Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1200лв.

Featured Replies

GTX760 като промоцията в Емаг още важи и може и 430 лв. да ти излезе. Доставката е безплатна та няма да има никакво оскъпяване.

http://www.emag.bg/video-karta-asus-nvidia-geforce-gtx760-2048mb-gddr5-256bit-dvi-hdmi-pci-e-gtx760-dc2oc-2gd5/pd/DN94XBBBM/

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Отговори 63
  • Прегледи 3,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

За какви работи се ядете и чоплите а досега само един от вас му каза,че това с най-новите игри и на най-високи настройки не е постижимо с този бюджет...

Колегата със 780 може да набичи Crysis 3  докрай и да каже с колко  кадъра му върви и после сравнете как му влиза в бюджета.Иначе със 770 ще си разцъква доста добре,но не е зле да се знае че няма всичко да е на мегахиперултрамакс.

После да няма - посъветвахте ме да го купя па не варви на макс....

Аз 3 поста му казах, че не става на Ултра. Друг е въпроса, дали човек разбира от един намек или трябват 3 дена и три нощи да му се обяснява. А и неговите изисквания бяха за клок. Вие го разубедихте да не клоква, а да взема ни рак, ни риба. А правилното решение е да създаде база и след това да мисли какво да прави. Иска Ултра, ама тя една "Ултра" карта струва два пъти колкото бюджета му.  И аз искам ултра на 2560х1600, ама трябва да продам колата си, че да има и за "телевизора"

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Аз 3 поста му казах, че не става на Ултра. Друг е въпроса, дали човек разбира от един намек или трябват 3 дена и три нощи да му се обяснява. А и неговите изисквания бяха за клок. Вие го разубедихте да не клоква, а да взема ни рак, ни риба. А правилното решение е да създаде база и след това да мисли какво да прави. Иска Ултра, ама тя една "Ултра" карта струва два пъти колкото бюджета му. И аз искам ултра на 2560х1600, ама трябва да продам колата си, че да има и за "телевизора"

Разбрах,че няма как да стана всичко на ултра не съм толкова прост, ако това искаш да кажеш просто тук в България 1300лв. за компютър не са малко затова искам да получа най-доброто за парите си. :) А ще дойде ли сглобен без карта от Никем безплатно за доставката знам,че се плаща и лесно ли се слага видеокартата щото нали ако трябва да я поръчам от емаг?

Ще дойде ако така искаш. Колкото до монтажа на картата ами за 70 лв. не мислиш ли че си струва да изгледаш някое клипче и да загубиш 5 минути време?

Много хора работят за 35 лв. цял ден. Ако си много мързелив дай на някой 10 лв. да ти я монтира и пак ще си на печалба 60 лв. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Това което си  избрал на АМД  ще ти стигне за игра. Сега си избери ако искаш и  по цвят и визия  коя от двете карти  ще вземеш за до 500 лева и си решаваш проблема.  като не можеш сам да я сложиш картата  викни някой  да я монтира и го почерпи след това.

• Автор

Много му мислех и след като няма да овърклоквам май за гейминг интел се справя по добре от амд така ли е?

Ти май не знаеш какво искаш и защо го искаш !!! На база на какво прецени  кое е по-добро за гейминг ? Дадоха ти се прекрасни конфигурации до тоя момент като даже и ти си избра една  след което пак продължаваш с питанките и чуденките.  В момента в който удариш парите у тезгяха вече си се прекарал  защото другата седмица ще излезе по ново и по хубаво . Който много се куми и се чуди накрая си взима най големия буклук предложен му  в магазина. Каквото можеше да се събере за 1300 лева ти се показа  нагледно от колегите. Пред тебе са цените и  магазините и си свободен ако някъде ти предложат за по малка цена нещо различно и по производително  да си закупиш него. Като искаш да си купиш по мощен процесор или видео си купи китайска кутия за 20 лева със захранване без име също за 20 лева  на което пише 600 вата а то реално е 100 и бъди доволен и щастлив. Колегите ти предложиха топ процесори,видео карти ,захранвяания и кутии дето са по 10 кила алуминиеви с възможности за каквото си поискаш охлаждане в бъдеще ама ти си мислиш че като даваш 1300 лева  едва ли не  ще вземеш последна мода хардуер която да е актуална до 2020 лятото.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Много му мислех и след като няма да овърклоквам май за гейминг интел се справя по добре от амд така ли е?

Анализ на ситуацията.

