не че последната я харесвам. Може би защото не скачам от бета версии, а чакам да излезе стабилната, ако може с поне един сервизен пакет.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ами случава се се 1-2 пъти на ден и то за 5 сек., но не е нещо, което да е основателно за преинсталация...;-)

Много ли често се случва, чак да е дразнещо ???

Мисълта ми е да им пишеш на съпорта на Asus със сигурност ще т отговорят и ще ти намерят решението на проблема, при мен така беше вече няколко пъти :)

Аргумента ти е меко казано не на място - това че го има проблема при мен, а при теб под друга версия на Window, не означава че не съществува и там. Иначе да казваш на нещо, че не е хубаво само защото има малък пазарен дял е меко казано смешно... То и Mercedes не го карат много хора, но всеки иска да има такъв - нали така? 

Отново да повторя за нечулите - Windows8 е една от версиите на Windows с най-НИСКИТЕ продажби при стартирането й, въпреки промоциите около нея. Направо са си нещата в криза. Изглежда всичко това говори нещо много сериозно. Номера с "има желание - има и начини" можеш да го пробутваш на когото искаш, но хайде не на мен? Признай си - не използваш компютъра интензивно за работа, а по-скоро за играчка. Професионалистът няма време да си играе, няма време и да "пробва", нито има време "да си отваря ума", а иска всичко да работи с повече печалби, по-малко усложнения и по-малко работа. Windows8 е експериментална OS, точно както Vista беше. През няколко версии Microsoft си пуска по някое експериментче, да види дали рибките ще клъвнат на въдичката. Обаче е факт, че постепенно потребителите започват да ги ограничават и да не могат да правят всичко, каквото желаят дори и на своите системи. В MetroUI невероятно прости неща са направени невероятно сложно и по начин, по който някой потребител просто не би се сетил. Мултитаскинга на MetroUI-то е просто катастрофа и си е почти ужас да пуснеш повече от една програмка, която да споделя екран с друга. Windows се обновява бавно и се чупи сравително лесно. MetroUI е и напълно излишно, както казвах - ако се ползват само десктоп програми. Няма опция за настройка кое да е преференцирано, няма възможност потребителят директно да влиза в десктоп режим. Няма възможност потребителят да избере при инсталацията иска ли новото UI или смята да ползва класическото. Между другото - Backup може да се прави по 1000 начина, различни от "облак". Виждам, че тук има хора, които обичат да си играят с всяка нова версия на Windows, обаче в корпоративните среди например нещата не стоят по този начин. Опитвам се да ви кажа да мислите по-далече от носа си. И само поне Windows8 е по-нова и по-шарена никак не прави тези, които не я харесват старчоци, със затворени умове или глупави хора. Определено има недостатъци и то направо фрапантни такива.В корпоративните среди нямаше да се сблъскат с този проблем, просто защото нямаше да се блъскат да ъпгрейдват към Windows8Аха. Ти първо си виж грешките и проблемите с Windows8. Аз с XP или дори с Windows7 такива проблеми съм нямал, не че последната я харесвам. Може би защото не скачам от бета версии, а чакам да излезе стабилната, ако може с поне един сервизен пакет.

simtech, една от причините( освен посочената от теб) в корпоративните среди да не скачат веднага на всяка нова версия на Уиндоус е, че не им се дават пари. Аз и ти може да заделим пари за да закупим по едно копие на нова версия на Уиндоус(няма значение дали веднага, след като е излязла или след първия или втория сервизен пакет), ама иди кажи на някой управител/директор и т.н., че новата ОС е тествана и работи значително по-бързо от наличната, и това е причина тя да бъде закупена за всичките 1000+ компютъра на компанията, и да видим колко от въпросните директори ще се съгласят да дадат необходимите пари. Там където работя сравнително нови компютри с нови монитори(разбирай ЛСД) имат само "шефовете" и на представителните места(тези, където идват външни хора). Всички останали работим на компютри, които са били модерни преди 10 години.  На мен ми се налага да се боря с някаква щайга с 256МБ рам, вградена GeForce 2 видео карта и като пусна Скайп(защото постоянно трябва да има връзка с "централата"), Word, Excel, и Firefox и компютъра умира. Не им се отделят пари за поне още 256 МБ РАМ, да не говорим за нов софтуер.

