Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Лейкнах те за завещанието и другите благопожелания към мен :)  А относно линковете- защо да се хабим като няма да ги прочетеш или одобриш. По-добре да си празнословим.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Преди време го бях казвал, ще го кажа пак - има само една империя на злото и това е САЩ. Въпреки, че израза "империя на злото" го чух за първи път от президент на САЩ по адрес на СССР, империята на злото са си точно САЩ. И с бодри крачки го доказват ден след ден.

За добро или лошо, най-голям принос към съвременния ни начин на живот има САЩ. Както неколкократно писах, както всяка империя в историята, тя ще си налага начинът на живот.

СССР нарушули пакт за ненападение с Япония. Като ще се връщаме назад в историята да си спомним колко са на брой, къде живеят днес, как и защо се е променил броя на коренните жители на съвременен САЩ. "Blago72", колко пакта, обещания, договори са подписали САЩ с местното население и колко от тях са нарушили. Препоръчвам ти да прочетеш(ако не си я прочел) "Погребете сърцето ми в Ундид Ний". Но съм сигурен, че си на ясно с тази част от историята на САЩ.

Наясно съм, естествено. Но от доста коментари тук ми се струва, че пишещите ги не са наясно с политиката на Русия/СССР. Не виждам никакви разлики между тях и САЩ, освен разминаването във времето и факта, че Руснаците само са се опитвали, но никога не са успявали да постигнат подобна на САЩ доминация.

Всъщност, историята винаги се е пишела от тези, които знаят и мога да пишат. Давам ти конкретен пример - в текстовете от древен Египет никъде не пише за загубена битка от армиите на фараоните. Винаги египтяните са побеждавали и т.н. И защо така - защото са можели да пишат. Губили са битки срещу други народи, ама другите народи като не могат да пишат, въпреки че са победители. И така, съвременния човек, интересуващ се от история, остава с погрешно впечатление и знания. Добре, че е имало и други, освен египтяните, които са можели да пишат та истината да излезе на яве.

Сигурно е вярно това твърдение, но дори и Българската история през първите столетия е написана основно не от българи. Проблемът с умение да пишеш е решен много отдавна.

Апропо, никой не сподели отговор на въпросите ми - какво значимо в социален план е постигнала Русия/СССР/Русия през последния век?

Какво искаме да копираме от тях?

Много сладко някой обясни по-горе, как всъщност Гладомор било измислица, то всъщност глад имало И в Русия, и след войната руснаците здраво гласували, и не само Сталин бил виновен.

Все едно чета оправданията и обясненията на разни хора за концлагерите и дали затворниците в тях са ги изгаряли живи, полуживи или мъртви и дали жертвите са били единадесет или само шест милиона.

Апропо, никой не сподели отговор на въпросите ми - какво значимо в социален план е постигнала Русия/СССР/Русия през последния век?

Много защитаваш тези американски световни полицаи,спри се за малко и се осъзнай къде живееш и на кого дължиш свободата си от турско робство и от фашистко иго.Американците нищо не дават даром,те ще те ограбят,Русия е Велика страна,която изнесе 2-рата световна война на гърба си,давайки най-много жертви(около 20млн),имат учени и цялата менделеева таблица в територията си.Няма по никакъв начин да позволят друг да владее тези богатства,имат оръжието,което плаши САЩ,американците един двигател за ракета не могат да си направят,нека имат високотехнологични продукти в други области.За Русия приоритет номер 1 е да запазят своята териториална неприкосновеност.Америка отдавна има планове срещу Русия,но ги е СТРАХ,запомни я тази дума-СТРАХ.Искат да владеят целият свят(американците),да ама НЕ.Има на света държава,която няма да допусне това.Искат да наложат американския начин на живот(цял живот заеми от банки за определен бизнес,зависимост от всичко което Америка предлага)няма да стане.Парите не са всичко.Сбъркан е изобщо модела на живот на тази планета.Неграмотните,но с пари,могат всичко,а талантливият няма как да пробие в живота,защото няма Пари.Политиците ни са продажници,вече го доказаха,но народа е с Русия.Американците имат високи технологии за бита,русите имат високи технологии във военната област.

Много защитаваш тези американски световни полицаи,спри се за малко и се осъзнай къде живееш и на кого дължиш свободата си от турско робство и от фашистко иго.Американците нищо не дават даром,те ще те ограбят,Русия е Велика страна,която изнесе 2-рата световна война на гърба си,давайки най-много жертви(около 20млн),имат учени и цялата менделеева таблица в територията си.Няма по никакъв начин да позволят друг да владее тези богатства,имат оръжието,което плаши САЩ,американците един двигател за ракета не могат да си направят,нека имат високотехнологични продукти в други области.За Русия приоритет номер 1 е да запазят своята териториална неприкосновеност.Америка отдавна има планове срещу Русия,но ги е СТРАХ,запомни я тази дума-СТРАХ.Искат да владеят целият свят(американците),да ама НЕ.Има на света държава,която няма да допусне това.Искат да наложат американския начин на живот(цял живот заеми от банки за определен бизнес,зависимост от всичко което Америка предлага)няма да стане.Парите не са всичко.Сбъркан е изобщо модела на живот на тази планета.Неграмотните,но с пари,могат всичко,а талантливият няма как да пробие в живота,защото няма Пари.Политиците ни са продажници,вече го доказаха,но народа е с Русия.Американците имат високи технологии за бита,русите имат високи технологии във военната област.

Айде, за турското "робство" няма да споря, я разкажи от кое друго са ни освободили :)

Не разбрах в кое е величието на Русия и на кой му пука за територията им. Познанието и технологиите са единственото от значение. Ако ги нямаш, не можеш да добиеш нефт, не можеш да произведеш метал.

