Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Открих тайната на пирамидите!

 

Историята на Ед Лийдскалнин

 

 

Публикувано изображение

Как е възможно един нисичък, петдесеткилограмов болнав на външен вид мъж, работещ сам и използващ само обикновени ръчни инструменти, да пренесе, нареже, оформи и нареди над 1400 тона плътни коралови блокове, за да направи замък!

 

Публикувано изображениеИ за да стане още по заплетено, каменните блокове са отрязани с идеална прецизност, някои тежащи по над 30 тона, при това без никаква нужда от хоросан. Името на този замък е „Кораловият замък“, а понякога се нарича осмото чудо на света.

Този замък в началото се е намирал в град Флорида през двадесетте години на деветнадесети век. След това бил преместен с малка помощ, но като цяло само от един човек, близо до Хоумстед, Флорида, на площ от около десет акра.

Името на човека, построил този монумент, е Едуард Лийдскалнин. Мил и нежен емигрант от Латвия, който бил завършил едва четвърти клас. Но въпреки това бил брилянтен учен, Едуард Лийдскалнин бил изключителен електроинженер, правел обширни проучвания, свързани с електромагнетизма.

Той правел сам електричеството, което ползвал, и споделял с радост проучванията си със съседите си. Едуард също така написал пет памфлета, първият от които се казвал Magnetic Current. В него на шифриран език Ед написал обяснение какви закони на магнетизма и електричеството са му помогнали да построи Кораловия замък.

Когато Едуард Лийдскалнин бил запитан как е построил замъка, той отговарял, че всъщност не е чак толкова сложно. Тайната е да знаеш как точно!  Едуард отива дори още по-далеч, като твърди, че вижда светлинни структури върху материални обекти, и добавя, че светлината по природа е следствие от магнетизма.

Той също твърди, че учените имат погрешна представа за атомните структури и електричеството. Ед смята, че всички материални форми са направени от три компонента, северни и южни полюси „магнити“ и неутрални частици от материя. Той е на мнение, че е преоткрил законите на тежестта, измерванията и принципите на лоста и макарата.

Едуард постулира, че тези закони включват нашата планета, както и всички останали космически обекти във Вселената. Освен тези бегли обяснения Едуард не казва много. В брошурите за замъка той горделиво твърди: „Открих тайната на пирамидите и открих как египтяните и другите древни строители в Перу, Юкатан и Азия само с примитивни инструменти издигали и поставяли на мястото им камъни, тежащи десетки тонове!“

.

Един човек твърди, че е виждал как камъните се движели от само себе си. А съседът на Едуард казва, че е виждал как Едуард пеел на камъните с ръце, положени на повърхността им. Група от млади свидетели видели как коралов блок се носел във въздуха като балон, пълен с водород.


Всеки път обаче, когато го попитали за неговите Сладки Шестнадесет, той се втренчвал в небето като че ли изпадал в транс. Когато Ед Лийдскалнин водел своите групи, обяснявал всяка структура в детайли. Едно от най-невероятните негови произведения бил обелискът. Монолит, тежащ около тридесет тона, двойно повече от кой да е монолит във великата пирамида. Над дванадесет метра височина, той бил по-висок от монументите в Стоунхендж.

Този монумент той пренесъл и издигнал единствено и само със собствените си ръце. Вплита огромни камъни в интригуващ дизайн. Прави люлеещ се каменен стол, тежащ три тона, който можеш да разлюлееш само с пръст. Прави вито стълбище от един огромен каменен блок, който отвежда до подземно хладилно помещение. Друго в подредбата от камъни е два тона и половина тежащата маса с формата на сърце, направена от камък с червено цъфтяща иксора в средата.

Много от тези камъни били подредени астрономически и били вплетени в грандиозен архитектурен замисъл, базирани на информация, лежаща в математическите и астрономически изчисления, направени от Едуард. Той направил тридесеттонен телескоп, намиращ се на 7-метрова кула, перфектно подравнена със северната звезда.

Ед измайсторил работещ слънчев часовник, който бил калибриран по кулминационната точка на зимата и лятното слънцестоене, бил точен до две минути.
Следващата част от този лабиринт съдържа три парчета по осемнадесет тона от корал, издялани така, че показват луната в първата си четвърт, последната си четвърт и в пълнолуние.

Едуард Лийдскалнин също имал издялкани камъни, показващи планетите Марс и Сатурн с неговите пръстени. И концентрични коралови кръгове, представящи слънчевата система. Но може би най-грандиозният от всички монументи е една голяма деветтонна врата, в средата на която направил надлъжен два метра и половина отвор, който бил в идеалния център на тежестта на камъка. В отвора Едуард сложил ос, която лагерувала в зъбно колело, и след това поставил вратата. Вратата била на отстояние половин сантиметър от двете страни на каменната си каса. Тя била толкова перфектно изработена, че можело петгодишно дете с лекота да я отвори.

Инженерите днес, използвайки лазерни технологии и компютри, трудно достигат този ефект. Местни работници били наети да отрежат камък от каменната мина на Ед. Използвайки резец с диамантена глава и кран с мощност шестстотин конски сили. Работниците трудно преместили дори по-малък каменен блок. Също така работниците не успели да изкарат камък, като го отрежат хоризонтално отдолу, а и също така счупили каменния блок, за да могат да го изкарат.

Едуард Лийдскалнин режел своите блокове така, че да създаде четири вертикални стени, и след това ги режел хоризонтално отдолу и изваждал камъка. Една вечер група бандити, вярвайки, че Ед има скрито съкровище в замъка, жестоко го нападнали. След нападението Ед бил почти мъртъв. Това го мотивирало да премести замъка си в Хоумстед, Флорида, на десет мили от положението, където се намирал тогава.