Повечето (сериозни) фирми са абонирани и получават всички нови версии на Windows. Което не значи, че веднага се мятат да ги ползват. И причината за това не е основно в парите  ;)

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

Повечето (сериозни) фирми са абонирани и получават всички нови версии на Windows. Което не значи, че веднага се мятат да ги ползват. И причината за това не е основно в парите  ;)

Нали и аз написах, че парите са една от причините, а не основната. :)

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Отново да повторя за нечулите - Windows8 е една от версиите на Windows с най-НИСКИТЕ продажби при стартирането й, въпреки промоциите около нея. Направо са си нещата в криза. Изглежда всичко това говори нещо много сериозно. Номера с "има желание - има и начини" можеш да го пробутваш на когото искаш, но хайде не на мен? Признай си - не използваш компютъра интензивно за работа, а по-скоро за играчка. Професионалистът няма време да си играе, няма време и да "пробва", нито има време "да си отваря ума", а иска всичко да работи с повече печалби, по-малко усложнения и по-малко работа. Windows8 е експериментална OS, точно както Vista беше. През няколко версии Microsoft си пуска по някое експериментче, да види дали рибките ще клъвнат на въдичката. Обаче е факт, че постепенно потребителите започват да ги ограничават и да не могат да правят всичко, каквото желаят дори и на своите системи. В MetroUI невероятно прости неща са направени невероятно сложно и по начин, по който някой потребител просто не би се сетил. Мултитаскинга на MetroUI-то е просто катастрофа и си е почти ужас да пуснеш повече от една програмка, която да споделя екран с друга. Windows се обновява бавно и се чупи сравително лесно. MetroUI е и напълно излишно, както казвах - ако се ползват само десктоп програми. Няма опция за настройка кое да е преференцирано, няма възможност потребителят директно да влиза в десктоп режим. Няма възможност потребителят да избере при инсталацията иска ли новото UI или смята да ползва класическото. Между другото - Backup може да се прави по 1000 начина, различни от "облак". Виждам, че тук има хора, които обичат да си играят с всяка нова версия на Windows, обаче в корпоративните среди например нещата не стоят по този начин. Опитвам се да ви кажа да мислите по-далече от носа си. И само поне Windows8 е по-нова и по-шарена никак не прави тези, които не я харесват старчоци, със затворени умове или глупави хора. Определено има недостатъци и то направо фрапантни такива.В корпоративните среди нямаше да се сблъскат с този проблем, просто защото нямаше да се блъскат да ъпгрейдват към Windows8Аха. Ти първо си виж грешките и проблемите с Windows8. Аз с XP или дори с Windows7 такива проблеми съм нямал, не че последната я харесвам. Може би защото не скачам от бета версии, а чакам да излезе стабилната, ако може с поне един сервизен пакет.

ООО да повярвай изкарвам си парите с компютъра си и си го ползвам и за играчка :) Това че всеки гони "стотици хиляди" левове като теб, аз пък не ... аз гледам да издържам себе си и да заделям нещо настрана, нали знаеш за да си имам живот и за да мога да си харча това, което спестявам ;) Това, че фирмата ми е дала лаптоп работен, на който да работя няма нищо общо както с факта, че този лаптоп седи в кашона и не се ползва ... Както ти казах... вървят ли ми програмите нямам никакъв проблем на кой компютър работя... дай ми някакъв чисто нов и пак ще си работя както на моя ;) Разбира се ще е по-бавно, докато свикна с нова клавятура или мишка, но това се отработва за отрицателно време нали ;)

Второ: аз не съм тръгнал да си чупя компютъра или пък да му броя за колко време се ъпдейтва... ежеседмично си получавам ъпдейтите и ги слагам когато ме накара, а не го гледам всяка минута дали е свалил нещо ново и за колко време ще го свали ;)

Трето: Metro UI е много удобно, ако знаеш как да го използваш...

