Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отново "за" и "против" аналоговия звук.

Featured Replies

• Автор

Като се прави сравнение,трябваше да се уточни,че става въпрос за източник на сигнала.Кой е по качествен?След плочите,навлезе периода на CD-тата.Минал съм прехода,с една и съща много качествена уредба и тонколони,поради това съм ги сравнявал много години.Предимството на плочите беше ,в по-вярно възпроизвеждане на честотния диапазон,по-реално,по-близко до звученето на концертния звук.На същата уредба,като пуснех CD ,звучеше някак изкуствено.Басът не доставяше това удоволствие,както от плочата.Не беше голяма разликата,но всеки  знаеше,че нещо куца във звука.Сега,след толкова години,сме наясно,каква е била причината.Това е в компресирането на файловете,при което се получават загуби..Ако обаче,се направи съвременен аудио файл с аудио цифров формат WAVE или съкратено WAV ,който  нормално е без компресия на данни,без да има загуба на качество,би трябвало да е различно.За да се сравни трябва да се направи запис,но при еднакви условия.От същия източник,от който се прави самата плоча.След това,да се пуснат за сравнение на една и съща качествена аудио система.Така,едва ли плочата,ще даде по-добър звук

Благодаря. Най-после прочетох мнение, което очаквах. Без да се жонглира с "математически формули и коефициенти".Къде мога да си намеря записи с въпросния WAVE формат?

• Отговори 102
  • Прегледи 14,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

WAV  формат се използва за професионални цели,в звукозаписните студиа,поради което едва ли ще намериш такива записи!Плюс това файловете са много големи по обем.Но на по разпространените FLAC ,Lossless ,може да се намират файлове.Те са по малък размер,почти без загуба на данни и качество.Проблемът е само,че когато се намерят файлове с такъв формат,не се знае от какъв източник са направени.Т.е. повечето са конвертирани от по слабо качество,при което не се подобрява качеството и резултатът пак не е добър...

Благодаря. Най-после прочетох мнение, което очаквах. Без да се жонглира с "математически формули и коефициенти".Къде мога да си намеря записи с въпросния WAVE формат?

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

.....Те са по малък размер,почти без загуба на данни и качество.....

Не, при тях НЯМА загуба на качество, това е все едно компресирате файл със зип или рар. Обяснявано е десетки пъти във форума!

А за източника - ами то някой може от мп3 да направи wav t.e.имаме същия проблем

• Автор

WAV  формат се използва за професионални цели,в звукозаписните студиа,поради което едва ли ще намериш такива записи!Плюс това файловете са много големи по обем.Но на по разпространените FLAC ,Lossless ,може да се намират файлове.Те са по малък размер,почти без загуба на данни и качество.Проблемът е само,че когато се намерят файлове с такъв формат,не се знае от какъв източник са направени.Т.е. повечето са конвертирани от по слабо качество,при което не се подобрява качеството и резултатът пак не е добър...

Такива съм виждал само по торентите но са изключително калпави.

Тогава ще е прекалено самоуверено да твърдите че цифровия звук не струва. Освен това процеса на създаване на флак включва различни елементи, които могат да окажат силно влияние на процеса. Флаковете които слушам са с доста различимо качество (сравнено с мп3) даже когато ги слушам от телефона си със Санхойзер HD219

Пича май е теглил нещо от нета, дето от мпз е преконвертирано в flac и си създава разни илюзии, че цифровия звук е шит, щом lossless свири така.

Тогава ще е прекалено самоуверено да твърдите че цифровия звук не струва.

+1

Така е защото,не се знае от какъв първоизточник са направени.Обикновено на пазара,оригиналната музика се  намира на CD.Помисли от къде е взет файла,за да ти го конвертират...може дори от МР3 да е преправяно!Все още ,като реши човек да си купи оригинална качествена музика,пазара е залян предимно с CD.А вече има по-качествени аудио носители -Pure Audio,който са с огромен капацитет и се продават на Blu-Ray дискове.Качество на звука е вече фантастично (до 192 kHz/24 бита) в съраунд и стерео.Възпроизвеждат се обаче само на Blu-рей плейър,което все още е спънка,за масовия потребител.