Не можеш и да живееш добре - ще видим колко са корави братушките и колко време ще изкарат без благинките на гнилия Запад :)

Щото, нали, парите и децата на олигарсите не са в Китай, Индия или...Венецуела :)

Наясно съм, естествено. Но от доста коментари тук ми се струва, че пишещите ги не са наясно с политиката на Русия/СССР. Не виждам никакви разлики между тях и САЩ, освен разминаването във времето и факта, че Руснаците само са се опитвали, но никога не са успявали да постигнат подобна на САЩ доминация.

Една бърза справка за това кой колко войни е водил през миналия и настоящия век ще ти даде добра представа за разликата между САЩ и СССР/Русия. Пък като се сетиш и за причините за войните водени от САЩ ще ти стане още по ясно. Знам че ги знаеш. :)

Много сладко някой обясни по-горе, как всъщност Гладомор било измислица, то всъщност глад имало И в Русия, и след войната руснаците здраво гласували, и не само Сталин бил виновен.

Все едно чета оправданията и обясненията на разни хора за концлагерите и дали затворниците в тях са ги изгаряли живи, полуживи или мъртви и дали жертвите са били единадесет или само шест милиона.

Не си спомням някй да е отричал гладомор-а. Sinbad само подчерта, че гладомора засяга много повече хора отколкото го представят.

Според теб няма ли разлика дали жертвите са били един или шест милиона? Според мен има.

За миналия век какво значимо в социален план постигна САЩ: расова сегрегация - отменена(да ама не). Нямаш ли пари никой не те брои за човек, нямаш право на здравни услуги, на образование. СССР/Русия нищо не са постигнали.

Малко извън темата, но преди малко разбрах, че един познат и синът му са се удавили в река край родното ми село. Познавам ги и двамата. Лека им пръст. Последният път когато разговарях с човека ме попита за съвет какъв лаптоп да купи на децата си. Работлив човек, който разполагаше със средства и живееше добре. Обаче...

Ние се дърлим за разни глупости.

За съжаление е така.

Как се е случило това голямо нещастие,

какво са правили в тази река?

Величието на Русия ти го написах,военни технологии.Америка няма шанс,освен ако има план за изпреварващ удар,но ми се струва,че дотам няма да стигнат.Русия има подводници,които могат да лежат под вода 9 месеца,ако не се лъжа,америка до 5 месеца,космическата програма на Русия е по-напред от американската,кой направи двигател да изнесе в орбита 100 тона товар америка ли? или русия.За какво им е на руснаците да правят телевизори и перални,като могат да си ги купят.Военната мощ на Русия е по-важна,защото е патила много,и не иска да има повече посегателства над нейна територия.Нато-вците нарушиха договора да не се разширяват на изток,и Русия какво да прави-да чака ли?Затова си върнаха Крим,и никой не трябва да го оспорва.Путин ще влезе в историята като велик владетел.Искат да ги унищожат финансово,със санкции,но всички страни губят от това,Русия е огромен пазар и който напусне този пазар--губи.Не съм пристрастен към Русия,но фактите са очевадни.Америка какви интереси защитава в Украйна,ако можеш да ми обясниш това,ще ти бъда крайно благодарен.Където са стъпили американски военни части,остава разруха.Исляма набира сила и вместо Русия и Америка да обединят усилията си срещу тях,те се нападат взаимно.Защо Обонго не посмя да атакува Сирия,отговори на тоя въпрос.Америка ти е в сърцето,но нейното влияние над Европа е пагубно за всички държави.Все повече ще расте недоволството от евросъюза.Като сме в Европа(европейския съюз)да направят така че всички да са европейци,а не Белгийците да са белгийци,германците да са германци,а румънците и българите да са си такива.Искам да съм белгиец или англичанин,или германец,или каквото там се сетиш,но не и европеец трета ръка,торището на европа.Да направят европа като американските 50 щата,всички да са равни.Да,ама не,трябва да има робовладелци и роби,както е било в любимата ти Америка,но ще дойде време и робът ще възстане...Русия е християнска страна,би трябвало да се срамуваш.че поддържаш Америка  в намеренията и.

Редактирано от hristo58 (преглед на промените)

Русия какво да прави-да чака ли?Затова си върнаха Крим,и никой не трябва да го оспорва.Путин ще влезе в историята като велик владетел. 

Не е истина просто... facepalm.gif facepalm.gif facepalm.gif

Величието на Русия ти го написах,военни технологии.Америка няма шанс,освен ако има план за изпреварващ удар,но ми се струва,че дотам няма да стигнат.Русия има подводници,които могат да лежат под вода 9 месеца,ако не се лъжа,америка до 5 месеца,космическата програма на Русия е по-напред от американската,кой направи двигател да изнесе в орбита 100 тона товар америка ли? или русия.За какво им е на руснаците да правят телевизори и перални,като могат да си ги купят.Военната мощ на Русия е по-важна,защото е патила много,и не иска да има повече посегателства над нейна територия.Нато-вците нарушиха договора да не се разширяват на изток,и Русия какво да прави-да чака ли?Затова си върнаха Крим,и никой не трябва да го оспорва.Путин ще влезе в историята като велик владетел.Искат да ги унищожат финансово,със санкции,но всички страни губят от това,Русия е огромен пазар и който напусне този пазар--губи.Не съм пристрастен към Русия,но фактите са очевадни.Америка какви интереси защитава в Украйна,ако можеш да ми обясниш това,ще ти бъда крайно благодарен.Където са стъпили американски военни части,остава разруха.Исляма набира сила и вместо Русия и Америка да обединят усилията си срещу тях,те се нападат взаимно.Защо Обонго не посмя да атакува Сирия,отговори на тоя въпрос.Америка ти е в сърцето,но нейното влияние над Европа е пагубно за всички държави.Все повече ще расте недоволството от евросъюза.Като сме в Европа(европейския съюз)да направят така че всички да са европейци,а не Белгийците да са белгийци,германците да са германци,а румънците и българите да са си такива.Искам да съм белгиец или англичанин,или германец,или каквото там се сетиш,но не и европеец трета ръка,торището на европа.Да направят европа като американските 50 щата,всички да са равни.Да,ама не,трябва да има робовладелци и роби,както е било в любимата ти Америка,но ще дойде време и робът ще възстане...Русия е християнска страна,би трябвало да се срамуваш.че я поддържаш в намеренията и.

