Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за "future proof" геймърска конфигурация !

Featured Replies

• Автор

Ами ако имаш добавен втори вентилатор едва ли ще има проблем. Малко ще е кофти с кабеляците ама като се пести винаги има някъв минус.

Ето това съм постигнал с кабелите , по - добре едва ли ще го докарам - снимка 1 , снимка 2 

• Отговори 119
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Важен въпрос ! 

Има и друг вариант ! Да поръчам i7 + Corsair Carbine 300r и да ползвам старото си захранване ( преди 3 меса го купих )

530 Watt be quiet! Pure Power L8 CM Modular 80+ Bronze   

А след 2 месеца като спестя пари да взема ново захранване и ssd - drive ! Кажете какво мислите по въпроса  :D

Би трябвало да издържи GTX780 на хартия ама няма как да се пробва на практика. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Би трябвало да издържи GTX770.

Картата е gtx 780 ! 

Би трябвало да издържи GTX780 на хартия ама няма как да се пробва на практика. 

Колко ще харчи като цяло системата ? Няма да oc процесора , ако ще ползвам това захранване ! След 2месаца мога да взема нов с ssd 

Картата е gtx 780 ! 

Колко ще харчи като цяло системата ? Няма да oc процесора , ако ще ползвам това захранване ! След 2месаца мога да взема нов с ssd 

Трябва ми бърз отговор , дали да им кажа да сменят процесорите , защото работят до 5 ;)

• Автор

Аз не ти препоръчвам 780+К проц и това захранване,ще имаш около 400 вата сега,а при клок...

За сега нама да го клоквам разбира се ! След като взема нова захранване тогава ;) Така ще е ок нали ? 

За сега нама да го клоквам разбира се ! След като взема нова захранване тогава ;) Така ще е ок нали ? 

Ти си знаеш,но за такава конфигурация бих сложил едно V700,тук (в БГ) беше на добра цена-213 лв,казвам беше,защото го няма на пазара,у ваше село-не знам.

Аз пък казвам че известно време няма да има проблем.

Докато не се заиграваш с комбинации от Furmark и Prime например.За обикновенно разцъкване силно се съмнявам че ще стигнеш 400 вата.Дори и 350 ще са много....

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Въпрос за рам паметта ! Възможно ли е да взема сега 2x4 kit и след това да купя като ъпгрейд още един кит от 2x4 ? Ще работят ли нормално ? Или да взема една плочка от 8gb и после още една от 8 ? Благодаря !

Редактирано от Добромир Вълчев (преглед на промените)

gtx 780 на 1080p е просто чудовище всички игри ще ти вървят над 60фрейма без никакъв проблем.

но за охлаждането  си вземи нещо като

http://www.pixmania.de/kuhlsysteme/be-quiet-cpu-kuhler-dark-rock-c1-advanced/11121939-a.htmlаз бях с нещо подобно преди да сложа водата и i5цата беше стабилна на 4.6 при ~~ 1.19V

Въпрос за рам паметта ! Възможно ли е да взема сега 2x4 kit и след това да купя като ъпгрейд още един кит от 2x4 ? Ще работят ли нормално ? Или да взема една плочка от 8gb и после още една от 8 ? Благодаря !

зависи 8 гб е достатъчно за игри според мен 2х4гб ;)и още нещо между i5 и i7 няма почти никаква разлика в игрите!

Редактирано от NobodyEpic (преглед на промените)

Възможно е. Някои ще кажат, че при тази конфигурация на паметите ще се товари контролера и са възможни проблеми и естествено няма да са прави. Направи така, както на теб ти е най-изгодно.

• Автор

Възможно е. Някои ще кажат, че при тази конфигурация на паметите ще се товари контролера и са възможни проблеми и естествено няма да са прави. Направи така, както на теб ти е най-изгодно.