• Автор

Тогава ще е прекалено самоуверено да твърдите че цифровия звук не струва. Освен това процеса на създаване на флак включва различни елементи, които могат да окажат силно влияние на процеса. Флаковете които слушам са с доста различимо качество (сравнено с мп3) даже когато ги слушам от телефона си със Санхойзер HD219

Първо никога не съм казвал, че цифровия звук не струва!Казвал съм /и продължавам да твърдя/, че цифровия запис е все още доста далече от пожелателните нива за добър звук. Казвам, че флакове досега съм виждал само в торентите а там не е ясно кой и как ги е качвал но като цяла ТАМ са зле. А що се отнася до м.п тройките това е извън всякакви стандарти. Това е аудиоабсурд. "...Санхойзер HD219" вероятно имате предвид Зенхайзер HD219 :)

Първо никога не съм казвал, че цифровия звук не струва!Казвал съм /и продължавам да твърдя/, че цифровия запис е все още доста далече от пожелателните нива за добър звук. Казвам, че флакове досега съм виждал само в торентите а там не е ясно кой и как ги е качвал но като цяла ТАМ са зле. А що се отнася до м.п тройките това е извън всякакви стандарти. Това е аудиоабсурд. "...Санхойзер HD219" вероятно имате предвид Зенхайзер HD219 :)

Ще трябва да потърсите на други места за качествени флак-ове

А за името на слушалките - зависи от транскрипцията, аз си мисля че немската е такава :D

• Автор

Така е защото,не се знае от какъв първоизточник са направени.Обикновено на пазара,оригиналната музика се  намира на CD.Помисли от къде е взет файла,за да ти го конвертират...може дори от МР3 да е преправяно!Все още ,като реши човек да си купи оригинална качествена музика,пазара е залян предимно с CD.А вече има по-качествени аудио носители -Pure Audio,който са с огромен капацитет и се продават на Blu-Ray дискове.Качество на звука е вече фантастично (до 192 kHz/24 бита) в съраунд и стерео.Възпроизвеждат се обаче само на Blu-рей плейър,което все още е спънка,за масовия потребител.

Така е. Имам DVD аудио дискове но проблема идва не толкова от спънка заради цената /това се отнася и за Блу-рей плеърите/ а по-скоро от липсата на аудиоплеъри за подобни формати. Тези, които слушат CD дискове като мен например имат за целта CD плеъри но само за аудио!. А подобни плеъри за по-новите формати няма. Другите и свирят и филми въртят и какво ли още не. Да но тука пада качеството на звука.

Ще трябва да потърсите на други места за качествени флак-ове

А за името на слушалките - зависи от транскрипцията, аз си мисля че немската е такава :D

Позволих си подобна корекция точно защото немската транскрипция е както съм я написал. Това вече го владея на "професионално" ниво. Напишете например името Танхойзер /Разлика само в първата буква е без значение/ и ще видите как изглежда немския правопис. Ще разберете какво имам предвид. Продават ли се някъде фабрични флакове?

...

Позволих си подобна корекция точно защото немската транскрипция е както съм я написал. Това вече го владея на "професионално" ниво. Напишете например името Танхойзер /Разлика само в първата буква е без значение/ и ще видите как изглежда немския правопис. Ще разберете какво имам предвид. Продават ли се някъде фабрични флакове?

Възможно е, не споря (за транскрипцията). А за фабрични - лично аз не съм чувал, но потърсете някои от бандите дали не предлагат наред с мп3 и флак записи

Немското е зенхайзър

Английското е сенхайзър

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Сега вече всичко се обработва цифрово, на компютър. Аналогови апарати, Philips...моля ти се ! В днешната музика, а и особенно хаус и подобни жанрове, навсякъде има сумати компютърни ефекти - "ехо", забяване, софтуерна промяна на гласа на места, beat-а и електронните елементи и звучене, което се прави на компютър. И да, наистина със софтуер дооправят малко гласа на певците.

Но тук в българия, "музиката" изобщо не се прави с качествена апаратура. 

Ей-това "произведение" съм сигурен, че са го правили с един дърт лаптоп и зарязани микрофони в кашона на "аудиоуредбата", а за flac може изобщо да не са чували :

И като гледам са го снимали с телефон.

Редактирано от AMD rocks (преглед на промените)

• Автор

Възможно е, не споря (за транскрипцията). А за фабрични - лично аз не съм чувал, но потърсете някои от бандите дали не предлагат наред с мп3 и флак записи

За немския ми се доверете.Работя с него./германист съм/. А това за бандите не се бях сетил. Но излиза въпрос: тези записи те ли са си ги правили и къде?

За немския ми се доверете.Работя с него./германист съм/. А това за бандите не се бях сетил. Но излиза въпрос: тези записи те ли са си ги правили и къде?

Не споря за немския :) Хм, така поставен въпроса за записите е малко особен. Записите се правят (обикновено) във и от звукозаписно студио. И (само предполагам) флак-а би бил създаден от студиото, надали бандата ще си играе да го конвертира

• Автор

Не споря за немския :) Хм, така поставен въпроса за записите е малко особен. Записите се правят (обикновено) във и от звукозаписно студио. И (само предполагам) флак-а би бил създаден от студиото, надали бандата ще си играе да го конвертира

Те бандите са по-неграмотни и от народа около тях. Никой няма да ги пусне да припарят до създаване на запис. Ако не са онези магьосници в студиото кой знае какви "чудеса" щяхме да слушаме. Значи ще трябва да потърся някое студио. Благодаря.