Очевидно не си запознат с военни технологии (където Русия вече много отстъпва във всички направления, от подводници до стелт изтребители).

Руснаците не могат да направят никаква потребителска стока по икономически ефективен начин. Но не защото могат да си я купят, опитват, но просто не могат.

Путин ще бъде заклеймен от самите руснаци, е моето мнение. Както казват те - ще поживеем, ще видим.

Какво значи европеец трета ръка? Обикалял съм доста по Европа, имал съм и някакви бизнес дела малки, никакви проблеми не съм имал, никой не е гледал на мен като на трета ръка човек. Не знам, може да има и някакви субективни причини.

Не поддържам Русия в намеренията й, защото те никога не са били чисти. През миналият век България понася само страдания от нея, ефектите от които се виждат до ден днешен.

За съжаление е така.

Как се е случило това голямо нещастие,

какво са правили в тази река?

На около 5 км от селото има голям лозарски масив(то и самото село е известно с три неща - виното Керацуда, мраморните кариери(най-голямото предприятие на Балканите за добив и обработка на мрамор, ама вече не е такова), най-големия в България склуптурен мраморен парк на открито). Вчера нали беше Трифон зарезан. Отишли са да зарязват лозята. На връщане са паднали в река Злина. Името на реката не напразно е "злина". По принцип, там където има бродове и хората я пресичат, реката е широка около метър- метър и половина и дълбока най-много метър, но заради валежите е станала доста по-голяма. Никой не знае какво станало. Едни твърдят, че Илия(бащата) се е подхлъзнал и е паднал, като е завлякъл със себе си и 9 годишния си син Георги(най-вероятно го е държал за ръка). Детето са го намерили на 300 метра от мястото където са намерили бащата. Седим си с жената, гледаме снимки от рождения ден на един племенник, на който е и Гошката и...

Видях в новините, наистина гадна работа...За съжаление, един миг невнимание често е фатален.

Жалко за Хората!

Очевидно не си запознат с военни технологии (където Русия вече много отстъпва във всички направления, от подводници до стелт изтребители).

Я прочети малко какво казват анализаторите по тоя въпрос.

https://alterinformation.wordpress.com/2014/12/13/%D1%81%D0%B0%D1%89-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-60-%D0%BC%D0%B8%D0%BD/

И още нещо по темата за Украйна

Не искаме нова война срещу Русия в Европа!

https://alterinformation.wordpress.com/2014/12/13/904021954/

Малко извън темата, но преди малко разбрах, че един познат и синът му са се удавили в река край родното ми село. Познавам ги и двамата. Лека им пръст. Последният път когато разговарях с човека ме попита за съвет какъв лаптоп да купи на децата си. Работлив човек, който разполагаше със средства и живееше добре. Обаче...

Ние се дърлим за разни глупости.

Жалко за такава нелепа смърт.Боли,когато изгубиш близък познат,приятел или роднина.Лека им пръст.

Я прочети малко какво казват анализаторите по тоя въпрос.

https://alterinformation.wordpress.com/2014/12/13/%D1%81%D0%B0%D1%89-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-60-%D0%BC%D0%B8%D0%BD/

И още нещо по темата за Украйна Не искаме нова война срещу Русия в Европа!

https://alterinformation.wordpress.com/2014/12/13/904021954/

Източникът ти кърти, разбирам защо и информацията ти за военната техника маааалко е по-остаряла.

Явно последните източници, които си чел е някое от военните списания по Съветско време.

Споменаването на подводниците (където през цялото време американците имат предимство, благодарение на технологиите си за производство на тихи винтове и напредъка си в намаляване на размера и увеличаване на точността на ракетите си) и меко казано странната идея да стоят на дъното е достатъчно, за да разбера, че си тотално невеж по темата за военна техника.

Сега, обаче, имаш проблем - ако цялото (или почти цялото) величие на Русия е свързано с военната техника, пък те изостават, вместо да догонват, то какво излиза?

Пак - това са твои твърдения, базирани на некомпетентността ти по темата.

Източникът ти кърти, разбирам защо и информацията ти за военната техника маааалко е по-остаряла.

Явно последните източници, които си чел е някое от военните списания по Съветско време.

Споменаването на подводниците (където през цялото време американците имат предимство, благодарение на технологиите си за производство на тихи винтове и напредъка си в намаляване на размера и увеличаване на точността на ракетите си) и меко казано странната идея да стоят на дъното е достатъчно, за да разбера, че си тотално невеж по темата за военна техника.

Сега, обаче, имаш проблем - ако цялото (или почти цялото) величие на Русия е свързано с военната техника, пък те изостават, вместо да догонват, то какво излиза?

Пак - това са твои твърдения, базирани на некомпетентността ти по темата.

Погледай малко и тогава коментирай.Ако американците се чувстваха в превъзходство,досега да са се възползвали от това.Но ги е СТРАХ.....Русия ги превъзхожда във всяка една военна единица.Може да ти е криво,но е факт.

Още нещо да те питам,коя държава използва Атомна бомба срещу друга държава.Това Демократично и хуманно ли е?Другата държава не бе ядрена сила,нямаше атомна бомба.Ако можеш обясни ми го така,че да го разбера.Аз никога нямаше да изпитвам симпатии към подобна държава.

