Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Хората умират, масоните се радват и остроумничат, подмазвачите им и те покрай тях.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това се наблюдава от известно време, но никой не смята за нужно да го публикува. Та нали западните ценности са "правилни", изтока е агресор. Но пък като погледнеш във времето, колко обективна е украйнската и западна журналистика: армията на Украйна с висок боен дух  победоносно отстъпва, докато опълченците от Донбас и Луганск позорно ги гонят по петите. Мирни жители не умират, това е просто зрителна измама. Запада налага санкции на Русия, че някакви неконтролируеми елементи с оръжие, подкрепяни от Киев колят и бесят наред (о, пресвета логика!). Изказванията на Псаки са новият ми заместител на хумористични предавания и т.н. Според мен ситуацията ескалира до етап, който е необратим. Няма как ти да бомбиш, разрушаваш, изтребваш и после да очакваш тези хора да ти се подчиняват. Чета, Порошенко искал миротворчески контингент. Защо не го поиска преди три, четири месеца?! Неможе, всеки път, когато ти разп**ят задника от бой да искаш "помощ от приятел. Ще видим какво следва, но сериозно се съмнявам, че ще се намери даже и един жител на Източна Украйна, който би се съгласил да бъде управляван от Киев.

Ти изобщо влизал ли си в украински сайт(подкрепян от Киев), че с такава лекота разправяш, че не се говори за жертвите от мирните жертви, за разрушенията и т.н. Нямало да се намери нито един жител на източна Украйна... а знаеш ли, че в западна Украйна(в и около омразния ви Киев) има над милион и 400 хиляди бежанци от Донбас, Луганск и Крим. Знаеш ли колко обяви има от хора(от омразния ви Киев), които предоставят безвъзмездно и за неопределено време жилища и помощи на бежанците... защо говорите глупости, без да се замислите изобщо!

Сепаратизмът никога не е бил нещо положително. И няма да бъде! Сепаратистите по цял свят са престъпници. Без значение дали са косовари, каталунци или донбаски про-руско настроени "герои". Престъпници, спрямо законите на собствената си държава и предатели към останалите хора от тази държава.

Чудя ви се как можете да се радвате на това, което става в близка Украйна?

Чудя ви се как не разбирате, че не украинската армия беше тази, която започна кървавата драма в източна Украйна, а уж "освободителите" на рускоговорящите там. Е, няма сила, която да убеди мен(само за себе си мога да отговарям), че едните стрелящи са лоши, а другите добри. Дори в случая симпатиите ми клонят към редовната украинска армия, особено след като се нагледах да добре охранените, добре облечени и яко въоръжени "опълченци", на фона на премръзналите, видимо гладни и намъчени украински войничета... Няма как да допусна, че(видиш ли) едните разрушавали градчетата и селцата, а пък на другите ракетките и снарядчетата... едва ли не ги заобикаляли...

Винаги ми е било интересно да наблюдавам груповите развития и изпълнения.. не знам, може би защото ми напомнят колко елементарни са хората и колко прозаични неща ги вълнуват обикновенно... само не мога да разбера защо такива си мислят че всички са като тях?? и мислят като тях.... 

Мдам... определено е забавно да гледаш групови изстъпления. :D Погледни си лайковете и виж своята групичка, начело със скъпата ни Ани... лика-прилика сте си!

Ама то в живота е така... крастави магарета, какво да ни правиш?! :D

http://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/02/18/2475503_komentari_daily_18_fevruari_-_prognoza_gotvete_se_za/

Едно от остроумните определения на ситуацията, в която се намират руснаците по отношения на войната в Украйна, е "състезание между телевизора и хладилника". Телевизията повдига духа им с внушенията за новата Велика отечествена война срещу "фашистка" Украйна и западните интриганти, а хладилникът го понижава - с все по-оскъдното си, но все по-скъпо съдържание.

Разсмя ме!Приемаш ли бас, че петрола в близките 2 години няма да падне до 20 долара за барел?

