Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За и против връщането на плюсовете и минусите в форума!

25 гласували потребители

1. 1. Оставане на сегашното положение

• Да
      57%
    • Нямам мнение
      42%
  2. 2. Връщането на плюсовете и минусите!

• Съгласен
      52%
    • Не съм съгладен
      48%
  3. 3. Аз съм за оставането на сегашното положение и добавяне на бутон мразя

• Съгласен съм
      24%
    • Не съм съгласен
      76%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

algor - Наистина ми каза, но за да смята някой така трябва да има някаква причина аз не знам дали е основателна или не, но това е гаранция втори профил на някой вече съществуващ колега, който го е страх да застане зад името си, иначе от къде на къде нов профил кой какво пише и кога го пише ;) - Ето докладвам моите съмнения за мултиакаунтинг - който лесно може да се хване от Вас. 

Не знам дали ще се нарушат правила или не, но според цитираните от теб правила, тази тема трябва да е катинар или най - малкото преместена в "Празни приказки..." защото аз не виждам друго освен празни приказки, автора никакъв го няма, пусна бомбата и гледа само сеира сега - трябва ли като админи да му ходите по настроението - все пак той ли е "шефа" или Вие?Аз не виждам тази тема с какво е полезна за сайта или форума, за да стои в този раздел - особено след като е дъвкана няколко пъти вече.

• Отговори 54
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Както вика WhiteHart не бива да се дават поводи, т.е. да се създават условия, които да се превръщат в поводи за създаване на проблеми. Плюсовете и минусите са взаимосвързани, т.е. премахвайки едното следва да се премахне и другото. Лайкванията и дизлайкванията най-често са на емотивна основа. Малко хора имат дисциплината да не си следват емоциите, да не търсят одобрение и харесване.

Принципно е така. Но само принципно. Ако се замислиш повечко какво излиза... че за да запазим комфорта на няколко хора, на които им пречи и собствената вълна, трябва ние да се съобразяваме с тях, а не те с останалите над 200 000 потребителя в този форум и най-важното - с правилата му.

Най-страшното е, че точно тези, които най-много обясняват колко тези лайкове нямат значение, най-често повдигат точно този въпрос...

Помниш ли колко пъти съм молела да не ме лайквате... Помниш ли колко пъти съм казвала, че не би ми било приятно години след като спра да пиша, харесванията да останат в профила ми... Дали ние от Празните приказки сме хората, които държим на лайковете или специалистите от горните раздели, които иначе уж въобще не се интересуват какво става долу, но по някакъв начин неведом за нас начин, постоянно знаят всичко, което се пише и се случва там...

Не е ли смешно хора, които нямат идея какво е значението на думички като морал, етика и толерантност, да се опитват да ни ги преподават в тъпи проповеди, които отричат със собственото си поведение...

Това е лъжа.

Това също е лъжа.

Дали се плещят глупости е въпрос на гледна точка. В горните раздели се плещят още по-големи глупости.

А това вече е напълно абсурдно твърдение.

Защо се хабиш да обясняваш?! Не е ли ясно, че това е Мохини, или Ангел или Ауми, или и тримата заедно. Които си направиха цял форум, за да плюят по хората от "Калната дата", както ни наричаха, но пък които са толкова големи разбирачи, че дори и само трима, явно са успели да се изпокарат помежду си. За да онагледя и да сложа линк в този си пост, си направих труда да намеря срамното им форумче...

http://slovoto.ovo.bg/forum/

Самоизяли са се!!!

Това са хората, които говорят за морал, етика и... А бе - спирам! Няма нужда да им слизаме на нивото... Който разбрал - разбрал и няма нужда от обяснения.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Това е лъжа.

Това също е лъжа.

Дали се плещят глупости е въпрос на гледна точка. В горните раздели се плещят още по-големи глупости.

А това вече е напълно абсурдно твърдение.

http://www.kaldata.com/forums/topic/221859-за-какво-мислите-в-моментаfrom-france-with-love/?p=2757942

http://www.kaldata.com/forums/topic/221859-за-какво-мислите-в-моментаfrom-france-with-love/?p=2757727

Мда...това само по адрес на автора на темата, но има още такива твои постове и на Алгорчо по отношение на други потребители...Избирателна склероза ви мъчи, както обикновено. :(

Мда...това само по адрес на автора на темата, но има още такива твои постове и на Алгорчо по отношение на други потребители...Избирателна склероза ви мъчи, както обикновено. :(

Искаш ли с риск да ме баннат да ти публикувам нещата дето ми ги написа на лични?

М?