Редактирано от hristo58 (преглед на промените)

Погледай малко и тогава коментирай.Ако американците се чувстваха в превъзходство,досега да са се възползвали от това.Но ги е СТРАХ.....Русия ги превъзхожда във всяка една военна единица.Може да ти е криво,но е факт.

Абсолютен факт е, да ти кажа :)

От подводници, през изтребители, танкове, пехота.

Стратегическите ракети с мобилно базиране не служат за нищо в конкретната ситуация, в която просто са те оставили гладен. С тях не можеш завладя даже някоя съседна и богата държава, барем се нахраниш с нещо.

Както ти споделих, по-добре остави тази тема, лаик си в нея.

Да бе що тогава омацаха гащите?    :D

http://www.blitz.bg/news/article/262249 

Честно, вярваш ли на това нещо :)

Айде малко по-сериозно.

Абе ти от Марс ли падаш? Те ореваха цял свят. :D 

пп.  Впрочем гледам само тези теми те интересуват много странно изглежда. :clown::wink12:

Чета и чета, и все повече си задавам въпроса , я кажи Благо72, днес понеже няма новини за русия в днес бг и блица, затова ли се включи да коментираш тук? Стила ти е абсолютно същия като на едни яростни сорсоиди ( с клонингите си ) , че и доводите ти същите...

Русия видите ли щяла да умре от глад ??? Сериозно ли , мислех че уж доводи някакви смислени ще дадеш а не само пляс и тряс през пръсти...

Второ, руската военна техника била на светличнни години изостанала от хамериканската , извинявай, тука като бивш военен, запознат и с новите технологии само ще си позволя да се позасмея хахахахахах ....    :D Виждам че спориш с някакво детенце което има някакви уж идеи,но реално познания няма , и няма как да ти отговори... Обаче ти героично го разбиваш с измислени пляскани празнословни доводи  .. мдаам, а аз тъкмо бях се позасмял на поредното ранеение в дупата   на комбата Семенченко при опита му геройски да деблокира с батальона Донбас и помогне на друг един карателен батальон в Углегорск, и истината която излезе покрай нея, но ти май го биеш и него по шоу показатели....

Третия ти довод, видите ли Русия не произвеждала и неможела да произведе никаква битова техника.... Мдаам, наистина, това е редовния довод на сорсоидите в нета , целящ да покаже колко зле са руснаците...

Икономическия колапс, май него забрави да споменеш, обезценяването на рублата, също падането цената на нефта, и как "газостанцията "  Русия щяла да фалира, или вече е фалирала ...

Всичко добре, само да беше истина обаче ;)

П.С А алгор вика тука имало пропутинска пропаганда... аз в момента виждам само антипутинска, и то без покритие , поне да беше базирана на малко факти... нейсе, ще поживеем и ще видим  ...

П.П.С Всъщност забрави и за колоните руска техника които влизат, и целите дивизии Псковски десантчици, които се връщат като груз 200, танковите и артилерисйки дивизии също... 

А по въпроса как започна всичко странно мълчи и пак подхваща Русия та Русия.. Алгор също си мълчи, а ми беше интересно да чуя  неговото мнение...

П.П.С А относно ракетите с мобилно базиране, че не стрували за нищо в конкретната ситуация .... просто нямам думи, колко велик военен теоретик и познавач се извъди, просто си нещо страшно.... ужас, Rусия и Путин само да те чуе, и ще клекне веднага :D

И накрая, наистина накрая, драги ми смехурко ( ех, отдавна някой не ме беше разсмивал толкова тук че да го нарека смехурко ) виж, пиши си в днеса или другите медии, там може да имаш чуство че си лауреат на науките , познавач на света, или незнам, каквото там си мислиш че имаш като познания и знания, но да ти кажа честно, тука не вървиш изобщо.. слаба ракия си, наистина слаба, казвам ти го честно и откровенно... наживо в дебат ще станеш за смях на всички ако спориш по подобен начин....

И понеже го споменах, нека малко се посмеем и разведрим с великия генралисимус и настоящ депутат в радата на Украйна Семен Семенченков  :D

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Чета и чета, и все повече си задавам въпроса , я кажи Благо72, днес понеже няма новини за русия в днес бг и блица, затова ли се включи да коментираш тук? Стила ти е абсолютно същия като на едни яростни сорсоиди ( с клонингите си ) , че и доводите ти същите...

Русия видите ли щяла да умре от глад ??? Сериозно ли , мислех че уж доводи някакви смислени ще дадеш а не само пляс и тряс през пръсти...

Второ, руската военна техника била на светличнни години изостанала от хамериканската , извинявай, тука като бивш военен, запознат и с новите технологии само ще си позволя да се позасмея хахахахахах .... :D Виждам че спориш с някакво детенце което има някакви уж идеи,но реално познания няма , и няма как да ти отговори... Обаче ти героично го разбиваш с измислени пляскани празнословни доводи .. мдаам, а аз тъкмо бях се позасмял на поредното ранеение в дупата на комбата Семенченко при опита му геройски да деблокира с батальона Донбас и помогне на друг един карателен батальон в Углегорск, и истината която излезе покрай нея, но ти май го биеш и него по шоу показатели....

Третия ти довод, видите ли Русия не произвеждала и неможела да произведе никаква битова техника.... Мдаам, наистина, това е редовния довод на сорсоидите в нета , целящ да покаже колко зле са руснаците...

Икономическия колапс, май него забрави да споменеш, обезценяването на рублата, също падането цената на нефта, и как "газостанцията " Русия щяла да фалира, или вече е фалирала ...

Всичко добре, само да беше истина обаче ;)

П.С А алгор вика тука имало пропутинска пропаганда... аз в момента виждам само антипутинска, и то без покритие , поне да беше базирана на малко факти... нейсе, ще поживеем и ще видим ...

П.П.С Всъщност забрави и за колоните руска техника които влизат, и целите дивизии Псковски десантчици, които се връщат като груз 200, танковите и артилерисйки дивизии също...

