Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Ами добре , ето още един руски репортаж  как украинската фашистка армия стреля по жилищни блокове и разстрелва мирни жители в тях, най вероятно и деца също.

За виждащите със свои очи , е очевидно друго - руснаците сепаратисти стрелят от жилищни блокове, от терасите, сменят си точките по етажите,  ОБАЧЕ... сочат с пръст украинците и викат - ето как с право мерене стрелят по жилищни домове.

:)

Ето това имам предвид какво означава пропаганда и промиване на мозъци. - да представяш очевидното за нещо свъсем друго, често и на 180'.

За хуманитарните конвои.. това е кой ? - 18-ти или 19-ти поред ?

Много хубаво, само че едно ме притеснява още от първия конвой - няма нито снимки нито помпозни репортажи как се разпределя и раздава този "хуманитарен" товар.

Няма да спекулирам както правят другите , че вози муниции и др. неща за армията си там, но е най малкото странно това.

Не мислиш ли ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126k
  • Създадено
  • Последен отговор

Къде е целият клип? ;)  Това е една част, изрязана от цял репортаж. И са пестени някой неща. Дам. :D

30 деца от Донбас, отиват за лечение в РФ. Ние приемаме за лечение, украински военни. Деца, не ни трябват.

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/638886/#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1188511%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D638886

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Къде е целият клип? ;)  Това е една част, изрязана от цял репортаж. И са пестени някой неща. Дам. :D

30 деца от Донбас, отиват за лечение в РФ. Ние приемаме за лечение, украински военни. Деца, не ни трябват.

Какво означава "изрязан" ?? Да, не е целия випуск "новостей" , а само репортажа  как  "опълченците" стрелят от жилищен блок, и бягат по етажите за да "не дойде ответка" ...и даже редом със  пенсионерка някаква интервюира :)  и се оплакват че уркаинците им дават "ответка" по този жилищен блок :)

Пак казвам - който има очи да види , ще види. който си е наумил да гледа руска пропаганда, никакви клипове не му трябват.

Репортажа е от миналата година, още когато се биха за аеропорта, но го дадох защото е показателен как руснаците и самите журналисти сами се излагат  .

пп

Относно доклада на ООН по правата на човека :

http://rabinovich.tv/news/v-oon-obnarodovali-devyatyj-doklad-po-situacii-na-donbasse.html

6 хил. убити , от които 1000 само за зимата, а загинали деца са 65

1 млн регистрирани в други области на Украйна ебжанци, от които 60 % пенсионери

Но повечепритеснения имат за подконтролните на ДНР и ЛНР интернати и др. подобни , където положението е доста зле.

Доброволчески батальон 'Ангел'. Къде са, ЕС? :D  Да са отпуснали хуманитарна помощ? Англия прати, стари бронирани маши, дето и за оране не стават. Да загина, военен. А още не са били в бой.

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/638878/cid/9/#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1188401%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D638878

Супер ! Браво на доброволците,

Може да съм пропуснал нещо , но... не ми стана ясно ... те разпределят помощи от спонсори и благодетели .. супер.

Но нещо не видях да разтоварват или разпределят "хуманитарните" руски тирове-конвои ? Нито един от 19-те пъти стотици камиони никой така и не показа какво возят и на кого.

Нали, според 'демократите', за трагедията в Одеса, е виновна Русия. Тя е направила това. За това, Киев, засекретява резултатите. Щото е виновна Русия. ;) Изтъркана опорна точка. Някоя нова, няма ли? 

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/638610/cid/1/#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1187395%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D638610

Първо - не знам дали е изтъркана "опорна точка" .. тези неща са приоритет на контра-протестиращи, на анти-майдан и подобни :)

Моето лично мнение го казах - това си е чиста като сълзица руска провокация , в стил "Райхстаг" , с цел - дискредитиране на украинците, показвайки ги като изверги , нацисти и т.н. .

Никой не ми обясни какво правят русначета с коктейли  молотов на поокрива на сградата ? Нито факта че телата вътре не са скупчени към изходите, а разпръснати по стълбища и обгорени , но дървенията около тях - непокътната . ...  и т.н. и т.н..

http://www.svoboda.org/content/article/25374946.html

http://thekievtimes.ua/society/371063-podzhog-v-odesse-prestupnik-byl-vnutri.html

Нещо за конвоите ще допълниш ли че както казах .. губят ми се моменти на товарене/разтоварване на "хуманитарните" руски пратки ?

