Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1200лв.

Featured Replies

Той иска клок а това дъно не става за такъв само това не ми харесва. 

Напротив, става за клок, друг е въпроса какъв.

CX серията на Корсар е бюджетна та не е за предпочитане пред златното FSP. Ако се гони евтиния да по-евтино е.

И двете памети са с високи охладители и ще запират във охладителя ако вземеш някой топуз на въздух.

Златното ФСП да не мислиш, че е върха на елхата?

• Отговори 63
  • Прегледи 3,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Той иска клок а това дъно не става за такъв само това не ми харесва. 

Дъното е точно за клок.

Златното ФСП да не мислиш, че е върха на елхата?

Не мисля. Мисля че е по-добре от умрелото CX. 

Ако трябва да сме точни всички дъна стават за клок но зависи какъв и колко ще издържат на дадения клок преди да изгорят. Аз предложих това дъно защото знам че може да издържи доста.

• Автор

Значи не става това твое предложение по нагоре по-добро ли е и какво може да се направи за дъното, а и мисля че 1терабайт ще ми е много,ако не е голям проблем може ли да се смъкне на 500гб и да се направи нещо по дъното?

MachineZZ_BG в този случай си има причини Асуса да не е 100 лв. Едва ли се гонят световни рекорди за които да пишат по-списанията.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Дъното е точно за клок.

Не мисля. Мисля че е по-добре от умрелото CX. 

Зарежи го,преди няколко теми и "голяма уста-малка пишка" предлагаше за върха на елхата златно FSP-оем с 4 +12,а сега е решил да се прави на отворен-добре,че има нови,които не го познават,но и те ще го разгадаят.

• Автор

То тази тема се првърна в тотален спор.Моля просто кажете какво да взема и до там.

Каквото ти харесва в крайна сметка парите са си твой. Аз реално предложение не съм давал ти го изкопира от някъде въпреки че надхвърля дори увеличения бюджет.

Предложението на Кико е с по-добър процесор и добро захранване. Но е без охладител само с една плочка рам и малък хард. 

В крайна сметка е поправимо. И охладител и рам може да се добавят в бъдеще а казваш че не ти трябва 1TB хард. 

Мисля,че това е добре http://nikem-bg.net/cart/47370p1r50207p1r49417p1r50173p1r49615p1r44515p1r43848p1rf.html става ли обаче харда?Щото 1тб ще ми е много

Тук имаш по-слаб процесор и отново няма охладител но е с по-добро видео и повече рам. 

Както казах парите са си твой и ти си преценяваш понеже при всеки вариант имаме компромис с нещо.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+GB 990XA-UD3 /AMD 990X/AM3+Noctua NH-D14 CPU Cooler2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL91TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEXSAPPHIRE DUAL-X R9 270X 2GB GDDR5 OC WITH BOOSTPSU FORTRON RIDER 550 BRONZECM N400 BLACK/USB3 X 2 /NO PSUОбща стойност - 1 355.66 лв. с ДДС http://nikem-bg.net/cart/47370p1r44346p1r1043p1r50101p1r1002735p1r50071p1r46974p1r49616p1rf.html

Ето това което искаш с топ въздушен охладител. Прави си клок на воля! Видеото ще ти подкарва всичко на високи настройки, но ще има игри(Crysis3) при които няма да стане на Ултра настройки. Имаш и друг вариант сега да не взимаш охладител и да вложиш парите във видео(GTX 760), но пак няма да стигнат парите за GTX770, а разликата между GTX760 и R9 270X не е фрапантна. :)

Пич за да не се чудиш  какво е настолна гейм машина с переспектива на която  да се играят игри на високи резолюции без да ти сече и с възможност за клок,млок  и замяна на чарколяци в хубава голяма кутия  трябва  да  се стремиш към нещо ей такова.

