Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

по времето на СССР хората  са били по спокойни 

едrниственото нещо което е трябвало да правят е да не говорят срущу властта и всекиму според потребностите.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

преди 5 минути, Yvan Sergeev написа:

едrниственото нещо което е трябвало да правят е да не говорят срущу властта и всекиму според потребностите.

Наистина дабре разказваш приказки :) По спокойни -може би но това за потребностите ??? Знаеш ли кой и как определяше какви потребности имаме ! То и това е една от причините да се разпадне СССР . Ако аз примерно определям какви потребности имаш ти в даден момент ти ще възроптаеш разбира се. Та тази е разликата сега когато някой реши че има по - големи потребности си стяга задните части и се опитва да си ги изработи . Тогава такова възможност нямаше.

• Автор
преди 33 минути, lsmurf написа:

Та тази е разликата сега когато някой реши че има по - големи потребности си стяга задните части и се опитва да си ги изработи . Тогава такова възможност нямаше.

По времето на социализма всеки работеше това, за което е учил, а сега всеки втори работи каквото му падне, за да не умре от глад, да не говорим за безработицата.

Заплатите не бяха големи, но стигаха за един нормален живот.

Сега някои са принудени да работят на по две-три места, за да задоволят потребностите си, вследствие на което се разболяват и умират млади.

Не, не мога да приема това за нормално!

преди 52 минути, Yvan Sergeev написа:

Спокойно беше и масово се говореше против властта.

Който искаше по-добро заплащане, заминаваше да работи в някоя арабска държава или в СССР.

преди 12 минути, Мойра написа:

Който искаше по-добро заплащане, заминаваше да работи в някоя арабска държава или в СССР.

Или например като Смърфчо ставаше партиен БКП номенклатурчик и лапаше с върхушката.

• Автор
току-що, nikssi написа:

Или например като Смърфчо ставаше партиен БКП номенклатурчик и лапаше с върхушката.

Пропуснала съм този начин за печелене на пари, а беше твърде разпространен.

Така е и сега - ставаш член на ГЕРБ, в замяна на което получаваш добре платена работа и ред привилегии.

преди 3 минути, Мойра написа:

Така е и сега - ставаш член на ГЕРБ, в замяна на което получаваш добре платена работа и ред привилегии.

Имам един приятел преди време беше СДС активист. Голямо ходене на събрания , голямо слагане и след време го изтеглиха в централата в София...не може да се говори с него направо. Така е и по-места, правят си едни "кръжоци" по-интереси и се събират все утайки там. И дават съвети какво и що да се прави...

преди 1 час, Мойра написа:

Спокойно беше и масово се говореше против властта.

:yanim::laughing4::laughing4: Виц на деня.

Дали осъзнаваш колко синтезирана истина има в този виц ??

Да, всички бяха против тази власт, всички псуваха , но и винаги на партийни събрания се гласуваше 99.5 % "ЗА" :)

Споменавал съм защо партийния секретар не искаше 100% - щото  не изглеждало добре. :)

Сега  подобно е и в РФ.  Всички одобряват путлеризма, но и всички, АКО им се предостави въможност искат да се махнат.

преди 1 час, nikssi написа:

Не позна nikssi партийните деятели бяха празноглави плямпала които подобно на теб никога не мислеха със собствената си глава и това беше основното им качество . И да , заплатите бяха ниски защото на гърба на един човек като мен лежаха по десетина като теб. Да припомня заплатата на млад инженер беше 135 лева . Както казва Мойра достатъчно за да живееш добре :)

• Автор
преди 10 минути, lsmurf написа:

Не позна nikssi партийните деятели бяха празноглави плямпала които подобно на теб никога не мислеха със собствената си глава и това беше основното им качество . И да , заплатите бяха ниски защото на гърба на един човек като мен лежаха по десетина като теб. Да припомня заплатата на млад инженер беше 135 лева . Както казва Мойра достатъчно за да живееш добре :)

Аз започнах със 155 лв, след година я вдихнаха на 170 лв, освен това получавахме добри премии.

Стигаше ми и то при положение, че бях (и съм :)) фен на книгите, хубавите дрехи, козметиката, купоните и почивкита в реномирани курорти.

Бях на 17, когато от училище организираха екскурзия до Германия, Полша и Унгария.

Да, живеех спокойно и добре.

преди 3 минути, Мойра написа:

Аз започнах със 155 лв, след година я вдихнаха на 170 лв, освен това получавахме добри премии.

Стигаше ми и то при положение, че бях (и съм :)) фен на книгите, хубавите дрехи, козметиката, купоните и почивкита в реномирани курорти.

Бях на 17, когато от училище организираха екскурзия до Германия, Полша и Унгария.

Да, живеех спокойно и добре.

Много се радвам за теб . Преценила си че толкова заслужаваш и това е похвално . То не е въпросът колко взимаш а колко ти трябват да се чувстваш добре . Щом си се чувствала добре всичко е наред. Това за реномираните курорти с 170 лева заплата беше добър виц :) Добре е че като ученичка си отишла да видиш чужбина защото след това ставаше доста трудничко трябваше специално проучване за да ти разрешат особено ако става въпрос за капиталистическа държава :D

Аз обаче се чувствах обиден и неоценен защото след като положих усилия да уча и пропилях доста време и пари за това заплатата ми намаля повече от два пъти защото преди да завърша вземах 320 лева вярно тежка и мръсна работа но все пак без особени изисквания за квалификация. Доста хора бяха обидени като мен и това е една от причините хората да си тръгват от България у нас не се цени умствения труд. Затова я докарахме дотук а не заради демокрацията както непрекъснато някои се опитват да ни убеждават.

