Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за "future proof" геймърска конфигурация !

Featured Replies

• Автор

Авторе, извинявай, ама 16 GB  за геймърска конфигурация и се притесняваш за товаренето на контролера... Ей сега ще ти дам скрийншотове, как една плочка РАМ показва по-добри резултати от подобни системи с двуканален режим на паметта. Ами нали се сещаш, че всичко в някаква степен се компенсира. Една плочка РАМ си я правиш каквото искаш - тайминги, честоти...ама две плочки са си две и нерядко има проблеми, които ограничават, нека така да го нарека, клока.  Просто лично мнение по въпроса, без да ангажирам никого с него. А пък за игри да питаш, дали 4х4 или 2х8...смешно е, защото разлика се забелязва само между 4 и 8 GB RAM. Дори честотите   на паметите са без значение, както и обем над 8 GB. А е логично с 4 GB  системата да е по-бавна, защото тоя капацитет вече не достига. От 8 нагоре обаче няма разлика нито при промяна на честотата, нито на таймингите, нито на обема памет, що се отнася до повече кадри при игри. Има някоя друга игра, която се влияе леко от паметта, но това се забелязва при ниски резолюции и детайли, на каквито няма да играеш с тая конфигурация - мечта. Така, че вземай каквото ти падне. И да има 1-2 фпс разлика, няма как да го забележиш, а и то е в рамките на статистическата грешка.

Аз знам , че няма да има разлика в fps - то , но battlefield 4 препоръчително изисква 6гб рам и ако имаш само 8 ти остават 2 свободни (което мисля , че е малко  )

• Отговори 119
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз знам , че няма да има разлика в fps - то , но battlefield 4 препоръчително изисква 6гб рам и ако имаш само 8 ти остават 2 свободни (което мисля , че е малко  )

чуек...

жеуезна логика

щом изисква 6 гб препоръчително,значи няма как да ги надвиши

Aз пък го играя с 4 гб двуканална 1333 пусната на 1000 и нещо на 3-канален процесор и 3-канално дъно и на ултра не пълни повече от 3,4,заедно със всичко останало което си върви на компютъра.Толкова пълни и от паметта на графичната карта...

И пак върви с 60-120 фпс....

• Автор

чуек...

жеуезна логика

щом изисква 6 гб препоръчително,значи няма как да ги надвиши

Не ставаше въпрос за самата игра , а като цяло остават 2 гб за другите програми ....

Не ставаше въпрос за самата игра , а като цяло остават 2 гб за другите програми ....

Ем изключваш тежките програми докато играеш и не играеш докато работиш с тях..

Трудно ще накараш 8 гб рам да светнат на 100 процента..

• Автор

Днес получих половината части ! Не съм си и представял , че 780 е толкова огромна ! След 1 ден идва и кутията , захранването , рамта ! Ще направя time lapse и ще го къча в youtube ;)

Днес получих половината части ! Не съм си и представял , че 780 е толкова огромна ! След 1 ден идва и кутията , захранването , рамта ! Ще направя time lapse и ще го къча в youtube ;)

Нали не взе 64 гъби рам?  :D

• Автор

Нали не взе 64 гъби рам?  :D

1x8 съм поръчал ! Ще имам ъпгрейд - Нов охладител , ссд и още рам 1по8 ;)

Предложете ми хубав монитор за около 150 евро , ако може 24 инча ;)

1x8 съм поръчал ! Ще имам ъпгрейд - Нов охладител , ссд и още рам 1по8 ;)

Предложете ми хубав монитор за около 150 евро , ако може 24 инча ;)

Едва ли ще намериш хубав 24 инчов монитор за 150 евро.

Гледай поне да е с IPS матрица. Всичките, които съм ти предложил са с IPS матрица и предимствата спрямо TN не са никак малко.

• Автор

Гледай поне да е с IPS матрица. Всичките, които съм ти предложил са с IPS матрица и предимствата спрямо TN не са никак малко.

Каква е разликата между ипс и тн ?

Eто малко информация от друга тема.

Определено има разлика при цветовата гама на монитори,които притежават TN и IPS,e- IPS,AH -IPS матрица.При всички големи производители тенденцията е да се произвеждат модели с IPS и AH-IPS панели.В интернет има голям брой ревюта и сравнения между тези матрици и сам можеш да се увериш,че има разлика в качеството в полза на IPS панелите.Като минус при тези модели на този етап е времето за реакция,което варира (5-6 до 7-8 ms).Докато при геймърски монитори с TN матрица има модели с 1-2 ms и 120 -144Hz.Като по-важно в този случай е действителния инпут лаг на панела защото човек не би успял да забележи разлика между 2 и 7 милисекунди време за реакция с невъоръжено око.Ако потърсиш тестове на монитори в реномирани сайтове ще забележиш,че response time при определени марки е ниско( 5-6 ms),но действителния инпут лаг е висок над 18-20 ms.Като много често това време за реакция е рекламен трик,който производителите ползват за да привличат клиенти.Но не посочват никъде какъв е реалния input lag на своя продукт.

Поздрави !

• Автор

Някой да ми помогне с кабелите на захранването не знам как да ги свържа правилно ! Спешно мерси !

За процесора двата ли конектора ? или само 1 ? за видеото също ми трябва помощ

Редактирано от Добромир Вълчев (преглед на промените)

• Автор

Ами погледни в нета ,има разни клипове как се сглобява компютър.Не е толкова трудно.

Гледах много но немога да разбера ... може ли да ми помогнеш

за процесора и двата ли конектора ?

• Автор

Инструкция за монтаж на захранване

И се научи да търсиш в Гугъл например,не е толкова трудно.

Като направих тест боот вентилатора на процесора не се върти първите секунди после тръгва

и цифрите на дъното се сменят от 15 , 99 27 и така не видях картина на екрана . Въпрос имам 2 цпу фан конектора единия е бял другия черен възможно ли е да е в грешен ?

Редактирано от Добромир Вълчев (преглед на промените)

Не е грешен.Някои охлаждания са с два вентилатора.Вентилатора е зададено да се върти при определени температури.При достигането им,и се завърта.

Свържи видеокартата със захранването.

Оправи си подписа на аватара,да се вижда новата ти конфигурация.Че не ми се търси из 100 мнения къде и какво си избрал.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Не е грешен.Някои охлаждания са с два вентилатора.Вентилатора е зададено да се върти при определени температури.При достигането им,и се завърта.

Свържи видеокартата със захранването.

Оправи си подписа на аватара,да се вижда новата ти конфигурация.Че не ми се търси из 100 мнения къде и какво си избрал.

Получих първия боот ! Стана всичко самоче не се върти вентилатора ! Показва с червен текс А6 на малкото мониторче на дъното !

Боже тема на 1 месец, а все още активна. Трябват малко нови правила в раздела ми се струва, офтопика е прекомерен.  :tongue2:

Получих първия боот ! Стана всичко самоче не се върти вентилатора ! Показва с червен текс А6 на малкото мониторче на дъното !

Отвори малката книжка с описание на дъното и търси там какво пише за този код.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.