Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли смисъл от SSD диск

Featured Replies

Аз имам един въпрос, кой са начините които могат да удължат живота на едно SSD? Сега по коледа ако има някой намаления на SSD мисля да си взема 250GB Evo. 

Поне аз не знам да има такива, но все пак по-малкото писане по него предполага по-бавното изразходване на броя цикли.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Е колко пък да му се скъсява живота? Гаранцията е 3-5 години, след това колкото изкара, толкова и без това ще е за смяна след това.А ако не се качва ОС на тях (заедно с темп файловете, виртуалната памет и софтуера), то няма особен смисъл изобщо да се взима такъв диск.

Е колко пък да му се скъсява живота? Гаранцията е 3-5 години, след това колкото изкара, толкова и без това ще е за смяна след това.А ако не се качва ОС на тях (заедно с темп файловете, виртуалната памет и софтуера), то няма особен смисъл изобщо да се взима такъв диск.

Именно.

Сега съм със 500 ГБ и на това SSD което мисля да вземам ще сложа ОС и някой игри. Въпросът е да не вземе да умре след 1-2 години например или да почне да си "хвърля водите".

Сега съм със 500 ГБ и на това SSD което мисля да вземам ще сложа ОС и някой игри. Въпросът е да не вземе да умре след 1-2 години например или да почне да си "хвърля водите".

Няма такъв шанс, споко. Те пройзводителите са го тествали и затова дават такива гаранции от 3години нагоре. Разбира се има го и този момент да попаднеш и на "болна" бройка, но това вече е на късмет. :rolleyes:

Ето го моят след 10 месеца работа. На него ми е ОС и основния софтуер и компютъра не се гаси.Ако това, което казва програмата е вярно, то диска ще ме надживее с много :D

post-191898-0-48533900-1386250416_thumb.

Искам да попитам каква е разликата с тези които са с кутия и другите които са отворени(мисля, че са mSATA) и от двата вида ли могат да се монтират на лаптоп?

Другият ми въпрос е: може ли да се монтират и hdd и ssd на лаптоп ?

Зависи от модела на лаптопа и каква е подредбата на компонентите. Принципно на почти всеки лаптоп може сиди-то да се замени със слот за допълнителен хард, но това става по поръчка или ако е предвидено от производителя.

Ето го моят след 10 месеца работа. На него ми е ОС и основния софтуер и компютъра не се гаси. Ако това, което казва програмата е вярно, то диска ще ме надживее с много :D

Програмата нещо лъже, тези 87 години изобщо не са реални. Повече бих приел 8-9, но за 87 години трябва да се позамислиш доста.

какво толкова сте го замислили това SSD дали ще изкара 3 или 5 години :) След 5 години тоя комп  ще е тотал щета целия и съм сигурен,че ще сте сменили половината чарколяци в него. Циклите са стотици милиони на тия хардове и  нямат много общо с флашките по 10 лева от сергията. Като ви свърши гаранцията след 3 години  ще сте събрали 100 лева да си купите новия модел а тоя да го подарите,продатете или метнете в кофата.

Програмата нещо лъже, тези 87 години изобщо не са реални. Повече бих приел 8-9, но за 87 години трябва да се позамислиш доста.

SSD-тата имат 1.000.000 часа MTBF, това са 114 години непрекъсната работа.

Давам един шот, за да сравниш с този на колегата @Петко К и да се увериш колко неверни са данните от една и съща версия на програмата.

post-119228-0-68591300-1386266335_thumb.

И да има 10 години разлика примерно  между единия и другия хард  кво толкова ви бърка ? До пенсия ще може да го ползвате тоя хард  ако толкова ви е мъчно за него. Това си е жив консуматив както е една кирлива батерия  за лаптопа  примерно и да го мислите толкова не си заслужава. След 2 години и да искате и да не искате хардове с плочи няма да има .Умряха кимскопите,касетките,ролките,плочите и хардовете  в сегашния им вид ще идат в канала защото техниката се развива и в белите държави  това не е причина да не си закупи човек новото и актуалното а да търси под вола теле.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

какво толкова сте го замислили това SSD дали ще изкара 3 или 5 години :) След 5 години тоя комп  ще е тотал щета целия и съм сигурен,че ще сте сменили половината чарколяци в него. Циклите са стотици милиони на тия хардове и  нямат много общо с флашките по 10 лева от сергията. Като ви свърши гаранцията след 3 години  ще сте събрали 100 лева да си купите новия модел а тоя да го подарите,продатете или метнете в кофата.

Не, циклите са същите, технологията на клетките е същата като на флашките!!!

Знаеш ли какво означава буквата М в абревиатурата? И отново: заинтересувайте се от технологията, оставете рекламните брошури

Зависи от модела на лаптопа и каква е подредбата на компонентите. Принципно на почти всеки лаптоп може сиди-то да се замени със слот за допълнителен хард, но това става по поръчка или ако е предвидено от производителя.

Гледах едно видео във dvd-то беше харда

Това ще да е чудо на съвременния хардуер - в DVD устройството обикновено има място само за един оптичен диск :D

;)

;)

Прекрасно знам за какво се говори, въпреки че не съм се занимавал прекалено много с мобилни компютри.Просто като отвориш чекмеджето на оптичното и някак си е тесничко :P

И аз да попитам тук нещо - струва ли си да дам повечко пари за Samsung 840 Pro? Голяма ли е разликата с 840 Evo? Парите ги имам, но колко по-добър е диска. На него ще кача OS библиотеките от игри на Steam и Origin.

На предната страница съм дал линк за сайт който  прави тестове и погледни там  кой диск  какъв е и за какво се бори .За домашно ползване  не ти трябва про версията изобщо

И аз да попитам тук нещо - струва ли си да дам повечко пари за Samsung 840 Pro? Голяма ли е разликата с 840 Evo? Парите ги имам, но колко по-добър е диска. На него ще кача OS библиотеките от игри на Steam и Origin.

Samsung-840-Pro-256GB-vs-Samsung-840-Evo-250GB

Сам прецени дали си заслужава. За мен Evo е по-оправданата покупка, реално прекалено е малка разликата и няма как да е усетиш затова и няма смисъл да даваш излишни пари. ;)

• 7 месеца по-късно...
  • Автор

В крайна сметка събрах парите за SSD диска... насочиха ме към A-DATA 128 GB обаче на дъното имам слот mSATA това по добрия вариант ли е или да си взема обикновеннен SATA

• 1 година по-късно...

Ако искате да предпазите хард диска от презаписване за да удължите живота му, използвайте бекъп програма за защита. След рестарта системата се връща към първоначална точка без да е променяно нещо по време на работата. Промените се записват в RAM паметта, а не на харда. Такава една програма е Shadow Defender. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.