Нел, влизал съм в Украински сайтове, даже мога и да си говоря с приятели Украинци. Съмнявам се, че донбаските миньори на майдана горяха и се гавреха с органите на реда, крадяха, убиваха и го оправдаваха с патриотизъм. Разбира се, че не го казвам леко (не виждам как би могла да знаеш такова нещо), разбира се, че сепаратизмът е лошо явление (Косово обаче го признаха всички, защото демократичните държави така заповядаха, пак демократично...). Напоследък стана модерно да дават пример с нашата територия, ако, например, територия с преобладаващо мюсюлманско население пожелаела да се отдели. Е извинявай, аз не съм ходил да бия, грабя и забранявам на някой да говори на турски. Докато (и това неможеш да го отречеш), в Украина да говориш на руски в момента е равносилно на това да си търсиш белята. Отделянето на тези територии в дадената ситуация е повече от логично. Украина винаги е била интересна държава и като състав на населението и като настроения в него и като образуване и придобиване на територии през годините. По този въпрос има достаъчно написано и всеки, който се интересува може да го прочете. И на мен да дойде някой в дома ми и да ми заповядва как да живея (а после и да го срине!), ще го гоня не до София, ами и до Вашингтон! В един конфликт винаги има прав и крив. НАТО няма да се разширява на изток - ама разбира се. Ако Русия не беше анексирала Крим, там в никакъв случай нямаше да се окаже американския флот, но Русия не би трябвало да се притеснява от това защото е демократично! А че ХОРА има и в западна Украина съм много наясно. Истински хора има навсякъде. То и на 1000 циганина има 10, които са хора. Но глобалната картинка е друга. И в България имам приятели Украинци и вярвай ми, те не искат война, не искат синовете им да бъдат хвърляни да се стрелят със своите сънародници за веселбата на някакви презокеанци. Питала ли си се защо мобилизацията не върви - когато един войник няма кауза, няма мотивация, той си е просто роб с оръжие и му е казано стреляй. Сложи ако искаш 10 такива срещу един, който защитава дома, жена си и детето си... и двете страни получават външна помощ, само глупак ще е на друго мнение, но за мен няма връщане назад към цялостта на Украина такава, каквато я познаваме ние. Какво ще се случи ако сепаратистите свалят оръжие - смяташ ли, че онези симпатяги с маските и свастиките по ръцете ще ги спре Украинската полиция да сеят правда и демокрация в знак на приятелство? Власт няма, някакви военни формирования не приемат заповедите на върховния си главнокомандващ. Откровени престъпници, като Ярош, са на свобода и имат батальони и военни подразделения?! Е извинявай, това не е държава, в която нормален човек би желал да живее. Разбира се, всеки си има свое мнение, отдалеч е лесно да анализираме, така че приемам, че винаги мога да съм в грешка. Засега, от това което чувам, виждам, чета и сравнявам, обаче, не смятам, че бъркам.

Нел пропуска и не зачита правото на самоопределение на хората според хартата на ООН - подобно на Турчинов, Яценюк и Порошенко. След референдумите Украйна следваше да се федерализира или да се оформи нов район с автономия. Упоменатите трима са психопати с идеята си за уж бърза война в източна Украйна.  Дори в Киев около 25 % от населението са рускоезични - нормално ли е да ги изпратят на война срещу свои? Сега взаимно се избиват и вече е невъзможно да са в обща държава.   Трябваше на всяка цена да не допускат тази гражданска война.

Нел пропуска и не зачита правото на самоопределение на хората според хартата на ООН - подобно на Турчинов, Яценюк и Порошенко. След референдумите Украйна следваше да се федерализира или да се оформи нов район с автономия. Упоменатите трима са психопати с идеята си за уж бърза война в източна Украйна.  Дори в Киев около 25 % от населението са рускоезични - нормално ли е да ги изпратят на война срещу свои? Сега взаимно се избиват и вече е невъзможно да са в обща държава.   Трябваше на всяка цена да не допускат тази гражданска война.

След като държите на зачитането на закона, тези референдуми законни ли бяха ?

Хартата на ООН е над всички закони - САЩ подкрепиха събитията в Косово и бомбардираха Белград през 1999 година. Тогава я зачитаха... 

Хартата на ООН е над всички закони - САЩ подкрепиха събитията в Косово и бомбардираха Белград през 1999 година. Тогава я зачитаха... 

Питах за законността на референдумите. Ако не можете - не ми отговаряйте.

Няма основание, да се счита за незаконен. :)  Проведен е от легитимни управляващи. Нали така? Крим е автономия, нали така?

Няма основание, да се счита за незаконен. :)  Проведен е от легитимни управляващи. Нали така? Крим е автономия, нали така?

Ама военните действия в Крим ли се водят ?

Защо се правите на ударени ?

Дори в Киев около 25 % от населението са рускоезични - нормално ли е да ги изпратят на война срещу свои?

В Украйна всички знаят и говорят руски. И какво от това?