Овърклока е вид безплатен бонус. Сам си решаваш. Например един i5 4670K  може да те изкара след клок и до 2020 година ако се наложи. На едно хубаво дъно ще може да сложиш каквото си искаш и когато си искаш, като в същото време ще разчиташ и на дълговечност заради по-качествените компоненти. Ти залагаш сега на скъпа видеокарта( или поне имаше такива предложения), която само след няколко  месеца ще е обезценена поне със 100 лева, след излизане на ново поколение. Само погледни в съвсем близкото минало, колко е струвала една GTX680  и колко струват  сега  нейните аналози. Ами два пъти по-малко. Погледни и как хората още си джиткат с Феноми и първите i7 на Интел и колко още ще си разкарват коня. А от Феномите вече излязоха две поколения процесори, след i7 цели три. Това трябва да ти говори нещо. Цените на процесорите не падат, но видеокарта ако изчакаш година, можеш да вземеш и два пъти по-евтино, ако си скочил на висок клас. И ако сега си вземеш мижав процесор на 3.2 GHz,  утре не се надявай на нещо добро, след излизането на по-бързи видеокарти, подходящи за нови игри, които на всичко отгоре вече се насочват и към 6-8 ядра. А тия ядра на тоя етап може да се компенсират с честота. Какво ще компенсираш с един i5 на 3.2 GHz?  Ако е така, по-добре се насочвай към Vishera, пък каквото стане с клока след време.  Поне ядра ще имаш. 

"Овърклока е вид безплатен бонус."-да само да си намериш едни 300 лв на улицата и става безплатен бонус-безплатният обяд свърши със социализма.Слагай един 8320 с по-хубавичко дъно и се обади за кулер-ще предложим читав до 50 лв или 4440 с ялаво дъно и си свиркай,като и в двата случая (особено първия)-не подценявай захранването,независимо че може картата,която избереш,да не е лакома.

За какви работи се ядете и чоплите а досега само един от вас му каза,че това с най-новите игри и на най-високи настройки не е постижимо с този бюджет...

Колегата със 780 може да набичи Crysis 3  докрай и да каже с колко  кадъра му върви и после сравнете как му влиза в бюджета.Иначе със 770 ще си разцъква доста добре,но не е зле да се знае че няма всичко да е на мегахиперултрамакс.

После да няма - посъветвахте ме да го купя па не варви на макс....

Анализ на ситуацията.

Овърклока е вид безплатен бонус. Сам си решаваш. Например един i5 4670K  може да те изкара след клок и до 2020 година ако се наложи. На едно хубаво дъно ще може да сложиш каквото си искаш и когато си искаш, като в същото време ще разчиташ и на дълговечност заради по-качествените компоненти. Ти залагаш сега на скъпа видеокарта( или поне имаше такива предложения), която само след няколко  месеца ще е обезценена поне със 100 лева, след излизане на ново поколение. Само погледни в съвсем близкото минало, колко е струвала една GTX680  и колко струват  сега  нейните аналози. Ами два пъти по-малко. Погледни и как хората още си джиткат с Феноми и първите i7 на Интел и колко още ще си разкарват коня. А от Феномите вече излязоха две поколения процесори, след i7 цели три. Това трябва да ти говори нещо. Цените на процесорите не падат, но видеокарта ако изчакаш година, можеш да вземеш и два пъти по-евтино, ако си скочил на висок клас. И ако сега си вземеш мижав процесор на 3.2 GHz,  утре не се надявай на нещо добро, след излизането на по-бързи видеокарти, подходящи за нови игри, които на всичко отгоре вече се насочват и към 6-8 ядра. А тия ядра на тоя етап може да се компенсират с честота. Какво ще компенсираш с един i5 на 3.2 GHz?  Ако е така, по-добре се насочвай към Vishera, пък каквото стане с клока след време.  Поне ядра ще имаш. 

да чукам на дърво ^^ , но не мисля че е чак безплатен но ти повишава отношението цена:призводителност. :)

да чукам на дърво ^^ , но не мисля че е чак безплатен но ти повишава отношението цена:призводителност. :)

Напълно безплатно, ако избереш точните неща и естествено ако си затворим очи за енергото. Но дори и да не ги затваряме, то клока на една видеокарта повишава консумацията и вдига производителността, но пък от друга страна по-производителната видеокарта харчи и повече ток.  Ама да не сме толкова дребнави. При правилно подбрани компоненти, една система може да добави поне 200 лева към стойността си, ако се ползва с клок. Говоря естествено само от личен опит, защото от първия ден, когато взех първия си личен компютър, всичко е клокнато в една или друга степен. Например сегашното ми видео дава едни 30% повече кадри, което откъдето и да го погледнеш, си е напълно безплатно и на далавера. Най-малкото защото ми позволява да играя много игри на FullHD, които никога не бих играл с неклокнато видео. И ако някой казва, че е опасно за хардуеъра...ами 4 години ако не стигат, значи наистина е опасно. Още не е сдало багажа, а по логиката на някои хора отдавна би трябвало да е станало това, щото пък и волтажа на картата е с 0.15-1.17 волта над стандартното. Така, че ако сега нашправя сметка колко струва подобна на моята видеокарта след 4 години експлоатация, то ще трябва да дам едни 250 лева. При положение, че съм дал 370 преди 4 години, виждаш къде е печалбата. Без клок тая видеокарта се равнява на 30% пш-бавна и сам си прави сметката, колко струва сега такава карта на пазара. 

