Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

А с дясно копче върху файла и избиране на Свойства не излиза ли?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
А с дясно копче върху файла и избиране на Свойства не излиза ли?

Да, става и така, но аз искам да виждам свойствата на файла като е маркиран, както беше в Win 7. Идеята ме е да си спестя един ненужен клик.  ;)  

Здравейте, има ли начин да се стартира инсталация на win8 без буутвощо двд или флашка? Искам да пробвам дали ще върви на един стар комп, а не ми се записват двд-та.

колко стар? кажете да преценим и ние може и да успее да сработи един стар начин за стартиране на инсталацията от харда от времето на виста, но не съм си играл, а и по-скоро няма да стане

Сработи най -ламерския начин, пуснах виртуалното двд през даймън тулс и колкото и да не ми се вярва инсталацията мина нормално, сега пиша от там. Надстроих XP SP3. Не знам колко читава ще излезе инсталацията, но засега се държи добре.

Хора Win8 Държи ли се Стабилно с Различни програми и давали някакви еррори разбира се няма win без еррори :) също така ако желаете може да споделите дали товари жестоко :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

за първия въпрос: вече рядко, макар че потребителското изживяване може да варира

иии за втория: .......зависи  

Има ли някакъв начин да виждам thumbnails на видео файловете. В момента ги виждам ето така - 

Публикувано изображение

а искам да са така - 

Публикувано изображение

Преди ползвах K lite mega codec pack и мисля, че заради него thumbnails се виждаха. Но го деинсталирах, защото вече не ми е необходим. Пробвах с Control panel/System/Advanced system settings/Advanced settings/Perfomance options да маркирам Show thumbnails instead of icons, но не се получи

Има ли някакъв начин да виждам thumbnails на видео файловете. В момента ги виждам ето така - 

Публикувано изображение

а искам да са така - 

Публикувано изображение

Преди ползвах K lite mega codec pack и мисля, че заради него thumbnails се виждаха. Но го деинсталирах, защото вече не ми е необходим. Пробвах с Control panel/System/Advanced system settings/Advanced settings/Perfomance options да маркирам Show thumbnails instead of icons, но не се получи

post-328547-0-12204800-1358961126_thumb.

post-328547-0-92856500-1358961136_thumb.

post-328547-0-29716300-1358961142_thumb.

Точно така опитах и аз, но не се получи. И на Windows XP, и на Windows 7 съм имал същия проблем  с миниатюрите, но не можах да го реша.

В какъв формат са тия файлове? Най-добре си сачи пак K-Lite, че аз нямам много вяра на вградените в Windows кодеци. 

В какъв формат са тия файлове? Най-добре си сачи пак K-Lite, че аз нямам много вяра на вградените в Windows кодеци. 

Файловете са .avi и .mp4, но странното е че дори след като качих отново K-lite, промяна нямаше. С други пакети кодеци също не стана. Намерих някаква програма Media prewiew и ми свърши работа. Сега всичко е наред и се надявам в бъдеще да няма проблеми.  :) 

Здравейте, Имам един не малък проблем. Ползвам Windows 8 Pro x64. Размера на диск C: ми е 48.8 GB. Като си хвана всички папки в C: ( включително и скритите ) и им дам Properties ми излизат на обща стойност 31,4 GB, а в My Computer състоянието на диск C: е 1GB free. Губят ми се около 16 GB ? Какво пропускам ?

хибернация, пейдж, систем рестор, скрити файлове, кош....да продължавам ли или ще продължите да смятате какво ви се губи, когато реално е там, но не го виждате?

спете си спокойно, не са ви преебали с размера на диска, нито ви се губи каквото и да било

що непрекъснато търсите под вола теле бе хора?

Повишават ли се двойно изискванията за игрите в сравнение с XP за 32 битовите процесори или е различно за всяка игра ?

Редактирано от DjBobo (преглед на промените)

повишават се различно за всяка игра и какво пише в тия изисквания понякога няма абсолютно никакво значение

...

а искам да са така - 

...

Media Preview 

Media file thumbnailing for Windows. Fed up with Windows Explorer not always showing thumbnails for all of your video files? Then get Media Preview for free.

Здравейте. Откакто минах на Windows 8 ( повече от 2 месеца ) на практика го карам без антивирусна програма! Преди си ползвах  Avast безплатната версия, но сега не ми се отразява добре, когато го инсталирам. Създава два основни проблема - Първо - черен екран при стартиране -  явно антивирусната ми застъпва някой логин файл на видеото. Това успях да го финтирам и затова  няма да му отделям повече време. Вторият проблем се появи наскоро след като се наложи да преинсталирам заради едни тъпизми. Пуснах си Аваста ( харесвам го , дори вече го бях научил да ми говори на английски с женски глас .... ;))) ), но не вече не само не говори , но и ми спря таск менаджера. Не че го ползвам много , но самият факт , че го няма е притеснителен. Четох по мрежата и пробвах разни хватки, но нищо не помага. На практика компютъра си работи нормално, всички проверки показват, че няма нито вируси, нито троянци, нито други гадини ...аз по принцип посещавам само проверени сайтове.

