Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

преди 16 минути, Yvan Sergeev написа:

щото някои са заинтересовани  и въпреки че са в конфликт на интерес си правят щом е законно 

и са глупави и не знаят че безплатен обяд няма.

не съм  на палатка  >... имам 3 жилища и 4-то в строеж

новото е с пластмасова дограма, това е ясно - на другите дървена дограма ли е

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

>.... човек който за 30  години не се е ориентирал да си смени сам дървения прозорец няма морално право да  му се дават пари

от общите  камоли да му се прави фасада и покрив

именно за това ще пропадне ЕС

когато след 5-10г поради некачествено саниране започнат да се отлепват тези стиропори и като почнат да падат върху главите глупавия българин и започнат да го убиват

но тогава саниращите фирми преписани на някой ганьо  мангал и няма да има виновни

с тези пари можеше на всеки  бездомен в европа да се подари по един фургон с легло .

преди 10 часа, Без умствен капацитет написа:

а защо толкова много хора искат да ги санират - дори някои си подмениха дограмите и сложиха стереопор

Ти на палатка ли си в момента и защо

Ти нa товa ли му викaш сaнирaне? Стереопор...

преди 3 часа, nikssi написа:

Ти нa товa ли му викaш сaнирaне? Стереопор...

за стереопор и аз съм против, още преди да стане пожара в лондон с сградата с стереопор търсих други материали защото си казах ми ако стане. Също така съм си мислел и за газефицирането - аз ако си поддържам инсталацията да е наред а някой съсед от блока е в чужбина и там гръмне, целия блок гърми, независимо кой как подържа

до нас един блок го санират по програмата, но ми е чудно как са издействали да ги санират с графитен стереопор

grafiten-stiropor-dalmatima-8-sm_12633.j

Редактирано от Без умствен капацитет (преглед на промените)

• Автор

Вие все още коментирате санирането, а има една новина, която много ме обезпокои.

Предложение на ЕЦБ: Махат гарантираните депозити, отпускат джобни на ужилени вложители

преди 30 минути, Мойра написа:

Вие все още коментирате санирането, а има една новина, която много ме обезпокои.

Предложение на ЕЦБ: Махат гарантираните депозити, отпускат джобни на ужилени вложители

прочетох статията, но нищо не ме обезпокои, ако имаш над 10 000 в банка то те се гарантират от държавата

коя част те притеснява

и сега има лимит на дебитните карти, прочети условията на избраната от теб банка

• Автор
преди 13 минути, Без умствен капацитет написа:

коя част те притеснява

Тази част

Цитат

...схемата с гарантиране на депозитите ще бъде заменена с възможност за лимитирани тегления, които обаче ще бъдат позволени от компетентния орган, за да му се осигури гъвкавост в ситуацията.

Или иначе казано, на собствениците на парите ще бъде предоставена възможност да получат подходяща сума, с която да покриват разходите си за живот до пет дни след пет дни, след като изпратят молбата си до компетентния орган.

...

Оказва се, че обикновеният европеец, а в това число и обикновения българин, няма да има право да тегли собствените си пари от фалираща банка, те няма да бъдат гарантирани, но за сметка на това след петдневно чакане ще може да получи пари за храна и вода.

Бих била много благодарна, ако някой с икономическо образование обясни какво ни очаква, ако предложението бъде прието.

преди 4 часа, Без умствен капацитет написа:

графитен стереопор

тва е имало в складаи какво толкова шарен  стиропор мешани черни балончета и бели ....

да не говорим че черния  е от  рециклиран стиропор тъй че колко ка издействали ...

на глупака му дай сам да си избере матерелиати туй ми е казал един майстор .

преди 38 минути, Мойра написа:

Тази част

Бих била много благодарна, ако някой с икономическо образование обясни какво ни очаква, ако предложението бъде прието.

https://dskbank.bg/индивидуални-клиенти/банкови-карти/полезна-информация-карти/промяна-на-24-часови-лимити

всяка банка слага лимит за деня който можеш да теглиш с цел някой хакер да не ти изтегли всичко, например има ограничение и за брой транзакции за 24 часа, моя лимит на дебитната карта мисля че е 400 от АТМ

http://www.ccbank.bg/bg/others/tariffs_limits_visa/limiti-za-plashaniyata-s-debitni-karti/

Редактирано от Без умствен капацитет (преглед на промените)

Въобще не става въпрос за лимита от банкомат. Теглене на суми се прави и с преводи и на каса от самата банка ако не знаеш :)

Сега можеш около 5 000 без предизвестие за същия ден ако не се лъжа...  и без никакъв банкомат. / отделно че можеш да махеш този лимит  от 400 лв ако искаш/

Това което се цитира като предложение е наистина обезпокоително.

Защото  реално банката при фалит може спокойно да ти изплати сума за 5 дневна издръжка, която за България вероятно е спрямо минималната заплата, и това ще е около 20 лв на ден. т.е. до 100 лв ще ти изплати при фалит.

Чиститу...