ASROCK Z87 KILLER /1150 I7-4770K /3.5G/8MB/BOX/LGA1150 Noctua NH-U14S CPU Cooler CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600Mhz 1.5V MSI N760 GAMING GTX760 2GB TF 2GD5/OC CORSAIR RM 750W RM750 80 PLUS Gold Modular CORSAIR CARBIDE TOWER 300R CC-9011014-WW Обща стойност - 2 184.57 лв. с ДДС

Както виждаш това е 2 пъти над бюджета ти . За твойта сума  ще трябва да се направи  компромис с видео,процесор и захранване като се вземат части в  средата на скалата за перформънс и качество. Като пускате теми ,че искате всичко да ви върви на макс поне си направете труда да се разходите из сайтовете и да видите какво е гейм машина и  на какви цени се пазарува. Отделно за хубавия клок ще трябва да инвестираш поне 300 лева и още 300 дена четене и експерименти. Каквото и да си купиш сега след 18 месеца вече ще има 3 модела видеа над твойто и  най вероятно и нов сокет и процесори. Та в тоя ред на мисли купи сега каквото можеш за 1200  и не фантазирай за ъпгрейд който  щеш или не щеш след време ще е свързан с подмяна на  всичко без кутията и захранването.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ами човек, какво да вземеш. Условията ти са да клокваш. А за това трябват клокърски процесор, клокърско дъно и захранване без компромиси. Трябва ти и прилична кутия, както и евентуално замяна на боксовото охлаждане за по-добри резултати и по-нисък шум. Предложих ти и видео, което да клокваш. Малко по-слабо е от предложените, но пък нали ти е тръпка клока? Даваш малко пари, вземаш много. Това, дето аз предложих, може да се доразвие в бъдеще. Ама ако искаш всички пари на момента да даваш, все ще трябва компромис от нещо да направиш. Харда, дето съм ти предложил, е направо на промоция за 74 лева.  А вече ако си навит на AMD платформа,  аз нищо не мога да кажа.  Мога да дам няколко графики за обрисуване на нещата, но нали се сещаш, че тук има и АМД фенове ;)

мисли за амд. но щом искаш да клокваш цената няма да е 1300 а към 1450 -1500

Ето го моя вариант с мощна gtx 770 , която замества старата gtx 680 и двете са с еднаква архитектура (Kepler gk-107)но gtx 770 е по-евтина и с по бърза памет !  с която няма да имаш проблеми да пускаш игрите на High - Ultra 1080p

моето предложение http://nikem-bg.net/cart/47524p1r49146p1r45432p1r2010p1r1003713p1r1002735p1r1043p1rf.html

но ако можеш отдели повече пари и си вземи fx 8320/ fx 8350 http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-FX-8350-4.2G-X8-BOX-AM3

Ако трябва да сме точни всички дъна стават за клок но зависи какъв и колко ще издържат на дадения клок преди да изгорят. Аз предложих това дъно защото знам че може да издържи доста.

пф.... имам Core 2 Duo от преди 6 години да не са и повече все още работи а е бил овърклокнат през целият си живот.. и то на ASRock дъно. защо ги мразите? има и хубави бюджетни дъна.

Редактирано от NobodyEpic (преглед на промените)

• Автор

Добре видяло се е, че с това клокване няма да се получи защото бюджета отива към небето.За 1300лв. няма ли нещо което да задоволи нуждите ми,тоест да играя 1-2 години новите заглавия на Ultra High...

