Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

За съжаление, руслямските терористи просто ще "презаредят" със свежи войски през границата докато уж оттеглят оръжията си. Такъв е извратеният начин на мислене в Руслямска държава:
http://petatakolona.com/ruslyamska-darzhava/

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нова звезда се появи. :D  Старите, взеха да издишат. :D  Та за 'руслямската държава', тя ли създаде Ал Кайда, и ИД? Тя ли ги финансира, обучава и въоръжава? Дам, не им се удава, на някой да мислят. Щото е по-лесно, да повтаряш спуснати 'демократични' опорни точки. ;)  Петата колона, уважаеми борци за 'демокрация', сте точно вие.

И да обясним, на новата звезда. Преврата в Украйна, се осъществи от САЩ, уважаеми петоколоннико. Те финансираха, Десен секто и другите организации. А защо са го направили ли? Ми няма смисъл да обяснявам. То като видя линка дето е даден, и ми става ясно, за човека който го е публикувал.

За съжаление, руслямските терористи просто ще "презаредят" със свежи войски през границата докато уж оттеглят оръжията си. Такъв е извратеният начин на мислене в Руслямска държава:

http://petatakolona.com/ruslyamska-darzhava/

Егати продажниците в България. Май много ви увеличиха паричките напоследък. 

Естествено, за какво беше рева на Кери пред сенатската комисия във ФАЩ мислиш, за допълнителни средства срещу така уж великата руска пропаганда :D

Днес четох че Нюланд казва че само за украйна тази сума е към 23 милиона долара, в бг не знам, може да е само едно 2 милиончета, ама за продажниците стигат ... все пак по-малка страна сме 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Нова звезда се появи. :D  Старите, взеха да издишат.  

И защо така?

Специално той е с регистрация във форума от 8 години, а това, че не е влизал няколко месеца и сега има пост тук го прави "нова звезда" ли?

Интересно, че като се появи "нова звезда" с пост в подкрепа на твоята теза, тогава оставяме без коментар новодошлия.

Когато мнението е противолопожно - давай да му скачаме от вратата за краката.

А после докладвате постове, които били заяждане и създавали напрежение?!?!

Повярвайте - няма смисъл от това.

Аз пък не мисля, че който и да е пишещ тук е платен агитатор, макар отвреме навреме да се създава такова илюзорно впечатление.

Едните казват за другите, че взимат много пари и обратното после - двата лагера се обвиняват взаимно.

И кой печели?

Никой.

Аз не мисля, че такива "войни" имат място тук, но за съжаление в последните 10 дни и в двете актуални теми се водят едни и същи битки с едни и същи постове от едни и същи хора.

Да сте руснаци - бих го разбрал.

Да сте американци - бих го разбрал.

Но всички претендирате, че сте българи, но не го показвате като държание.

И защо така?

Специално той е с регистрация във форума от 8 години, а това, че не е влизал няколко месеца и сега има пост тук го прави "нова звезда" ли?

Интересно, че като се появи "нова звезда" с пост в подкрепа на твоята теза, тогава оставяме без коментар новодошлия.

Нова звезда в темата. От кога е във форума, и от кога не е влизал, не ме вълнува. И не му скачам, отговарям подобаващо, на линка който е дал. А линка, цели всичко друго, но не и дискусия.

Май забрави на връх трети март тия родолюбци какви глупости ги натвориха! Такава пошлост никога не съм си представял,че може да има. То небяха османлии то не бяха чудесни времена. А и не е имало турско иго. Присъствали хората де така да се каже...

Гнусно е!

пп. Една молба към всички. Не се поддавайте на провокации и се придържайте към темата. Защото после става мазало. А модератори да вземат да извадят голямата гума и да оставят само постовете с връзки и коментари.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Нова звезда в темата. От кога е във форума, и от кога не е влизал, не ме вълнува. И не му скачам, отговарям подобаващо, на линка който е дал. А линка, цели всичко друго, но не и дискусия.

Линка не коментирам и честно казано от 10-ина дни отварям линкове само като са докладвани като нарушения.

А модератори да вземат да извадят голямата гума и да оставят само постовете с връзки и коментари.

Ти наистина ли държиш това да се случи?

Ама честно?

Защото ще подкарам и двете теми, но гарантирам, че поне 10 човека ще извият на умряло и ще ме обвинят за това, че трия постовете им.

Да пробваме ли?

В тази тема, специално, мисля ще останат не повече от 50 страници при сегашни 76.

И в другата положението е отчайващо, честно казано, но мислех, че така ви харесва - без преводи, без ограничения всеки да си поства източници каквито иска и колкото иска, всеки да повтаря по един и същи пост по 5-10 пъти без проблем и плочата да се върти от една и съща страна вече сигурно месец.

Но подчертавам - вие така си поискахте.

