Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Четене на чужди мисли ? Възможно или не

Featured Replies

Здравейте :) 

Попадайки на различни статии из интернет  ... се чудя 1-во дали това, което пишат е Истина. Че чрез определени настройки на тялото и психиката - можеш да вникнеш в главата на другия. И второ... някак не мога да ги приема (хората които пишат тези статии) за нормални.

На мен ми се е случвало преди време да позная за 1 момиче какво е правила през деня. И всичко както и го наредих от вземането на душ и тнт...  все 1 цял ден съм бил с нея. Но това се е случвало 1 път в живота и съм говорил в кръга на шегата разбира се :)

Според вас как стоят нещата. Имали ли сте такива случаи :) ?

Не само че е възможно - то съществува.

Но не на всеки се дава първото което, и второто - влизането в чужда карта на живота е все едно да ти влезат в къщата и да воайорстват.

Не е приятно.

Не само че е възможно - то съществува.

Но не на всеки се дава първото което, и второто - влизането в чужда карта на живота е все едно да ти влезат в къщата и да воайорстват.

Не е приятно.

Дай някакво доказателство, че е възможно и съществува.

Защото аз пък мога да кажа : Не. Не съществува. През живота си не съм попадал на такъв човек.

Оставяме настрана циганките по градинките, които винаги познават, че си добър човек, но добро не си видял.

А автора на темата прави ли разлика между четене на мисли и познаване на миналото ?

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Със удоволствие ще следвам темата :) Мисля, че няма такива хора със изключение на циганките както каза @Ken :) 

"Такива мисли могат да налегнат един човек , когато в главата му няма други свързани с околните му среда, хора и събития  ".

Това го е казал Екзюпери по повод един негов приятел Пиер който се занимавал с гадаене и "четене на мисли"  .

Според мен е бил уникално прав .

• Автор

И дума не може да става за ясновидки и тнт.

А това, че аз съм разбрал тя какво е правила.. е защото 1 вид си помислих.. тя какво си мисли - в същия момент / трудно да ме разберете/ 

В не редки случаи.. когато има деца в Беда.. Родителите веднага усещат и в същия момент звънят на децата си. Това също е 1 вид Мисъл. Родителя си мисли - детето какво мисли/прави и тнт...

Не съм професионалист в тази област или нещо подобоно.. просто опитвам да обясня със свой думи нещата. 

:offtopic:

Имаше 1 филм за 1 самолет правен пък по действителен случай (нз колко истина)... 1 как не се качи - всички други катастрофираха. Той оцеля - но накрая смъртта пак го намери. Защото беше сънувал, че ще падне самолета.

И не познавам човек, който да ми каже, че нито веднъж в живота - не му е излизал сън.

Всичко това не е разгадано. А сме 21-ви Ввек.. хора...

Такъв човек не познавам лично, но има хора които изучават езика на тялото, тълкуват реакциите на хората и си играят с вниманието. Една капчица пот, едно мигване в повече и един грешен поглед могат да издадат много за теб, ако човека отсреща знае какво прави. Най-често тези хора са илюзионисти, но специално тази ловкост с човешкото внимание се отдава само на най-добрите. Предполагам това най-много се доближава до четене на мисли, при положение, че такъв човек не можеш да излъжеш, макар че доста от заключенията им са в следствие на насочено отгатване.

Всяка една мисъл предизвиква емоция, която се проектира върху лицето на човек, придавайки му определено изражение.

Дори човекът насреща да крие тъгата си с усмивка, по-наблюдателните веднага ще разберат, че гримасата, която е направил е изкуствена, т.е. човекът мисли неща, различни от тези, които иска да покаже на събеседника си.

Поведението и жестовете също са добри издайници.

Има хора, които притежават дарбата да забелязват и най-малката промяна в изражението и поведението на човек и по този начин да "отгатват" за какво си мисли в момента на разговора, чиято нишка също следи с внимание.

На такива хора дължим разкриването на много престъпления.

А това, че повечето хора получават сигнал от обичан човек, намиращ се в екстремна ситуация под формата на сън, мисъл, чувство или нещо друго, е нещо, което доказва съществуването на телепатия.

А това, че повечето хора получават сигнал от обичан човек, намиращ се в екстремна ситуация под формата на сън, мисъл, чувство или нещо друго, е нещо, което доказва съществуването на телепатия.

Не вярвам, че повечето хора получават подобни "сигнали". Случва се понякога, но са по-скоро изключения, отколкото правило.И според мен, в редките случаи, когато това се случва, не се доказва съществуването на телепатия, а на инстинкти, които действат на подсъзнателно ниво.В далечното минало ние сме се доверявали много повече на тях, отколкото в днешно време.В това вярвам аз, а не в четене на мисли.

Когато се падне някому 6-ца от тотото (вероятност 1:14 милиона), никой не разглежда това като свръх естествено явление .

Когато обаче се случи дори само сходство в областта на "извън сетивното" (вероятност 1 : 7 милиарда (!) - населението на земята) , това веднага се обявява като сигурно доказателство за съществуване на "извън сетивното" . И не само това , ами и значително се умножава натяквайки и "допълвайки" го в продължение на десетилетия (столетия...).....