И аваста си бачка, нищо че вече не му се говори. Единственно няма task menager! Има си го файла и при стартиране ( с някоя от клавишните комбинации ) отваря празен прозорец, задържа се няколко секунди и после изчезва безследно .... Много странно, та чак съмнително! Ако махна Аваста ще се появи - пробвал съм го! Моля за съвет и информация от спецове: Moже ли да се има доверие на Windows Defender ? Системата ми е Windows 8 Pro лицензирана и активирана . 32 бита , х86. Дву-ядрен процесор Интел. Или ми препоръчайте антивирусна, съвместима за 8 - цата. безплатна или с поне 90 дни триал. Благодаря.

Редактирано от ilv323 (преглед на промените)

Аз също ползвам Аваст на 8 и няма никакви проблеми. Предполагам, че говориш за безплатната версия, а не за "лекувана" Pro? Ако толкова се притесняваш пробвай MSE, ама е много странно това с Аваста. Сигурен ли си, че няма някакви други софтуерни проблеми(malware например)?

По идея Win8 има вградена антивурусна, но колко може да се разчита на нея...

Здравейте. Откакто минах на Windows 8 ( повече от 2 месеца ) на практика го карам без антивирусна програма! Преди си ползвах  Avast безплатната версия, но сега не ми се отразява добре, когато го инсталирам. Създава два основни проблема - Първо - черен екран при стартиране -  явно антивирусната ми застъпва някой логин файл на видеото. Това успях да го финтирам и затова  няма да му отделям повече време. Вторият проблем се появи наскоро след като се наложи да преинсталирам заради едни тъпизми. Пуснах си Аваста ( харесвам го , дори вече го бях научил да ми говори на английски с женски глас .... ;))) ), но не вече не само не говори , но и ми спря таск менаджера. Не че го ползвам много , но самият факт , че го няма е притеснителен. Четох по мрежата и пробвах разни хватки, но нищо не помага. На практика компютъра си работи нормално, всички проверки показват, че няма нито вируси, нито троянци, нито други гадини ...аз по принцип посещавам само проверени сайтове.

И аваста си бачка, нищо че вече не му се говори. Единственно няма task menager! Има си го файла и при стартиране ( с някоя от клавишните комбинации ) отваря празен прозорец, задържа се няколко секунди и после изчезва безследно .... Много странно, та чак съмнително! Ако махна Аваста ще се появи - пробвал съм го! Моля за съвет и информация от спецове: Moже ли да се има доверие на Windows Defender ? Системата ми е Windows 8 Pro лицензирана и активирана . 32 бита , х86. Дву-ядрен процесор Интел. Или ми препоръчайте антивирусна, съвместима за 8 - цата. безплатна или с поне 90 дни триал. Благодаря.

Windows 8 има вградена MSE.

Аз също ползвам Аваст на 8 и няма никакви проблеми. Предполагам, че говориш за безплатната версия, а не за "лекувана" Pro? Ако толкова се притесняваш пробвай MSE, ама е много странно това с Аваста. Сигурен ли си, че няма някакви други софтуерни проблеми(malware например)?

Enterprise поне няма. Като се инсталира има само Windows Defender, а MSE излиза по някое време като ъпдейт ако не си инсталирал друга антивирусна.

Enterprise поне няма. Като се инсталира има само Windows Defender, а MSE излиза по някое време като ъпдейт ако не си инсталирал друга антивирусна.

MSE няма да има, той е вграден в 8 Pro под името Windows Defender ;) 

С търсачката Гугъл попаднах на точно такива съвети, че липсата на task menager се причинява от вируси и препоръчваха доста програми за тестване. Изпълних всички точки и скъсах задника на компа от скениране, но всичко показва, че няма заплахи и вредители.

MSE няма да има, той е вграден в 8 Pro под името Windows Defender ;)

Какво е МSЕ ? Не знам дали да вярвам на  Windows Defender и затова питах тук? Лека програма е и изобщо не досажда. Това добре, но странното е, че май сама не се сеща да се ъпдейтва. Друго - не показва кои файлове скенира в момента и не пази лог. Няма и възможност за единична проверка на файл.... 

За да си сигурен може да пуснеш една тема тук - Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове

А MSE е Microsoft Security Essentials и според Microsoft наистина Windows Defender изпълнява функциите на MSE в Windows 8, ама аз го спирам така или иначе, та Адмирала и Вайййпър са прави, че си е вграден. :)

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.