Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пиратски Уиндоус 7 от сервиза

Featured Replies

Сега погледна цените на 4 фирми,всички взимат пари за всяка една услуга по отделно.Инсталиране на ОС,драйвери ,програми,делене на хард диск  и работят само с материали на клиента.Сиреч носиш им диск  или имаш стикер на машината с ключ ,една проста сметка вдига цената доста :)

Еми даваш му един линк към Калдата от тук ще го препратим към търсачката и е готов. Два - Три пъти като се прости с някои важни файлове и после ще видиш как ще се научи на всичко с

Не им се занимава ,плащат си и толкова ако не искат да ходят в сервиз .Там за всичко си има отделна цена ,накрая теглят чертата и тия 40 кинта може да станат двойно :)

Това труд прозвуча като разнасяне на каси в някой склад. То голям труд да даваш само nexs в продължение на час и половина. (точно толкова време ми отне) да мина от оригинална OEM 8-ца на латопа към радка пиратка 7 с активатор и фул драйвери. Хайде не сравнявайте елементарните познания със 4-5 часа кърски труд.

Че ти на ден 4-5 машини да оправиш по 20 лева щом там в тая ниша търсиш балами и за какво ревеш ? Или искаш една в месеца за 40 ?

Джама се преинсталира за 20 мин. от флашка. Драйверите още 10 мин., програмите още 15мин.=45 мин. Ако желаеш и ъпдейти, вече ще отнеме повече. А това, че са му бутнали пиратски джам е нормално, защото ако сложат неактивиран, след 1 месец, ще им прозвъни да ги пита какво аджеба става тука, какви са тия надписи и т.н. Нормална практика за България. Незнам какво мрънкяте.

При покупка на нова машина ти се предлага опцията да си закупиш и уин. Ако се скрънзи за 150-200 лева е напълно нормално в сервиз да ти сложат пак оригинален уин, но с 30 дена пробни. След това ти излиза съобщението, че вече прикалявате и трябва да си платите на чичо Гей-тс. Съмнявам се колегата от сервиза да си е сложил таралеж в гащите и да ви го активара за 20 кинта. Не си заслужава главоболието.

В сервиза според мен нищо не са му активирали а сложена триал версия и след 30 дена му е светнал от долу, че уиндоуса не е активиран и го кани да си го закупи. Така, че "сервиза" не е нарушил никакви авторски права, това може всеки да го направи, ако има малко познания сам(ако няма, но може да чете в нета, има информация бол за това и сам да си го направи) и ако мисли, че някой за 20 лв. ще му предостави легален уиндоус(който както казаха в постовете по горе, че е 200+ лв. е нема да стане(освен ако е някой мн. вътрешен). Така, че ако не може да чете и търси в интернет да си купи от Майкрософт легализация или да си купи лаптоп с инсталиран уин.

Редактирано от georgi6 (преглед на промените)

Автора вече 100% е разбрал за какво иде реч , но иначе добра дискусия се спретна че дори че зароди и друга подобна тема , което много взе да ме съмнява че  Microsoft България си прави лека и безплатна реклама в калдата  :) 

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Автора вече 100% е разбрал за какво иде реч , но иначе добра дискусия се спретна че дори че зароди и друга подобна тема , което много взе да ме съмнява че  Microsoft България си прави лека и безплатна реклама в калдата  :) 

Абе нека да си я правят, но мисля че файда няма.

Автора вече 100% е разбрал за какво иде реч , но иначе добра дискусия се спретна че дори че зароди и друга подобна тема , което много взе да ме съмнява че..........си прави лека и безплатна реклама в калдата  :) 

Дори да не си прав за преди коментара ти, след като метна линка, е вече вярно.

Цените бая се надуват в България,W7 може и да струва 200+ лв.,ама според мен това си е чиста хитрост от страна на така наречените "сервизи",защото,след като са поели ангажимента,те са длъжни да го активират.

Човека е прав да си търси правата,дай сега като е дал 20 лв. за нелицензирана ОС,след един месец да даде още 20 лв.,на другия месец,и по другия пак,и заради незнанията си да бъде манипулиран колкото си иска от "сервиза"! ;)

В другите държави - Италия , Гърция , Англия - преинсталацията струва 10-15 евро и всичко си е както трябва (ОС е активирана),а в България все нещо не е както трябва,и все трябва да объркваме хорицата и да се възползваме от незнанията им! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Еми даваш му един линк към Калдата от тук ще го препратим към търсачката и е готов. Два - Три пъти като се прости с някои важни файлове и после ще видиш как ще се научи на всичко сам.

Забравихте "Правилата на форума" :D  След търсачката ще гледа умно а пък и като го прати някой да чете правилата и ще получи нервни тикове. Това са най-често срещаните съвети тук :

- Ползвайте търсачката

- Нарушавате правилата

- Тук няма гадатели

- Отивай на сервиз

А най лесно е вместо да се отдели време за писането на някой такъв "умен пост" (нямам впредвид вашият,а някой с подобни съвети) с два три клика да се помогне на човека и да му се покаже как е стигнато до това. Следващият път ще е в пъти по-подготвен. И така докато той почне да дава съвети и да прави видео ръководства :clown:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Тошко така. Потребителите имат усти и надявам се нямат сливи в тях и питат : какво ще получа срещу тея 20 лева и това е.

