Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мистерии и загадки

Featured Replies

..ооо,платът НЕ е издържал,но плътта на тоз йога е!..та даже и брадата му :P

Има цял документален филм и ако те интересува -  ръчички и клавиши с изписване в продължение от по-горе вписания линк :)

Успех

Ти май не си изгледала клипа ?

Защото щеше да видиш, как йогата отдръпва косата си от огъня, защото явно почва да му пари а дрехата му накрая е само опушена.

• Отговори 306
  • Прегледи 59,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти май не си изгледала клипа ?

Защото щеше да видиш, как йогата отдръпва косата си от огъня, защото явно почва да му пари а дрехата му накрая е само опушена.

Видно е първо ,че отклоняваш вниманието на аудиторията от въпросът ми -въпросният Св. Христофор се явява, разумен  куче-човек?! ..освен него - излиза,че има цяла раса такава и так. нар. - Песоглави??!

Кой го твърди ли??!

Изброявам:

- Херодот/от пътешествията си в в Африка/ и описано в историческият му трактат "История"

- Плиний в своя трактат:"Естествена история"

- Йоан Плано Карпини - монах и съподвижник на Франциск Азиски

- Исидор Севилски/археопископ на Севиля/ и автор на първата християнска енциклопедия"Етимология"

+ Марко Поло и още доста люде,действащи на принципа - видях и пипнах!

Нито "голите думи,нито голата вяра" са издържани аргументи!

П.п. ..а,ти си явно мързеливо-провокаторче,щот ако беше изгледкал всичките части за въпросният йога,нямаше да изтипосаш такъв текст!..Стиска ли ти вярата само за да се пльоснеш в огъня,точно както е направил този йога??!..Категорично не само се съмнявам,ама съм и убедена,без изобщо да те познавам!!

И заради аудиторията в продължение за йогата :https://www.youtube.com/watch?v=X7JO74N1Vgk

..благодаря ти за това писание,но то е в сферата на Приказките религиозни...

Дали пък Археологията,като Наука не разкрива съвсем друг сюжет?...Надявам се още и да си запознат с понятието генно инженерство?

още в древна Гърция и Рим са вярвали, че на другия край на света живеят кучеглави голи мъже.  във Франция, гр. Везле, църквата Св. Мария Магдалена  има архитектурна композиция от кучеглавци, която представя хората от краищата на земята!

специално за Св.Христофор,ако не ти се четат жития,може да прочетеш Огледалото на Св.Христофор по Елин Пелин!

Редактирано от glen (преглед на промените)

още в древна Гърция и Рим са вярвали, че на другия край на света живеят кучеглави голи мъже.  във Франция, гр. Везле, църквата Св. Мария Магдалена  има архитектурна композиция от кучеглавци, която представя хората от краищата на земята!

специално за Св.Христофор,ако не ти се четат жития,може да прочетеш Огледалото на Св.Христофор по Елин Пелин!

..как се определят "краища- та на земята"? :ph34r: ..съфорумнико,недей с таквизи архаични определители  ,погледни се в огледалото,усмихни се  и си измии зъбките - здравословно и естетско и няма нищо общо с вярата религиозна!Има общо с Наука,била стоматология , лингвистика,генетика  и поредица от други науки...

..как се определят "краища- та на земята"? :ph34r: ..съфорумнико,недей с таквизи архаични определители  ,погледни се в огледалото,усмихни се  и си измии зъбките - здравословно и естетско и няма нищо общо с вярата религиозна!Има общо с Наука,била стоматология , лингвистика,генетика  и поредица от други науки...

какво пушиш?или имаш емоционални проблеми?