А по въпроса как започна всичко странно мълчи и пак подхваща Русия та Русия.. Алгор също си мълчи, а ми беше интересно да чуя неговото мнение...

П.П.С А относно ракетите с мобилно базиране, че не стрували за нищо в конкретната ситуация .... просто нямам думи, колко велик военен теоретик и познавач се извъди, просто си нещо страшно.... ужас, Rусия и Путин само да те чуе, и ще клекне веднага :D

И накрая, наистина накрая, драги ми смехурко ( ех, отдавна някой не ме беше разсмивал толкова тук че да го нарека смехурко ) виж, пиши си в днеса или другите медии, там може да имаш чуство че си лауреат на науките , познавач на света, или незнам, каквото там си мислиш че имаш като познания и знания, но да ти кажа честно, тука не вървиш изобщо.. слаба ракия си, наистина слаба, казвам ти го честно и откровенно... наживо в дебат ще станеш за смях на всички ако спориш по подобен начин....

И понеже го споменах, нека малко се посмеем и разведрим с великия генралисимус и настоящ депутат в радата на Украйна Семен Семенченков :D

Дай нещо по-конкретно :)

Много думи, с които нищо не казваш.

Сподели малко за руската техника, там ти си спец (като бивш военен). Давай, дай конкретен пример за оръжейна система, в която руснаците успяват да задържат първенство. Аз вече дадох няколко примера за обратното - изтребители, пдоводници, флот.

Не си първия, на който казвам - къде и какво ще пиша решавам аз. Ако си собственика на форума, легитимирай се като такъв или ме банки.

Все още не съм обидил никого от събеседниците си, независимо от непрекъснатите провокации :)

Лека работа и поздрави в сърцето на капитализма.

Абе ти от Марс ли падаш? Те ореваха цял свят. :D

пп. Впрочем гледам само тези теми те интересуват много странно изглежда. :clown::wink12:

Не е странно, плащат ми.

Като втора версия, ако тази не те спечели - в тази и още няколко теми се пишат колосални глупости, цари настроение - ще смачкаме всеки инакомислещ.

Хайде сега за статията: чел ли си я? Не е леко пресилено твърдението, че ако останат повече от определен период американските кораби, руснаците можели ето така, да си го потопят?

Не ти ли дрънчи някак на кухо? Мислиш ли, че има подобно договорно уреждане на нещата?

Малко са претоплили манджата, да ти кажа.

C-400, C-500 Триумф /да не забравим С-300/, Булава, Ярс, клас Борей подводници /тук не включвам 'по-старите' клас Тайфун и Акула/, новите дизел-електрически подводници клас 636.3 , очакваният танк Армата ще се види на парада тази година, танк Т-90 /единственият по рода си танк, с активна защита, дори Т-72 на въоръжение в руската армия е отличен танк/, Т-50 самолет 5-то поколение /американският боклук Ф-35 е спрян, а Ф-22 е пълен с дефекти - гледай You tube/ руснаците още 80-те години имат нашлемна система за пилотите. Модерните версии на Су-27, 34, 37, МиГ-29. Въртолети КА-50 Черна Акула и Ка-52 Алигатор /единствените с катапултни кресла за пилота/пилотите/ Ми-28. Противокорабни ракети Москит, Яхонт и други.  Нови поколения спътници, брегови батареи. Може още да изброявам, ама нямам време. ;)

Да бе що тогава омацаха гащите?    :D

http://www.blitz.bg/news/article/262249 

Това си е така. Доста моряци напуснаха служба. :D  Руснаците още се гаврят с това. А след това, и канадците ядоха 'топло' посрещане.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Едно по едно.

С300-400-500 са супер комплекси за ПВО, които за мен са най-добрите в света. Причината донякъде е, че американците и НАТО нямат нужда от подобна система, защото имат тотална доминация във въздуха.

Борей също са добри машини, но за момента са три, същата бройка са останалите Тайфуни. Последните имат сериозен проблем с размера - вероятно знаеш какъв.

Първите изпитваха проблеми с Булава, да приемем, че са отстранени.

Американците само (защото и англичани и французи имат стратегически ядрени подвидници) имат 11 активни подводници клас Virginia и 3 - Seawolf. Тъй като нямаме детайлни данни за качествата им, то ще ги приема за идентични. Но само САЩ имат два пъти повече от Русия.

Армата - чакай първо да я видим.

Т-50 - мисля, че пуснаха корпус 8 ли, девет ли. Нека я приемат на въоръжение, нека направят 30-40 бройки, пък ще видим.

В момента летят 195 F22 (тази година ще станат 17 години от първият им полет) и 115 F35 (първи полет 2006г.)

Американците летят бойни полети с тези самолети и въпреки огромните и непредвидени разходи за F35, ще построят поне още няколкостотин. 310>8, нали?

Модерни версии на МИГ-29 няма. На СУ-27 има и си имат номера. Давай, която харесваш, да видим на какво е способна.

КА50 и 52 са построени в малко повече от 110 бройки общо.

AH-64 - в над 2000.

И така нататък. Знанието е сила, нали?

Миг29С. СМ, СМТ, ОВТ /оклоняем вектор на тягата/ са нови модели. Само външия вид, е запазен. Борей, всяка година по една подводница, все пак това не са кремвирши. Да излизат на месец. Тайфун, и да са три, важно е какво носи като оръжие. Така както и Борей. Нови дизелелетрически подводници. 'Старите' им подводници.  Булава, е на въоръжение, всички проблеми са отранени. Ярс също. АН64, може и 2000 да са построени, но колко се използват? Ка50/52 го превъзхожда. Също и Ми28. Т-50 е приет на въоръжение. Строят се бройките за армията. Нищо чудно, и него на парада да покажат. Армата също, за това казаха, че на парада ще го покажат. Всяка година, приемат нови бройки техника. От зенитни установки, до кораби и подводници. Бронирани машини Тигър и Тайфун, нови БМП-та и БТР. Безпилотни самолети. Екипировка за войника, справка вежливите човечета в Крим.  Така че, тези бройки дето цитираш, не са верни вече.