Едуард наел камион, за да пренесат всичките хиляда и четиристотин тона каменни блокове. Както и да е, когато дошло време да се товарят камъните, той отпращал шофьора, докато товарел каменните блокове, за да не го види по какъв начин ги товари и съответно после как ги разтоварва.

Има много теории за това, какво е карало камъните да левитират или дали е била използвана наистина някаква левитация. Но ако съдим по свидетелствата на очевидци, Лийдскалнин е пеел на камъните или камъните са издавали някакви звуци.
 

Има една теория, която може да обясни някои от феномените. В съвременната експериментална физика сериозно се експериментира върху т.нар. акустична левитация. Или това как да се повдигат тежести със звук и най-вече чрез звуков резонанс. Има дори експерименти за реализиране на подобен звуков двигател за летателни апарати и съоръжения.

Едуард Лийдскалнин умира от недохранване през 1951 г. на възраст 64 години, като никога не разкрива своята тайна. Единствената следа, която оставя след смъртта си, е една книга, поставена на леглото му: „The secret of the universe IS 7129/ 6105195“.

 

 

http://megavselena.com/otkrih-taynata-na-piramidite-istoriyata-na-eduard-liydskalnin/

 

 

http://www.leedskalnin.com/

 

................

 

В продължение на хиляди години различни учени -  архитекти и математици, историци и археолози, са спорили върху това как са построeни Египетските пирамиди.

 

Как е възможно един дребен човек, учил само до четвърти клас, да открие тази тайна, да премести тонове камъни и да ги подреди  с такава точност, сам и без помощта на съвременните технологии?

 

Какво мислите за този феномен?

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поздравления за тема!..е,малко ще има вписващи се по таз тема,защото си остава загадка, т.е. от натрапливите  нон-стор принципи физични,  които съвременната наука лансира, а пък и на никого не му се иска да загубва академичните си титли и платежни ордери,да не говорим за  зубрачеството на "стадото"!Но,който се е интересувал и се интересува би могъл да се освежи, относно разработките на Тесла + акустично-навигационният процес с който е боравел Древният Изток и не само..

 

Мегалитите от древността и които все още са факт на присъствие НЕ са построени от човешки ръчички,нито в мозъчен потенциал!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всяка година в периода между май и септември, полята на Обединеното Кралство се превръщат в платно за невидими творци.Те са дискретни, анонимни и работят нощем. Не търсят облаги и в замяна на труда си не получават нищо, освен адмирациите на стотици хиляди фенове по целия свят, а мотивите им са спорни.Това, което оставят след себе си, е един от най-известните съвременни феномени, а именно – така наречените житни кръгове.„Кръговете” са станали обект на различни спорове и страсти през годините, посвещават им се десетки документални и ню-ейдж книги и филми, освен това присъстват и в немалко художествени творби.Единственото, което се знае с абсолютна сигурност за тях е, че са сложни, красиви и мистериозни.

 

http://www.youtube.com/watch?v=IoOsZ4sB8dk

 

eliptica.blog.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Открих тайната на пирамидите!

 

Той правел сам електричеството, което ползвал, и споделял с радост проучванията си със съседите си.  Едуард отива дори още по-далеч, като твърди, че вижда светлинни структури върху материални обекти, и добавя, че светлината по природа е следствие от магнетизма.Той също твърди, че учените имат погрешна представа за атомните структури и електричеството.

.Един човек твърди, че е виждал как камъните се движели от само себе си.

 

значи,първите пирамиди,най-древните , открити в задбайкалието и са прабългарски!всички френски археолози и историци са единодушни,че това са гигантски серпентини за охлаждане на ракия! :) :) :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

значи,първите пирамиди,най-древните , открити в задбайкалието и са прабългарски!всички френски археолози и историци са единодушни,че това са гигантски серпентини за охлаждане на ракия! :) :) :)

Божкеее де ли сме си сушили тогаз суджуците

:eek:


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Божкеее де ли сме си сушили тогаз суджуците

:eek:

явно тоя учен е ударил некоя чашка щом камъните падат и сами се движат! :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

явно тоя учен е ударил некоя чашка щом камъните падат и сами се движат! :)

обаче обърни внимание - хиляда и четирстотин тона камънаци -

сам си ги товари - сам си ги разтоварва

е не

:lol6:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

обаче обърни внимание - хиляда и четирстотин тона камънаци -

сам си ги товари - сам си ги разтоварва

е не

:lol6:

Свето требе да се връти около нас, а не ние около свето! :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сред изследователи, археолози и историци, специалисти по мезоамериканските древни цивилизации съществуват  неясноти, дори и загадки относно множество открити от тях археологически находки. За   много от тях не може да се установи от кога датират, как са изработени и за какво са служили на древните предци.Типичен случай са загадките с древните кристални черепи.

http://www.youtube.com/watch?v=7u7e1LRuiqo

В световните музеи са събрани множество скулптурни изображения на човешки черепи, изготвени предимно от кварц. Произходът им е неизвестен, но всички са намерени в Мексико, Централна и Южна Америка т.е. там, където са процъфтявали древните цивилизации на маи, ацтеки и инки.От всички археологически находки на черепи най-интересният и загадъчен  е намереният от английския археолог Албърт Мичъл Хеджес и дъщеря му Анна. Той е и първият открт кристален череп в джунглата на малката централно-американска държава Белиз, където са открити много древни останки от цивилизацията на маите.Черепът става световно известен е назован на името на открвателя си - черепът на Мичъл-Хеджес.Кристалният череп е  открит сред останки на олтар в развалини от древен храм на маите. Черепът е прецизно направен от прозрачен кварц, който  изключително добре е полиран. Той е идеално копие на череп в естествена големина, тежи 5 кг.и 190 гр. 203 мм дължина, 125.4 мм широчина и е изработен от цял къс планински кристал. 