Четвърто: С радост ще се съглася с теб, че 8 е експериментална (до някъде!) защото на пазара не съществува нищо ама НИЩО подобно!!! Всяко ново нещо като Metro UI е експериметално... Но с експеримента се свъшва до Windows Blue, където MS са декларирали, че това е пътя по който поемат, аз и много други потребители са съгласни с тях и ги подкрепяме! Трябва да го приемеш, рано или късно ще се наложи да минеш към 8 за постоянно, харесвали ти или не ... виж какъв дял от световния пазар на ОС държи ХР и сега, хората, които искат да играят новите игри, които изискват Direct X 10 или 11 не могат... мислиш ли, че ще минат на 7 ? Аз лично не мисля, поради простия факт, че 8 или 7 искат по-мощен компютър... като отиде в магазина ще му предложат чисто нов лаптоп с 8 на него, рано или късно според това, колко му е интересно и му се занимава, дали иска да види за какво иде реч, или просто ще си ползва компа за интернет, музика и филми, ще определи дали ще го разучи или просто ще си инсталира браузър, плеър и фейсбук апликацията...

Ако знаеш как да използваш 8 ще ти е много от полза и мога да ти кажа, че с 2-3 бутона на клавятурата ще можеш да управляваш цялата ОС, дори и без един клик на мишката...

Пето:

В университетите сме бачкали дори и на 98, защото компилаторите, не са поддържали по-високи версии, защото нямат пари да купят новите версии .. следователно не е имало нужда и за по-нови версии на ОС-а ... Други преподаватели твърдяха, че новите компилатори са по-бъгави от по-старите версии, това колко е вярно не знам. Но знам че със сигурност, че си вършехме същата работа независимо от версията на уин-а... Така, че не можеш да съдиш че корпорациите не си го купуват, защото е много скъп или че не им харесва... Дори и да можеше, както споменаха колегите по-горе, не можеш току-така да кажеш на шефа си, че целия отдел има нужда от новата ОС, защото не дава 100 или 200 долара, а сумите могат да стигнат и то десетките хиляди левове, за които ти се бориш всеки ден, като включиш, че и корпорациите си имат други приоритети ?!?!?!?

Прекалено много променливи е цялата история за да съдиш на основата на която си тръгнал, без да разгледаш всички останали точки от въпроса...

ако обичате спама да си го пренесете на ЛС или в друга тема, където да си чешете езиците

simtech, една от причините( освен посочената от теб) в корпоративните среди да не скачат веднага на всяка нова версия на Уиндоус е, че не им се дават пари.

Помисли пак и то много добре. Разходите не са само за копия на Windows, а за обучение на целият обслужващ персонал, включително и лицата, които се занимават с поддръжката. Отделно - всяко ново недоразумие в нова версия, всяка една грешка струва пари и време, докато се отстрани. Хората залагат на това, което работи и не го сменят, освен ако не спре да работи или поддръжката му не спре. За мен лично тази логика е еквивалентно валидна. Всичко останало не е свързано с работата, а с желание за шарения, който и каквото да ми говори. Това е. И да повторя - имаш ли коментар, че продажбите на Windows8 са едни от най-ниските спрямо всички версии на Windows? Ако беше толкова добър, тия прости глупави хора защо не го купуват, как мислиш? Някакъв коментар за невъзможността за пълноценен мултитаскинг с MetroUI приложенията имаш ли? Някакъв коментар за невъзможността потребителят да избере изглежда на системата му и дали иска MetroUI, както и все по-сериозните ограничения, които се налагат имаш ли? Или просто така празни приказки ще си говорим.

ООО да повярвай изкарвам си парите с компютъра си и си го ползвам и за играчка... ....на която си тръгнал, без да разгледаш всички останали точки от въпроса...

Времето за обновяване е време, през което седиш и чакаш, т.е не можеш да работиш и не можеш да вадиш пари. Изключително важно е всяко едно време, каквото и да е било то. Всичко трябва да става възможно по-бързо, но Microsoft в последно време като гледам не си го поставят за цел. Мислят си, че все по-бързият хардуер може да им компенсира недоумиците, но излиза, че не напълно. MetroUI си е бозичка - мултитаскинг с 5 Metro приложения на 1 екран едновременно работещи можеш ли да ми направиш? А дали е нямало нещо подобно? То iPhone от доста време преди Win8 си борави с иконки, на които да натискаш. Microsoft за момента не мога да говоря по кой път ще тръгне, обаче е факт че ползването на плочки накацали по екрана, без възможност за пълноценен мултитаскинг, па особено концепция, която не работи добре, ако нямаш сензорен екран няма живот на десктоп пазара. Отделно ще се подесетя - Windows8 е един от най-СЛАБО купуваните. Как мислиш, това не говори ли нещо на Microsoft? Microsoft не е благотворително дружество, а корпорация, чиито основни цели са печалбата. Що иде реч до управлението с клавишни комбинации - ами да ти дам един ThinkPad без Win клавиш да видим дали е толкова лесно.