Искам 16 gb за да е future proof и искам да правя малко видео едитинг ... но нямам парите в момента ... Тоест ако взема 2по8 и после взема още 2по8 ще се товари контролера ? Не ми звучи добре ... по добре е да взема 1по8 и полсе 1по8 така ли ? Не те разбрах добре !

gtx 780 на 1080p е просто чудовище всички игри ще ти вървят над 60фрейма без никакъв проблем.

http://www.pixmania.de/kuhlsysteme/be-quiet-cpu-kuhler-dark-rock-c1-advanced/11121939-a.htmlаз бях с нещо подобно преди да сложа водата и i5цата беше стабилна на 4.6 при ~~ 1.19V

зависи 8 гб е достатъчно за игри според мен 2х4гб ;)и още нещо между i5 и i7 няма почти никаква разлика в игрите!

Вече съм поръчал i7 частите идват утре :) ( като ще взема друг охладител следваштия месец ... така или иначе клок не ми трябва за момента и вече се вижда че някой игри ползват Hyperthreating ;) ) И за live streaming е по - добре да имаш 4те виртуални ядра !

Редактирано от Добромир Вълчев (преглед на промените)

Искам 16 gb за да е future proof и искам да правя малко видео едитинг ... но нямам парите в момента ... Тоест ако взема 2по8 и после взема още 2по8 ще се товари контролера ? Не ми звучи добре ... по добре е да взема 1по8 и полсе 1по8 така ли ? Не те разбрах добре !

Тезата на някои хора е, че ако запълниш четирите слота за памети независимо с какъв размер са те ще се товари контролера. Аз пък казвам, че това отдавна не е валидно! Варианта за теб е да вземеш като цяло 4x4(2x4 + 2x4) или 2x8. Избора е твой и е най-добре да се вземе най-изгодния финансово вариант!

• Автор

Тезата на някои хора е, че ако запълниш четирите слота за памети независимо с какъв размер са те ще се товари контролера. Аз пък казвам, че това отдавна не е валидно! Варианта за теб е да вземеш като цяло 4x4(2x4 + 2x4) или 2x8. Избора е твой и е най-добре да се вземе най-изгодния финансово вариант!

Благодаря ти за доброто обяснение !

http://www.pixmania.de/kuhlsysteme/be-quiet-cpu-kuhler-dark-rock-c1-advanced/11121939-a.html

аз бях с нещо подобно преди да сложа водата и i5цата беше стабилна на 4.6 при ~~ 1.19V

Ти сериозно ли? С този охладител на "be quiet" ще може на 4,6Ghz, ама на волтаж 1,19V е невъзможно. :rolleyes:  Колега престани с тези смешни дрънканици, че се вижда, че от клок неразбираш и пак ще се повторя все повече ни убеждаваш, че изобщо това от подписа не го притежаваш. Само за твое инфо с Prime95 на 4,6Ghz, този "be quiet" доста ще се изпоти, а и комбинация с Haswell :( (ако беше при Sandy Bridge нямаше да е проблем 4,6Ghz).

До автора: Охладителите на "be quiet" са доста добри, но не очаквай чудеса при ефтините серии. Въпреки това са доста тихи и при нормален клок на 4,4/4,5Ghz ще се държат добре особено "Dark Rock Pro" серията.

Ти сериозно ли? С този охладител на "be quiet" ще може на 4,6Ghz, ама на волтаж 1,19V е невъзможно. :rolleyes:  Колега престани с тези смешни дрънканици, че се вижда, че от клок неразбираш и пак ще се повторя все повече ни убеждаваш, че изобщо това от подписа не го притежаваш. Само за твое инфо с Prime95 на 4,6Ghz, този "be quiet" доста ще се изпоти, а и комбинация с Haswell :( (ако беше при Sandy Bridge нямаше да е проблем 4,6Ghz).

До автора: Охладителите на "be quiet" са доста добри, но не очаквай чудеса при ефтините серии. Въпреки това са доста тихи и при нормален клок на 4,4/4,5Ghz ще се държат добре особено "Dark Rock Pro" серията.

боже. то се вижда кой не разбира. виш бенчмаркове на охладителите на Be quite и след това си говори твоите глупости.

та и моята i5 4670k е делидната, така че моля те... замълчи си 

защото в крайна сметка подкрепяш моето предложение . а и ако мислиш че 1.2 волта са малко за 4.5 - 4.6 това си е от самия чип някой могат да достигнат по-високи честоти на нисък волтаж.

Редактирано от NobodyEpic (преглед на промените)

боже. то се вижда кой не разбира. виш бенчмаркове на охладителите на Be quite и след това си говори твоите глупости.