Според учените, истинско чудо е, че до сега черепът не се е разпаднал на парчета поради особености на вътрешната структура на този кристал – множество жилки и малки мехурчета. Но те очевидно не са попречили на изработката и на идеално гладката повърхността на черепа.През 1970 год. черепът е бил подложен на прецизен анализ в авторитетната кристалофизическа лаборатория на световната фирма “Hewlett-Packard”.Изследванията показали, че е бил изработен, без да се отчита молекулярната симетрия на кристала и необикновенната му крехкост. Следователно направата му не би могла да се осъществи даже с лазер, без да се разпадне. Освен това, на повърхността му не била открита каквато и да е, даже микроскопична следа от инструмента, с който е бил направен.Предполага се само, че кристалният череп е бил рязан с диамант поради това, че твърдостта на кристала е малко по-малка от тази на диаманта.Черепът на Мичъл-Хеджес  имал поразителни оптически свойства. В  очните кухини на черепа били поставени майсторски изработени лещи и призми. Скулите действали като съвременни оптични влакна и изпращали светлината от основата на черепа към очните кухини, където били разположени лещите.Ако черепът е осветен, очите започвали да светят ярко, а ако се насочи лъч светлина към основата на носа, целият череп започвал да сияе, сякаш е обграден от ореол.Учените заявили, че нито една съвременна технология, не може да създаде подобен предмет. Един от тях даже казал: “Този дяволски череп, просто не може да съществува!”С този череп са свързани и други загадки.Твърди се, че притежава огромна магическа сила.

 

 

 

http://svetovnizagadki.com/tajnata-na-kristalnite-cherepi/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Това се казва мистерия от в. ТРУД... :ohmy:

Лили и Гаргов рисувани в египетска пирамида?

 
Публикувано изображение

Удивително сходство има в прическите и цялостното влюбено излъчване от корицата на “Сърцето те избра” и древноегипетска фреска от пирамидите в Сакара.

Човек е склонен да повярва в прераждането, след като види удивителните прилики между древноегипетска фреска на 4400 години и обложката от албум на Лили Иванова и Асен Гаргов.

След разчитане на йероглифите учените установили, че на стената на древната пирамида в Сакара, край Мемфис, са изобразени певецът Кахай и неговата също пееща съпруга и жрица Меретити. Двамата били придворни и отговаряли за развлеченията на фараона.

На фреската Меретити нежно е прегърнала през рамото съпруга си, който пък държи скиптър и жезъл - символи на власт и обществено положение. Съпрузите се гледат двлюбено в очите - това е една от изключително редките любовни фрески от Старото царство (2649 пр.Хр. - 2150 пр.Хр.). Албумът на Лили и Асен Гаргов е от 1983 г. и се нарича "Сърцето те избра".

 

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3891728

 

Като две, т.е. четири капки вода са...

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Безследно изчезнали във въздуха

 

Мистерии

 

На 28 Септември 2008г. планинар открива личните документи на Стив Фосет в Сиера Невада, Калифорния. Няколко дни по-късно е открито и мястото на катастрофата. На 3 Ноември тест потвърждава, че костите открити там са на Фосет. 63-годишният милионер стана световно известен с множеството си световни рекорди. Той е първият човек обиколил сам света с балон и самолет и е първият летял в космоса с частен космически кораб.

Трудно е да си представим как нещо толкова голямо като самолет може просто да изчезне и да не остави никаква следа. Истината е, че това се случва и понякога самолетите и хората в тях никога не биват открити.

 

Представяме ви историите на хора, които са изчезнали в небето и никога повече не са видени.

 

Шарл Нюнжесер

 

Шарл Йожен Жул Мари Нюнжесер е бил френски ас и приключенец, запомнен като съперник на Чарлз Линдберг. Нюнжесер бил известен пилот във Франция, на трето място в страната по спечелени битки по време на ПСВ. След войната той отива в САЩ, където пилотира самолети във филми като “The Dawn Patrol” от 1930г. Именно тогава му хрумва идеята да лети над Атлантическия океан.

Решен да реализира идеята си, той излита в опит да направи първия трансатлантически полет от Париж до Ню Йорк. С него в самолета Levasseur PL.8 бил неговият боен другар от войната Франсоа Коли. Той вече бил известен с полетите си над средиземноморието и заедно с друг негов приятел планирали да пресекат Атлантическия океан, но другаря му се контузил и Нюнжесер го заместил.

Двамата излитат от Париж на 8 Май 1927г. и самолетът им е видян за последно над Ирландия. Изчезването на Нюнжесер е една от най-големите загадки в историята на авиацията и се смята, че самолетът или се е изгубил някъде над океана, или се е разбил в Нюфаундленд или Мейн. Две седмици след опита на Нюнжесер и Коли, Чарлз Линдберг успешно прелита между Ню Йорк и Париж.

 

Сигизмунд Леваневски

 

Сигизмунд Леваневски е роден на 15 Май 1902г. в полско семейство в Санкт Петербург, Русия. Той участва в Октомврийската революция, а по-късно и в гражданската война като част от Червената армия. През 1925г. завършва военноморското авиационно училище в Севастопол и става военен пилот. Като такъв той извършва няколко големи полета. При един от тях на 13 Юли 1933г. Леваневски спасява американския пилот Джеймс Матерн, който направил принудително кацане в Анадир при опит да обиколи света.

През Април 1934г. Леваневски излита от импровизирана писта върху леда на Чукотско море и участва в успешна спасителна операция, спасявайки хора от потъналия параход Челюскин. Награден е със званието Герой на Съветския съюз за делата си. През 1935г. Леваневски завършва успешно първия си полет над Северния полюс, от Москва до Сан Франциско. Там е посрещнат като герой и на следващата година се връща обратно в Москва.

