Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Четене на чужди мисли ? Възможно или не

Featured Replies

За такова нещо не съм чувал,но може и да е възможно според мен не е защото няма доказателства . . . :)

• 3 седмици по-късно...

Дай някакво доказателство, че е възможно и съществува.

Защото аз пък мога да кажа : Не. Не съществува. През живота си не съм попадал на такъв човек.

Оставяме настрана циганките по градинките, които винаги познават, че си добър човек, но добро не си видял.

А автора на темата прави ли разлика между четене на мисли и познаване на миналото ?

"Между науката и парапсихологиите е налице безмилостна и безкомпромисна конфронтация. Поради очевидната доминация на науката, този удивителен аспект от темата на парапсихологията е обречен на безизвестност "- споделят учени, убедени в реалността на телепатия.Въпреки това, за повечето съвременни хора, дори ако има още 10000 убедителни научни аргументи, че това е вярно, все още ще бъде невъзможно да се убедят.За тях това е нещо "изключително". Само онези, които имат личен опит от екстрасензорните възприятия, не са изненадани от тези научни открития.Онези, които вярват в телепатията, и тези, които не вярват са съгласни в едно: "С признание за съществуването на телепатия известните закони на физиката ще се обърнат с главата надолу." :wink12:

Телепатията съществува,както телекенеза или левитация..и те са доказани,нооо е  разбивачка за обсебени люде, особено в религиозни уклони! :)

....Най-честите налудности при шизофренията са налудностите за преследване (параноидни налудности) и за въздействие от разстояние. Типичен пример за налудно вярване е непоколебимото убеждение за облъчване с космически лъчи от извънземни или убеждението, че собствените мисли се узнават или пък се „влагат” чужди мисли в собственото съзнание от разстояние с помощта на специална техника или от хора със специални телепатични умения, или пък убеждение, че тялото и собствените действия са контролирани от външна свръхестествена сила....

източник

Възможно е , но  в днешно време няма такива.Последният телепат е Волф Месинг , който се интересува ще намери в  нета доста информация ,за този необикновен човек.

...явно си в някакво си настроение родина,та да се изчепиш с такъв категоризъм :)  -..последен телепат, де,бре. :wink12: 

..пък и адски трудно е сигур,човек да си признае,че греши и особено залитайки в крайности,било те в религиозност,политика и те все до катастрофалност вътрешна:http://www.youtube.com/watch?v=QrtydD2u1N0

Henny , дай доказателства за телекинеза и левитация , посочи един телепат.Не , говори само празни приказки.Мога ссамо да ти посоча доказателство за анабиоза , ако си чувала за бавноходката .Единственият организъм който оцелява винаги.И не намесвай религията.Бъди здрава и се радвай на празниците.http://nauka.bg/a/%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0

Редактирано от родина (преглед на промените)

Henny , дай доказателства за телекинеза и левитация , посочи един телепат.Не , говори само празни приказки.Мога ссамо да ти посоча доказателство за анабиоза , ако си чувала за бавноходката .Единственият организъм който оцелява винаги.И не намесвай религията.Бъди здрава и се радвай на празниците.http://nauka.bg/a/%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0

..нагледно и без фокуси на прима виста е този документален кратък клип:http://www.youtube.com/watch?v=SnLj8DMqaC8 и ако ти е съмнително и притеснително,това с препратка пък ще е доста.. хммм - изпотително..:

http://www.youtube.com/watch?v=X7JO74N1Vgk

!!! - Предупреждавам,че НЕ Е за слабонервни !

А за въпросната телекенеза:http://www.youtube.com/watch?v=WELA1i_cMuU

P.s...отношението мое лично към телепатите е отрицателно!!

..нагледно и без фокуси на прима виста е този документален кратък клип:http://www.youtube.com/watch?v=SnLj8DMqaC8 и ако ти е съмнително и притеснително,това с препратка пък ще е доста.. хммм - изпотително..:

http://www.youtube.com/watch?v=X7JO74N1Vgk

!!! - Предупреждавам,че НЕ Е за слабонервни !

А за въпросната телекенеза:http://www.youtube.com/watch?v=WELA1i_cMuU

P.s...отношението мое лично към телепатите е отрицателно!!

