Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

на 3.06.2018 г. в 2:03, nikssi написа:

The cow was returned to its owner, Ivan Haralampiev, and Serbian vets said it was in perfect health.

But Bulgarian officials said the bovine must be must be put down because of strict EU rules, AFP reported.

“It is not for us to decide,” a veterinary expert, Lyubomir Lyubomirov, told the agency. “We are only implementing rules that come from Brussels.”

Жалки неудачници и блюдолизци. Ако Брюксел нареди всеки ветеринарен експерт да си тегли куршума, ще изпълнят ли нареждането? Или ако кравата беше собственост на някой авер на Б.Б.? Тоя съюз е подигравка с народите, на които уж служи!

Кой им дава право да измислят правила, с които нанасят такива загуби? Но те прясното мляко са погнали, та една крава ще им попречи? Нали не е кравата на някой брюкселски чиновник? Истината е, че кравата си е крава и никого не е онеправдала с действието си, никой не е пострадал, че да ѝ взимат живота в замяна тия нещастници. Спомняте ли си, че по-миналата (или миналата) зима тия от БАБХ едни кончета утрепаха утрепките за едното нищо? Всъщност ако ги бяха пожалили, щяха ги обвинят в "корумпираност" предполагам. Но трябва да има "върховенство на закона" (написан от тия беззаконници).

И да попитам: Андрешко герой ли е или престъпник? Ботев и Левски престъпници и терористи ли бяха?

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

Цитат

Защото християнският свят не иска да ражда. Християнският свят твърди, че главната цел на живота е индивидуалното наслаждение и че никой не носи отговорност нито за поколението, нито за народа, нито за бъдещето: само за себе си. Подобни случаи в историята винаги са свършвали много зле. И сега свършва пред очите ни. Ето какво имам предвид в израза "Третата световна война тече сега." И нашата цивилизация я губи всеки ден.

Европейските ценности. Хайде политиците да са продажни, но народът защо е късоглед?

Цитат

Защо изобщо в европейските общества стана възможно всичко, върху което до неотдавна бяха наложени строги забрани?

— Това започна в края на 1960-те, когато на сцената излязоха бейби-бумърите, децата на следвоенния демографски взрив. Те нямаха къде да използват своята енергия: всички революции бяха завършили. Но на младежта е присъщо да се бунтува, за да утвърди себе си. Така и това поколение устрои бунт, заявявайки: "Забранено е да се забранява." Крайно глупав лозунг. Защото всички забрани водят до 10-те библейски заповеди: не убивай, не кради, не прелюбодействуй и пр.

И понеже нямаха сили да съборят държавата изцяло, бунтарите решиха да разрушат нейната култура отвътре. Започвайки с идеята за отменяне на половия морал. В западния свят понятието за разврат изчезна. Както и понятието добродетел. В съзнанието на масите активно се внедрява идеята за равенство на 18-годишната девственица и 20-годишният младеж, които трепетни вървят под сватбения венец, и 70- годишният педераст, който се жени за друг такъв, също 70- годишен педераст. И ако ти посмееш да се изкажеш за ставащото точно с тези изрази, ще бъдеш наречен "хомофоб", "секс-шовинист". Ти ще бъдеш расист, нацист и враг на всичко добро.

Такова разрушаване на морала е разсрочено разрушаване на държавата. Усредненият западен социум се превърна в аморфна маса и става абсолютно беззащитен против архаичното общество. Защото архаичното общество — това е система на най-жестоки императиви и табута. И когато 1000 чеченци се преселват в Берлин, те правят с Берлин всичко, което поискат. Защото те са храбри, нагли и сплотени. И имат твърди представи за това какво може и какво - не. А западните хуманисти само разперват ръце...

Коментарът е излишен.

Това е цикличността на цивилизациите - в историята си Европа има богат опит в това отношение. Всяка цивилизация има своя ресурс и потенциал, своето начало и неизбежен край -  апогея на нашата цивилизация отмина, повече от това, този модел не може да постигне. Никой не я разрушава, тя просто си се саморазпада, защото е изчерпана вече - деградацията е съвсем закономерна и очаквана ..... е, за който може да разбира тези процеси.

• Автор

Пиер Манан: Европа е в морална апнея. Времето ни е преброено

Автор: "Фигаро"
Цитат
Място за Другия! От две или три десетилетия европейските народи си наложиха нещо като социална и морална апнея, те не смеят да дишат. Оттук и решението на Европа да не бъде нищо друго освен място на правата на човека - изпразнено от всякаква форма на собствен живот - за да може Другият да бъде всичко онова, което е или иска да бъде... До такава степен сме се отказали, затруднени сме да дишаме, поставени в зависимост от Другия, че сме станали неспособни да действаме политически вътре или навън. Впрочем именно Другият действа, Другият е в движение, Другият ни изблъсква… Времето ни е преброено.

ИНТЕРВЮ

Хайде да помислим ако беше направил толкова критично изкзване в руската държавна дума дали щеше да е министър или щеше да мете улиците ако има повечко късмет.

преди 1 час, lsmurf написа:

Хайде да помислим ако беше направил толкова критично изкзване в руската държавна дума дали щеше да е министър или щеше да мете улиците ако има повечко късмет.

Хайде да помислим, в руската държава дали има наплив на емигранти и ако няма, защо!!!

преди 27 минути, Джугашвили написа:

Хайде да помислим, в руската държава дали има наплив на емигранти и ако няма, защо!!!

То ако речеш и в България няма . Много просто хората се стремят да отидат на по добро място а не просто да сменят местожителството . Та едва ли е повод за гордост това че няма наплив от емигранти някъде.

преди 33 минути, Джугашвили написа:

Щото и руснаците бягат от там. Стига да имат възможност  разбира се.