На 12 Август 1937г. заедно с 6-членен екипаж на борда на самолета Болховитинов DB-A, Леваневски излита от Москва за САЩ, отново през Северния полюс. На следващия ден времето се влошава и радио връзката със самолета прекъсва. След неуспешни опити за откриването им, всички членове на екипажа са обявени за мъртви. През Март 1999г. Денис Търстън от Анкъридж открива останки от самолет в залив Камден, между Прудхоу и Кактовик. Във вестниците се изписва, че това е самолета на Леваневски, но последвалите опити за повторно откриване на останките са неуспешни.

 

Сър Чарлз Кингсфорд Смит

Сър Чарлз Едуард Кингсфорд Смит е бил известен австралийски авиатор. През 1928г. той прави първия полет над Тихия океан, от САЩ до Австралия. По време на ПСВ той служи в Галиполи, където е свален и част от крака му е ампутиран. Въпреки това той продължава да лети в САЩ и Австралия.

На 31 Май 1928г. Смит и екипажа му излитат от Оукланд, Калифорния в опит да направят първия полет над Тихия океан до Австралия. Полетът трябвало да премине в три етапа. Първите 3800км. изминали за 27 часа и 25 минути и то сравнително спокойно. Тогава се насочили към Сува, Фиджи, на 5000км., които изминали за 34 часа и 30 минути. Това била трудната част, защото близо до Екватора попаднали в огромна гръмотевична буря. Накрая се насочили към Брисбейн и кацнали 20 часа по-късно. Датата била 9 Юни 1928г. а Смит прелетял близо 12000км. и е посрещнат от 25000 души като герой. Той прави също така първия непрекъснат полет през Австралия, първия полет между Австралия и Нова Зеландия и първия полет от Австралия до САЩ в посока изток. Поставя и рекорд от 10 дни и половина за полета си от Австралия до Лондон.

Кингсфорд Смит и Томи Петибридж летели през нощта от Сингапур за Алахабад, Индия в опита си да разбият рекорда на Чарлз Скот и Том Кемпбъл Блак, но изчезнали над Андаманско море в ранните часове на 8 Ноември 1935г.

18 месеца по-късно бирмански рибари откриват част от колесник в залив Мартабан, на югоизточния бряг на Бирма. Потвърдени е, че колесникът е от самолета на Кингсфорд Смит.

 

Публикувано изображение

Сър Иън Макинтош

Сър Иън Макинтош е бил британски писател, който е най-известен с телевизионните сериали “The Sandbaggers” и “Warship”. На 7 Юли 1979г. заедно със Сюзън Инсол и пилота си излитат от Анкъридж, Аляска за Кодиак. Двигателите на самолета отказват и се смята, че са се разбили в океана на около 70км. от бреговете на Кодиак. Два спасителни хеликоптера и бреговата охрана незабавно претърсват мястото, но не са открити никакви следи от самолета. Според слухове сър Иън Макинтош бил шпионин и изчезването му е свързано с това, но липсват доказателства в подкрепа на такива твърдения. Самолетът вероятно се е разбил в океана и е потънал заедно с тримата на борда.

 

Джордж Р. Когар

 

Джордж Когар бил пионер в сферата на компютрите. Той бил начело на екип UNIVAC 1004 и през 1965г. изобретил дата рекордера, който елиминирал нуждата от перфокартите. По-късно основава собствена компания, която изобретява ранен модел на персоналния компютър. На 2 Септември 1983г. Джордж Когар, заедно с още петима и пилота, бил на борда на самолет за Смитърс, Канада. Някъде над Британска Колумбия самолетът изчезва. В продължение на една седмица са търсени в окръг от 64000км., но не са открити никакви следи. Тогава това е най-голямото издирване в историята на Канада, което е струвало близо 1 милион долара.

 

Сър Артър Кънингам

Сър Артър Кънингам е бил пилот от Кралските военновъздушни сили и е служил във ВСВ. Запомнен е като човекът, отговорен за създаването на наземна помощна система при полети и командир на военните сили в битката при Нормандия през 1944г.

Кънингам тъкмо се бил пенсионирал след 30 години служба, когато самолетът му изчезнал над Атлантическия океан. Той бил един от 25-те пътници на борда на самолета G-AHNP Star Tiger, който трябвало да кацне на Бермудските острови, но така и не бил видян повече. Пилотът Робърт Тък се свързал с летището и поискал да го насочат, но радио сигналът бил твърде слаб. 11 минути по-късно Тък повторил искането си и този път операторът успял да изпрати сигнал, но самолетът така и не кацнал.

Организирано е търсене в продължение на 5 дни, в което са участвали 26 самолета и плавателни съдове, но не са открити нито самолета, нито пасажерите и екипажа. Изчезването на самолета на Кънингам е една от основните мистерии, довели до създаването на идеята за Бермудския триъгълник.

 

http://iskamdaznam.com/7205

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По темата ще добавя още,че 

според хич не малко изследователи и в специфика на инженерни познания,загадката касаеща т.нар. "Коралов замък"е почти дешифрирана т.е. няма нито чудеса,нито мистика,а прилагане на физични закони..
Визира се съчетанието на земният магнетизъм+ торсионните полета,пък и да не се забравя,че в хистори-то за избирателност,тоз замък,като географска ширина е бил корегиран от самият Еди Лийдскалнин!
Няма потайност и във фотоси е нагледно показано,както са изброени източниците на неговият генератор - използване на автомобилно-тракторна техника/по онова време/  - използвани са части от автомобилите Ford!
Въпросният Ед е конструирал тоз източник на генератор и определен за генератор на левитация!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

 

 

Публикувано изображение

 

..създал е устройство,което е простичко,но са важни компонентите,пропорциите и явно още нещо..:))

Апропо - принципът е сходен за всички мегалити разпръснати по планетата ни и които са артефакти..визира се пирамиди в Египет,в Мезоамерика и дори Тибет!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Осем Годишният Душан Иска Да Нарисува Всички Животни и Растения На Планетата

 

http://www.img-share.eu/f/images/2/dushan1Yqkv0i4.jpgПубликувано изображение

 

Дете гений рисува изключително под лупа

 

 

Публикувано изображение

 

11-годишното момче е майстор художник и рисува голямо разнообразие от анатомично правилни растения и животни.
 