Искаш ли с риск да ме баннат да ти публикувам нещата дето ми ги написа на лични?

М?

Никога не съм се обръщала към теб на лични. Давай, пускай да видим. Поздрав, Мохини  :D

не зная кое и с какво е "съобразяването" и с колко члена на форума е.

Личната ми позиция е проста и ясна. Не ползвам нищо свързано с "харесване" или обратно. Нито + или -. Не натискам никакви бутони и не ме интересуват.

Ясно е, че при ниско ниво на комуникация участниците в нея имат нужда от "фийдбек". Това е специфична особеност и в реалното общуване и идеята е и тук да се пренесе под някаква форма - дали ще е форма на одобрение или нехаресване, е без значение, защото така или иначе за повечето "потребители" всичко това е заимствано наготово, те са научени на него и си тече по инерция и дифоулт. И си го търсят навсякъде, под каквато и да е форма...

Разбира се в чисто психологически смисъл, изразяването на отношение към какъвто и да е "сигнал" е фактор за динамиката на междуличностните движения в която и да е група. Но каквато и да е тя - щом се търси групово общуване, нивото му ще е пряко отражение на нивото на участниците.

Все пак - сред каквото и да е, където и да е, нивото на който и да е субект е лесно да се отрази, но само при съответствие. Винаги - само по съответствие. Когато не е налично - ще се имитира или ще се мимикрира до нивото на групата.

Все пак - както и навсякъде другаде, нивото на статистически значимата маса определя и средата и основното в нея. От нея се задава и нивото. Тук има хора техничари и е ясно, че "общото ниво на резонансна честота" в една система, се определя най-вече по най-ниското ниво на дори и един елемент в нея, Има и други закономерности, които определят всички типове групови взаимодействия...

В конкретиката на КАЛДАТА не е по-различно, от който и да било друг форум - масата определя нивото и постепенно дори и през "контрол", те налагат своите си значими виждане, форми и взаимоддействия. Така, че тук работата не е до форума, а до онова, което се случва в главите на "задклавиатурните устройства" - ако не е с бутони или кликчета - ще е по друг начин. Те без това не могат и щом им трябва няма начин да не си го издокарат. И така или иначе "празните хора" ги има навсякъде и нуждата им да се запълнят с каквото и да е, се простира и сред дебрите на виртуала. Особено ги устройва и се възползват от онова, което те наричат "демократичност", защото им позволява да имат права, зад които да се крият.

Въпреки всичко - това не пречи стойностен субект да се отрази, сред каквато и да е група, сред което и да било "ниво" - просто или резонира или не. Групата спрямо него - също.

Всъщност взаимодействията СУБЕКТ - ГРУПА не са чак толкова сложни, колкото многообразни и разнолики - но само като прояви, не и в същността си.

На мен лично, не ми пречи каквото и да се "приеме" и обсъжда тук. Правя си моите неща, според моите си цели. Фийдбека, за мен, дори и много, много рядък, е налице и без "лайквания" или +-. Така или иначе всички се "пишем", дори и да "мълчим"... Аз пък се възползвам именно от това.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Никога не съм се обръщала към теб на лични. Давай, пускай да видим. Поздрав, Мохини  :D

Не ти бе... Ванко и Драганко.

И да си смениш ника, че осъзнатите дакини са съвършени и напълно свободни от емоции.

Все едно, аз да си сложа ник - буда. :tongue2:

Не ти бе... Ванко и Драганко.

И да си смениш ника, че осъзнатите дакини са съвършени и напълно свободни от емоции.

Все едно, аз да си сложа ник - буда. :tongue2:

Моля да се въздържите от публикуване на лична кореспонденция!

Те без това не могат и щом им трябва няма начин да не си го издокарат.

Бе, резни им всички варианти. Да видим после как ще си го издокарват. Много мислене ще трябва и ще е по-трудно. Понеже невротичните реакции са с много висока скорост, но се изчерпват бързо.

Моля да се въздържите от публикуване на лична кореспонденция!

Споко. Няма да го направя, разбира се.

• Автор

Против. Т'ва (бутон '-'/'мразя') е баш идеалният метод за интриги и караници.

П.П. Трябва да добавиш и "не" като отговор на първия въпрос, Някой може да им 3то мнение.