За процесорите е абсолютно същата работа, макар там остаряването да идва или по-точно идваше по-бързо. При добре подбран процесор преди 4 години, то и досега би бил актуален, а клока би помогнал дори и за купуването на по-бърза видеокарта. Така, че далвера има, стига човек да знае къде да я търси. В случа ми се струва, че няма да има такава. 

Кико,ако проца ти е добър към момента-картата-не,както и на тая система след 5 години да и тупнеш топ карта,пак няма да бива.Остави я тая "вземи добър процесор,а след 5 години-тупни топ карта".

...При добре подбран процесор преди 4 години, то и досега би бил актуален, а клока би помогнал дори и за купуването на по-бърза видеокарта...

Точно това ще се опитам да докажа тея дни,дано не се окаже че ще се купува и процесор ;) .

Но до момента личното ми мнение е,че един топ процесор с възможност за клок "носи" 2-3 поколения топ графични карти.Не че аз така направих де,аз ги прескочих,но имам достатъчно познати и на двата лагера.Двуядрени процесори "достатъчни" към дадения момент и животински карти,които се изсмукаха за година две и сега налагат смяна на цялата конфигурация.И обратното яки процесори и през няколко месеца по една карта в клас между най-най и средна ръка.Това естествено има малко отношение към конкретната тема,защото при питащия просто бюджета не позволява топ процесор с клокърско дъно  че и адекватна графична карта,но така или иначе вече му се предложиха доста конфигурации а дискусията навлезе в "принципно".

И пак лично мнение - една кофигурация с възможност за клок е нещо супер,защото има бъдеще.Но закупуването на кофигурация за да се клокне веднага само и само да бъде на ниво днес,отнема всяка глътка въздух утре.Ясно е че при повечето хора това зависи от средствата,но всеки би трябвало като прави нещо да го прави с ясното съзнание какво получава за парите си.Най важно е накрая под чертата човек да е доволен от избора си.

На питащия - успех с избора и дано да ти върши работа,все пак за 4 страници получи доста полезна информация.И да не забравиш да го покажеш като дойде.... ;)

Кико,ако проца ти е добър към момента-картата-не,както и на тая система след 5 години да и тупнеш топ карта,пак няма да бива.Остави я тая "вземи добър процесор,а след 5 години-тупни топ карта".

Ако се върнеш малко назад в темата ще видиш, че аз дадох примерна конфигурация с добро захранване, дъно за да клокне тоя i5 4670К  и карта, която също може да клокне, макар и по-слаба от предложените. R9 270 не е толкова слаба за 1920х1080, а след клок  нещата ще са още по-добре. Но това е карта за 350 лева, докато тук му се предлагат и за 500-600, които не дават кой знае какво предимство без клок. Та бюджета е такъв. Сега ако вземе процесор на 3.2 GHz  и карта като GTX770,  се чудя как ще я сменя след време. И кой е казал, че след 5 години ще сменя видеокартата? Човека говори за една година да го изкара, доколкото разбрах. А тогава може да я продаде на сравнително добра цена и да добави вече за карта, която ще има по-малко проблеми при 1920x1080. Просто аз не бих се хвърлил на конфигурация, която ще ме изкара година и след това прцесора ще клекне пред новите игри.  Пък и смятам, че винаги е по-добре  излишък на процесор, отколкото обратното. Просто не е и икономически изгодно да купуваме карта, която няма да може да покаже всичко заради процесора и която ще е трудно да бъде клокната задоволително с по-слаб процесор.  А и в повечето случаи добрият процесор с по-слаба видеокарта излиза по-изгодно от обратното - по-слаб процесор с топ видеокарта.  Абе каквото иска да прави. Толкова години се мъча все със слаби процесори, докато накрая не си седнах на задника и не си взех тоя Xeon.  и да ти кажа, отложил съм вземането на нова видеокарта, точно защото бавната ми и клокната карта ми върши работа и като резолюция и като детайли. Половината игри на FulHD, другите на по-малко. Но без процесор не става дори и на малко :)  Сега взех едно APU  за тест и явно доста съм се разглезил относно качеството на картината. Наистина, тук говорим за друга лига - тая, на дечицата, дето трябва да мърда нещо на екрана, без значение какво.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.