П.С Да, знанието е сила. Ама ако знаеш. :wink12:  В момента, са произведени бройките,, дето каза за Ф-22. Ама колко могат да летят? Същото е за Ф-35. Там фиаското е пълно. И е спрян. Та може, да си говорим много. Но темата е друга.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

И Едно по едно.

С300-400-500 са супер комплекси за ПВО, които за мен са най-добрите в света. Причината донякъде е, че американците и НАТО нямат нужда от подобна система, защото имат тотална доминация във въздуха.

Борей също са добри машини, но за момента са три, същата бройка са останалите Тайфуни. Последните имат сериозен проблем с размера - вероятно знаеш какъв.

Първите изпитваха проблеми с Булава, да приемем, че са отстранени.

Американците само (защото и англичани и французи имат стратегически ядрени подвидници) имат 11 активни подводници клас Virginia и 3 - Seawolf. Тъй като нямаме детайлни данни за качествата им, то ще ги приема за идентични. Но само САЩ имат два пъти повече от Русия.

Армата - чакай първо да я видим.

Т-50 - мисля, че пуснаха корпус 8 ли, девет ли. Нека я приемат на въоръжение, нека направят 30-40 бройки, пък ще видим.

В момента летят 195 F22 (тази година ще станат 17 години от първият им полет) и 115 F35 (първи полет 2006г.)

Американците летят бойни полети с тези самолети и въпреки огромните и непредвидени разходи за F35, ще построят поне още няколкостотин. 310>8, нали?

Модерни версии на МИГ-29 няма. На СУ-27 има и си имат номера. Давай, която харесваш, да видим на какво е способна.

КА50 и 52 са построени в малко повече от 110 бройки общо.

AH-64 - в над 2000.

И така нататък. Знанието е сила, нали?

Знанието както каза е сила..но твоите са просто слаби...

Единственото превъзходство на американците е в авиация, в смисъл численост , като качество са равни и дори по-слаби.. Новите руски ракети въздух въздух превъзхождат американските по далечина и точност и в този смисъл дори превъзходството на така прехвалените Ф-22 и Ф-35 се губи..

А за бройката на ф-35 доста се изхвърляш , били имали 115, има ама на хартия, реално имат по малко от 30 на въоръжение ... 

За съжаление обаче това въздушно превъзходство когато срещне една превъзходна ПВО просто ще се стопи като есенен дъжд... Самите американци признават ефективността на руската ПВО на 80% , самите руснаци си дават скромно само към 60 % ( и това е достатъчно при една конвенционална война да смачкат така нареченото въздушно хамериканско превъзходство )... Да, навярно си мислиш, е те ще подавят ПВО-то.. за съжаление и тука ще удариш на камък , както ще ударят на камък и прелюбимите ти демохрати от запада :) ... 

В сухопътни условия Русия няма сравнение , като танкове, РСЗО , артилерия , тактически ракети. И не говоря само за количество, но и за качество .ПВО на СВ е развита в качество също като ПВО на страната им, новите системи носещи имена на цветя ( както се изказват шегобийците, цветочките ) могат да осигурят преспокойно защита  на сухопътните им войски... Далечината им на действие е достатъчно голяма че да попарят надеждите на всеки натовски самолет щурмовак .... 

За адрени оръжия няма смисъл да споменавам, американските ракети дори базираните на подводниците им от най-нов клас са остарели спрямо руските.. Отделно като количество янките имат по малко ... Само ще спомена дори остарелия така наречен сатана е класа над трейдън и новите му модификации, за мощност да не говорим..

Военноморски сили..мдаам, основа и гръбнак на американците са самолетоносачите , имат 11 , съответно с целия им антураж от спомагателни и защитни кораби... Но има едно но, руските кораби и брегови системи за защита имат отново по добрите антикорабни ракети в света  , духчето споемна някои от тях , обаче за съжаление повечето са засекретени и малко се знае за тях.. Подводния и надводния флот на Русия е въоръжен достатъчно добре за да се бори с американските авионосни групи.. реално силата на авионосна група са самолетите с които да удрят по врага , но както и сам признаваш , ПВО-то няма да им позволи .. 

Та по този начин, какво им остава на американците , единствено да опитват с ракетни обстрели и авиация.. и двете ще срещнат големи трудности, радиуса на действие дори на прословутите пейтриът е доста по малък от руските системи с които ще им отговорят , и тогава ще имат нужда наистина от доста памперси..

За бойния дух , подготовката и решимостта да се бият да споменем.. все пак оръжието е оръжие, но човека е основното... хамерика и запада, наемници на пари.. За сведение, дори когато бяха многократно по силни срещу ирак, по време на бойните действия и след тях американците бяха просто деморализирани.. над 100 хиляди военни участвали в операциите в Ирак и Афханистан са получили така наречения боен шок ( аз му викам насиране когато видиш че не е като на игра и някой наистина те стреля и прави на парчета, и разбираш че не си готов да умреш за тоя дето духа някъде си на майната дето е на хиляди километра от дома ти ) :D

Руснаците съответно са как да кажа, келеши, колкото повече ги мачкаш, толкова повече искат да се бият и не се предават.. Събитията в Украйна го показват, по малобройни и по слабо въоръжени, но с огромен дух да с ебият, мачкат укро карателните войски и анемнически части на десен сектор и чуждите наемници..

Което ми напомни, някаой беше питал защо толкова дълго се задържало летището в Донецк срещу опълченците.. Ами просто е, там бяха наемници , чужди с военен опит ..отделно самия терен беше удобен за отбрана , а опълченците не искаха да рискуват прекалено много в самоубийствени атаки като техните противници ...