Ще помоля някой глобален да редактира съгласно този пост,тъй като аз нещо не мога да направя редакция.Защо го правя това с анкетата.Предполагам доста от потребителите не харесват фейсбук.Целта е с този бутон харесай,то и форума е вързан към фейсбук,рано или късно да свикнете с глобализацията.Помните ли думите на Карабойчев при всяка промяна във форума - Спокойно,ще свикнете.Той е голям фен на фейсбук.На мен лично ми писна,предполагам и на други да го гледам как си купува последна мода ски екипировка,как ходи по зимни курорти,как си снима хубавата кола,как се снима размазан пред камината във вилата,която мисля е от мрамор отвътре,как ходи по ресторанти.Изобщо се е отдал изцяло на удоволствия.Колко потребители му се молиха за много неща.Все няма време.Задавал ли си е въпроса Калин дали има модератори,които едвам свързват двата края.Някога интересувал ли се е има ли някой от екипа нужда от помощ?Човещина,съвест има ли той?Смисълът е да кажем да или не на фейсбук или глобализацията!

Фейсбук е идеално средство за манипулация и пропаганда!И май наистина е създаден с цел да бъде взривяван!

Ще помоля някой глобален да редактира съгласно този пост,тъй като аз нещо не мога да направя редакция.Защо го правя това с анкетата.Предполагам доста от потребителите не харесват фейсбук.Целта е с този бутон харесай,то и форума е вързан към фейсбук,рано или късно да свикнете с глобализацията.Помните ли думите на Карабойчев при всяка промяна във форума - Спокойно,ще свикнете.Той е голям фен на фейсбук.На мен лично ми писна,предполагам и на други да го гледам как си купува последна мода ски екипировка,как ходи по зимни курорти,как си снима хубавата кола,как се снима размазан пред камината във вилата,която мисля е от мрамор отвътре,как ходи по ресторанти.Изобщо се е отдал изцяло на удоволствия.Колко потребители му се молиха за много неща.Все няма време.Задавал ли си е въпроса Калин дали има модератори,които едвам свързват двата края.Някога интересувал ли се е има ли някой от екипа нужда от помощ?Човещина,съвест има ли той?Смисълът е да кажем да или не на фейсбук или глобализацията!

Фейсбук е идеално средство за манипулация и пропаганда!И май наистина е създаден с цел да бъде взривяван!

Хахах, теб те изби на световна революция. Пролетариати от всички форуми, обединявайте се... Искрено ме забавляваш, затова щи хакна един голям плюс... :whist:

И аз дадох плюс на пациента. 

Пич, лекувай се докато е време. Има специалисти, хапчета, медицината напредва. Ще се справиш, ние, целият форум е с теб в този труден за теб момент. 

Защо се хабиш да обясняваш?! Не е ли ясно, че това е Мохини, или Ангел или Ауми, или и тримата заедно. Които си направиха цял форум, за да плюят по хората от "Калната дата", както ни наричаха, но пък които са толкова големи разбирачи, че дори и само трима, явно са успели да се изпокарат помежду си. За да онагледя и да сложа линк в този си пост, си направих труда да намеря срамното им форумче...

Самоизяли са се!!!

Това са хората, които говорят за морал, етика и... А бе - спирам! Няма нужда да им слизаме на нивото... Който разбрал - разбрал и няма нужда от обяснения.

Всъщност, си много далеч от истината, а тя е толкова тривиална, та чак проста:     Един българин – хайдутин Двама българи – сговорна дружина Трима българи – Чета с предател

Същото важи за всеки български форум, тъй като той не е нищо друго освен отражение на човешката природа.

И като заговорихте за ски... това е нищо. Вие да му видите яхтата... уникална е. И друго. Говори се, че се носи слух... мисли за малък хеликоптер. Тая година е обещал поне по един джет на най-добрите модератори. То за това е такъв наплив. Пуснете и вие по едно CV. Човек никога не знае. Мотивационно писмо също е задължително да има. 

Успех на всички кандидати. 

Едно не схващам, обаче.

Няма ли кой да го банне? Това ще му е от полза.

Всъщност, си много далеч от истината, а тя е толкова тривиална, та чак проста:

Имено. Банално е.

Няма ли да се спреш? Или е трудно?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

И като заговорихте за ски... това е нищо. Вие да му видите яхтата... уникална е. И друго. Говори се, че се носи слух... мисли за малък хеликоптер. Тая година е обещал поне по един джет на най-добрите модератори. То за това е такъв наплив. Пуснете и вие по едно CV. Човек никога не знае. Мотивационно писмо също е задължително да има. 

Успех на всички кандидати. 

Нека вдигне още летвата. Аз джет си имам и без да съм модератор. (от най добрите) :help wanted4:

Ванко може ли толкова да гледаш в чуждата чиния и да следиш на някой живота във фейса ? Аз даже и не го знам как изглежда нашия админ защото не ме интересува.