Това са смешки ,а не научни доказателства.А този където гори е смешник.Да влезе гол в огъня.Плата не гори , може да съм слабонервен ,но все още имам разум в главата.

Онези, които вярват в телепатията, и тези, които не вярват са съгласни в едно: "С признание за съществуването на телепатия известните закони на физиката ще се обърнат с главата надолу." :wink12:

О, защо да се обърнат с главата надолу законите на физиката, Хени?

Знаем, че мозъкът излъчва определени вълни. Мислите също са вълни. За мозъка може да се каже, че както е приемник на тези вълни, така е и предавател. Теоретично телепатията е напълно възможна иначе нямаше да можем да слушаме радио, да гледаме теве и да се радваме на прочие "чудеса" на науката.

Не, но бих препоръчал да гледате филма "The Mentalist"

Това са смешки ,а не научни доказателства.А този където гори е смешник.Да влезе гол в огъня.Плата не гори , може да съм слабонервен ,но все още имам разум в главата.

..хммм,хайде не с тези елементаризми - най-лесно е,когато няма силни аргументи за контриране се започва бълване на епитетчета ,кой бил смешник,кой идиот и т.н. !!.. ако беше дал воля на очото си да види,проследи и останалите части от тоз документален филм щеше да ти "блесне" най-вероятно за теб/ и други като теб/,че плата е изгорял,но не и плътта човешка на тоз "смешник"?!.. не си си дал труда,нито да надникнеш в хисторито за създаването,нито и за заснемането на приложеното..ама,твоя си работа и явно така ти диктува твоя разум !..?От приложеното за "смешника" и с време 1:34-37мин. ясно се показва,какво се случва и какво ти си пропуснал ! ;) Мина ми обаче, мисълта,че ако някой има въжможността да "бръкне" в мозъкът ти,може да "прочете" евентуално мисли на един страхливец,който НЕ може да живее без статуквото ,утъпканите пътеки по което потропва всяко стадо ,един идеалист-утопист,но с твърде наранима същност,която се изразява повече в рани,отколкото в защита!?..може да прочете и други мисли,никак НЕ-лице приятни и дълбоко скрити..Та затова,телепатията е нож с две остриета..Принципно,какво  осъзнато или Не  осъзнато съдържа в същността си личността,може да се докаже и се доказва чрез детайлно профилиране и съществуващо толкова реално,колкото психологически прецизно могат да са и такива тестове - на този етап на това ниво и без телепатия..Отново в пример ще споделя в тази насока,психологическите експерименти на проф.Козирев,а резултатите от изследванията при използване на "огледалата"на Козирев са бая постреснали научния свят:http://kosmos-x.net.ru/blog/zerkala_kozyreva_ehksperimenty_v_sibiri/2013-04-10-826

Ако и тоз е смешник за теб /и други такива като теб,разбира се/ - ще отпадне от раз твърдението ти,че не си само слабонервен ,но и лишен от "разум в главата"! :(

П.п...и не забравяй, - нищо лично!Тук обменяме мисли и който е твърде обидчив,да не ходи в гората!

О, защо да се обърнат с главата надолу законите на физиката, Хени?

Знаем, че мозъкът излъчва определени вълни. Мислите също са вълни. За мозъка може да се каже, че както е приемник на тези вълни, така е и предавател. Теоретично телепатията е напълно възможна иначе нямаше да можем да слушаме радио, да гледаме теве и да се радваме на прочие "чудеса" на науката.

Ама,Дакини...плииииз - това НЕ е мой цитат,тъй,че бъди коректен/коректна/!Моето лично отношение към телепатията е в негатив/както съм написала по-горе/ и то в аспект на тълкуване,че е вид надничане,посегателство върху личното пространство на който и индивид да е ,а не да означава,че телепатията не съществува !..В други теми бях също писала,че чудеса Не съществуват и само липсата на научно обяснение ги прави за сега "магически или божествени"..ами на такъв уровен са повечето хора за сега  и злоупотребата е толкова ехидно тънка,колкото е голямо егото да си популярен и да се вживяваш за незаменим....Ако ти си телепат,къде би "бръкнал най-напред"?..