Под вие имам предвид всички, които пишете в двете теми, а не тоя или оня само.

Защото ще подкарам и двете теми, но гарантирам, че поне 10 човека ще извият на умряло и ще ме обвинят за това, че трия постовете им.

Нямам нищо против постовете ми безусловно да бъдат изтрити и в двете теми. Не се гордея с диалозите, които водих, нито виждам полза от тях.

Повечето от тях не са по темата, макар че помагат да се види разделението, на което вече сме подложени като Българи.

Поздрави.

Линка не коментирам и честно казано от 10-ина дни отварям линкове само като са докладвани като нарушения.

Ти наистина ли държиш това да се случи?

Ама честно?

Да пробваме ли?

В тази тема, специално, мисля ще останат не повече от 50 страници при сегашни 76.

И в другата положението е отчайващо, честно казано, но мислех, че така ви харесва - без преводи, без ограничения всеки да си поства източници каквито иска и колкото иска, всеки да повтаря по един и същи пост по 5-10 пъти без проблем и плочата да се върти от една и съща страна вече сигурно месец.

Но подчертавам - вие така си поискахте.

Под вие имам предвид всички, които пишете в двете теми, а не тоя или оня само.

Според тебе се бъзикам ли? Последните страници са тих ужас!  И да не се обиждат Благо и Реджеп но постовете особенно на последният са меко казано провокативни и без никаква връзка с темата. Само генерират спам нищо повече. Ако ще ми се четат бисери ще ида в темата за бисерите.

Така виждам аз нещата.

И защо така?

Повярвайте - няма смисъл от това.

Аз пък не мисля, че който и да е пишещ тук е платен агитатор, макар отвреме навреме да се създава такова илюзорно впечатление.

Едните казват за другите, че взимат много пари и обратното после - двата лагера се обвиняват взаимно.

И кой печели?

Никой.

Аз не мисля, че такива "войни" имат място тук, но за съжаление в последните 10 дни и в двете актуални теми се водят едни и същи битки с едни и същи постове от едни и същи хора.

Да сте руснаци - бих го разбрал.

Да сте американци - бих го разбрал.

Оф, човек, писна ми. Какви руснаци какви пет лева! Не се ли осъзнавате, че в България българофилите принудително ни направихте русофили! И защо? Защото 2 милиона нихилисти напуснаха завинаги България. Не говоря за тия, дето са отишли да препечелят някой лев за семейството, а за ония, които отидоха там и изобщо не мислят да се връщат някога. Още 2 милиона нихилисти поне останаха в България, които се отъждествяват с всичко друго, но не и с "българи". Принудихте нас, дето сме повече българи отколкото хора, да станем русофили и яростно да защитаваме Путин! Не ви ли е срам поне малко?

Пфу!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Оф, човек, писна ми. Какви руснаци какви пет лева! Не се ли осъзнавате, че в България българофилите принудително ни направихте русофили! И защо? Защото 2 милиона нихилисти напуснаха завинаги България. Не говоря за тия, дето са отишли да препечелят някой лев за семейството, а за ония, които отидоха там и изобщо не мислят да се връщат някога. Още 2 милиона нихилисти поне останаха в България, които се отъждествяват с всичко друго, но не и с "българи". Принудихте нас, дето сме повече българи отколкото хора, да станем русофили и яростно да защитаваме Путин! Не ви ли е срам поне малко?

Пфу!

Аз пък се питам защо го защитавате чак толкова яростно Путлер, (яростно по Вашите думи). И защо ни плюете, пак Вие. Ако правилно съм разбрал думата "Пфу!". Да не би да е тънка ирония, която не мога да схвана.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Пфу!

И кое пък на вас точно ви е българското, м?

Така ли се припознавате като българи - седейки денонощно пред компютъра, пишейки постове колко велики българи сте и как благодарение на вас не се е изгубила националната идентичност, докато обяснявате колко велик е Путин и между зъбите стискате руския флаг?

Липсва ви партизанщината ли?

Айде изкарайте позивите и хуквайте да ги раздавате анонимно, като ги пускате в пощите на хората и им ги бутате незабелязано по джобовете в градския транспорт.

Само не забравяйте, че има и едни други (скромно е числото - няколкостотин хиляди) хора, които са отвратени от такива като вас и нито им се чете, нито им се пише, нито дори вече им се правят опити да водят нормален или що годе смислен диалог, защото такъв просто не се получава.

Все се надявах, че партизанските методи са позабравени вече у нас, но уви, не само не са, а се пропагаднират с нови сили и методи.

Пич, 1917-а година мина отдавна и аз поне не вдигам влакове във въздуха.

Излезте от землянките и се огледайте малко наоколо - ще се изненадате колко неща са  се променили и за разлика от вас хората не се притесняват да кажат какво мислят, дори мнението да е по-различно от стадното.