Те бандите са по-неграмотни и от народа около тях. Никой няма да ги пусне да припарят до създаване на запис. Ако не са онези магьосници в студиото кой знае какви "чудеса" щяхме да слушаме. Значи ще трябва да потърся някое студио. Благодаря.

Може и студио. Но авторските права се държат от бандите. И те решават дали и какво да публикуват за теглене. Така че първо вижте сайтове на банди :)

• Автор

Може и студио. Но авторските права се държат от бандите. И те решават дали и какво да публикуват за теглене. Така че първо вижте сайтове на банди :)

Да! Това не го бях премислил. Още веднъж благодаря.

Дано да се лъжа, но имам чувството, че поредния търговец се опитва да се набута в "храма". Вече доста поомекна и маи в скоро време ще смени и религията която до преди няколко дни изповядваше. За да продаде нещо от магазина е готов и да смени религията и от търговец да стане алъш-веришчия. Няма да му цитирам постове но все гледа да прекара някои на лични и да го закара в магазина да си купи от "вълшебните неща".

Тези проблеми са дискотирани през годините нееднократно и ще са от полза само на комерсиални пичове дето хвърлят мрежи пък каквото се хване все е от полза.

• Автор

Дано да се лъжа, но имам чувството, че поредния търговец се опитва да се набута в "храма". Вече доста поомекна и маи в скоро време ще смени и религията която до преди няколко дни изповядваше. За да продаде нещо от магазина е готов и да смени религията и от търговец да стане алъш-веришчия. Няма да му цитирам постове но все гледа да прекара някои на лични и да го закара в магазина да си купи от "вълшебните неща".

Тези проблеми са дискотирани през годините нееднократно и ще са от полза само на комерсиални пичове дето хвърлят мрежи пък каквото се хване все е от полза.

Друже не е добре така да се обвинява човек па макар и скрит зад анонимността на интернет. Ако имаш някакви съмнения няма да е зле да споделиш та и ние да си имаме "едно на ум" `щото аз не виждам ни търговец ни храм.

Редактирано от Buhal55 (преглед на промените)

Никого не обвинявам, но има една поговорка "Гузен не гонен бяга!".

• Автор

Никого не обвинявам, но има една поговорка "Гузен не гонен бяга!".

Греда! на кого съм писал на лични?? И колко марки или магазини съм споменал тука? Няма да е лошо да споделиш. Иначе думите ти издишат!

Нямам какво да кажа повече. Те рибите сами се хващат дори и на бастун.Ниската интелигентност прозира зад високопарните слова.

Не си писал лични на никого поросто привличаш хората да ти пишат!

• Автор

Нямам какво да кажа повече. Те рибите сами се хващат дори и на бастун.Ниската интелигентност прозира зад високопарните слова.

Не си писал лични на никого поросто привличаш хората да ти пишат!

Къде на лични ли? Май не знаеш за какво говориш.А дори и да исках да завлека някого в магазин тука в този форум са под 1% хората, които могат да си позволят да купят нещо.Да настина тука има собственици на подобни магазини но ще те разочаровам: аз не съм сред тях.А кои са те няма да разбереш защото те ако изобщо пишат го правят много рядко.

1% от общо 226896 регистрирани към момента си е една добра покупателна компания!

Към почналия темата - взе да ми писваш с глупостите ти и откровеното ти лаладжийство.

То не бяха кабели за 300 лв, то не беше свирки за десетки хиляди. Смятам, че каквото съм написал в темата съм се арgументирал. То ти не си опровергал дори и една запетайка. За нещо мотивирано от твoя страна пък въобще няма и помен (както вече ти казаха). Също така твърдя (ако обявената възраст е вярна) едва ли чуваш повече от 16KHz..Това като максимум, на практика може би 14 - 15.

Упаковането в Lossless Audio кодек е стандартно за интернет. Просто заради обема за прехвърляните данни. Все едно да твъдиш че архивиран текстов файл не става. Ами става, защото по дефиниция се възстановява оригинала.

Ръсиш глупости че интернетските неща от тракерите не ставали. Ами във всяко уважаващо себе си място се държи на правилен рип с EAC (при Windows), съпроводен със съответните cue + log, за да може точно да се възстанови оригиналното CD и да се види че рипът е правилен - със съответния офсет и настройки. Но тези азбучни истини са безкрайно далеч от теб.

Повече няма да се хабя да ти обяснявам каквото и да е защото целта ти не е да се научиш на нещо (никога не е късно).

Ето ти една друга тема пак отпреди повече от 5 години  http://www.kaldata.com/forums/topic/68198-%D0%B7%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B2%D1%83%D0%BA/page-2

В която дебатът обаче е съвсем друг. И човекът прави и продава реалнио неща..

И да сложа и тук линка към другия форум http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=102364

Който иска да чете.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.