И още една загадка и свързана с Еквадор още в далечната 1965г. от етнологът Хуан Мориц,който с помощта на НЕпретопените и до днес индианци Шуар/хиваро/, открива уникални артефакти в района Лос-Тайос и които със сигурност един ден ще спомогнат да се пренапише човешката История изобщо!...Иде реч за так.нар. "Метална библиотека",написана на непознат език и НЕразчетено,като символи,било то цифри,имена или указания до ден-днешен!
Пръв и на когото индианците са се доверили,макар и от бялата раса е падре Карло Креспи - католически християнин с антропологични интереси!
Организирани били доста експедиции,като в една от тях лично участвал и Нийл Армсронг..
Няма да навлизам в детайли и който иска да прочете и види повече -http://www.treasurenet.com/forums/inca-treasures/385845-legendary-metal-library-found-tayos-cave-ecuador-2.html

hqdefault.jpg

tallos17_1.jpg

metallibrary6_1.jpg

Моите въпроси са по темата - Кой/или кои/ в Ю.Америка и преди десетки хиляди години е написал тази "Метална библиотека",така сходна в изображенията си хем от Египет,хем от Шумер,ала с неразгадана писменост??!...индианците сами си признават,че не са те,нооо отдавна охраняват от почит към "боговете"!..?

Моите въпроси са по темата - Кой/или кои/ в Ю.Америка и преди десетки хиляди години е написал тази "Метална библиотека",така сходна в изображенията си хем от Египет,хем от Шумер,ала с неразгадана писменост??!...индианците сами си признават,че не са те,нооо отдавна охраняват от почит към "боговете"!..?

в Битие 4та глава Бог дава занаятите на хората!

19 И Ламех си взе две жени; името на едната беше Ада, а името на другата Села.     

20 Ада роди Явала; той беше родоначалник на ония, които живеят в шатри и имат добитък.     

21 Името пък на брата му беше Ювал; той беше родоначалник на всички, които свирят с арфа и кавал.     

22 Тъй и Села роди Тувал-Каина, ковач на всякакъв вид медно и желязно сечиво; а сестра на Тувал-Каина беше Наама.

а в 10та глава се описва как хората се пръснаха по цялата земя!

25 И на Евера се родиха двама сина; името на единия беше Фалек, защото в неговите дни се разпредели земята; а името на брата му беше Иоктан.

в Битие 4та глава Бог дава занаятите на хората!

19 И Ламех си взе две жени; името на едната беше Ада, а името на другата Села.     

20 Ада роди Явала; той беше родоначалник на ония, които живеят в шатри и имат добитък.     

21 Името пък на брата му беше Ювал; той беше родоначалник на всички, които свирят с арфа и кавал.     

22 Тъй и Села роди Тувал-Каина, ковач на всякакъв вид медно и желязно сечиво; а сестра на Тувал-Каина беше Наама.

а в 10та глава се описва как хората се пръснаха по цялата земя!

25 И на Евера се родиха двама сина; името на единия беше Фалек, защото в неговите дни се разпредели земята; а името на брата му беше Иоктан.

...значи и според теб,подкрепяйки се чрез цитати,бог-ът Яхве единствено той и никой друг НЕ Е ДАЛ "занаятите на хората"..??!

Това как ще го докажеш , инспирирайки Световната История + артефакти??!..

И още една загадка и свързана с Еквадор още в далечната 1965г. от етнологът Хуан Мориц,който с помощта на НЕпретопените и до днес индианци Шуар/хиваро/, открива уникални артефакти в района Лос-Тайос и които със сигурност един ден ще спомогнат да се пренапише човешката История изобщо!...Иде реч за так.нар. "Метална библиотека",написана на непознат език и НЕразчетено,като символи,било то цифри,имена или указания до ден-днешен!

Пръв и на когото индианците са се доверили,макар и от бялата раса е падре Карло Креспи - католически християнин с антропологични интереси!

Организирани били доста експедиции,като в една от тях лично участвал и Нийл Армсронг..

Няма да навлизам в детайли и който иска да прочете и види повече -http://www.treasurenet.com/forums/inca-treasures/385845-legendary-metal-library-found-tayos-cave-ecuador-2.html

hqdefault.jpg

tallos17_1.jpg

metallibrary6_1.jpg

Хени, давам ти безплатна идея - защо не обединиш творческите си заложби с тези на Aliya и не сътворите някой епохален труд?

не обичам да копам!нямам артефакти!по ми е удобно с цитати! :)

...като ти казах,че си мързеливичък - ти почти се засегна ;)  ,а сега усмихнато бам - пиронче сам си закова!. :whist: .щот такива цитати в библията/ цитирате я иначе до припадък,особено когато ви изнася/ - просто НЯМА! Факт!