пп. И да не забравиш в следващия пост да призовеш другарите да не се поддават на провокация.

Крадеца вика "Дръжте крадеца".

Пфу!

Едит: малко допълнение за събуждане, докато си пиете кафето:

- Ало! Полицията ли е?

- Да! Какво има?
- В дома ми влезе Волен Сидеров! Говори глупости и вика непрекъснато! Какво да правя?
- Отидете веднага до чейндж бюрото, купете рубли и направете пътечка от банкноти от Сидеров до вратата ви! Сидеров би трябвало да излезе!
След малко:
- Ало! Полицията ли е?
- Да. Какво стана със Сидеров?
- Ами ... купих рубли, направих пътечка от вратата до Сидеров ... и в къщата ми влезе и Мая Манолова!!!!

От това не се ли отвратихте?
Дали някой ще ми отговори?
Не, че държа на отговор...

10842204_953432994691283_722944218338485

На такава снимка и милион пъти да напиша Пфу ще е малко!!!

Редактирано от algor
Едитване на поста. (преглед на промените)

Сега като се замислих. Този израз на знамето на АТАКА. "Да си върнем България". 

В същност, кой загуби наскоро България, та иска да си я върне ?

И защо трябва да му я даваме ?

Нека е доволен, че си върна Крим. И да лее сълзи за Украйна.

Показаха си истинските лица, няколко човека от форума. Дето, на един от най-светлите български празници, си позволиха да плюят. И горните коментари, са доказателсвото. Те пак, ще се изхрачат. ;) А стадното мнение, се защитава от въпросните форумци, писали над моя пост. За щастие, това стадо е малко на брой.. :D

Та по темата.

Преувеличените коментари на главнокомандващия силите на НАТО – ген. Филип Брийдлав са „опасна пропаганда“ и поставят съмнения върху правдоподобноста на позициите на Запада – така са коментирали войнствената риторика на ген. Брийдлав източници от администрацията на Ангела Меркел, цитирани от Der Spiegel

В сряда генерал Филип Брийдлав поднесе поредна порция от войнствена риторика по адрес на опълченците в Украйна и Русия. Главнокомандващия силите на НАТО за пореден път обяви, че Русия е вкарала „над хиляда бойни машини“ и „усъвършенствани противовъздушни артилерийски системи“ в Югоизточна Украйна. Естествено, както винаги, доказателства не бяха представени.

https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/08/92488512951/

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Така ли се припознавате като българи - седейки денонощно пред компютъра, пишейки постове колко велики българи сте и как благодарение на вас не се е изгубила националната идентичност, докато обяснявате колко велик е Путин и между зъбите стискате руския флаг?

Айде изкарайте позивите и хуквайте да ги раздавате анонимно, като ги пускате в пощите на хората и им ги бутате незабелязано по джобовете в градския транспорт.

Само не забравяйте, че има и едни други (скромно е числото - няколкостотин хиляди) хора, които са отвратени от такива като вас и нито им се чете, нито им се пише, нито дори вече им се правят опити да водят нормален или що годе смислен диалог, защото такъв просто не се получава.

Все се надявах, че партизанските методи са позабравени вече у нас, но уви, не само не са, а се пропагаднират с нови сили и методи.

Излезте от землянките и се огледайте малко наоколо - ще се изненадате колко неща са  се променили и за разлика от вас хората не се притесняват да кажат какво мислят, дори мнението да е по-различно от стадното.

пп. И да не забравиш в следващия пост да призовеш другарите да не се поддават на провокация.

Пфу!

- Ало! Полицията ли е?

- Да! Какво има?
- В дома ми влезе Волен Сидеров! Говори глупости и вика непрекъснато! Какво да правя?
- Отидете веднага до чейндж бюрото, купете рубли и направете пътечка от банкноти от Сидеров до вратата ви! Сидеров би трябвало да излезе!
След малко:
- Ало! Полицията ли е?
- Ами ... купих рубли, направих пътечка от вратата до Сидеров ... и в къщата ми влезе и Мая Манолова!!!!

Е ще ти отговори. Не е ли срамно модератор да напише такъв спамерски пост? Сега се чудя да го докладвам ли или не?

Пфу!

- Ало! Полицията ли е?

- Да! Какво има?
След малко:
- Ало! Полицията ли е?

Извинявай, Алгор, това модератора ли го е написал или участника в дискусията Алгор?

Ако е модератора ми се вижда доста грубо и непрофесионално/ все пак поста води и своите ограничения/, а ако е  Алгор като участник в дискусията пак е грубо, но бих го приел за лична гледна точка!

На 7 март, около 17:00, излизайки от село Михайловка, на връщане към Луганск, три самоделни взривни вещества са се взривили срещу колата на командира на батальон „Призрак“.