Душан рисува още от 2-годишен и оттогава не е спирал.

До осемгодишна възраст, той вече имал две национални изложби – нещо, с което много способни художници не могат да се похвалят.

Младият гений очевидно е много захласнат.

Повечето от красивите му рисунки са изпълнени с безброй различни видове растения и животни.

 

 

http://359.bg/dete-genii-risuva-izkliuchitelni-kartini/

 

========

 

http://polzotvorno.com/%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BC-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BD-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0/#.U3Oi4PldV34

 

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение..присещам се и за още една реална и до ден-днешен останала без категорично обяснение мистерия - т.нар."Случаят Дятлов"..изписано,дъвкано,после засекретено и после обнародвано,ноо така и няма за сега изпипаност към-то този инцидент!..

 

За какво иде реч ли?..ами материали има и да кажем,че цитираното е достатъчно заинтригуващо:

"Случаят „Дятлов“ се отнася за събитие, довело до смъртта на девет скиора в северната част на Урал в нощта на 2 Февруари 1959г. Жестоката сцена се разиграва на източното било на планината Холат Сяхил – наричана от местните Планината на мъртвите. След инцидента планинският проход е наречен проход Дятлов, на водача на групата, Игор Дятлов.

Очевидци на случилото се няма и съветските следователи определили единствено, че „непреодолима неизвестна сила“ е причината за смъртта. Хронологията на събитията също остава неясна, поради липсата на свидетели и доказателства.

Групата


Десет младежа сформирали ски група, която трябвало да премине през северната част на Урал в Свердловска област. Водач на групата бил Игор Дятлов. Останалите били още седем мъже и две жени – повечето все още студенти или наскоро завършили. Игор Дятлов, Зина Колмогорова, Людмила Дубинина, Александър Колватов, Рустен Слободин, Юри Кривонищенко, Юри Дорошенко, Николай Тибо-Бриньол, Александър Золотарев и Юри Юдин поели на последното си пътешествие.

Целта на експедицията била достигането на Отортен, на около 10 километра от мястото на инцидента. Маршрутът по това време на годината попадал в категория 3, най-трудната. Всички членове на групата били опитни скиори и участвали в дълги планински преходи и преди.


Дубинина, Кривонищенко, Золотарев и Тибо-Бриньол
На 25 Януари младежите пристигат с влак в Ивдел, градче в центъра на северната Свердловска област. От там се качват на превоз за Вижай – последното населено място толкова на север. На 27 Януари започват похода си към Отортен, но на следващия ден Юри Юдин се разболява и се връща. Той няма представа, че тогава вижда приятелите си за последен път.


Дубинина прегръща Юдин, който се разболява и се връща.
Благодарение на дневниците и камерите, открити около последния им лагер, следователите успяват да проследят пътя на групата до деня преди инцидента. На 31 Януари деветимата достигат стръмнина и започват приготовления за изкачване. В една гориста долина те оставили излишната храна и оборудване, които щели да им бъдат нужни на връщане. На следващия ден започват да се катерят, като най-вероятно са планирали да прехвърлят върха и на следващата нощ да пренощуват от другата страна, но времето се е влошило и снежна буря ги отклонила на запад, към върха на Холат Сяхил. Когато разбират за отклонението, групата решава да лагерува там.

Търсенето

Доброволци претърсват района
Уговорката била Дятлов да изпрати телеграма до спорния клуб веднага щом се върнат във Вижай. Очаквало се това да се случи не по-късно от 12 Февруари, но когато датата дошла, от скиорите все още нямало никакви вести. Не последвала реакция – все пак често се случвало подобни експедиции да закъсняват с по няколко дни. Чак след като роднини на младежите настояли за спасителна операция, по маршрута били изпратени групи от доброволци, които да ги търсят. Това се случва на 20 Февруари – повече от седмица след очакваното завръщане на групата. По-късно в търсенето се включили армията и полицията, които осигурили самолети и хеликоптери.


Хеликоптер, участващ в търсенето.
На 26 Февруари бил открит изоставеният лагер на Холат Сяхил. Палатката била разкъсана отвътре, а следи от стъпки водели към близка гора, но след 500 метра се губели. В началото на гората, под един висок бор откриват останки от огън, както и първите две тела – тези на Кривонищенко и Дорошенко. Те били боси и само по бельо. Между това място и лагера били разпръснати телата на Дятлов, Колмогорова и Слободин. Те били застинали в такива пози сякаш се опитвали да се върнат в лагера. Тримата са открити на разстояния 300, 480 и 630 метра от високия бор. Останалите четирима от групата се издирват повече от два месеца. Най-накрая са открити на 4 Май, под четири метра сняг, дълбоко в същата борова гора.

Разследването

Палатката е открита на 26 Февруари. Разкъсана е отвътре навън.
Веднага след откриването на първите пет тела по случаят е организирано съдебно следствие. При медицинските прегледи не са открити смъртоносни наранявания и като причина за смъртта е посочено хипотермия. Един от загиналите имал малка пукнатина на черепа, но раната не била фатална.

Всичко се променя с откриването на останалите 4 тела. Тибо-Бриньол имал множество черепни травми, а Дубунина и Золотарев били с тежки травми в областта на гръдния кош. Според д-р Борис Возрождений, силата нужна, за да се нанесат подобни травми е изключително голяма – като при автомобилна катастрофа. По телата нямало видими наранявания, каквито биха се получили при такава сила. При Людмила пък, освен нараняванията по тялото, езикът и липсвал напълно. Първоначално подозрението паднало върху местните хора манси, които може би са нападнали и убили младежите, защото са навлезли в техните земи. Разследването обаче отхвърля тази теория, а и на място не са открити следи от други хора или борба.