мисли за амд. но щом искаш да клокваш цената няма да е 1300 а към 1450 -1500

Ето го моя вариант с мощна gtx 770 , която замества старата gtx 680 и двете са с еднаква архитектура (Kepler gk-107)но gtx 770 е по-евтина и с по бърза памет !  с която няма да имаш проблеми да пускаш игрите на High - Ultra 1080p

моето предложение http://nikem-bg.net/cart/47524p1r49146p1r45432p1r2010p1r1003713p1r1002735p1r1043p1rf.html

но ако можеш отдели повече пари и си вземи fx 8320/ fx 8350 http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-FX-8350-4.2G-X8-BOX-AM3

С това дъно няма да постигне кой знае какъв клок(4+1 Power Phase), а да не говорим, че за 1500лв. и само с FX6300 си е престъпление, а и кутия не си сложил(значи още 100лв. отгоре). :D

ПС: Пусни някоя друга снимка на твойта машина, че ми е интересно дали е имаш наистина, защото като гледам правиш клок на 4,8Ghz(логично е да си на ТИ с хардуера), а се забелязват доста некомпетентни мнения от теб. Не го приемай като заяждане! ;)

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

С това дъно няма да постигне кой знае какъв клок(4+1 Power Phase), а да не говорим, че за 1500лв. и само с FX6300 си е престъпление, а и кутия не си сложил(значи още 100лв. отгоре). :D

ПС: Пусни някоя друга снимка на твойта машина, че ми е интересно дали е имаш наистина, защото като гледам правиш клок на 4,8Ghz(логично е да си на ТИ с хардуера), а се забелязват доста некомпетентни мнения от теб. Не го приемай като заяждане! ;)

просто съм написъл че стои на 4.8 стабилно  но през повечето време е на 4.6ghz (1.21V) без да ръмжи и т.н и слагам вентилаторите на радиаторите на 5v и единствено твърдия диск се чува. и така.. :P

просто съм написъл че стои на 4.8 стабилно  но през повечето време е на 4.6ghz (1.21V) без да ръмжи и т.н и слагам вентилаторите на радиаторите на 5v и единствено твърдия диск се чува. и така.. :P

сега нека да стегнем на момчето една машинка за 1300лв  ;)

пък и сега ще сменям тръби и ще си обшивам кабелите за да изглежда малко по-добре ;) п.с. ако някой знае сайт в България където предлагат акрилни или PETG тръби

просто съм написъл че стои на 4.8 стабилно  но през повечето време е на 4.6ghz (1.21V) без да ръмжи и т.н и слагам вентилаторите на радиаторите на 5v и единствено твърдия диск се чува. и така.. :Pсега нека да стегнем на момчето една машинка за 1300лв  ;)пък и сега ще сменям тръби и ще си обшивам кабелите за да изглежда малко по-добре ;) п.с. ако някой знае сайт в България където предлагат акрилни или PETG тръби

Аз съм му дал завършено предложение за клок и с достатъчно добро видео към днешна дата.ПС: Сложи някоя снимка да го видим този комп пък нека е и с "по-грозните" кабели!

Аз съм му дал завършено предложение за клок и с достатъчно добро видео към днешна дата.ПС: Сложи някоя снимка да го видим този комп пък нека е и с "по-грозните" кабели!

Има да чакаш! :D И аз отдавна имам мерак да видя тест на 4.8 (и повече от тези беше казал),ама си останах с мерака. 

За какви работи се ядете и чоплите а досега само един от вас му каза,че това с най-новите игри и на най-високи настройки не е постижимо с този бюджет...

Колегата със 780 може да набичи Crysis 3  докрай и да каже с колко  кадъра му върви и после сравнете как му влиза в бюджета.Иначе със 770 ще си разцъква доста добре,но не е зле да се знае че няма всичко да е на мегахиперултрамакс.

После да няма - посъветвахте ме да го купя па не варви на макс....

• Автор

http://nikem-bg.net/cart/47370p1r50207p1r50173p1r49615p1r44515p1r46911p1rf.html Това ми изглежда доста добре,само видео карта не съм сигурен каква.Според вас дали ще издържи няколко годинки дори и да падне на Low?

За  другите пари купи видео  и си готов.И да  се чудиш и да не се чудиш  това ти е максимума за разликата до 1300  MSI R9 270X и еквивалента и при NVIDIA .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Тей де,но каква видео карта за оставащият бюджет тоест към 510 лв коя видео карта да взема?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.