Намирането на древните писанията на есейте пък в Наг-Хамади в средата на 20в. е огромен шамар за Църквата,постарала се да укрие и почти унищожила над поне 100 евангелия! - Факт!

За този тежък Грях ще се заплати,включително всички,които поддържат този Акт и Ууу-криването на археологични артефакти,които застрашават Хегемонията на Църквата!

..така,че всеки със съвестта си и както е вписано в НЕ успято унищожено..И нали си фен на цитати - наслади се на този:

"...повдигни камъка и АЗ ще съм там..разцепи дървото и там ще ме намериш.." /от Евангелие на Тома" и намерено в Наг-Хамади/

П.п...и явно да се разбира за пишещи и четящи,че собствено твое мнение по питанките ми по темата и като основно ядро - няма какво да добавиш повече,освен в опити за спам в които си позволи по-горе да прехвърляш вината на друг??!..Тез йезуитски похвати са направо блестящ пример за свято християнско отношение!..Поздравления!

наслади се на този:

"...повдигни камъка и АЗ ще съм там..разцепи дървото и там ще ме намериш.." /от Евангелие на Тома" и намерено в Наг-Хамади/

нали това го коментирахме,пак ли отначало ще почваме?разрови се по назад и виж какво е писано за това фалшиво евангелие!

Намирането на древните писанията на есейте пък в Наг-Хамади в средата на 20в. е огромен шамар за Църквата,постарала се да укрие и почти унищожила над поне 100 евангелия! - Факт!

А какъв уникален случай съм имал с този факт - християни да ми го посочват в защита на тезата, че Библията никога не е претърпявала промени. :Д

А какъв уникален случай съм имал с този факт - християни да ми го посочват в защита на тезата, че Библията никога не е претърпявала промени. :Д

..нали копаме за истината :D ..... :ph34r:

image282.jpg

Това е изображение на скалà в езерото Бирманиан в Бирма. Вижда се по този начин само в определен период на годината, когато слънцето огрява скалата под определен ъгъл. Само тогава се открива пред вас тайния смисъл на тази скала. Обърнете главата си наляво и се насладете на творението на Бога!
image284.jpg

И още едно изображение категорично установено,без мистики напомпани излишно и при това изсечено в гранитна скала на женска фигура с височина 150 метра,открито от италиански геолог/проф.Питони/ в Западна Африка и по-точно в близост до Гвинея..Статуята е над 11 000г. и НЕ е дело на дивите африкански племена,но в техният епос е била "богинята,дошла от небето"..расата на тази фигура е установена и то с просто око се вижда,че не е африканска,но Кой или Кои са я изсекли и с каква технология/гранитът,базалтът и диоритът са едни от най-твърдите минерали/ е правено преди хилядолетия си остава загадка до ден-днешен..Под статуята са намерени в тунелни пещерни пространства исполински мумии и артефакти с неясно предназначение + 3-и пирамиди в стил на египетските..Върху проф. Питони по един или друг начин е упражнене натиск и до 2009г. си държи устичката затворена!http://cdn.preterhuman.net/texts/alien.ufo/alieniemisteri/angelo_pitoni.htm +http://vk.com/topic-20115218_26685245

wiJUzPP-_4w.jpg

И още едно изображение категорично установено,без мистики напомпани излишно и при това изсечено в гранитна скала на женска фигура с височина 150 метра,открито от италиански геолог/проф.Питони/ в Западна Африка и по-точно в близост до Гвинея..Статуята е над 11 000г. и НЕ е дело на дивите африкански племена,но в техният епос е била "богинята,дошла от небето"..расата на тази фигура е установена и то с просто око се вижда,че не е африканска,но Кой или Кои са я изсекли и с каква технология/гранитът,базалтът и диоритът са едни от най-твърдите минерали/ е правено преди хилядолетия си остава загадка до ден-днешен..Под статуята са намерени в тунелни пещерни пространства исполински мумии и артефакти с неясно предназначение + 3-и пирамиди в стил на египетските..Върху проф. Питони по един или друг начин е упражнене натиск и до 2009г. си държи устичката затворена!http://cdn.preterhuman.net/texts/alien.ufo/alieniemisteri/angelo_pitoni.htm +http://vk.com/topic-20115218_26685245

И за последните 6 години само 3-4 снимки ли има ?