Относно някои от горните мнения - да предположим, че трябва да прехвърлиш 100GB инфо чрез флашка от машина, която е с Windows на машина с MacOS. След това виждаш, че на дъното има цъфнали 2 кондензатора. Пастите на видео и процесор спекли яко. Инсталация на windows - като попаднеш на някоя машина със забрана за инсталиране на някоя ОС или пък диска трябва да се конвертира. Оптиката на клиента не работи. Вади неговата слагай твоя. Драйвърите не винаги са цвете за мирисане и по някои път се случват страшни работи. софтуер - ако искат така да го наречем пълен пакет софтуер, а са с машина с 1GHz(в добрия случай) процесор и 512MB RAM дали за 5 мин ще инстралираш всичко. И да който е учил да си изкарва парите с кликане на next,next ще си ги изкарва, а няма да носи чували с цимент и прочие.

Спирам с хейта;

поздрави!

В другите държави - Италия , Гърция , Англия - преинсталацията струва 10-15 евро и всичко си е както трябва (ОС е активирана),а в България все нещо не е както трябва,и все трябва да объркваме хорицата и да се възползваме от незнанията им! ;)

Я пак си помисли. Навсякъде официално се прави преинсталация (инсталиране) на ОС или софтуер, който е на клиента. Отиваш в сервиза и носиш компютъра с твоята ОС. Те ти я инсталират и ти я активират с ТВОЯ КЛЮЧ, който са ти дали с закупуването на ОС! Ако някой сервиз при инсталирането на ОС я активира не с твоя ключ, автоматично попада под удара на закона и си слагат главата в торбата. Кой сервиз мислиш, че ще се направи това за твое удоволствие?!? :eek:

Малко в страни от темата,днес научих ,че България плаща по 100 милиона лева на година на Майкрософт за лицензиран софтуер за държавната администрация.Имаше предложение да се мине изцяло на Линукс както в Германия са направили .Само се чудя как БГ администрацията ще се учи да работи на Линукс :) .Колкото до темата ,като са взели лаптопа не са ли погледнали ,че е пробна версия .Чудя се все още ли има дето си носят лаптопите по сервизи :(  все ще се намери някой френд дето за една почерпка ще свърши услугата.Аз си взех лаптоп втора ръка от сервиз ,продавача инсталираше 4-5 наведнъж ,а колегата му обслужваше клиентите.Казаха ми ,че инсталацията е без пари на Windows 7  Ultimate без сервизен пакет,взех си машината под мишница казах им ,че ще се оправя и си тръгнах.За 20 лева си е претупване на работата,тенекеджията дето ми заваря гърнето и смени 2 тампона за 10 минути работа ми взе 20 кинта :)

Кой сервиз мислиш, че ще се направи това за твое удоволствие?!? :eek:

Аз не говоря за удоволствия,а за отговорности!

След като сервиза е поел отговорност,трябва и да направи всичко както си му е реда!

Друг вече е въпроса,дали сервиза ясно и точно ще информират клиентите,какво ще получат (инсталират) за тези 20 лв.,или за тези 50 лв. примерно!

Навсякъде официално се прави преинсталация (инсталиране) на ОС или софтуер, който е на клиента. Отиваш в сервиза и носиш компютъра с твоята ОС.

А,ако клиента няма негава ОС,или софтуер,какво правим тогава?!

Аз не говоря за удоволствия,а за отговорности!

След като сервиза е поел отговорност,трябва и да направи всичко както си му е реда!

Друг вече е въпроса,дали сервиза ясно и точно ще информират клиентите,какво ще получат (инсталират) за тези 20 лв.,или за тези 50 лв. примерно!

А,ако клиента няма негава ОС,или софтуер,какво правим тогава?!

Отговорност на сервиза е да сложи ОС каквато клиента иска.

Ако клиента не предостави ключ (може да го е забравил, може да няма, може да си закупи) - то му се инсталира версия, която и остават 30 дена за активация. Аз лично го обяснявам на клиентите при предаването на техниката обратно. А в този сервиз как го правят (може да се подписва протокол например) - нямам представа.

Сервиза не е длъжен да знае какво иска клиента да прави в последствие с ОС.

На такива искащи лицензиран софтуер им казвам колко струва и те сами се отказват да си го купят и си търсят друг начин.

Според тебе само активацията ли е 'труд' при преинсталирането? (че да се заплаща).

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Според тебе само активацията ли е 'труд' при преинсталирането? (че да се заплаща).

Не съм казал такова нещо,но като цяло то е най-важното,тогава какъв е смисъла да инсталирам W7,W8,или XP,ако не е активиран?!

Няма логика!

На такива искащи лицензиран софтуер им казвам колко струва и те сами се отказват да си го купят и си търсят друг начин.

Да,това имах  в предвид и аз,хората трябва да знаят,да има някаква обявена цена колко ще им струва лицензираната ОС,а не след 30 дена да се чудят какво става и защо са им сложили нелицензирана ОС!

А,след обявената цена на лицензираната ОС в сервиза,ако клиента не желае то си е негова работа!

Не съм казал такова нещо,но като цяло то е най-важното,тогава какъв е смисъла да инсталирам W7,W8,или XP,ако не е активиран?!

Няма логика!

Да,това имах  в предвид и аз,хората трябва да знаят,да има някаква обявена цена колко ще им струва лицензираната ОС,а не след 30 дена да се чудят какво става и защо са им сложили нелицензирана ОС!

А,след обявената цена на лицензераната ОС в сервиза,ако клиента не желае то си е негова работа!

Те тези неща трябва да ги има описани (залепени някъде в сервиза) или в протокола да ги пише. Иначе твоята работа става нещо подобно като да си купиш кола от магазина и после когато ти свърши горивото да обвиниш магазина за това, че колата не работи. Както знаеш това няма нищо общо нито с магазина, нито със сервиза. Отиваш в бензиностанцията и си купуваш горивото. И тука е така - ако нямаш твой софтуер си го купуваш. Ако не искаш да купуваш - нямаш работа в сервиза, още по-малко да ги виниш за нещо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.