Мястото където са открити телата на загиналите.
Температурата в планината била около -30°, а жертвите – облечени само частично. Някои от тях били само с по една обувка, а други боси или по чорапи. Това се обяснява с хипотермията – около 25% от жертвите на измръзване стават толкова дезориентирани, че започват да се събличат. От публичната информация, предавана от журналистите, става ясно, че:

Шестима от групата са умрели от хипотермия, а другите трима – от фатални наранявания.
Няма следи, показващи наблизо да е имало други хора.
Палатката е разкъсана отвътре навън.
Жертвите са починало около 8 часа след последното си ядене.
Следите от лагера показват, че всички от групата са го напуснали по собствена воля, пеша.
Теорията за местните хора д-р Возрождений отхвърля, като заявява, че такива наранявания не могат да бъдат причинени от друг човек. Нужната сила е била огромна, а по телата няма видими наранявания на меките тъкани.
Тестовете за радиация показали високи дози на радиация по дрехите на някои от жертвите.
Официалното становище е, че деветимата скиори са загинали от „непреодолима неизвестна сила“. Случаят официално е приключен през Май 1959г. поради липса на обвиняема страна. Всички документи били изпратени в секретен архив, част от който станал достъпен през 90-те години.

Съмнения

Метална отломка от района на инцидента.
Някои хора твърдят, че разследването е пропуснало или игнорирало някои важни факти.

След погребенията, роднините на жертвите твърдели, че телата били с някакъв странен кафеникав тен.
В едно интервю бивш следовател по случая казва, че уредите са отчели висока радиация по самия връх и това е причината такава да бъде открита и по телата. Източникът на радиацията обаче така и не бил открит.
Друга експедиция на около 50 километра южно от мястото на инцидента, твърдят, че са видели странни оранжеви сфери в нощното небе същата вечер. Подобни сфери са наблюдавани и на други места в периода Февруари-Март 1959г.
В някои доклади са описани много метални отломки в района на инцидента, което кара някои да смятат, че са замесени военните.
След години
През 1967г. журналистът от Свердловск Юри Яровой публикува книга, вдъхновена от инцидента. Яровой участвал в търсенето и разследването и бил официален фотограф по случая, така че имал вътрешна информация. За жалост книгата е писана по времето на Съветския съюз и детайлите относно инцидента били запазени в тайна, а писателят избягвал да пише друго, освен вече известните факти. Краят на книгата доста по-оптимистичен – там само лидерът на групата загива. Макар Яровой да имал в предвид няколко други алтернативни края, те били отхвърлени поради цензура. След смъртта на журналиста през 1980г. всички негови архиви, снимки и дневници са изгубени.

Нови детайли за трагедията изникват през 1990г. след публикации на регионалната преса в Свердловск. Журналистът Анатоли Гушин бил ангажиран със задачата да прегледа оригиналните записки по разследването и да използва информацията в публикациите си. Той забелязал, че доста страници липсвали от папките, както и един плик, който бил споменат в списъка с материали.

Гушин обобщава откритията си в книга. Някои го критикуват, защото набляга на теорията, че инцидентът е резултат от експеримент със съветско тайно оръжие. Това обаче поражда обществена дискусия, подхранвана от интереса към паранормалното. Всъщност много от тези, които си мълчали в продължение на 30 години, след това започнали да разкриват нови факти за инцидента. Един от тях е бившият полицай Лев Иванов. Той водил официалното разследване през 1959г. 30 години по-късно пише статия, в която признава, че властите нямали никакво логично обяснение за случилото се. Пише също така, че след информацията за летящите сфери, той получил директни заповеди от високопоставени лица да прекрати разследването и да засекрети материалите по случая.

Юри Юдин смята, че приятелите му са загинали след експлозия или експеримент със съветско оръжие. Според него цялата секретност около инцидента сочи, че групата най-вероятно неволно е навлязла във военна зона. Радиацията на мястото подкрепя тази теория, както и странният цвят на кожата на жертвите. Юдин твърди, че военните са открили лагера преди спасителите. Той бил помолен да идентифицира всеки предмет, открит на мястото. Парче плат, което приличало на част от военна униформа, очила и чифт ски не принадлежали на никой от групата.

Юдин открил документи, които го карали да вярва, че разследване е започнало още на 6 Февруари, 14 дни преди началото на спасителната мисия, но това също никога не е доказано.

В Екатеринбург е открита фондацията Дятлов, чиято цел е да се убедят руските власти да отворят отново случая."

 

Публикувано изображение

и последният заснет кадър от камерата на един от участниците в тази експедиция:

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мистерия! Изображение на светица се появи пред църква

Местните умуват какво предвещава явлението

 
Сандански, България
Публикувано изображение

Изображение на светица мистериозно се появи пред църква в санданското село Дебрене. Попове и миряни се опитват да си обяснят чудото и какво предвещава то, пише struma.bg.Ликът на светицата е открит по време на ремонтни дейности на алеите в двора, където се намират черквите "Св. Неделя", "Св. Богородица" и килийното училище.

Преди дни, навръх Гергьовден, на лика на светицата се натъкнала 80-годишната баба Велика Златанова, която към 9 часа отишла да лбие камбаната. Образът се появил на излетия от майсторите бетон, върху който трябвало да залепят плочи след празниците.

Майсторите ахнали от изумление, виждайки образа. Всички се чудят на какво се дължи това. Уведомен е и отец Стоян от с. Поленица. В момента се решава дали иконното изображение да се огради или да се изреже и премести от алеята, по която вървят хората.