ако обичате спама да си го пренесете на ЛС или в друга тема, където да си чешете езиците

Какво гласи заглавието на темата? Windows 8 - впечатления, проблеми и решения. Какво споделям аз? Впечатления, анализи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Помисли пак и то много добре. Разходите не са само за копия на Windows, а за обучение на целият обслужващ персонал, включително и лицата, които се занимават с поддръжката. Отделно - всяко ново недоразумие в нова версия, всяка една грешка струва пари и време, докато се отстрани. Хората залагат на това, което работи и не го сменят, освен ако не спре да работи или поддръжката му не спре. За мен лично тази логика е еквивалентно валидна. Всичко останало не е свързано с работата, а с желание за шарения, който и каквото да ми говори. Това е. И да повторя - имаш ли коментар, че продажбите на Windows8 са едни от най-ниските спрямо всички версии на Windows? Ако беше толкова добър, тия прости глупави хора защо не го купуват, как мислиш? Някакъв коментар за невъзможността за пълноценен мултитаскинг с MetroUI приложенията имаш ли? Някакъв коментар за невъзможността потребителят да избере изглежда на системата му и дали иска MetroUI, както и все по-сериозните ограничения, които се налагат имаш ли? Или просто така празни приказки ще си говорим.Времето за обновяване е време, през което седиш и чакаш, т.е не можеш да работиш и не можеш да вадиш пари. Изключително важно е всяко едно време, каквото и да е било то. Всичко трябва да става възможно по-бързо, но Microsoft в последно време като гледам не си го поставят за цел. Мислят си, че все по-бързият хардуер може да им компенсира недоумиците, но излиза, че не напълно. MetroUI си е бозичка - мултитаскинг с 5 Metro приложения на 1 екран едновременно работещи можеш ли да ми направиш? А дали е нямало нещо подобно? То iPhone от доста време преди Win8 си борави с иконки, на които да натискаш. Microsoft за момента не мога да говоря по кой път ще тръгне, обаче е факт че ползването на плочки накацали по екрана, без възможност за пълноценен мултитаскинг, па особено концепция, която не работи добре, ако нямаш сензорен екран няма живот на десктоп пазара. Отделно ще се подесетя - Windows8 е един от най-СЛАБО купуваните. Как мислиш, това не говори ли нещо на Microsoft? Microsoft не е благотворително дружество, а корпорация, чиито основни цели са печалбата. Що иде реч до управлението с клавишни комбинации - ами да ти дам един ThinkPad без Win клавиш да видим дали е толкова лесно.Какво гласи заглавието на темата? Windows 8 - впечатления, проблеми и решения. Какво споделям аз? Впечатления, анализи.

Съгласен съм, че в момента мулти-таскинга в метро подлежи на критика... но се предполага, че ще го оправят ии ще намерят алтернатива..

Но, не съм съгласен, как намесваш iPhone и цялат i серия с Microsoft, защото това е напълно нов продукт, наистина да има RT версия, но Pro версията, прави тъч-скрийн устронствата напълно функционални като нормален настолен компютър! Нещо което apple и google много ще се затормозят преди да победят!

Относно windows button можеш да ползваш винаги ctrl + esc както alt+tab, ctrl+ tab ако пък ти е много дълго имаш мишка за таз работа :)

Апффф а относно ъпдейтите ... били ми разяснил какво точно ти пречи ъпдейта, защото почваш да ставаш смешен ... ама ти го казвам напълно сериозно !!!

Ти какво гледаш, че имаш нов ъпдейт, чакаш го да се свали и после инсталираш и рестартираш и чак тогава ли почваш да работиш :D ?

Аз ще ти кажа как аз процедирам ... пускам компа работя си най-спокойно почивам си, работя пак, приключвам работа с компютъра, тръгвам да го изключвам и ми показва "Shut Down and update" вместо Shut Down ... почва си ъпдейта, затварям си о като най-големия пич, мушкам си го в раницата/чантата, прибирам се пускам си го довършва ъпдейта за 10-15 секунди след, което си правя каквото щъ!

Тези ъпдейти дори не ме трогват... ама грам ... не знам какво толкова си се панирал, че отнемат толкова "много" време...

Ставаш смешен с тези ъпдейти...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.