Ама,Дакини...плииииз - това НЕ е мой цитат,тъй,че бъди коректен/коректна/!Моето лично отношение към телепатията е в негатив/както съм написала по-горе/ и то в аспект на тълкуване,че е вид надничане,посегателство върху личното пространство на който и индивид да е ,а не да означава,че телепатията не съществува !..В други теми бях също писала,че чудеса Не съществуват и само липсата на научно обяснение ги прави за сега "магически или божествени"..ами на такъв уровен са повечето хора за сега  и злоупотребата е толкова ехидно тънка,колкото е голямо егото да си популярен и да се вживяваш за незаменим....Ако ти си телепат,къде би "бръкнал най-напред"?..

Разбирам гледната ти точка и дори съм съгласна с нея.

Никой не е застрахован от злоупотреба с дарба. Етичният аспект на мотива е много важен. 

Исках само да отбележа, че теоретично е напълно възможно улавянето на мисли. Може дори да е неконтролируемо. В смисъл, ти да не искаш да ги долавяш, но да не можеш да спреш този процес. Което би било по-скоро наказание, отколкото преимущество. Един ум причинява толкова шум в главите ни, а какво ли би било, ако долавяш шумовете на всички умове, щъкащи по Земята? Мисля, че човек би полудял.

..хммм,хайде не с тези елементаризми - най-лесно е,когато няма силни аргументи за контриране се започва бълване на епитетчета ,кой бил смешник,кой идиот и т.н. !!.. ако беше дал воля на очото си да види,проследи и останалите части от тоз документален филм щеше да ти "блесне" най-вероятно за теб/ и други като теб/,че плата е изгорял,но не и плътта човешка на тоз "смешник"?!.. не си си дал труда,нито да надникнеш в хисторито за създаването,нито и за заснемането на приложеното..ама,твоя си работа и явно така ти диктува твоя разум !..?От приложеното за "смешника" и с време 1:34-37мин. ясно се показва,какво се случва и какво ти си пропуснал ! ;) Мина ми обаче, мисълта,че ако някой има въжможността да "бръкне" в мозъкът ти,може да "прочете" евентуално мисли на един страхливец,който НЕ може да живее без статуквото ,утъпканите пътеки по което потропва всяко стадо ,един идеалист-утопист,но с твърде наранима същност,която се изразява повече в рани,отколкото в защита!?..може да прочете и други мисли,никак НЕ-лице приятни и дълбоко скрити..Та затова,телепатията е нож с две остриета..Принципно,какво  осъзнато или Не  осъзнато съдържа в същността си личността,може да се докаже и се доказва чрез детайлно профилиране и съществуващо толкова реално,колкото психологически прецизно могат да са и такива тестове - на този етап на това ниво и без телепатия..Отново в пример ще споделя в тази насока,психологическите експерименти на проф.Козирев,а резултатите от изследванията при използване на "огледалата"на Козирев са бая постреснали научния свят:http://kosmos-x.net.ru/blog/zerkala_kozyreva_ehksperimenty_v_sibiri/2013-04-10-826

Ако и тоз е смешник за теб /и други такива като теб,разбира се/ - ще отпадне от раз твърдението ти,че не си само слабонервен ,но и лишен от "разум в главата"! :(

П.п...и не забравяй, - нищо лично!Тук обменяме мисли и който е твърде обидчив,да не ходи в гората!

Аз ,не съм пропуснал нищо.Но ,ти си пропуснала уроците по физика.Ако , има хора който владеят телекинеза , самолетите отдавна да бяха отишли в историята. Ако , има човек който владее телепатия отдавна  да е познал бъдещето.Колкото  Мулдашев е видял богове в Тибет ,толкова аз съм ,трамвай.Няма научно доказателство ,нито за едното нито за другото.Хората ще придобият телепатия но , не в този свят и не в това време.Когато учените разгадаят тайната на числото 137 , едва тогава можем да кажем ,че навлизаме в нова епоха.Бъди здрава и не мисли за бъдещи неща.