Правете си изводите сами !

Четене на мисли !?

В психологията (и не само , а изобщо (!) ) , въз основа на външни проявления и обстоятелства , и известен минал опит на наблюдаващия , може да се съди с определена степен на достоверност за вътрешното състояние на наблюдавания обект.

Това в същност е много добре познат , научен метод на изследване включващ в себе си мисловни процеси на индукция , дедукция , аналогия , хипотеза и др.т.....

Иначе във всекидневния живот , няма такова нещо - казано буквално  четене на мисли .......шарлатанства най-различни , за наивници , разбира се има !

Примерно " Ей , тоя голям балък бил!" или пък " Ей , тоя е фрашкан с акъл !"....това ако не е четене на мисли - здраве му кажи !....  :)

С казаното горе никак не изключвам телепатията наистина да я има , но ако това го има , за сега то е недостъпно за нашето съзнание и всякакви твърдения за обратното предизвикват.....снизходителна усмивка !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Не вярвам, че повечето хора получават подобни "сигнали". Случва се понякога, но са по-скоро изключения, отколкото правило.И според мен, в редките случаи, когато това се случва, не се доказва съществуването на телепатия, а на инстинкти, които действат на подсъзнателно ниво.В далечното минало ние сме се доверявали много повече на тях, отколкото в днешно време.В това вярвам аз, а не в четене на мисли.

По-скоро не обръщат внимание на тези "сигнали".

И аз не вярвам в четенето на мисли, но пък от дете сънувам сънища, когато мой близък има сериозен проблем, за който в повечето от случаите и не подозирам.

Плашещи са тези сънища, но не мога да ги спра, колкото и да ми се иска. :(

И не бих казала, че тези сънища се дължат само на интуицията ми.

"Четенето на мисли " е известно като твърдение от стотици години . За толкова столетия не може да се докаже нищо .

Интерпретации милион , доказателства - 0 .

Сънищата за близки хора са нещо нормално , те присъстват в мислите ни винаги , дори да не осъзнаваме това . Когато спим , мозъка ни продължава да работи и по това време не е зает с нищо друго освен минимума . Тогава са именно и спомените за близки хора под формата на сънища . Това дали са лоши тези сънища или хубави зависи от това какво сме чули , какво се знаели и т.н за дадения ни близък човек . Интуицията е функция на мозъка събирателно от натрупан "опит на мозъка " в различни ситуации . Интуиция и секундна преценка за нещо си са едно и също нещо .

Наскоро четох за човек в Германия , инвалид , стоял в къщи 30 години без да излиза и да контактува с други хора освен с родителите си и рядко с лекаря си . Направен му тест за моментална преценка на елементарни неща - изражение на лице в радост  ,поза на човек в яд , снимка на котка с наежен гръбнак и е такива неща . При теста отговорите какво разчита на момента в тези неща били от 15 такива 13 грешни .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Не само е възможно, но и съществува!!!

Жена ми веднага ми прочита мислите, че имам заплата :D  :D :D

Не само е възможно, но и съществува!!!

Жена ми веднага ми прочита мислите, че имам заплата :D  :D :D

Толкова нередовно ли ви плащат ?

Толкова нередовно ли ви плащат ?

Дам!!!

Веднъж месечно :whist:  :help wanted4:  :help wanted4: :help wanted4:

Според мен предусещане, интуиция и четене на мисли са различни неща. Аз вярва м с първите две.

Не.

да, да и аз си мисля за същото! всеки път, като ми говори някой и аз му чета мислите :D

обаче някой път, като питам някой, какво мислиш? и ми каже "нищо" направо ми идва да го ударя 

аз дори не разбирам с каква скорост ми тече мисълта, ти пък искаш да ми я четеш ? 

сега ако ми следиш мислълта, ми кажи как разграничи моята от твоята мисъл в момента ?

хайде стига сте ми чели мислите, че се притесних  :shy11:

а възможно ли е да си мисля, какво ще си помисли някой друг ? тогава аз направо мога да чета мисли в бъдещето :D

Редактирано от ℒℴ♥e (преглед на промените)

да, да и аз си мисля за същото! всеки път, като ми говори някой и аз му чета мислите :D

обаче някой път, като питам някой, какво мислиш? и ми каже "нищо" направо ми идва да го ударя 

аз дори не разбирам с каква скорост ми тече мисълта, ти пък искаш да ми я четеш ? 

сега ако ми следиш мислълта, ми кажи как разграничи моята от твоята мисъл в момента ?

хайде стига сте ми чели мислите, че се притесних  :shy11:

а възможно ли е да си мисля, какво ще си помисли някой друг ? тогава аз направо мога да чета мисли в бъдещето :D

-За какво мислиш?

-Ако исках да знаеш, щях да ти кажа.

:D

Възможно е , но  в днешно време няма такива.Последният телепат е Волф Месинг , който се интересува ще намери в  нета доста информация ,за този необикновен човек.

• 2 седмици по-късно...

Не мисля че има четене на мисли в буквалния смисъл на думата, но пък има страшно добри "психолози" които могат да предположат до много голяма степен какво ти се върти в главата всеки определен момент.  :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.