Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Текстовете на подписаните в Минск документи, преведени на български

И тук (само декларацията)

Комплексът от мерки за прилагане на споразуменията

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно това е проблема. Те са се разбрали, ама ония в САЩ дали са съгласни? Вече били пристигнали американски инструктори. Да обучавали националната гвардия. Защо ми се струва, че след извесстно време, тия в Киев пак ще почнат? Че даже ще се опитат, да си 'върнат' Крим

Според мен не идва лошо малко да ги изолират.

И без това с техните претенции никога няма да се разберат.

Според мен не идва лошо малко да ги изолират.

И без това с техните претенции никога няма да се разберат.

Там е работата, че Европа не може. Няма го де Гол. Сега се пънят от ЕС, ама са зависими. А тия в Киев, изпълняват командите от Вашингтон. Та ще видим, какво ще направят. Ще има провокации, я пак самолет ще свалят, я нещо друго ще направят. 

Там е работата, че Европа не може. Няма го де Гол. Сега се пънят от ЕС, ама са зависими. А тия в Киев, изпълняват командите от Вашингтон. Та ще видим, какво ще направят. Ще има провокации, я пак самолет ще свалят, я нещо друго ще направят. 

Току-що го направиха. Иначе си прав.

Аз затова казвам, че при ново нарушение от киевска страна, Путин трябва да спре с добрината, да види сметката на нацистите и да влезе в Киев. Направи ли го, ще заяви ясно послание: "който разпалва войни и омраза, ще си го получи, защото ни писна да търпим". А европейските страни ще трябва да избират на коя страна да бъдат, защото средно положение няма. Лошото е, че Ангела ще завлече цяла Германия. Освен ако хората там не разберат кой ги управлява.

Щатите трябва да бъдат притиснати до стената и изолирани, но не знам как ще стане това в ерата на ядрения арсенал. Ако се почувстват застрашени, ще затрият света, само и само да не фалират и да не се разберат мръсните им тайни.

Редактирано от Гост
Така се пише, а не с болднат текст! (преглед на промените)

Поросенко си има военен завод и печели от войната. Така че какво очаквате от него?

А Волен е в Крим. За 3 дни. http://1tvcrimea.ru/live.html

Та така, след фурора и майсторската игра на политическата сцена на Путин , нека слезем малко по надолу и да видим реално какво става в момента в Донбас..

Тази сутрин карателните части на укрите от Киев с някаква бясна ярост са хвърлили най боеспособнитее си части за настъпление по трасето свързващо Артьомовск с Деб*лцево ..Стреля се със всичко възможно, включително и с най-висококалибрената система Пион ( калибър 240 - има клипче от попадение на такъв снаряд на шосето , дупката е с размери 4 метра дълбочина и над 10 диаметър ) , отделно градове и урагани , саута , танкове ...

Явно са решили вабанк да играят, с надежда до събота вечер дано постигнат нещо... Прасето е бясно, и побесняло тотално хахахах ... Лошото обаче е че само ще  убие повече мирни жители, и доразруши инфраструктура и домове, мечтите  за блицкриг са просто мираж...Опълченците нито са тъпи, нито глупави, нито демотивирани... Деб*лцево ще си бъде котел до края ... 

На мариуполско направление Азов отново е решил да се прави на велик батальон... и там обаче удрят на камък

http://rusvesna.su/news/1423750089

П.С И още малко за доставките на оръжие , ако евентуално хамериканците се опитат да го направят...

http://rusvesna.su/recent_opinions/1423749990

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Ако това е вярно, е егати наглостта:

Петро Порошенко и Дейвид Камерън обсъдиха случая на неизпълнение на минските споразумения

Президентът на Украйна Петро Порошенко и премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обсъдиха в четвъртък прекратяването на огъня в Донбас и координираха действията си за случай на неизпълнение на минските споразумения, съобщава официалният сайт на украинския държавен ръководител.

Те обсъдиха военнотехническото сътрудничество на Украйна и Великобритания, както и предоставянето на Украйна на макрофинансова помощ за ефикасни реформи.

Е да де. То е ясно, че няма дълго да ги спазват. И в САЩ и в Лондон, сега мислят какво да направят. И познай, кой ще е виновен? Както със самолета. Още падаше към земята, и черният в бялата къща, каза кой е 'виновен'.

http://www.dw.de/relief-skepticism-in-brussels-following-ukraine-ceasefire-deal/a-18252541

Before leaving Minsk to head to Brussels, Chancellor Merkel remained cautious, in light of the failure of a September agreement to end the bloodshed, describing Thursday's deal as no more than a "glimmer of hope.