Редактирано от родина (преглед на промените)

..замисли се в по-елементарното,Даикини - как само 2-3 нещица могат да побъркат човек и без да е телепат?! :tongue2: ...... и ме подсети за един сладурски филм с Мел Гибсън:"Какво искат жените"...кис-кис - мноого забавнателен е :D

..Психологически,  обаче нещата от Пъзела са доста по-сериозни , военизирани и политикантски,ако щеш в трактовка..!..Навярно знаеш,че само шепица от 300 люде командошат Света и без телепатия...?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И към Родина: Що е видял,изпитал Мулдашев там около Кайлас,поне си признава,че е бил нещо като наказан за прекаленото си любопитство и едвам не си е изповръщал червата от болка!/полу го цитирам от споделеното преди 3-4г. на живо от "Лиляна Димитрова"/..той и на о.Пасха се е ровел и което е документално заснето за атаки от материя,дето Що е? е в зоната на тълкувания и в противоречия с физиката,дето НИЕ си мислим,че е еквивалентна за цялата Вселена!.. :ph34r: 

Нищо категорично не твърдя и само прилагам отново документалистика:Публикувано изображение

..и от какъв зор требе да се твърди,че телепатията непременно разгадава бъдещето?!
Няма такъв интелигентен ясновидец,дето ще се изрепчи и да твърди,че на 100% му е ясна таз материя,освен ако не е за пари,опсс - за мноого пари! :P

Поздрави и от мен с:http://www.youtube.com/watch?v=wy04c-6DEgE

Здравейте :)

Попадайки на различни статии из интернет  ... се чудя 1-во дали това, което пишат е Истина. Че чрез определени настройки на тялото и психиката - можеш да вникнеш в главата на другия. И второ... някак не мога да ги приема (хората които пишат тези статии) за нормални.

На мен ми се е случвало преди време да позная за 1 момиче какво е правила през деня. И всичко както и го наредих от вземането на душ и тнт...  все 1 цял ден съм бил с нея. Но това се е случвало 1 път в живота и съм говорил в кръга на шегата разбира се :)

Според вас как стоят нещата. Имали ли сте такива случаи :) ?

Разбира се, че може. Ето - познай сега, какво си мисля за теб?!?

• 4 седмици по-късно...

ТЕЛЕПАТИЯТА- МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ

За телепатията се знае, че тя е свързана малко или повече с интуицията. Теоретично погледнато, телепатията представлява възможност да предаваме и приемаме мисли и чувства без намесата на основните пет сетива: слух, зрение, обоняние, вкус и осезание.

Думата телепатия идва от древногръцки и се превежда като „теле” – далече и „патос” – път, насока. Когато се говори за четене на мисли се има предвид умствената телепатия. Науката, занимаваща се с явлението телепатия е парапсихологията.

Навярно всеки може да си спомни случай от живота си, в който е имал усещането за телепатия. Нещо те кара да погледнеш към таблета си точно в момент, в който получаваш имейл или съобщение. Като че ли някой иска точно в този момент да го забележиш... Има ред подобни необясними чувства и усещания.

Съществуването на това явление се потвърждава от редица научни изследвания. Изненада за учените е бил резултат от експеримент, в който съвсем неопитни лица  усещат, че някой е насочил поглед към тях отстрани, макар те да са със завързани очи!

При друго голямо изследване е проучена възможността за наблюдаване на обект от голямо разстояние. Неслучайно ЦРУ е вложило в тази насока милиони долари за един и същ експеримент и то безброй много пъти, а именно: „приемник” е трябвало да опише подробно ситуация, картина, случка, които на разстояние от стотици и хиляди километри, е видял друг човек – „наблюдателят”.

Телепатията не се контролира само от съзнанието. Не можете да принудите някой насила да мисли за вас или пък да ви се обади по телефона. Но с помощта на всички сетива може и да успеете: първо почувствайте мисълта си, представете си я, чуйте я даже, влезте напълно в кожата на отсрещния с метода на второто „аз”. Накрая усилияа ви могат и да се увенчаят с успех...