Ти какво ще направиш ако (примерно) Кърджалийско реши, че иска да е в Турция?!

Има неща, които трябва да оценяваме през призмата на това как бихме реагирали, ако сме на мястото на онези, които обвиняваме. Изведнъж се оказва, че ситуацията май не е толкова "освободителна", "добра" и т.н.

Живееш ли в една държава, ти си длъжен да спазваш законите на тази държава!

Ти изобщо влизал ли си в украински сайт(подкрепян от Киев), че с такава лекота разправяш, че не се говори за жертвите от мирните жертви, за разрушенията и т.н. Нямало да се намери нито един жител на източна Украйна... а знаеш ли, че в западна Украйна(в и около омразния ви Киев) има над милион и 400 хиляди бежанци от Донбас, Луганск и Крим. Знаеш ли колко обяви има от хора(от омразния ви Киев), които предоставят безвъзмездно и за неопределено време жилища и помощи на бежанците... защо говорите глупости, без да се замислите изобщо!

Сепаратизмът никога не е бил нещо положително. И няма да бъде! Сепаратистите по цял свят са престъпници. Без значение дали са косовари, каталунци или донбаски про-руско настроени "герои". Престъпници, спрямо законите на собствената си държава и предатели към останалите хора от тази държава.

Чудя ви се как можете да се радвате на това, което става в близка Украйна?

Чудя ви се как не разбирате, че не украинската армия беше тази, която започна кървавата драма в източна Украйна, а уж "освободителите" на рускоговорящите там. Е, няма сила, която да убеди мен(само за себе си мога да отговарям), че едните стрелящи са лоши, а другите добри. Дори в случая симпатиите ми клонят към редовната украинска армия, особено след като се нагледах да добре охранените, добре облечени и яко въоръжени "опълченци", на фона на премръзналите, видимо гладни и намъчени украински войничета... Няма как да допусна, че(видиш ли) едните разрушавали градчетата и селцата, а пък на другите ракетките и снарядчетата... едва ли не ги заобикаляли...

Нел другарко, я пак се запознай, със ситуацията. Има интернет, може да провериш, кой запозна пръв. И това не са тези, дето наричаш сепаратисти. ;)  Айде потърси, другарко. Ще видиш, че хората от източната част на Украйна, първо излизаха на мирни протести. Срещу това, което правеше властта в Киев. Новата 'демократична' власт. Която отмени едни закони за езика. Която започна гонения, срещу всички определящи се за руснаци.  Айде другарко Нел, помисли кой изгори живи хора в Одеса? И другарко Нел, има достатъчно материал в yuotube, на разстреляни хора с вързани ръце зад гърба. И това е правено от силоваците на украинската армия. Защото тези тела, се намират в контролирани доскоро от армията територии. Ама къса е паметта на хората, особено когато не искаш да помниш. ;)

Докато (и това неможеш да го отречеш), в Украина да говориш на руски в момента е равносилно на това да си търсиш белята.

О, не само го отричам, но и заявявам, че твоето изявление е пълна измислица. Дори въпросните сайтове се списват на руски

http://www.segodnya.ua/ukraine.html

Точно онези със свастиките са изключение от  украинския народ, но кажи ми къде ги няма? Та ние в парламента имаме чернодрешковец, който в момента се изживява като руски патриот :D

Хайде да не са всички украинци нацисти, фашисти и още там както ги наричат в руската преса.

Та извинявай, но на украинците им се живее точно в тяхната си държава, както знаете и виждате няма дори преселение на малцинствените групи към родните им държави. Не го ли разбираш?

За Косово... предполагам, че знаеш, но Косово е автономна република още по времето на бивша Югославия, което не оправдава сепаратизма там, но де юре, се оказва, че има пълното право да иска пълна самостоятелност... докато с Донецк и Луганск не стоят така нещата. Това са просто факти.

И това не са тези, дето наричаш сепаратисти.

Нали знаеш какво е сепаратизъм?

Каквато и да е причината, сепаратизмът в Източна Украйна е факт. Винаги могат да се намерят причини, за да се разпали гражданска война, а продължавам да твърдя, че именно сепартистите нанесоха първите силови удари вътре, в собствената си държава.

И съм госпожа, другарю Путин :D

Редактирано от Нел (преглед на промените)

О, не само го отричам, но и заявявам, че твоето изявление е пълна измислица. Дори въпросните сайтове се списват на руски

http://www.segodnya.ua/ukraine.html

Точно онези със свастиките са изключение от  украинския народ, но кажи ми къде ги няма? Та ние в парламента имаме чернодрешковец, който в момента се изживява като руски патриот :D

Хайде да не са всички украинци нацисти, фашисти и още там както ги наричат в руската преса.