Конвоите носят гранати, танкове, самолети. Скрити в консерви, кашони и бутилки с вода.  :)  :)  За това, няма и репортажи, как се разтоварват. И раздават на хората в Донбас. :D  Митническите служители на Украйна, всъщност, са руски дегизирани войници. ОССЕ, също е руски агент. Дам. Тук, разтоварват секретно руско оръжие. Система за залпов огън 'Брашно' :D На някой хора, им е губят много неща. Не само конвоите, и митичните руски танкове.

http://bulgarian.ruvr.ru/news/2015_02_02/photo-Porednijat-ruski-humanitaren-konvoj-za-Donbas-FOTO-1185/?slide-6

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Не ти разбирам иронията.

Мислех че ще покажеш както предното клипче доброволците как разпределят  и разтоварват товара и раздават на нуждаещите се.

Учудих се не за друго , а за това че истинските доброволци търсят и разпределят помощи от спонсори и дарители, включително закупуват от магазините кроасани и кво беше там.. на клипа...  но камион от руския конвой не видях :)

Икакто вече споменах,  не казвам че носят  военни муниции. Подозренията ми са че тези храни и медикаменти са за руската армия там, а не за хората.

Снимката ти от поредния пропаганден сайт, само затвърждава тези ми подозрения :)

Гледам нов образ се появил,специално за него едно видео на Шарий, за това как укрите преиначават реалната истина....И специално за него да добавя, Анатолий Шарий е украинец и патриот , политически емигрант...

П.С И нека пак говори как опълченците обстрелвали от покриви ....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

За да схванеш ирония, се иска акъл. :D  Неопровержим факт е това. :)  И да имаш собствено мнение, не спуснато от господаря. :D

http://vbox7.com/play:7eea6af5b8

Да де, само дето тоя десети конвой който ми показваш, та чак до последните сега 18-ти или 19-ти не са съгласувани с никого :)

Украинската страна затова е изпратила  поредна протестна нота , както и за предишни такива конвои.

http://sharij.net/14090

Защо ли ? тя не гледа ли вашите пропагандни канали че всичко е проверено и  съгласувано ? :) :)

П.С И нека пак говори как опълченците обстрелвали от покриви ....

Кой е обстрелвал от покриви ?

За Одеса на покрива са русначета с коктейли молотов... тази снимка не съм я правил аз :)

За обстрелването от жилищни блокове също не съм правил аз репортажите, а самите руски журналисти пропагандатори, само дето се дънят от време на време показвайки как руснаците стрелят от балкони и прозорци :)

За Одеса на покрива са русначета с коктейли молотов... тази снимка не съм я правил аз :)

За обстрелването от жилищни блокове също не съм правил аз репортажите, а самите руски журналисти пропагандатори, само дето се дънят от време на време показвайки как руснаците стрелят от балкони и прозорци :)

Мдаам, такива доказателства та чак дрънкат, и при това дадени от укрите.... бах си руските самоподпалвачи и самоубийци.... направо не е за вярване чак до там да стигнат :D

Я да те питам, ти добре ли си с главните аналитични способности на централната си нервна система??  чиниш ми се не съвсем в ред сериозно....то бива заблуден тотално , ама до степен фанатизъм рядко се вижда....

П.С А най накрая излезе и филма за Крим... 

Крым. Путь на родину

https://www.youtube.com/watch?v=a8lviUQ4o3A&feature=youtu.be

Мдаам, такива доказателства та чак дрънкат, и при това дадени от укрите.... бах си руските самоподпалвачи и самоубийци.... направо не е за вярване чак до там да стигнат :D

Я да те питам, ти добре ли си с главните аналитични способности на централната си нервна система??  чиниш ми се не съвсем в ред сериозно....то бива заблуден тотално , ама до степен фанатизъм рядко се вижда....

П.С А най накрая излезе и филма за Крим... 

Крым. Путь на родину

https://www.youtube.com/watch?v=a8lviUQ4o3A&feature=youtu.be

Клипа го изтриха  :ohmy: 

В 21 часа наше време днес, ще го дават. Може да е, заради авторски права.