• Автор
преди 3 минути, lsmurf написа:

Аз обаче се чувствах обиден и неоценен защото след като положих усилия да уча и пропилях доста време и пари за това заплатата ми намаля повече от два пъти защото преди да завърша вземах 320 лева вярно тежка и мръсна работа но все пак без особени изисквания за квалификация. Доста хора бяха обидени като мен и това е една от причините хората да си тръгват от България у нас не се цени умствения труд. Затова я докарахме дотук а не заради демокрацията както непрекъснато някои се опитват да ни убеждават.

Просто има хора, които винаги намират от какво да се чувстват обидени и недооценени, въпрос на нагласа.

Аз винаги съм се чувствала добре, дори когато съм била най-зле - моята нагласа е такава.

Явно имаме различна ценностна система.

преди 3 минути, Тoни написа:

Не забравяй липсата на банани! :D :D :D

Аз банани не ям те са за такива като теб :D:D:D:D

• Автор
преди 7 минути, Тoни написа:

Не забравяй липсата на банани! :D :D :D

Е, сега като няма истински хляб, поне има банани в изобилие! :D

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 4 минути, Мойра написа:

Е, сега като няма истински хляб, има банани в изобилие! :D

Необходимо си е след като толкова много хора се правят на маймуни за да заработят някоя и друга рубла :D:D:D

• Автор
преди 17 минути, lsmurf написа:

Необходимо си е след като толкова много хора се правят на маймуни за да заработят някоя и друга рубла :D:D:D

Никой не се прави на маймуна за рубли, но като чуят за доларчета...:blink:

преди 2 часа, lsmurf написа:

И да , заплатите бяха ниски защото на гърба на един човек като мен лежаха по десетина като теб.

Да бе! Аз цял живот съм се трудил и не съм бил чантаджия. За разлика от тебе партиецо.

преди 1 час, nikssi написа:

Да бе! Аз цял живот съм се трудил и не съм бил чантаджия. За разлика от тебе партиецо.

Той не е партиец, сега е Демократ:D

преди 7 часа, lsmurf написа:

Знаеш ли кой и как определяше какви потребности имаме !

прав си е глей миро 150 кила трудно се поддържат с потребности като за 100.

требва сумати редове да изпише.

до сега    севернокорец дебел не съм видял само лидера им по пълен щото има  неограничена потребност от ориз.

• Автор
  • Автор

Орбан: Няма да роня крокодилски сълзи за Сорос и "Отворено общество"

Цитат
Унгарският премиер Виктор Орбан каза днес, че очаква конфликтът му с либералната идеология на фондация "Отворено общество" да продължи въпреки решението й да напусне Унгария, предаде Ройтерс, цитирана от Агенция "Фокус".

"Може би ще ме разберете, ако не роня крокодилски сълзи", каза той в ефира на местно радио, попитан за напускането на фондацията на американския финансист Джордж Сорос. Орбан добави, че ключовият въпрос, по който има разногласия със Сорос - миграцията, ще остане начело в европейския дневен ред.

На срещата на върха на европейските лидери в края на юни трябва да бъдат направени големи промени в начина, по който континентът се справя с
миграцията, каза той и добави, че такива решения трябва да бъдат взети след изборите за Европейски парламент през 2019 г., за да е сигурно, че избирателите на ЕС имат думата по въпроса.

• Автор

Дъглас Мъри:Голямата заплаха е гетоизацията на Европа

Автор: "Фигаро"
Цитат

Трябва да се каже много ясно: “Искаме да спасим целия свят. Но е факт, че не можем. И ако продължаваме, не само, че няма да спасим Могадишу, но можем да заприличаме на него”. Изключителна арогантност е, че политици и коментатори из цяла Европа си позволяват да порицават Орбан, който изпълнява волята на своя народ. Няколко поколения политически лидери промениха фундаментално нашите общества без съгласието и дори срещу желанието на народите. Не е ли време да се изправят пред тях и да отстранят тези тревоги, вместо да измислят нови начини да обиждат народа?

Цялата статия ТУК

Заслужава си четенето!

преди 1 час, Мойра написа:

Дъглас Мъри:Голямата заплаха е гетоизацията на Европа

Автор: "Фигаро"

Цялата статия ТУК

Заслужава си четенето!

Напълно съм съгласен , въпреки че обикновено в цитираната медия няма какво да се прочете и бях силно скептичен преди да го прочета. Всъщност по-добре е да го прочетат управляващите защото за народа тези неща не са някаква новост.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Орбан: Никакви пари за мигрантите

Цитат

Унгарският министър-председател заяви, че би блокирал дългосрочния бюджет на ЕС и допълни, че парите на Съюза не трябва да ходят при мигрантите, предава Politico.

Орбан заяви, че Будапеща няма да одобри следващата Многогодишна финансова рамка, ако тя не е доволна от съдържанието ѝ.

Европейската комисия разкри в сряда своето предложение за бюджета, но окончателната версия трябва да бъде одобрена единодушно от всички страни членки.

"Това ще бъде дълъг дебат и преговорен процес", заяви Орбан. "Унгарците нека не се притесняват. Докато не кажем, че става, няма да има бюджет", допълни той.

Министър-председателят допълни, че средствата не трябва да бъдат изваждани от програми като тези за регионалното оръжие и да бъдат давани на "страните, които допускат мигранти".

Увеличаването на средствата за справяне с мигрантите е една от основите на новото предложение за бюджет на ЕС и това се подкрепя от южноевропейските държави.

Орбан допълни, че страната му е съгласна с Франция, че средствата за земеделие не трябва да се намаляват.

Браво!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.