Не съм във форума за да се харесам на админа и да го моля за услуги. Та искам да те попитам за какво е тая табелка VIP аджеба ? С какво ми оправя месечния доход ? Ако няма килипир за какво ти е тогава ?

Наистина малко съм изостанал и питам сериозно и ще се радвам да ми обясниш/разесниш.

Поздрави !

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Имено. Банално е.

Няма ли да се спреш? Или е трудно?

Да спра кое?  :D

Ако не съм аз, то ще дойде някой друг, който ще ви каже същото, ако не започнете да предявявате пред самите себе си критериите, които изисквате от другите.
Хубаво раздавате наляво и надясно хапчета, но забравяте да си пиете собствените. :tongue2:

Едно не схващам, обаче.

Няма ли кой да го банне? Това ще му е от полза.

Да го баннем? Да бе да. Само някой да е посмял да го пипне.

Такова забавление изпуска ли се? Къде ще го намериш на друго място, при това безплатно? 

Принципно е така. Но само принципно. Ако се замислиш повечко какво излиза... че за да запазим комфорта на няколко хора, на които им пречи и собствената вълна, трябва ние да се съобразяваме с тях, а не те с останалите над 200 000 потребителя в този форум и най-важното - с правилата му.

Най-страшното е, че точно тези, които най-много обясняват колко тези лайкове нямат значение, най-често повдигат точно този въпрос...

Помниш ли колко пъти съм молела да не ме лайквате... Помниш ли колко пъти съм казвала, че не би ми било приятно години след като спра да пиша, харесванията да останат в профила ми... Дали ние от Празните приказки сме хората, които държим на лайковете или специалистите от горните раздели, които иначе уж въобще не се интересуват какво става долу, но по някакъв начин неведом за нас начин, постоянно знаят всичко, което се пише и се случва там...

Не е ли смешно хора, които нямат идея какво е значението на думички като морал, етика и толерантност, да се опитват да ни ги преподават в тъпи проповеди, които отричат със собственото си поведение...

Самоизяли са се!!!

Гледам че се пише по мой адрес, затова ще отговоря!1. Писаниците тук не са дело на Мохини, нито са мои. Друг е въпроса, че като видите нов профил и се филмирате. Явно не си давате сметка, че сте "любимци" на доста народ, което трябва да ви накара да се замислите дали грешката не е във вас?!2. Нито съм влизал като тийнейджър, нито като гей, нито съм такъв, нито някой е писал от моя профил. Както винаги пропуснали сте да си изпиете хапчетата!3. Нагледах се на модераторски произвол (банове без причина) и двойни стандарти (нарушаване на правилата от приятели на модераторите и самите модератори). За всичко това имам скрийншоти!Няма измислици, няма лъжа - това са фактите!4. Slovoto.ovo.bg беше създаден от Ауми и тя реши да го изостави. Вината си е нейна, всички останали сме в много добри отношения.5. Ще помоля разни руси тестени продукти да не мислят на глас или в писмена форма, че много простотия и интриги се създават!

Да го баннем? Да бе да. Само някой да е посмял да го пипне.

Такова забавление изпуска ли се? Къде ще го намериш на друго място, при това безплатно?

ще ме прощаваш ама ти праснах един лайк

ако нещо.................... кажи да си го прибера :D

Аз се обръщам към всички Вас с думата ПРИЯТЕЛИ!

По темата няма да вземам отношение, защото не ме интересува нито + нито -, най малкото колко поста имам аз или някой друг. Нееднократно съм казал, че за да не пиша и аз мнение, съвпадащо с предните, с които съм съгласен, аз автоматично слагам този знак "+" и с това спестявам на форума място, спестявам си и труд за писане на коментар. Дали е най правилното това мое решение, не съм се замислял много, но пак казвам, че нееднократно съм го споменавал в техническите раздели. В останалите, обикновено във публикуване на снимки и "какво сготвих" винаги поставям + заради това, че ми харесват действията на  направилия снимка или  приготвилият ястието.Администрацията са доста хора и съвсем спокойно могат да вземат най правилното решение за тези плюсове и минуси.Не зная дали е редно да добавя, но ако е, нека някой ми обясн и защо е допустимо човек да си прави по няколко регистрации във форума. Да се крие  под ника си като ЛАЛУГЕР и със следващата си регистрация да почне да оплюва всичко сътворено до сега във форума, та било то приемливо или не.Аз съм ви познат като LZ4JW - или Стефан/такова ми е името/ и никога не съм се плашил, че го знаете. Я кажете Вие, почти всички - от кого се криете? Вземете се в ръце и не е необходимо да се излагаме пред света с караници и обиди, защото поне по моите скромни наблюдения, точно този форум се оказва един от най -известните  по света, български форуми. Пожелавам на всички Вас да сте живи и здрави и да станете малко по-добри в следващите години. А някои, които се намират във форума също да се постараят и да ПОРАСНАТ малко, щото не им отива да си стоят все на 7 годинки! Приятен ден момичета и момчета! Забравете за плюсовете и минусите и всичко ще си дойде на мястото. Успех от мен!