Преди да напусне Минск на път за Брюксел, канцлерът Меркел остана предпазлива в оценката си, в светлината на нарушението на предишното споразумение от Септември, описвайки днешната сделка като нищо повече от искрица надежда.

Официално няма да се обсъждат нови санкции срещу Русия, ще видим дали ще изтече неофициална информация за такива.

Не че има значение де, на Русия не й пука, защото има таен план и резерви в злато, а и танковете й са на ден-два път от Берлин.

Веротно това е вярно http://russian.rt.com/article/73982

Двуличието на сащ и великобритания ще проличи още утре или вдругиден. Просто преговорите не устройват американците - за тях това е бизнес.

Веротно това е вярно http://russian.rt.com/article/73982

Двуличието на сащ и великобритания ще проличи още утре или вдругиден. Просто преговорите не устройват американците - за тях това е бизнес.

Те тогава вкупом ще загазят.

– В соответствии с соглашением, вся ответственность за срыв или неисполнение пунктов соглашения лежит на Петре Алексеевиче Порошенко, – заявил глава ДНР. – Любое нарушение или неисполнение этих пунктов повлечет за собой то, что ни о каких меморандумах больше не будет идти речь.   

ПЕТЯ СРЫВАЕТ СОГЛАШЕНИЕ РФ ВВОДИТ ВОЙСКА ШАХ И МАТ

Те тогава вкупом ще загазят.

Как точно?

Дори войските на Путин/ДНР/ЛНР/КНДР да завземат Киев, как точно това бърка САЩ и Англия?

Пиндосите ги бърка всичко, което не е по тяхната свирка. За какво иначе са нацвъкъли бази из целия свят? Хайде да се поспрат с "износа на демокрация"!

Как точно?

Дори войските на Путин/ДНР/ЛНР/КНДР да завземат Киев, как точно това бърка САЩ и Англия?

Според тебе защо спонсорираха преврата в Украйна ? Заради хубавите украинки ли? :D 

Според тебе защо спонсорираха преврата в Украйна ? Заради хубавите украинки ли? :D

Ако те разбирам правилно - ще загубят инвестицията си?

Защото са живяли без Украйна дълго време и не се е отразило решаващо на развитието и успехите им (ако приемем, че Америка и Европа са развити и успели страни. Ако не - друга тема.).

При всяко положение, Русия в най-добрия случай ще може частично да защити интересите си - нека направим елементарно сравнение какво беше преди две години - кой управляваше Украйна, имаше ли санкции срещу Русия, бяха ли нанесени вреди на икономиката й.

Та, не мога да разбера Руснаците как излизат победители от войната. Да, битката може да е за тях - условията за мир да са тактическа победа. Крим е единствената сериозна придобивка, но ако не успеят да се сдобият със сухопътен коридор до нея, ще им е тежко.

ДНР и ЛНР нямат сериозно стратегическо значение за тях, при липса на подобен коридор. За сметка на това, ще трябва да се инвестират сериозни пари във възстановяването и поддържката им.

Да се върнем пак преди две години - как беше тогава и как е сега? Колко струва на Русия промяната на статуквото?

И какво губят американците - на границата с Русия вече има конфликт, чиито рани няма да зарастнат с поколения. За няколко милиарда това е сделка, която се прави без да мислиш.

"И какво губят американците - на границата с Русия вече има конфликт, чиито рани няма да зарастнат с поколения. За няколко милиарда това е сделка, която се прави без да мислиш. "

Уважаеми господине! След написаните от Вас последни 2 изречения излиза, че всичките Ви постове са били абсолютно безмислени тук и в другата тема. Значи си заслужава за няколко милиарда да утрепиш 10000 човека ей така, без да мислиш. Ами Вие и вашите любимци смятате ли че въобще можете да мислите?

Вие сте икономист толкова, колкото аз съм космонавт. А политическата Ви гледна точка е ясна като бял ден!

Правело се без да мислиш!!!! Умник, като оня черньо.

"И какво губят американците - на границата с Русия вече има конфликт, чиито рани няма да зарастнат с поколения. За няколко милиарда това е сделка, която се прави без да мислиш. "

Уважаеми господине! След написаните от Вас последни 2 изречения излиза, че всичките Ви постове са били абсолютно безмислени тук и в другата тема. Значи си заслужава за няколко милиарда да утрепиш 10000 човека ей така, без да мислиш. Ами Вие и вашите любимци смятате ли че въобще можете да мислите?