Телепатията е едно от най-успешно документираните явления. В „Института за крайни области на психологията” е проведен следния опит: получател и изпращач са били настанени в различни стаи. Първият участник наблюдавал видео, докато за другия видеото било заглушено с червена светлина и шум. Получателят трябвало да свърже „виденията” си с един от 4 клипа. В експеримента взели участие 82 студента, като вероятността за случайни съвпадения е 26%, а за доказателство може да се разглежда резултат над 31%. Резултатът бил 33%!

Много обширно е документирана и телепатията между животни и хора Един прост пример: кучетата чувстват, че стопанинът им се прибира вкъщи, много преди той да е отворил входната врата.

Все още не е изяснено как точно функционира телепатията, макар мнозина да я обясняват с ефекта на морфологичните полета. Тази теория се развила от англичанина Роберт Шелдрейк, който твърди, че неживата материя и живите същества имат достъп до всякаква предишна информация и опит. Установено е, че е възможна комуникацията с други същества, но ясен, отчетлив разговор, както при среща очи в очи е невъзможен. Поне засега...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Телепатията не е мит. Със сигурност има част от мозъка, която отговаря за нея. Това е сетиво, което или сме загубили по време на еволюцията или ни е забраненто поради причина, че не сме узрели за такова ниво на развитие.

Това какво прави ЦРУ е без значение. 

Ба, има няколко сравнителна закърнели области свързани с обонянието и слуха...Не можем да надушваме колкото кучето нито да чуваме като прилепи и делфини. Иначе при добро обоняние щяхме да знаем какво искат мацките в дадения момент, все едно с телепатия :D

• 3 месеца по-късно...

"Или в света не съществуват чудеса, или всяко нещо е чудо."

Алберт Айнщайн

Двете опции посочени в горната сентенция са въпрос на вяра. 

Аз вярвам, че всяко нещо е чудо. Нещата с които човек се среща постоянно и с които е свикнал са малки чудеса. Нещата, които човек не е срещал през живота си или е срещал рядко, са големи чудеса.

Дали едно нещо е малко чудо или голямо чудо е строго относително. 

Независимо с какво се занимава човек, той твори чудеса. Малките чудеса са  като големите чудеса. Няма разлика. Разликата между малките и големите чудеса е илюзия.

Да допуснем, че не съм прав, макар това да е невъзможно. И все пак, да допуснем, че в света не съществуват чудеса. Какво означава да не съществуват чудеса. Това означава, че съществува абсолютна истина, от която всички явления са следствия. Дотук добре. Обаче ако попитам, съществува ли човек, който да я знае тази абсолютна истина, всеки се дърпа, никой не казва че я знае, за да не го помислят за луд. Следователно, явленията дори и да не са чудеса, са също толкова необясними, също както ако всички те са чудеса. И в двата случая причинно следствените връзки, които проследяваме в ежедневния си живот, в практическата си дейност и учените в научната си дейност, са ИЛЮЗИЯ, независимо от това дали съществува или не съществува абсолютна истина и съответно независимо от това, дали не съществуват никакви чудеса, или абсолютно всяко нещо е чудо.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте :)

Попадайки на различни статии из интернет  ... се чудя 1-во дали това, което пишат е Истина. Че чрез определени настройки на тялото и психиката - можеш да вникнеш в главата на другия. И второ... някак не мога да ги приема (хората които пишат тези статии) за нормални.

На мен ми се е случвало преди време да позная за 1 момиче какво е правила през деня. И всичко както и го наредих от вземането на душ и тнт...  все 1 цял ден съм бил с нея. Но това се е случвало 1 път в живота и съм говорил в кръга на шегата разбира се :)

Според вас как стоят нещата. Имали ли сте такива случаи :) ?

Няма нищо ненормално, понеже чувствата и емоциите са "заразителни" и това всеки го знае или поне се досеща, когато някой ви се усмихне и вие се усмихвате, когато някой плаче и на вас ви става тъжно... не е нужно да влизаш в главата на другия и да четеш мисли... по скоро се усеща това което другия чувства и мисли... това е заложено във всеки човек от природата... друг е въпроса кой колко се замисля за това... много често между семейни или двойки, които дълго време живеят заедно да казват едновременно едни и същи думи... така, че това е нещо нормално и няма нищо за притеснение...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.