Да се правиш на клоун...

Или ти допада? Всеки си има роля в живота, тъй че ако тази е твоята, то давай...

Гледам че се пише по мой адрес, затова ще отговоря!

Там е работата, че нито аз, нито който и да е друг тук, се интересува точно кой от вас е този, който пише... Важното е, че който и да е, винаги стигате до едно и също - некоректно поведение, непременна конфронтация все с някого, обиди и нападки и накрая, когато все пак се намесят модераторите - следват ревове до небето, че спрямо вас е проявена несправедливост...

Много добре правим разликата между вас и други гастрольори. Вие сте тези, които си мислят, че който каквото и да каже или направи, все става въпрос за вас. Никой освен вас не живее във форума.

Няма нормален човек на света, който да направи всичко това, което правите вие, да създаде форум, за да плюе всеки един коментар на хората тук по най-злостния, гнусен и долен начин, изопачавайки и преиначавайки цялата идея на каквото и да е, да има поведение като вашето и да иска паралелно с всичко това да пребивава тук и на всичкото отгоре - да има специални изисквания! Не ви ли е срам! Ей така, малко поне, да ви е неудобно от собствените ви години! Наистина... Не ви ли е срам?!!!

Адмирирам ръководството на форума, че още ви търпят въобще да припарвате насам! Честно! Дори съществуването на тази тема е акт на толерантност... Всъщност това май е единствения начин да ви се даде сцена и арена да се излагате като кифладжии... Апропо - любим твой лаф и явно любима твоя дейност - Кифладжия...

А относно това

5. Ще помоля разни руси тестени продукти да не мислят на глас или в писмена форма, че много простотия и интриги се създават!

не знаех, че сте и руси, но наистина е време да млъкнете!

Едит - и още нещо... за да не си помисли случайно някой от вас, че съм ви чела от кеф или че много сте ме интересували, да ви информирам - вие бяхте тези, които си пишехте глупостите по наш адрес и после ми пращахте линкове от форума ви. Дори не знаех къде е... Та... колкото и да се мъчите да замажете и тази причина за разкапването на троицата ви, пак е била заради некоректността ви дори един към друг... Верно, че не ви е срам дори от себе си! Както казах по-горе - просто сте се САМОИЗЯЛИ, без значение как точно самите вие ще си наречете причината!

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Хайде пак с лъжите и интригите!Ти русавелке не можеш да разпознаеш никого, нито имаш проницателността,  нито усета за техника на писане, нито интелекта!А като говрим за срам -Вас не ви ли е срам да изопачавате истината?Къде има нарушения на правилата на kaldata.com в мненията за които толкова се възмущавате или недопустимо държание?Ти имаш снимка с обиди по адрес на потребител, за което нямаш бан, нито  предупреждение, понеже модовете са ти приятелчета.Скепсис редовно си спами във всички теми!Valkiria1 - царицата на офтопика с "как си?", "какво правиш?", "честит  празник" в сериозни теми, а за мнения по темата баннаха потребители, тъй като модераторката хубаво надъхала колегите си в скрития админски форум.С ostavime имам лично съобщение, в което си признава, че ще ме банне без  да съм нарушил правила на сайта.Algor имаше наглостта това да го напише публично - заплаха за бан без  причина и съответно после се направи на голям мъж и ме банна!Хем му посочих правилата да ми покаже, естествено при измислен бан няма с какво да се аргументира!White-a си обижда потребителите на комплексари и нещастници, което първо  е спам в темата им, после е нарушение на правилата – обиди и вулгарни думи и се наказва с бан!Capnemo и Triho тихомълком си блокират който си поискат по "симпатии"Вие ли ще ми говорите за поведение, държание или нарушения?Никой не се е самоизял, на мен ми трябват минута-две за да се регистрирам  в kaldata.com и малко повече да създам сайт -> 10-15 минути.Вече имам готови шаблони, сещаш се отде?Мисленето не е като да тропкаш с краченце и да прехапеш език докато се  регистрираш с русия си мозък, нали? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.