Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

Featured Replies

Хубав е като цяло Windows 8 но най - много ми харесва Xp без лаг без нищо :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 237,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

А по-вече ли ще товари от колкото седмицата ???

http://www.askvg.com...-windows-8-rtm/

добавено: накрая на статията има и клипче за неразбралите

Харесва ми как е обяснено, Доста търсих как да "не се качвам на метрото" но не намерих толкова достъпно описание. Дали аз не съм търсил правилно ...

има ли начин да се персонализира стар екрана без да е активиран w8? и защо когато създам нов юзър акаунт (ликален и такъв с liveid) приложенията и локализацията по сайтове е на китайски? (основния и Guest акаунти са си ок)

не не разбрах кое точно ти е на китайски

и защо когато създам нов юзър акаунт (ликален и такъв с liveid) приложенията и локализацията по сайтове е на китайски? (основния и Guest акаунти са си ок)

А как са настроени регионалните настройки ?

слагам българия на всички настройки за локализация, но още при първото пускане на юзъра излизат и зададени по дифолт китайски и японски език за писане. иначе приложенията за музика, новини, спорт (метро приложенията) са на китайски, гуугъл също излиза така

да си инсталирал случайно на предишна версия на 8 (RP, DP, CP) Office 2010+Proofing tools 2010? я кажи името на торрента от който си инсталирал

Microsoft Windows 8 RTM x64 (64-bit) MSDN/TechNet (Core and Pro)

File Name: en_windows_8_x64_dvd_915440.iso

Languages: English

SHA1: 1CE53AD5F60419CF04A715CF3233F247E48BEEC4

имам Proofing tools office2010, не съм инсталирал предни версии, това което направих е ъпгрейд от 7 към 8. За изненада нищо не се оплеска и съм много доволен,освен китайския юзър

както каза нищо не се е оплескало при миграцията (колко пъти ще Ви повтаряме че тва НЕ е правилния начин, независимо от всичко) Proofing tools добавя едни гадни истории, които най-лесно на 7 се забелязват във добавените клавиатурни подредби, а на 8 както виждаш, се отразяват в прецакана локализация

разбирам. В такъв случай ще преименувам guest акаунта и ще карам така. Благодаря за разяснението!

там би трябвало да се намира водния знак за напомняне за активация на windows 8 а за него не можем да ви помогнем

там би трябвало да се намира водния знак за напомняне за активация на windows 8

а за него не можем да ви помогнем

не, не е водния знак .Водният знака е до това нещо .. сега пък ми излезе това: http://prikachi.com/images.php?images/722/5244722K.jpg ..когато рестартирах пц-то се премахна но след ''важно-то съобщение'' пак се появи :х .. мился че е накъв бъг :P

именно за този воден знак говорех най-вероятно сте прав че е бъг, но е по-скоро проблем във вашия телевизор

айде почна се..........

:mad:

а професора ако дойде и ми намери къде е VT-x на intel e2140 има един камион с бира от мен

тоя процесор няма. с процесора от подписа ми тръгна, само след като включих виртуализацията в биос, преди това вадеше син екран на virtualbox и microsoft virtual pc...

Здравейте.От няколко дни съм с последната версия на Windows 8.Като тръгна да инсталирам някои програми ми изписва това съобщение:NSIS error-Error launnching istaler:Моля за помощ.Исталирам си програми,но на някои показва това съобщение..Сканирах за вируси с NIS 2012 нищо.Опитах всичко но нищо.

на боза 8 всяка програма, която инсталираш праща инфо на m$ и ако не е разрешена като съвместима с бозата инсталацията спира... дуг е въпроса че информацията, която се праща не е защитена и може да се подслушва от 3-ти лица с подходяшите познания...

дървен професоре, като имаш предвид виртуални машини поне си прави труда да го уточняваш, вместо да въвеждаш потребителите в заблуждение:

първо за да тръгне инсталацията ви трябва процесор с XD или VT-x инструкция и да е разрешена в биос (за това не си мислете че всичко на което тръгва 7 ще тръгне и 8)[...]

[...]

на боза 8 всяка програма, която инсталираш праща инфо на m$ и ако не е разрешена като съвместима с бозата инсталацията спира... [...]

а тва със задължителната съвместимост за всяка програма е поредната ти глупост

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Забелязвам, че skype (5.10.116) консумира много процесор, Windows 8 е оригинален, последна версия изтеглен от МSDNAA+ключ, но същата версия на skype на windows 7 не консумира толкова много мощност. Дори тези 4 % от снимката са рядкост, по принцип е 5-6 %

Публикувано изображение

Аз съм с бета 5.11.0.102 без да го барам си дърпа около 1-3 % и Windows 8 автоматично променя честотата на процесора например на 1.60 - 1.52 - 2.10 Ghz (задава колкото му трябва в момента ) и нагоре ако му трябва повече мощност той автоматично задава максималната на процесора досега никога не съм го виждал да ми е задавал максималната процесора ми е E5300 2,60 Ghz и при конвертиране на видео и при тестовете за стабилност повече от 2.55 Ghz не дава :)Публикувано изображение

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Аз съм с бета 5.11.0.102 без да го барам си дърпа около 1-3 % и Windows 8 автоматично променя честотата на процесора например на 1.60 - 1.52 - 2.10 Ghz (задава колкото му трябва в момента ) и нагоре ако му трябва повече мощност той автоматично задава максималната на процесора досега никога не съм го виждал да ми е задавал максималната процесора ми е E5300 2,60 Ghz и при конвертиране на видео и при тестовете за стабилност повече от 2.55 Ghz не дава :)Публикувано изображение

И тази версия на skype пробвах на другия компютър, ама пак същата работа.

И тази версия на skype пробвах на другия компютър, ама пак същата работа.

А процесора на на каква честота работи на максимална ?!? :) или на 1.32 Ghz примерно :D

А процесора на на каква честота работи на максимална ?!? :) или на 1.32 Ghz примерно :D

Не е на максимална, на 1.2 GHz, ама моя е триядрен, ако има значение.

Не е на максимална, на 1.2 GHz, ама моя е триядрен, ако има значение.

еми няма значение кво толкова те притесняват 5-6 % процесора ти си има още мнооого мощ нали не ти бави работата не му убръщаи внимание и тва е :D Ако системата ти е 64-битова няма от кво да се притесняваш нормално си е :) и моята е 64 битова :)

Споделете как да спра цялостно гадния метро интерфейс моля.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.