Има опасност, обаче, като се изреже, да се повреди.

blitz.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

..ама много ми е интересно - каква светица/светец/ е тоз отпечатък,очертание някакво мъгливо??!!..Да беше там още нещо в прибавяне за "цвят и мирис",та да не е толкова наивитетно и елементарно..Е,какво да се прави - медиите и те хлебец требе да нагъват,а Църквата да не губи доходи от енорията,а "майсторите" на бетона да ги упоменават ,че не киснат само по кръчмите,смучейки ракия и за разредител - бира

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

..ама много ми е интересно - каква светица/светец/ е тоз отпечатък,очертание някакво мъгливо??!!..Да беше там още нещо в прибавяне за "цвят и мирис",та да не е толкова наивитетно и елементарно..Е,какво да се прави - медиите и те хлебец требе да нагъват,а Църквата да не губи доходи от енорията,а "майсторите" на бетона да ги упоменават ,че не киснат само по кръчмите,смучейки ракия и за разредител - бира

За вярващите е светица.

За вас останалите каквото си щете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Древните хора са се кръстосвали с неизвестен на науката вид

 

Ново генетично изследване заплита още повече историята на човешката еволюция. Резултатите от анализи на генетичен материал, извлечен от останки на неандерталци и Денисов човек разкрива, че представители на двата изчезнали вида не само свободно са се кръстосвали помежду си и с ранните съвременни хора, но и с неизвестен на науката вид предшественици на човека, населявали Азия, пише сп. „Нейчър“, цитирано от БТА.

Данните от анализите са представени на конференция на Кралското дружество в Лондон.

Авторите на проучването от Харвардския медицински колеж в Бостън и Института за еволюционна антропология в Лайпциг са установили, че геномът на изчезнал вид хоминид, известен като Денисов човек, съдържа необичайни отрязъци ДНК от друга човешка група. Находката може да е свидетелство за изцяло нов вид хоминиди, неизвестни на науката.

 

Непознатият вид е оставил следи в генома на Денисовия човек – изчезнал хоминид, чието съществуване е известно само от останките от пръст и два зъба, намерени в Денисовата пещера в Сибир. Заради липсата на достатъчно фосили никой не знае как е изглеждал Денисовият човек, но генетиците са успели да дешифрират целия му геном с висока степен на точност.

Предишен анализ на генетичните последователности на неандерталците и Денисовите хора показва, че представителите на двата вида са били братовчеди и са се кръстосвали помежду си, както и с ранните съвременни хора.

Настоящият нов и усъвършенстван анализ потвърждава предишните резултати, но разкрива неподозирана загадка – Денисовите хора са се кръстосвали и с друг изчезнал вид хоминиди, които са неизвестни на науката, не са били нито неандерталци, нито ранни съвременни хора, и вероятно са обитавали Азия преди повече от 30 000 години.

Откритието за потенциално неизвестен на науката човешки вид е предизвикало оживление на срещата на Кралското дружество в Лондон. „Нямахме дори смътна представа“, е споделил Крис Стрингър от Природонаучния музей в Лондон.

Едно от предположенията на антрополозите е, че непознатият древен вид може да е азиатска родова линия на Хайделбергския човек, напуснал Африка преди 500 000 години и смятан за пряк предшественик на неандерталците в Европа.

Въпросът може да бъде изяснен чрез извличане на ДНК от фосили на видове като Хайделберския човек. На думи това звучи лесно, но на практика е трудно осъществимо. Геномите на неандерталците и Денисовия човек са се запазили, тъй като представителите на тези видове са обитавали хладни и сухи региони. Други видове хоминиди обаче са живели в горещи и влажни региони, където ДНК се разрушава лесно.

Които и да са били загадъчните хоминиди, находката показва, че междувидовото кръстосване е било широко разпространено в човешката еволюция.


инфо: http://interest.actualno.com

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тибетците – потомци на жителите на Марс?

Публикувано изображение

Засега учените не са успели да установят защо толкова малко пригодена за живот територия е била населена дълго време преди епохата на фараоните и как е възникнала генетичната разлика на тибетците от останалите хора на Земята. Генетично изследване на жители на Тибет, извършено от учени от Китай, Дания и Калифорнийския университет установило, че един от вариантите на гена EPAS1 позволява на тибетците, много от които живеят на височина 4000 метра над морското равнище, където кислородът е с 40% по-малко отколкото в низините, да се чувстват прекрасно там, където другите едва издържат.

При това такива феноменални способности имат до 90 процента от коренните жители на Тибет. Археологически находки свидетелстват, че тибетската цивилизация е най-малко на 11 хиляди години, което я прави едва ли не най-древната на Земята.

Специалисти по палеоконтакти изучават възможността извънземни да са пристигнали на Земята в древни времена. Според тяхната хипотеза народът на Тибет са потомци на марсианците, които напуснали своята загиваща планета и са се заселили там, където за тях било най-комфортно, т.е. в местности с разредена атмосфера и ниска температура. С това се обясняват както генетичните (повече от 30 разлики), така и менталните особености на тибетците, които се считат за носители на еталон за духовност на човечеството. Може би именно благодарение на тях до нас е дошла система от философски възгледи на марсианската цивилизация. Възможно е също така Тибет да крие архиви на марсианците, а също образци от тяхната техника.

 

Цялата статия на руски език:
http://secrets-world.com/history/1166-tibetcy-potomki-zhiteley-marsa.html

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

СЕНЗАЦИЯ!!! 17-годишна бременна девственица изуми света!

 

May 27, 2014  |  0

Публикувано изображение

 

 

17 годишна гражданка на Израел вся смут сред лекари и власти, като стана ясно, че девойката е бременна, въпреки че все още е доказано девствена. Младата Батия Абухадзейра е забременяла по време на 3-седмичен пост и молитви в малък манастир край градчето Беит Шемеш, Израел.

Момичето често посещава манастира и остава там на поклонение в продължение на седмици, като това в част от учебната програма на частното религиозно училище, в което тя учи. Именно през един такъв период, и то в присъствието на целият девически випуск и ръководителите му, зачеването е станало факт, потвърждават докторските прегледи. Все още не е ясно по какъв начин е заченала госпожицата, тъй като тя е физически девствена, а манастира е забранен за мъже.

