Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista32.aspx

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тук няма ли .От падащите менюта си избираш .

Инсталирах си 64-битовата версия.Но при зареждането ми излиза екран коя ОС да зареди,тъй като сега съм с двете версии.Папката Уиндоус олд я изтрих,но проблема е,че в My Computer - Properties - Advanced - Settings има два Уина 8,но няма бутон Edit за да редактирам файла boot.ini. А в msconfig - Boot има само една Уин 8.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Незная дали въпроса е за тук, но.....

Подариха ми МакБук  и искам да знам дали ще мога да му сложа WIndows 8 И ако да как???(По ли ще е добре с него??)

да,

инсталацията не протича по много по-различен начин от стандартния

дали ще е по-добре........?.само от вас зависи

защо като за начало не опитате да свикнете с тази .....различна операционна система: поиграйте си няколко дни, разучете я - ако толкова не ви хареса или не можете да се сработите, по всяко време може да се сложи windows

Има начин, даже си има и вградена програма - Boot Camp, аз съм пробвал с Windows 7 x64 и О*ках всичко... Трябвало е да сложа x86,  но нали имаше 4 GB RAM... Минало. :)

Поемаш Свой Риск ако решиш да го правиш, подкрепям aquaris. Питай чичко Google или Youtube за уроци, а не на своя глава, там инсталацията е по специфична в някои стъпки ! 

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Не намирам логика в подобна постъпка. ~90% от качествения софтуер на Windows, го има и на OS X, ако не - все има алтернативи.

Та, сигурна ли си, че има някаква сериозна причина да инсталираш Windows 8?

веднага ти давам една: unix базираните системи не са дурако-френдли

разбирай: няма ехе-та

Просто съм свикнала с Windows,иначе вече 2 дни съм с тази и ми допада, просто не съм я разучила а ми трябват някой програми...!!!

Просто съм свикнала с Windows,иначе вече 2 дни съм с тази и ми допада, просто не съм я разучила а ми трябват някой програми...!!!

Давай смело алтернативи винаги има

Инсталирах си 64-битовата версия.Но при зареждането ми излиза екран коя ОС да зареди,тъй като сега съм с двете версии.Папката Уиндоус олд я изтрих,но проблема е,че в My Computer - Properties - Advanced - Settings има два Уина 8,но няма бутон Edit за да редактирам файла boot.ini. А в msconfig - Boot има само една Уин 8.

Ето в този линк нищо че е за dual boot има програма EasyBCD и линк за свалянето и ,обяснено е как се работи с нея можеш да пробваш с нея да си едитнеш менюто http://www.sevenforums.com/tutorials/8057-dual-boot-installation-windows-7-xp.html

Сега имам нов проблем, като отварям нещо (Mail, Maps, Messaging, Calendar, Photos, Games, Weather..... ) от "метрото" и минава на заден план и все едно забива и след малък период от време се затваря. Windows-a не е пиратски....

Редактирано от zander75 (преглед на промените)

Незная дали въпроса е за тук, но.....

Подариха ми МакБук  и искам да знам дали ще мога да му сложа WIndows 8 И ако да как???(По ли ще е добре с него??)

Аз гласувам против умърсяването на една прекрасна машина като MacBook Pro с ОС като Windows... все едно да имаш S - класа и да й сложиш гуми от Жигула ....

MacBook Pro е перфектната машина, ако я ползваш с OS X .... лаптопите на Apple са нещо уникално и рядко срещано нещо(в IT пазара) ... хардуера е подбран и софтуер, който е писан СПЕЦИАЛНО за дадения хардуер, а не като Windows пишат за абсолютно всичко и чакат производителите на дънни платки, видео карти и тн те да си пускат качествени драйвери, докато всичко това се поема от Apple. MacBook Pro е перфектната комбинация от Hardware и Software !!! Не се лъжи да слагаш Windows ... 

Ще свикнеш за 0ла време .. едно време като ми подариха първият ми мак ми трябваше около 1-2 седмици да го разцъкам на макс ...  и с времето ще видиш, колко по-удобна ОС е (пред 7, 8 се конкурира :) )

Надявам се да размислиш за тази идея с Dual Boot-a ....

Поздрави и Весели Празници :)

Сега имам нов проблем, като отварям нещо (Mail, Maps, Messaging, Calendar, Photos, Games, Weather..... ) от "метрото" и минава на заден план и все едно забива и след малък период от време се затваря. Windows-a не е пиратски....

Незнайно защо аповете ти крашват... пробва ли рестарт ? или нещо друго пробвал ли си ? И как така от един път се е получило ?

Това което мога да ти предложа, ако с рестарт не се оправи е да направиш един Refresh на машината

Settings -> Change PC settings -> General -> Refresh your PC without affecting your files

Което ще преинсталира уин-а и няма да загубиш файловете си ;)

Поздрави и Весели празници :)

С рестарт не става. Така стана след като си играх с workgroup-a :(  ... Ако нищо друго не ме спаси ще рефрешна системата.... Сега ще пробвам да инсталирам updates.

Имай предвид, че Refresh ще премахне всички инсталирани програми. След това ще можеш да ги намериш в дена определена папка, но за да не се чудиш какво и защо е станало чети внимателно какво пише на всяка стъпка когато започнеш да правиш Refresh.

Не ми е проблем, то няма почти нищо инсталирано
Почвам да рефрешвам и ми изписва: Incert media, some file is missing..... ;(
Има ли вариант без да ги правя тези неща: http://techmell.com/how-to/refresh-reset-windows-8/

Не знам дали има такъв вариант, но щом тези файлове липсват, то може би точно те са причината за проблемите ти. Защо искаш да продължат да липсват?

Здравейте, дали Windows defender е достатъчен за защита в Windows 8, или е необходимо да инсталирам програма като Malwarebytes anti-malware, или някоя друга. Ще се радвам някой да ми помогне, благодаря!

Здравейте, Опитвам се да инсталирам Windows 8 x64, но след като видя надписа Press any key to boot from CD/DVD... и натисна някой клавиш се показва логото на Windows 8 започва да чете от DVD-то, и след кратко изчакване спира да чете от диска, клавиатурата забива (калавиша Num Lock не реагира) и компютъра си остава така, нищо повече не се случва. Пробвах от DVD и флашка - резултът е един и същ. Пробвах диска на друг компютър и там работи, а на моя не иска. Ако някой е срещал подобен проблем и знае как може да се подкара инсталацията моля да пише какво да направя. Блатодаря предварително! Конфигурацията ми е следната:

Публикувано изображение

Редактирано от edelvai (преглед на промените)

Здравейте, дали Windows defender е достатъчен за защита в Windows 8, или е необходимо да инсталирам програма като Malwarebytes anti-malware, или някоя друга. Ще се радвам някой да ми помогне, благодаря!

Defender-a  е Microsoft Security Essentials ! Откакто е излязла на белия пазар заедно с орогиналната ми ОС, не ми се е налагало да преинсталирам повече от 2 пъти(и то не заради вирус, а по други причини) Така, че да ДОСТАТЪЧНА Е! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.