та и моята i5 4670k е делидната, така че моля те... замълчи си 

защото в крайна сметка подкрепяш моето предложение . а и ако мислиш че 1.2 волта са малко за 4.5 - 4.6 това си е от самия чип някой могат да достигнат по-високи честоти на нисък волтаж.

1. Подкрепям ти предложението за охладителя, но на 4,6Ghz определено ще се затрудни доста, защото ще държи температура от 80градуса нагоре! Пак ти повтарям това не е най-добрият охладител "be quiet Dark Rock " за да държи стабилна машината на 4,6Ghz. Питам се дали знаеш изобщо как да си тестваш дали системата е стабилна, защото имаше един тука където е тествал стабилноста с пускането на 10-12 FullHD клипчета и се хвалеше, че проца не му вдига над 40градуса! :D

2. Изгледал съм и изчел доста повече ревюта от теб за продуктите на "be quiet"(не напразно и аватара ми е с тягното лого), а и живея в Германия и тук тяхните продукти(захранвания, охладители, вентилатори) са най-продавани.

3. За волтаж на 4,6Ghz(Haswell) никъде до сега не съм срещал някой да го е подкарал на под 1,28V, а ти даже под 1,20V го докарваш стабилен нали така??? Казваш, че ти е делиднат ОК да кажем, че твоя проц е от "щастливите" бройки на Haswell покажи поне някаква снимка, тест абе изобщо нещо с този твой комп за да се види, че имаш малко компетентност, защото всеки може да гледа в youtube или да прочете някой някъде е направил това и да даваш чуждите резултати. Доста хора те питаха/помолиха да споделиш тези твой резултати ама ти се ослушваш нещо???

4. Като докажеш по-някакъв начин, че това го постигаш с твоя комп, тогава ще си върна думите, но докато си говорим празни приказки ще е така. ;)  Разликата при нас е че аз като кажа, че компа ми държи клок на 4,3/4,4Ghz мога да го докажа веднага, а при теб това не се получава. :rolleyes:

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

Ok ^.^ Въпрос 16 гб нужни ли са ми или са просто хвърлени пари ? :D

Не! 8GB за момента са достатъчни! Може би след 2-3години ще "утеснеят", но това времето ще покаже!

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

• Автор

Не! 8GB за момента са достатъчни! Може би след 2-3години ще "утеснеят", но това времето ще покаже!

А разликата между двуканална и еднокална като скорост много голяма ли е ?

• Автор

Не.

Тогава взимам 1по8 тъй като е малко по ефтина , но пък и няма да се натоварва толкова много контролера

Тогава взимам 1по8 тъй като е малко по ефтина , но пък и няма да се натоварва толкова много контролера

Ще ти товари тиквата.

Имам чувството, че четеш избирателно през 2-3 поста или нямаш пари и си намираш оправдания да купуваш по-лошото.

Авторе, извинявай, ама 16 GB  за геймърска конфигурация и се притесняваш за товаренето на контролера... Ей сега ще ти дам скрийншотове, как една плочка РАМ показва по-добри резултати от подобни системи с двуканален режим на паметта. Ами нали се сещаш, че всичко в някаква степен се компенсира. Една плочка РАМ си я правиш каквото искаш - тайминги, честоти...ама две плочки са си две и нерядко има проблеми, които ограничават, нека така да го нарека, клока.  Просто лично мнение по въпроса, без да ангажирам никого с него. А пък за игри да питаш, дали 4х4 или 2х8...смешно е, защото разлика се забелязва само между 4 и 8 GB RAM. Дори честотите   на паметите са без значение, както и обем над 8 GB. А е логично с 4 GB  системата да е по-бавна, защото тоя капацитет вече не достига. От 8 нагоре обаче няма разлика нито при промяна на честотата, нито на таймингите, нито на обема памет, що се отнася до повече кадри при игри. Има някоя друга игра, която се влияе леко от паметта, но това се забелязва при ниски резолюции и детайли, на каквито няма да играеш с тая конфигурация - мечта. Така, че вземай каквото ти падне. И да има 1-2 фпс разлика, няма как да го забележиш, а и то е в рамките на статистическата грешка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.