Та така драги ми смехурко.. накратко така.. А да, Армата не я брой, руснаците имат т-90 и модификациите му достатъчно, отделно т-80 , за т-72 да не говорим.. Войната в Ирак показа че дори т-72 е  способен да се справи преспокойно с най новите Абрамс на американците.

За самолетите , Су 30 в момента прспокойно опонира на ф-22 на американците.. На учение  в , индийски Су 30 , с индийски летци срещу американски ф-22.. резултата е бил просто съкрушителен за американците... 5 : 0 въздушни победи за индийците... А техните самолети са специална модификация за износ, руските са по-съвършенни ( Су 30 СМ са още по добри , но все още са към 30 бройки в армията на русия , а може и повече, и тези цифри са засекретени , както и характеристиките  ) За новия ПАФ т-50 птк изобщо не говорим, той ще е царя на небето тотален и едноличен ).. Защо мислиш Индия поръча Су 30 над 100 бройки, отказвайки се от най модерния еврофайтер :D

P.S И още една добавка, системите за управление и комуникация, гръбнака на всяка армия .. В момента руската система за космическа навигация Глонас е много по-добра от американската система ГПС ( за това говори и факта че наскоро американското министерство на здравеопазването, и бригадите им за спешна помощ са предложили в сената да минат на използване на Глоннас поради по голямата му точност и стабилност  . За системите за противодействие на вражеските комуникации да не говорим.. американците рачитан на тяхното унищожение, руснаците са по тарикати, и разчитата на тотално подавяне на вражеските комуникации, за което американците могат само да мечтаят... За прословутия случай с Доналд Кук, за който твърдиш че е само легенда, обаче не е... преувеличено да, но е истина... Системите за РЕБ на руснаците са на светлинни години от американските.. М/у другото, преди години когато Иран свали ( по точно овладя, и приземи) американски БЛА  за което американците твърдяха че се е разбил, беше точно с помоща на система за подавяне и овладяване на комуникациите на врага .. просто са поели управлението на апарата, а американския сигнал подавили, така играчката стана тяхна и беше изучена както от ях, така и от руснаците ... мдам..

За двете ракети изстреляни от израелска подводница и после неизвестно как изчезнали без да паднат никъде ( израелците после твърдяха че са ги унищожили сами )  в средиземно море, когато беше пиковия момент на напрежение м/у ФАЩ и Русия заради Сирия, как мислиш е станало... Руснаците засякоха пусковете от Казахстан , а после корабите в морето ги свалиха преспокойно....

П.П.С Та когато говориш за армия, и въоръжение, не гледай какво само пишат по разни статийки, ами чети и как се изпозлва, и как се показва в реален бой.. руските дори стари системи могат да се справят с нови американски, какво да говорим за новите руски системи...всичко е въпрос и на тактика, и на умения.. да не говорим за желание да се биеш...

П.П.П.С А когато говориш за Миг 29 и твърдиш че няма модификации, пак си свери източниците, Миг-29 е модернизиран :) Помниш ли пак преди години, българската армия искаше да модернизира нашите Миг -29 и съответно отремонтира , но сделката се провали незнайно как ( е знайно е, беше оказан натиск от демохратична държава , и съответно подкупени някои личности от МО ) И после пуснаха слуха че всичко било по вина на руснаците само, да бе да....А подводниците клас тайфун и акула са наистина добри, независимо то размерите.. Случая с Курск беше  нещастен случай, по какви причини със сигурност и ти не знаеш, защото всички сведения от обследването бяха засекретени..което не спря строителството им.. което пък говори че руснаците го считат наистина за рентабилен и полезен ;)

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Знанието както каза е сила..но твоите са просто слаби...

Единственото превъзходство на американците е в авиация, в смисъл численост , като качество са равни и дори по-слаби.. Новите руски ракети въздух въздух превъзхождат американските по далечина и точност и в този смисъл дори превъзходството на така прехвалените Ф-22 и Ф-35 се губи..

А за бройката на ф-35 доста се изхвърляш , били имали 115, има ама на хартия, реално имат по малко от 30 на въоръжение ...

За съжаление обаче това въздушно превъзходство когато срещне една превъзходна ПВО просто ще се стопи като есенен дъжд... Самите американци признават ефективността на руската ПВО на 80% , самите руснаци си дават скромно само към 60 % ( и това е достатъчно при една конвенционална война да смачкат така нареченото въздушно хамериканско превъзходство )... Да, навярно си мислиш, е те ще подавят ПВО-то.. за съжаление и тука ще удариш на камък , както ще ударят на камък и прелюбимите ти демохрати от запада :) ...

В сухопътни условия Русия няма сравнение , като танкове, РСЗО , артилерия , тактически ракети. И не говоря само за количество, но и за качество .ПВО на СВ е развита в качество също като ПВО на страната им, новите системи носещи имена на цветя ( както се изказват шегобийците, цветочките ) могат да осигурят преспокойно защита на сухопътните им войски... Далечината им на действие е достатъчно голяма че да попарят надеждите на всеки натовски самолет щурмовак ....

За адрени оръжия няма смисъл да споменавам, американските ракети дори базираните на подводниците им от най-нов клас са остарели спрямо руските.. Отделно като количество янките имат по малко ... Само ще спомена дори остарелия така наречен сатана е класа над трейдън и новите му модификации, за мощност да не говорим..

Военноморски сили..мдаам, основа и гръбнак на американците са самолетоносачите , имат 11 , съответно с целия им антураж от спомагателни и защитни кораби... Но има едно но, руските кораби и брегови системи за защита имат отново по добрите антикорабни ракети в света , духчето споемна някои от тях , обаче за съжаление повечето са засекретени и малко се знае за тях.. Подводния и надводния флот на Русия е въоръжен достатъчно добре за да се бори с американските авионосни групи.. реално силата на авионосна група са самолетите с които да удрят по врага , но както и сам признаваш , ПВО-то няма да им позволи ..