• Автор
преди 48 минути, Без умствен капацитет написа:

https://dskbank.bg/индивидуални-клиенти/банкови-карти/полезна-информация-карти/промяна-на-24-часови-лимити

всяка банка слага лимит за деня който можеш да теглиш с цел някой хакер да не ти изтегли всичко, например има ограничение и за брой транзакции за 24 часа, моя лимит на дебитната карта мисля че е 400 от АТМ

http://www.ccbank.bg/bg/others/tariffs_limits_visa/limiti-za-plashaniyata-s-debitni-karti/

Значи е разумно тези, които имат депозити, да ги закрият и да прехвърлят парите си в разплащателни сметки?

Между депозит в банка и разплащателна сметка в банка  има ли разлика при фалит ? ?? :)

Разумно  разбирам едно -  изтегляш си всичко от банката. В какво ще го вложиш после е друга тема.

целата шумотевица  бише едни пари да минават през банка и банката да си папка  таксички и удръжки

много ще следи някои по тъмните улички куфарчетата с пари и кой какво плаща и на кого плаща .

едно от най лесните нещата на планетата е прането на пари

взимаш един декар земеделска земя

отваряш заводче за пестициди

и пишеш ф тефтера изхарчени  5 милиона тона пестициди  за еди колко си пари и прехвърляш пачките от единия джоб  в другия нищо че  реално са от кокаин примерно ....

преди 43 минути, miro20 написа:

Въобще не става въпрос за лимита от банкомат. Теглене на суми се прави и с преводи и на каса от самата банка ако не знаеш :)

Сега можеш около 5 000 без предизвестие за същия ден ако не се лъжа...  и без никакъв банкомат. / отделно че можеш да махеш този лимит  от 400 лв ако искаш/

знам, че от каса на банка може и повече, но при очакван фалит - самата банка адва ли ще е с отворени врати, по скоро с 10 катинара на вратата

едно време са казали банката всеки може да я ограби

а мафията не всеки  :D 

преди 21 минути, Yvan Sergeev написа:

то като не бе безплатно пак имаше откъртена изолация

и проверката трябва да се прави на фирмите как са усвоили прорамата, а не програмата как е усвоила фондовете - явно който е поискал проверката не желае да се разбере какво става. И разни тъпаци като някои хора се хващат на имитацията на работа

http://zapernik.com/2017/11/22/40307/

преди 19 минути, Без умствен капацитет написа:

то като не бе безплатно пак имаше откъртена изолация

някъде в началото като беше модерно мангалите не слагаха дюбели а с теракола върху стереопора обаче нали е синтетика  и  се лепи временно  и се държи само на мрежета ако въобще сложат и мрежа /.

преди 21 минути, Yvan Sergeev написа:

кажи нещо за безмислената проверка която иска БСП какво ще открие проверката - фирмата е избрана според закона , с конкурс

но никой не проверява фирмата -кой е собственика, от къде е купила материали - с същите параметри ли са каквито е обявила че ще ползва. От къде е взела "майсторите" имат ли документ изобщо че могат да мажат

нищо няма да намери бспто  са некадърни от друга планета 

по трудно ще излъжеш дете да му вземеш бонбоните 

няма закон на който да не  намеря задна вратичка на бсп-то  от както са на полит  сцената .

Тук ли намерихте да спорите за санирането?

В Германия или поне в Бавария започнаха да гледат по-реално на въпроса с "бежанците".

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6569229

• 2 седмици по-късно...

САЩ се оттеглят от Глобално споразумение за миграцията

https://www.novini.bg/news/457969-сащ-се-оттеглят-от-глобално-споразумение-за-миграцията.html

Тръмп дали показа среден пръст на ЕС?

Докато чакаме края на ЕС...:

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2017/12/10/3094723_es_i_iaponiia_dogovoriha_nai-goliamata_sdelka_za/

Ех къде е Гоце да им обясни за евразийския съюз и няколко шлема между другото :)

Стокхолмският синдром е психологически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него, често до такава степен, че да го защитава и да се идентифицира с него. Тези чувства обикновено се считат за ирационални в светлината на опасността или риска, понесени от жертвите, които бъркат липсата на действителна злоупотреба от похитителите си с акт на доброта. Изследвания на ФБР показват, че в около 8% от жертвите са открити следи от Стокхолмския синдром.

Стокхолмският синдром може да бъде разглеждан като форма на травматично привързване, където заложнически сценарий не е напълно задължителен. Описва се като „силна емоционална връзка между две лица, в които единият е периодично тормозен, бит, заплашван и т.н.“ Една често използвана хипотеза за обясняването на този синдром е основана на теорията на Фройд. В нея се предполага, че тази връзка се изразява в отговора на индивида към травмата, която изпитва, ставайки жертва. Идентифицирайки се с агресора е начин Егото да се защити.

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/12/11/3094086_rusiia_finansira_sait_s_falshivi_novini_obiavil/

Докато чакаме разпада на ЕС, след икономическите договори, положителни тенденции и с военната отбрана :

http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/12/15/3098091_sled_70_godini_opiti_es_nai-posle_postigna_ambiciiata/

:)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.