Вие сте икономист толкова, колкото аз съм космонавт. А политическата Ви гледна точка е ясна като бял ден!

Правело се без да мислиш!!!! Умник, като оня черньо.

Приемете го като наблюдение, а доколкото виждам, тезите на повечето от пишещите тук са подобни.

Може би ви е направило впечатление, че се въздържам от крайни оценки както за държавите, участващи в кризата, а още повече - за личности, участващи в дискусията.

За съжаление, явно вие имате навик да съдите за хората според техните позиции, а това не е лишено от рискове за грешка.

Предполагам, не допускате, че имам каквото и да е отношение към начина и мотивите за вземане на някакво решение от САЩ и ЕС.

"Предполагам, не допускате, че имам каквото и да е отношение към начина и мотивите за вземане на някакво решение от САЩ и ЕС. "

С това искате да кажете, че ме заплашвате ли? Да?

Сега ако обичате, направети разбор на двете последни изречения, написани лично от Вас. Но дума по дума. Вярно, не сте задължен да го правите, но аз Ви моля. Но така, както би отговорил здраво мислещ човек, а не американец. Пристрастията ги оставяме за момент - настрана. Ще Ви бъда благодарен, а и не само аз.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мирът бил далече според Порошенко...   Майданистите решиха да водят уж бърза война - сега пък мирът им бил далече... Те просто са същите военнопрестъпници като Милошевич. Белград го бомбардираха - а на Киев му помагат! Защото САЩ са демократични и много принципни...Не мога да разбера - те ли са идиоти или нас пробват да ни убедят, че сме малоумни и затова пак не сме разбрали американските истини...

На мен няма ли да ми направиш забележка за правописните грешки също, току виж някой се изкефил и получил полюции от кеф :D

Немаш проблем! Казваш "цункцванг" и получаваш...

Дмитрий Ярош: Няма Минск, „Десен сектор” продължава да се сражава!

Никой не може да ни разоръжи, ще водим активни бойни действия, закани се крайният националист

Лидерът на радикалната украинска организация „Десен сектор”, която воюва в Донбас, Дмитрий Ярош, обяви, че не признава договореностите за прекратяването на огъня, постигнати в Минск. Ярош смята, че споразумението за разоръжаването на незаконните въоръжени формирования не се отнася до неговата организация, предаде РИА Новости. "Ние запазваме правото си да водим активни бойни действия съгласно нашите оперативни планове”, обяви Ярош.

„В пункт 10 на поредните „мински договорености” става дума за разоръжаването на незаконните формирования. Ние се надяваме, че представителите на президента на Украйна, когато са работили над тези материали не са имали предвид „Десен сектор” и други неформални украински подразделения. Затова всички опити за разоръжаването на украинските патриоти ще предизвикат дестабилизация на ситуацията в държавата”, написа днес Ярош на страницата си във Facebook.

Той изразява увереност, че всички подобни опити ще бъдат обречени на поражение, тъй като „бойците от доброволческите формирования са способни да защитят своето право на отбрана на държавата и народа с всички възможни и целесъобразни методи, способи и средства”.

Дмитрий Ярош пише още, че води преговори с държавните структури за узаконяване на бойната дейност на „Десен сектор”.

http://www.blitz.bg/news/article/319653

https://www.facebook.com/video.php?v=905085662864649&pnref=story

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

• Автор

От "Десен сектор" смятат, че минските договорености нямат никаква юридическа сила, заяви Ярош. Той отбележи, че ако ВСУ получат заповед за оттегляне на тежката техника и спиране на огъня, то доброволческия корпус си запазва правото да продължи активни бойни действия.

Едва ли някой е изненадан от това изявление.
Уви, мир в Украйна скоро няма да има.

Порошенко: въпреки минските договорености, съществува опасност от ескалация

"Предполагам, не допускате, че имам каквото и да е отношение към начина и мотивите за вземане на някакво решение от САЩ и ЕС. "

С това искате да кажете, че ме заплашвате ли? Да?

.

Не. Не Ви заплашвам.

Не знам дори как стигнахте до това заключение.

Ако не Ви е ясно какво съм искал да кажа - на няколко пъти обяснявате какъв съм и не съм. На мен не ми е известно да ме познавате, аз Вас не познавам.

Явно правите заключения за моята личност на база моята позиция в този форум (тъй като смятам словореда, правописа и пунктуацията си за средностатистическа).

А това Ви дава голям шанс да сгрешите в заключенията си, което и правите, ако ги сравним с обективната реалност.

Дали така бях по-ясен и разсеях Вашите притеснения?

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.