Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за "future proof" геймърска конфигурация !

Featured Replies

Решението си е твое аз така или иначе не съм геймър и ви намирам за луди всичките.  :D Просто като правиш сметката не намесвай захранването. Разликата е единствено в цената на видеокартите. 

Това е от към чисто финансовата част. Вече дали си заслужава Кико се е опитал да обясни. Предполагам е до лични изисквания и колко си взискателен към детайлите.

пс. Така както телевизорите/мониторите преминаха от квадратни на правоъгълни сега актуалните са супер-правоъгълни - ASUS MX299QLG 29EA73-P и т.н.

Визирам тия с АР 21:9 а те са с резолюция 2560x1080. А сега си представи че утре си купиш такъв. Интересно ми е как ще се представи картата?

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Отговори 119
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ako искаш 4.5-сложи сериозен кулер :Tr Silver Arrow Extreme,Phanateks PH TC14P,Noctua D14/U14S,Zalman CNPS12X ...

Be quiet-ът,който си избрал е FSP с 4 +12-не ти го препоръчвам,вземи Seasonic-ът или потърси и вземи CM V700-и това е на Seasonic с новата платформа КМ3.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

• Автор

Трябва ми помощ при избор на кутия :

Corsair Carbide 300R  , BitFenix Shinobi Windowed , BitFenix Shinobi No Window

Ako искаш 4.5-сложи сериозен кулер :Tr Silver Arrow Extreme,Phanateks PH TC14P,Noctua D14/U14S,Zalman CNPS12X ...

Be quiet-ът,който си избрал е FSP с 4 +12-не ти го препоръчвам,вземи Seasonic-ът или потърси и вземи CM V700-и това е на Seasonic с новата платформа КМ3.

Evo 212 няма ли да се справи ? Бях гледал доста видеота където беше клокнат с такъв охладител ;)

Редактирано от Добромир Вълчев (преглед на промените)

Трябва ми помощ при избор на кутия :

Corsair Carbide 300R  , BitFenix Shinobi Windowed , BitFenix Shinobi No Window

Evo 212 няма ли да се справи ? Бях гледал доста видеота където беше клокнат с такъв охладител ;)

За кутия в момента има CM 690 II за 45евро СМ690+ii+lite+gehaeuse. Промоцията е до 15.02!

За охладител да ти държи безпроблемен клок на 4,5GHz трябва да е водно или нещо от високият клас при въздушните. Ето ти няколко примера:

Zalman CNPS12X - 54.90евро

Thermalright-Silver-Arrow-IB-E - 64.85евро

be quiet! Dark Pro 3 - 68.14евро

Corsair-Hydro-Series-H80i-Komplett-Wasserkuehlung - 81.65евро

Ако търсиш максимално ефтино и сравнително добро това ще свърши работа Raijintek-EreBoss - 32.79евро

Успех в избора!

• Автор

За кутия в момента има CM 690 II за 45евро СМ690+ii+lite+gehaeuse. Промоцията е до 15.02!

За охладител да ти държи безпроблемен клок на 4,5GHz трябва да е водно или нещо от високият клас при въздушните. Ето ти няколко примера:

Ако търсиш максимално ефтино и сравнително добро това ще свърши работа Raijintek-EreBoss - 32.79евро

Успех в избора!

Кутията която си ми препоръчал е много добра , но липсва usb 3.0  :(

Успех в избора!

На охладитела - 

Raijintek EreBoss Tower Kühler какъв вентилатор може да се сложи защото всичко ми е в един цвят , а това червено не ми се вързва ... иначе ми харесва много :) .... дали ще се събере в corsair 300r ? 

Може ли да се направи PUSH PULL с тези вентилатори ?

• Автор

Ще взема gtx 780 , защото целта на конфигурацията е да е future proof ! Някой ще ми отговори ли на поставените горе въпроси ? :) Мерси

• Автор

Кога излизат gtx 800 series ? 

Кутията която си ми препоръчал е много добра , но липсва usb 3.0  :(

На охладитела - 

Raijintek EreBoss Tower Kühler какъв вентилатор може да се сложи защото всичко ми е в един цвят , а това червено не ми се вързва ... иначе ми харесва много :) .... дали ще се събере в corsair 300r ? 

Може ли да се направи PUSH PULL с тези вентилатори ?

За охладителят мисля, че ще пасне висок е 160мм, а 300R подържа до 160мм. Иначе за тези смешни вентилатори 80мм забрави. Нито ще паснат, нито са добри, нито тихи с една дума зарежи ги!

• Автор

Наистина не е зле.Много малко е по шумна при натоварване от тази която ти предложих на ЛС,но е и леко по-бърза.Така че направо си направил оферта.И като гледам и цветово пасва ;)

Честито

EDIT. Ако успееш да втъркаш и процесора и си future proof отвсякъде.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Автор

Да използвам ли старата кутия : CoolerMaster Elite 430 Black ? 

За разиката от парите мога да сложа i7 4770k , ако има смисъл ? 

• Автор

Да използвам ли старата кутия : CoolerMaster Elite 430 Black ? 

За разиката от парите мога да сложа i7 4770k , ако има смисъл ? 

Малко помощ за въпросчето горе ?  :D

Да можеж да я използваш можеж да използваш и захранването мисля и харда.

• Автор

Увери се че охладителя ще влезе ако ще го сменяш.

Добре :) А каква е разликата между i5 и i7 ? В смисъл performance in gaming ?

• Автор

Към настоящия момент в рамките на 10-ина %.

Сигурно с времето ще става по голяма ? Новите игри може да ползват HT

• Автор

Със сигурност, най-вече когато започнат всички да използват пълноценно 4 ядра, но кога ще се случи това..

А дали всичкия този hardware ще е ок за elite 430 ? По размери всичко пасва , а като температура как ще е ? 

Ами ако имаш добавен втори вентилатор едва ли ще има проблем. Малко ще е кофти с кабеляците ама като се пести винаги има някъв минус.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.