И на всичкото отгоре снимани с мобилен телефон Siemens CF62.

На мен ми прилича на напълно естествено скално образувание :

3PX0_rhj324.jpg

Редактирано от Ken (преглед на промените)

3PX0_rhj324.jpg

На вярващият не му трябват много снимки. Интересно ми е как са установили, че статуята е на над 11 000 години?

И защо е снимана само отстрани? На около километър от дома ми има скала, която погледната под определен ъгъл прилича на

глава на лисица. Ама като мръдна 5 метра в страни и лисицата изчезва.

3PX0_rhj324.jpg

Кой е снимал с  мобилен телефон Siemens CF62./моделче от 2004г./ хич нямам на представа ,но определено НЕ е снимал въпросният проф.Питони!..Неговите открития са назад във времето още от средата на 20в. и когато никакви мобилни телефончета не са съществували! ;)

Към A.com.......ами,ако си беше дал труда да тракнеш клавишче кой е проф.Питони нямаше да зададеш тоз въпрос,ама от мен да мине - този учен е геолог на FAO,експерт по  lapislazzuli..

..проф.Питони е и откривателят на Skystone/отново в Западна Африка/ и анализиран в няколко лаборатории по цял свят,както в лабораториите на университетите в Рим, Utrecht, Токио и Фрайберг!Мнението на всички е кратичко - няма такъв скален вид известен в Природата на нашата планета!

...ако имаш интерес за повече инфо: http://ufo-phenomenon2011.blogspot.com/2013/04/le-scoperte-straordinarie-del-professor.html

П.п...и разбира се - аз лично предпочитам да вярвам на специалисти с обособени научни анализи,отколкото в Дедо Коледа,пък и детенце отдавна не съм! :D

Аха.. :) ..

Пък това "чудо" се явява едно от оръжията на Боговете 15Vajra_Swayambunath.jpg и съвсем в натурален вид!

Мистерията е,че людете НЕ могат да го задействат! :ph34r: и за което съм удоволетворена!

Добре де, тази глава кой я е направил.

image_thumb%25255B31%25255D.png?imgmax=8

В днешно време, по разни филми, рисунки, книги виждаме нарисувани и описани всякакви странни форми на живот. Включително човекоподобни. В научно-фанстастичните филми се показват хора от бъдещето с най-разнообразни скафандри, разни извънземни приличат много на нас и т.н. Ако някой. след 1000 години, открие някое такова изображение и текст, че това е бил бог еди кой си, как да е сигурен, че става въпрос за измислена история от някого или за наистина съществувал субект, който ние сме наричали бог. Въображението на хората работи сега, работело е и в миналото. Не казвам, че всичко е измислица, ама всичко да се приема за чиста монета ми се стрива малко несериозно.

На бас, че скалата от снимката с въпросната дама е на няколко милиона години(може и на повече да е). Как така е изчислено, че самата статуя е съзадена преди повече от 11 000 години? Базирайки се на ерозията ли? Климата не винаги е бил такъв, какъвто ни се иска или какъвто си мислим, че е бил. Особено за места на планетата ни, където няма запазени писмени данни. И се налага да гадаем или да изполваме разни други методи за косвено определяне на климата. Ама ледници има на полюсите и високо в планините. Преди 2000 години Египет е бил житницата на Римската империя, защото климата го е позволявал. Днес, а и преди 100 години дали е било така?

Добре де, тази глава кой я е направил.

Колкото тази глава изобразява индианец със слушалки, толкова и "статуята" на дамата е статуя.

Тези дела на природата са отдавна обяснени и е напълно излишно даже да се коментират, хеле пък квалифицират като загадки. Ама предвид нивото на пишещите, нека става лаф-мохабет.

Колкото тази глава изобразява индианец със слушалки, толкова и "статуята" на дамата е статуя.

Все съм си мислил, че това е изображение на Маниту и там се намират Вчените ловни полета, където Татанка Йотанка и Ташунко Сапа пушат лулата на мира и гонят бизони.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.