Аз в момента го гледам, как може да е изтрит?

М/у другото е интересен, страхотно нови неща които не бяха ясни с подробности се показват, как са измъкнали Янукович, как правосеците се опитали да проникнат и в Крим, как са започнали да избиват антимайдановците тамошни..... на 16-тата минута съм някъде, филма е  дълъг час и 4 минути....

М/у другото е интересен, страхотно нови неща които не бяха ясни с подробности се показват, как са измъкнали Янукович, как правосеците се опитали да проникнат и в Крим, как са започнали да избиват антимайдановците тамошни..... на 16-тата минута съм някъде, филма е  дълъг час и 4 минути....

По рано ли са го излъчили? Знам, че на 15 Март от 21 часа наше време ще е.

Зареден е в кеша на браузъра. Не ти ли се е случвало да си отворил някой клип и да ти спре или тока или нета а клипа си върви.

566c3dffe23399380227ab3f28dca807.jpg

Не ти ли се е случвало да си отворил някой клип и да ти спре или тока или нета а клипа си върви.

:) да, ако си с юпс... не се сдържах ама сори , по принцип доста смешно звучи тази реплика :)

Нещо като У цяло село няма ток , хавотбуса свети :)

И аз с интерес ще изгледам поредния пропаганден клип.

От трейлъра , за Янукович видях че си е признал че е предварително планирана спец операция ... дали ще спомене защо Янукович полетя първо към Виена, а после към Москва ?

:) да, ако си с юпс... не се сдържах ама сори , по принцип доста смешно звучи тази реплика :)

Нещо като У цяло село няма ток , хавотбуса свети :)

Ами ако си с лаптоп и батерията си е на място тогава какво драги ми. Смешно е това което си написал.

Зареден е в кеша на браузъра. Не ти ли се е случвало да си отворил някой клип и да ти спре или тока или нета а клипа си върви.

Възможно е...

А аз току що го изгледах, наистина хубав е, но е само предисловието, до момента на пристигане на вежливите зелени човечета :)

Не знам, може и втора част да направят, но ме съмнява, все пак има и секретни неща във военната операция ....Като цяло, част от зелените човечета са били от черноморския спецназ базиран в Севастопол и Симферопол..... поне първите пристигнали и заели летището в Севастопол в помощ на кримското опълчение са били от Симферопол........та такива неща, а на мирковците бягството на Янукович във Виена явно им се присънва...човека е бил само в Украйна ( Харков, от там в Донецк ,от там в Крим, откъдето накрая го евакуират с хеликоптери  за Русия... а се е движел така странно защото са го чакалили въоръжени подготвени правосеци и наемници западни на хунтата за да го убият .....

По коя телевизия?

В 21 часа наше време днес, ще го дават. Може да е, заради авторски права.

А да.. синовете му бягат

http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%A1%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%AF%D0%BD%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D0%B1%D1%8F%D0%B3%D0%B0-%D0%90%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%BD%D0%B5_301903.html

Да, прави сте - Янукович директно е прибран от руснаците, опитвали са се да бягат във Виена синовете му .

Моя неточност :)

А относно истериката около изчезването на Путин, много спекулации се вихрят... ту че влизали  БТРи , военни камион и тирове в Кремъл, пък то било за сцена, а може би не ... че имало преврат, че  е убит шефана охраната.. и какво ли не...

Обаче виждам нколко неоспорими неща - въртолети и техника около Кремъл,

Знамето също е било свалено .

Което най малкото показва че нещо спешно и нестандартно става..

пс

Съветника на Путин Сурков пък спешно изчезнал за Хонконг,

А говорителя Песков случайно и той не е в РФ а заминал за Франция...

Странно е някак си ... :)

.

Докато руската инвазия в Украйна си е чист НЕЛЕГАЛЕН терор и военни действия на територията на чужда държава.

Разликата е огромна.

Това не е Инвазия....Инвазия е американското настъпление към границите на Русия.Инвазия може да се нарече и КУПУВАНЕТО на политици предатели от американската хунта,всички бивши републики от източния блок+прибалтийските Литва,Лтвия,Естония.Освен да си скръсти ръцете Путин и да ги чака?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.