преди 19 минути, lsmurf написа:

То ако речеш и в България няма . Много просто хората се стремят да отидат на по добро място а не просто да сменят местожителството . Та едва ли е повод за гордост това че няма наплив от емигранти някъде.

В България има и още как!!! Като разграден двор сме!!! Трябва да си тотално зомбиран за да твърдиш, че няма!!!

преди 12 минути, Джугашвили написа:

В България има и още как!!!

И откъде го разбра . Виждаш ги докато се разхождаш по немските улици ли? :) Аз обаче се разхождам по българските и си вярвам на очите а не на теб с риск даже да ми се разсърдиш . :)

преди 18 минути, lsmurf написа:

И откъде го разбра . Виждаш ги докато се разхождаш по немските улици ли? :) Аз обаче се разхождам по българските и си вярвам на очите а не на теб с риск даже да ми се разсърдиш . :)

Абе вие сте от мозъчен донор нагоре!!! Вече знам защо държавата ни е на това дередже!!! Комсомолец, в България живея в пограничен район и много добре знам как минават на талази!!! Знам ги и от къде минават и кой ги прекарва даже!!! Ако ти се информираш от телевизията и "безпристрастните" новинари, аз го виждам с очите си!!!

преди 16 минути, M.Николов написа:

И няма казваш?

Според зомбитата, щом по телевизията казват че е така, значи е така!!! Остави ги, няма смисъл!!! Ти не виждаш ли колко са откъсани!!! Италианецът говори за бежанци и безхаберието на европейските политици, на тях пак Русия им е в главата!!!

преди 6 минути, Джугашвили написа:

Абе вие сте от мозъчен донор нагоре!!! Вече знам защо държавата ни е на това дередже!!! Комсомолец, в България живея в пограничен район и много добре знам как минават на талази!!! Знам ги и от къде минават и кой ги прекарва даже!!! Ако ти се информираш от телевизията и "безпристрастните" новинари, аз го виждам с очите си!!!

Ако аз съм комсомолец по тази класификация ти още си чавдарче . :) Вярвам ти че минават на талази само че крайната дестинация не е България със сигурност а някъде по страните от "злата" Европа. Те като са араби да не би да са по глупави от тебе че да изберат да живеят в България а не в Германия както си направил ти!!!!!!!!!!

преди 14 минути, lsmurf написа:

Ако аз съм комсомолец по тази класификация ти още си чавдарче . :) Вярвам ти че минават на талази само че крайната дестинация не е България със сигурност а някъде по страните от "злата" Европа. Те като са араби да не би да са по глупави от тебе че да изберат да живеят в България а не в Германия както си направил ти!!!!!!!!!!

Ти да не си мислиш, че на тези дето идват в Италия, крайната им дестинация е Италия??? Като ви казвам, че сте кухи лейки, значи сте такива!!! То дори не е нужно и да го казвам, хората сами го виждат!!! И в крайна сметка излиза, че ти специално си ЗА да идват още бежанци и да си ги пускаме ей така свободно!!!

преди 1 час, Джугашвили написа:

Като ви казвам, че сте кухи лейки, значи сте такива!!!

Според мен само такъв като теб може да слага такива епитети. Не че не заслужаваш и по силни но аз няма да ги употребявам защото за разлика от теб имам възпитание. Спирам да споря с теб - пада ми нивото.

преди 2 часа, lsmurf написа:

Според мен само такъв като теб може да слага такива епитети. Не че не заслужаваш и по силни но аз няма да ги употребявам защото за разлика от теб имам възпитание. Спирам да споря с теб - пада ми нивото.

Най-добре, че се излагаш!!! А ти кога си го вдигал, че да ти пада!!!

преди 6 часа, miro20 написа:

Щото и руснаците бягат от там. Стига да имат възможност  разбира се.

Мда - те руснаците изобщо не могат да избягат от там да ти кажа. Всичките вързани на синджири, с опряно дуло от калашник в главата и никога не са стъпвали извън Русия.

Соц пропагандата, че беше идиотска - беше. Ама вашата я вкара в задния си джоб по скудоумие.

преди 3 минути, Мойра написа:

колко ли оце ще повтириш думите на Борисов - виждам че почваш да го обичаш, но защо ли

• Автор

Френският министър на финансите: Европа е в процес на разлагане

Цитат

Говорейки преди срещата на френския президент Еманюел Макрон с германския канцлер Ангела Меркел и техните правителства Льо Мер заяви, че германско-френските взаимоотношения са достигнали „момента на истината”.

В интервюто си за френска медия Льо Мер рисува драматична картина за предизвикателствата, пред които ЕС се изправя. „Европа е в процес на разлагане, тя се разпада пред очите ни”, заяви той. „Имиграция, финансови рискове… това са проблеми, които могат да се решат само на европейско ниво”, заяви Льо Мер. Той също така допълни, че повечето страни се „затварят в себе си” в опитите си да намерят национално решение.

Според него, Макрон и Меркел ще обсъдят четири „неподлежащи на преговор” ключови проблема, като бюджета на еврозоната, предпазната мрежа за банките, плана за данъчното облагане на дигиталните гиганти и корпоративния данък. Ангажираността по тези 4 ключови въпроса ще бъде „сериозна стъпка напред по отношение на финансовата сигурност” на ЕС, каза Льо Мер и добави, че ако преговорите се провалят, то съюзът ще попадне в „период на турбуленция”.

„Намираме се в момента на истината за германско-френските взаимоотношения и бъдещето на еврозоната. Изборите, които вземем днес по тези въпроси, ще бъдат определящи за бъдещето на ЕС”, допълни още той.

Трябва да се мисли преди да се действа, а не когато е станало твърде късно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.