Батия Абухадзейра сподели пред журналисти, че е имала странни сънища, в които подобно на ангел същество и е нашепвало, че скоро ще има дете.

Още по-странен е факта, че при опит за ултразвуково изследване апаратурата блокира и сигналът е блокиран. Това пречи на лекарите да наблюдават плода, а самите те не могат да намерят никакво логично или научно обяснение за смущенията на апаратурата.

Състоянието на Батия предизвика редица разнородни теории, като самата Католическа църква се е поинтересувала от случая, поради сходството Дева Мария и зачеването на Христос. От друга страна някои крайни медии и конспиративни блогове публикуваха версии за секретен генетичен експеримент, проведен от Израелските тайни служби. Други скептици споделиха, че това най-вероятно има тясна връзка с извънземните, които непрестанно правят експерименти с човешки същества. Уви, нито една от теориите не е подкрепена със солидни доказателства, но работата на учените по случая продължава усилено.
 

http://bradva.bg/bg/article/article-9845#.U4RsHvl_uUI

 

 

---------

Дали това не е новата Дева Мария?! :whist:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

СЕНЗАЦИЯ!!! 17-годишна бременна девственица изуми света!

 

May 27, 2014  |  0

Публикувано изображение

 

 

17 годишна гражданка на Израел вся смут сред лекари и власти, като стана ясно, че девойката е бременна, въпреки че все още е доказано девствена.

 

Дали това не е новата Дева Мария?! :whist:

 

 

:lol6: Дали все още има хора, които вярват, че девствено момиче не може да забременее по нормалния начин?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:lol6: Дали все още има хора, които вярват, че девствено момиче не може да забременее по нормалния начин?

Явно израелските лекари вярват, че не може... :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За вярващите е светица.

За вас останалите каквото си щете.

 

..А-хъъммм за религиозно вкопаните и като щрауси със заровени глави в пясъка и фокусниците са чеда на гявола :P ,а за нас останалите са просто лежерен начин за забавление,хей кат това например: пък даже си има и загадка?http://http://www.youtube.com/watch?v=EVKYkDp-Y0I

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Мъж твърди, че е живял през 2137 и 2749 година, разказът му за бъдещето е невероятен

Публикувано изображение

 

Участникът в знаменития  „Филаделфийски експеримент “ Ал Биелек разказа за посещението си в бъдещето: според него живял в 2137 и в  2749 г.
Той потвърждава думите си с  описание на  събитията, случващи се сега. Според спомените на Билек за бъдещето, в света  скоро ще царува Новият Световен Ред, а  ние ще усетим опустошителните последици от изменението на климата. И това не е всичко.
Проектът Монтаук е серия от секретни американски правителствени експерименти, които са  извършени в Camp Hero, в близост до град Монтаук ( New York). Целта на проекта  е да се създаде психологическо оръжие, както и да се изследват свойствата на свръхмощни електромагнитни полета за пътуване във времето, телепортация и създаване на ментални обекти.
Билек казва, че  участвал във  Филаделфийския експеримент. На 13 август 1943 г. той е бил на борда на есминеца  DE 173, който мистериозно изчезва този ден.
 

Според Билек, той се събудил в болницата, в непосредствена близост до своя брат Дънкан Камерън, където прекарал шест седмици,  възстановявайки се  от радиационни поражения, получени по време на експеримента.
Лекарите от бъдещето използвали за лечение  вибриращо и светлинно оборудване.
По телевизията през цялото време се въртели новини и образователни програми.
Там той забелязал, че заради глобалната промяна на климата на планетата имало голям брой географски промени, които започнали преди 2025 г.
Бреговата линия и очертанията на  САЩ и Европа  поразително се различавали от това, което виждаме сега. Морското равнище се повишило, а от Флорида почти нищо не останало. Атланта (Джорджия), бил  почти на брега на океана. Мисисипи се превърнала във вътрешен воден път.  Големите езера се превърнали в едно голямо езеро.
 

В САЩ инфраструктурата била разрушена. Нации  като „американци“ и „канадци“ вече не съществували.
През 2137 г. действало някакво подобие на местно военно положение.
Централно държавно управление не съществувало.
Магнитните полюси на Земята започнали  да се сменят, но вече били създадени изкуствени полюси, които предотвратявали бедствия и спирали смяната на магнитните полюси.
Населението на света  било 300 милиона. Населението на САЩ около 50 млн.
 

 

Билек твърди, че в периода 1954-2000 г. правителството на САЩ е работило с извънземни технологии.
Проблемите започнали в периода между 2003-2005 година. Новият световен ред постепенно обхващал  цялата планета, но тези планове били прекъснати от война.
В един момент  избухва война между Русия/Китай срещу САЩ/Европа. Много американски градове са били унищожени. Новият световен ред бил разрушен.
Правителство в наше време има технология, която може за няколко дни да  намали нивото на радиация и да неутрализира ядрените отпадъци, но отказва да  прибегне до тях по политически причини. В бъдеще, тези технологии ще бъдат използвани, за да се елиминират  радиологичните последствия от III световна война.
 

След това Билек също така необяснимо се озовава в 2749 г., където той останал в продължение на почти две години. След това  се връща в 2013 г., когато  отново се срещнал с брат си Дънкан, а след това и двамата се върнали в 1983 година.
През 2749 г. Билек видял плаващи градове. Тези градове били в състояние да се придвижват в океана.
Управлението  осъществявала компютърна система с изкуствен интелект. Правителство изобщо нямало. Вместо това съществувала гигантска плаваща кристална структура, с която може да се общува телепатично.
Структурата била напълно социалистическа.
Всеки човек бил обезпечаван с базови необходими за живота му блага…

 

http://www.burgasnovinite.bg/Maj-tvardi-che-e-jivyal-dve-godini-v-2749.html

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...