Та извинявай, но на украинците им се живее точно в тяхната си държава, както знаете и виждате няма дори преселение на малцинствените групи към родните им държави. Не го ли разбираш?

За Косово... предполагам, че знаеш, но Косово е автономна република още по времето на бивша Югославия, което не оправдава сепаратизма там, но де юре, се оказва, че има пълното право да иска пълна самостоятелност... докато с Донецк и Луганск не стоят така нещата. Това са просто факти.

Четете и мислене му е майката, другарко. ;)  Особено мисленето, е много важно.

Ама военните действия в Крим ли се водят ?

Защо се правите на ударени ?

Дори и в източна Украйна. Щом това е волята на живеещи там, винаги ще има недоволни. Киев сам си е виновен. ;)

Дори и в източна Украйна. Щом това е волята на живеещи там, винаги ще има недоволни. Киев сам си е виновен. ;)

Сериозно ? Живеещите там желаят война ?

Май съвсем се объркахте.

Ken,

безнадеждно е. Остави ги да се самозомбират в тази тема. Да се опияняват от думите на техния идеолог Александър Дугин:

В Украйна се появиха страшни хора, които трябва да бъдат убивани, убивани, убивани! Украйна трябва да бъде изчистена от идиотите. Геноцидът над кретените се налага от само себе си... Не вярвам, че това са украинци. Това е някаква раса от копелета, появила се от канализационните шахти.

Никога няма да схванат думите на Игнацио Силоне (1900-1978):

Когато фашизмът един ден се завърне, той няма да каже: "Аз съм фашизмът!". Не, той ще каже: "Аз съм антифашизмът!"

Никога няма да признаят колко много това, тяхното, повтаря почти буквално онова:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%8E%D0%BD%D1%85%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B5_%D1%81%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

Сериозно ? Живеещите там желаят война ?

Май съвсем се объркахте.

Живеещите там, не искат да имат нищо общо с Киев.

Питах за законността на референдумите. Ако не можете - не ми отговаряйте.

Референдумите са противоконституционни - защото са проведени в несъответствие с конституцията на Украйна. А хартата на ООН е валидна за всички държави членуващи в ООН.   Украинците следва да си коригират конституцията.

Референдумите са противоконституционни - защото са проведени в несъответствие с конституцията на Украйна. А хартата на ООН е валидна за всички държави членуващи в ООН.   Украинците следва да си коригират конституцията.

За какво говорим тогава ?

Ken,

безнадеждно е. Остави ги да се самозомбират в тази тема. 

Това че има различни хора и различни мнения не прави нито едните, нито другите зомбита... Опитите за дискусия, очеизвадно, не се получават и това си е ясно, но пък нека не си правим генерални изводи един за друг. Явно всеки си има мнение, неподлежащо на промяна и това си е. Само не ми натрапвайте идеолози и идеологий. Не съм си позволил да наричам някой от тук пишещите със определения и епитети, очаквам възпитание и коректно отношение и от другата страна.

Факта си е факт, в Украина има гражданска война, следствие на много грешки и тя ще свърши по незадоволителен начин и за двете страни - разбира държава, разбита инфраструктура, разбита икономика, разбити животи.

Защо ? Страх ли ви е ?

Не, защото работа на Алгор или другите модератори е да определят, дали и какво е свързано или не с темата. Колко успешно се справят е отделен въпрос.

На всички е ясно кога започна всичко това.
Пиндосите продължиха да се навират където не им е мястото. Решиха че с няколко милиарда ще си напазаруват Украйна, Крим и Черно море. А от времената на "перестройката" имаше съглашение за буферна зона. За да има време на реакция при евентуално унищожаване на света. Едно време при междуконтинентални ракети имаше 30 минути да се разберат, като инсталираха ракети със среден обсег това време падна на 3 минути. Със сегашното приближаване времето е критично малко. Ракетата ще дойде до щаб на наша територия за минута.

А идиоти винаги има. Дали ще са маскирани като футболни агитки, скинхедс или каквото и да е при ненамеса или дори поощрение от страна на държавата винаги ще искат да си избият комплексите и издевателстват върху нормални хора.

И едно филмче, коментарът е излишен.

https://www.youtube.com/watch?v=cxiRAbkL-44

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.