Взривовете са били предварително подготвени, а обекта на покушението е бил Алексей Мозговой. Те са били задействани от разстояние, най-вероятни от мобилен телефон.

За щастие няма убити, командира на батальон „Призрак“, в който служат и българи е откаран с леки наранявания

https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/08/990041294/

Леко 'демократично' атентатче. Същите методи, САЩ използват срещу ирански учени. Демократично. ;)

Аз пък се питам защо го защитавате чак толкова яростно Путлер, (яростно по Вашите думи). И защо ни плюете, пак Вие. Ако правилно съм разбрал думата "Пфу!". Да не би да е тънка ирония, която не мога да схвана.

Кой е Путлер и уместни ли са такива съпоставки?

Кой е Путлер и уместни ли са такива съпоставки?

Сред борците за 'демокрация' и защита на всички западни интереси /не и български обаче/, е характерно това название. Така се чувстват велики, и част от едно 'голямо' стадо. :D  За всичко е виновна Русия и Путин. То друга опорна точка нямат.

И за да сме по темата. Ето статия във вестник Гардиън. Все пак, има и нормални журналисти  на запад, За разлика от нашите журналя, 90% на хранилка в Отоворено общество, или Държавния департамен на САЩ. В червено съм отбелязал, нещо актуално и в този форум. И в страната по принцип. Всеки позволил си да критикува 'демокрацията' на САЩ, е обвинявам, че е марионетка на Кремъл.

"Руската заплаха" определено се е върнала четвърт век след края на Студената война. Британският министър на отбраната Майкъл Фалън сериозно твърди, че Владимир Путин е толкова опасен за Европа, колкото Ислямска държава. Съвременна Русия е само сянка на съветския си предшественик и няма повод за идеологическа конфронтация с нея, но антируската истерия достигна потресаващи висини. Но политиците и медиите използват Владимир Путин и Украйна за оправдаване на военен екпанзионизъм. Това е опасна игра,пише Сюмъс Милн във в. "Гардиън".

Путин се е превърнал в злодея от комиксите, а Русия - в мишена на еднообразна войнствена пропаганда във всички западни медии. Всеки, който си позволи да упрекне властта в Киев за свалянето на законно избрания президент или за извършването на военни престъпления в Източна Украйна, е заклеймяван като марионетка на Кремъл.

http://www.blitz.bg/news/article/323589

За всичко  са  виновни Русия и Путин. Защото съветват китайците да продължават да купуват щатски дълг.   Защото в Украйна си имат свои позиции.  Някакви украински съвременни нацисти докъде могат да стигнат - до икономически разрушена Украйна и после пак Путин и Русия ще са им виновни...Те просто са неспособни за по-интелектуални замисляния.  За мен те са пример за политически идиоти на славянството.  

Помощникът на държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Азия Виктория Нюланд представя откровено лъжлива информация за истината, коментирайки събитията в Украйна. Това пише журналистът Стивън Лендмън в Global Research.

По думите на Лендмън, въпреки изявленията на Нюланд за това, че Украйна е „централно място в 25-годишните трансатлантически стремежи към „единна, свободна и мирна Европа“, всъщност целта на Вашингтон е да използва Украйна за създаването на американски бази на границата с Русия“. Лендмън отбелязва още, че „планираните и реализирани от Щатите програми със съдействието на нацистките хулигани на Майдана“ са били наречени от Нюланд „мирен протест на обикновени украинци“.

Лека по-лека, и западни журналисти се усмеляват, да кажат истината. Само нашите 'демократи' и борци за евро-гейски ценности, не могат да го разберат.  :D 

http://www.blitz.bg/news/article/323624

Наскоро попаднах на този виц.

Двама политици си говорят за световното положение и единия пита
- Нещо ново?
- Ами Украйна воюва против Русия
- И как е положението?
- Ами до тук Украйна е загубила Крим, около 2 милиона жители, няколко десетки самолета, няколко хеликоптера, няколко стотин танка, хиляди машини техника, единици оръжие и около 10 000 войника, навярно ще загуби Донецк и Луганск.
- А Русия?
- Е, Русия още не се включила във войната...

п.п. виновен е Путин, как няма да е виновен, като не играе по свирката на САЩ.

• Автор

Опълченците избраха „Мис ДНР” за 8 март

Бойните красавици дефилираха в униформи и вечерни рокли

В навечерието на Международния женски празник 8 март в Донецк бе проведен конкурс „Мис ДНР”, съобщава RT. В него взеха участие момичета от батальоните „Оплот” и „Восток”. Прекрасните представителки на опълчението дефилираха с вечерни тоалети от донецката дизайнерка Юнона Церера. Те излязоха на сцената и с по-привичните за тях през последните месеци военни униформи.

blitz :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.