Та по този начин, какво им остава на американците , единствено да опитват с ракетни обстрели и авиация.. и двете ще срещнат големи трудности, радиуса на действие дори на прословутите пейтриът е доста по малък от руските системи с които ще им отговорят , и тогава ще имат нужда наистина от доста памперси..

За бойния дух , подготовката и решимостта да се бият да споменем.. все пак оръжието е оръжие, но човека е основното... хамерика и запада, наемници на пари.. За сведение, дори когато бяха многократно по силни срещу ирак, по време на бойните действия и след тях американците бяха просто деморализирани.. над 100 хиляди военни участвали в операциите в Ирак и Афханистан са получили така наречения боен шок ( аз му викам насиране когато видиш че не е като на игра и някой наистина те стреля и прави на парчета, и разбираш че не си готов да умреш за тоя дето духа някъде си на майната дето е на хиляди километра от дома ти ) :D

Руснаците съответно са как да кажа, келеши, колкото повече ги мачкаш, толкова повече искат да се бият и не се предават.. Събитията в Украйна го показват, по малобройни и по слабо въоръжени, но с огромен дух да с ебият, мачкат укро карателните войски и анемнически части на десен сектор и чуждите наемници..

Което ми напомни, някаой беше питал защо толкова дълго се задържало летището в Донецк срещу опълченците.. Ами просто е, там бяха наемници , чужди с военен опит ..отделно самия терен беше удобен за отбрана , а опълченците не искаха да рискуват прекалено много в самоубийствени атаки като техните противници ...

Та така драги ми смехурко.. накратко така.. А да, Армата не я брой, руснаците имат т-90 и модификациите му достатъчно, отделно т-80 , за т-72 да не говорим.. Войната в Ирак показа че дори т-72 е способен да се справи преспокойно с най новите Абрамс на американците.

За самолетите , Су 30 в момента прспокойно опонира на ф-22 на американците.. На учение в , индийски Су 30 , с индийски летци срещу американски ф-22.. резултата е бил просто съкрушителен за американците... 5 : 0 въздушни победи за индийците... А техните самолети са специална модификация за износ, руските са по-съвършенни ( Су 30 СМ са още по добри , но все още са към 30 бройки в армията на русия , а може и повече, и тези цифри са засекретени , както и характеристиките ) За новия ПАФ т-50 птк изобщо не говорим, той ще е царя на небето тотален и едноличен ).. Защо мислиш Индия поръча Су 30 над 100 бройки, отказвайки се от най модерния еврофайтер :D

P.S И още една добавка, системите за управление и комуникация, гръбнака на всяка армия .. В момента руската система за космическа навигация Глонас е много по-добра от американската система ГПС ( за това говори и факта че наскоро американското министерство на здравеопазването, и бригадите им за спешна помощ са предложили в сената да минат на използване на Глоннас поради по голямата му точност и стабилност . За системите за противодействие на вражеските комуникации да не говорим.. американците рачитан на тяхното унищожение, руснаците са по тарикати, и разчитата на тотално подавяне на вражеските комуникации, за което американците могат само да мечтаят... За прословутия случай с Доналд Кук, за който твърдиш че е само легенда, обаче не е... преувеличено да, но е истина... Системите за РЕБ на руснаците са на светлинни години от американските.. М/у другото, преди години когато Иран свали ( по точно овладя, и приземи) американски БЛА за което американците твърдяха че се е разбил, беше точно с помоща на система за подавяне и овладяване на комуникациите на врага .. просто са поели управлението на апарата, а американския сигнал подавили, така играчката стана тяхна и беше изучена както от ях, така и от руснаците ... мдам..

За двете ракети изстреляни от израелска подводница и после неизвестно как изчезнали без да паднат никъде ( израелците после твърдяха че са ги унищожили сами ) в средиземно море, когато беше пиковия момент на напрежение м/у ФАЩ и Русия заради Сирия, как мислиш е станало... Руснаците засякоха пусковете от Казахстан , а после корабите в морето ги свалиха преспокойно....

П.П.С Та когато говориш за армия, и въоръжение, не гледай какво само пишат по разни статийки, ами чети и как се изпозлва, и как се показва в реален бой.. руските дори стари системи могат да се справят с нови американски, какво да говорим за новите руски системи...всичко е въпрос и на тактика, и на умения.. да не говорим за желание да се биеш...

П.П.П.С А когато говориш за Миг 29 и твърдиш че няма модификации, пак си свери източниците, Миг-29 е модернизиран :) Помниш ли пак преди години, българската армия искаше да модернизира нашите Миг -29 и съответно отремонтира , но сделката се провали незнайно как ( е знайно е, беше оказан натиск от демохратична държава , и съответно подкупени някои личности от МО ) И после пуснаха слуха че всичко било по вина на руснаците само, да бе да....А подводниците клас тайфун и акула са наистина добри, независимо то размерите.. Случая с Курск беше нещастен случай, по какви причини със сигурност и ти не знаеш, защото всички сведения от обследването бяха засекретени..което не спря строителството им.. което пък говори че руснаците го считат наистина за рентабилен и полезен ;)

Леле, колко много писане :)

Дали не си леко пристрастен, как мислиш. То всички знаем, ме съветското джудже е най-голямото, ама чак пък толкова.

Дай некое линче, да се ограмотим и ние. Особено за Т-72 в Ирак, за Глонас, защо Руските ракети са мощни и големи, защо Тайфуне тъй голям, за двубоя Су30 срещу Ф22.

И, напоследък, на американците никак не им трябва да водят война. Просто дръпнаха ръчната в цените на суровините и Русия е тотална щета.

Капитализъм, брат. Парата и здравото бачкане са всичко.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.