Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Ех спомени...

И запада си мисли че може да уплаши  хора които са възпитани с такъв дух.. смешници...

Мисля че някъде бях говорил че никъде в света няма толкова военна музика както при руснаците , а също и при турците .. за героизма, за саможертвата, за гордостта на родителите със синовете паднали в бой, за готовността да се саможертваш.... такова мислене и психология не можеш да победиш, трудна работа... невъзмножна дори... хора които отиват на бой с песен в уста...  весела при това...

Само да допълня,като чуя тази песен и косата ми настръхва.Как може да се победи такъв дух.Тази песен казва всичко за руската душа.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

редовно реват и то техни официални лица че видитге ли Русия праща войски и техника нон стоп в Украйна.. естествено ебз доказателства, дори янма кьорава снимка, освен пречечатки от други източници, предимно украински 

Е как да няма ( руски войски и техника).
Нашите са ги виждали.

Плевнята, Ненчев, Митов и Шаламанов виждат, защото такава е заръката на "Джим" Кери и компания от бялата къща. 
Ал. Йорданов и Деформаторския блок ги виждат по политическа линия, а на Иво Инджев му е по рождение...

Информацията от други източници сочи също за обстрел на Донецк... 2+2 = 4, не е 5 ( тоест сами не се обстрелват , както казват някои ) 

Та доволна ли си от отговора ми???   

Не, но ти благодаря за старанието. Пропускаш "малки подробности", като например какво влияе върху разпространението на звуковата вълна(няма да се впускам в подробности от елементарната физика). Другата "подробност" е, че до фронтовата линия се допускат само руски и близки(верни) на сепаратистите журналисти, така че как, къде и т.н. са разположените силите на едните и другите, никой външен не знае, да не говорим, че и "вътрешният" може да бъде заблуден. На трето място(на не на последно) е, че сме в 21-и век. Мога да ти "произведа" същия клип буквално на 100 метра от местоработата си- има скелети на сгради, достатъчно е да насложа запис на тътен от някой клип(дал Бог) и съм готова с твърдението, че еди си кой обстрелва еди си какво. Така, че елементарната аритметика 2+2 при мен не излиза, много отрицателти има и резултатът е отрицателен.

Благодаря и за концерта от любимите ми песни на Великата Отечествена(знам наизуст най-малко десет, но вероятността да са двойно повече е огромна). Мисля, че бъркате обаче опитът за реална и по възможност обективна преценка на положението и преклонението. Сляпото преклонение не е добър водач никому!

И не забравяйте, че през тази война(Втората световта) само жертвите от цивилното население на Украйна са над 7 милиона, не се сещайте само за Бандера. Гнусно е!

И аз ще ви поздравя с една прекрасна, народна песен(на донските казаци), в изпълнение на група Яхонт и с клип, забранен в Русия от цар Путин.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Не, но ти благодаря за старанието. Пропускаш "малки подробности", като например какво влияе върху разпространението на звуковата вълна(няма да се впускам в подробности от елементарната физика). Другата "подробност" е, че до фронтовата линия се допускат само руски и близки(верни) на сепаратистите журналисти, така че как, къде и т.н. са разположените силите на едните и другите, никой външен не знае, да не говорим, че и "вътрешният" може да бъде заблуден. На трето място(на не на последно) е, че сме в 21-и век. Мога да ти "произведа" същия клип буквално на 100 метра от местоработата си- има скелети на сгради, достатъчно е да насложа запис на тътен от някой клип(дал Бог) и съм готова с твърдението, че еди си кой обстрелва еди си какво. Така, че елементарната аритметика 2+2 при мен не излиза, много отрицателти има и резултатът е отрицателен.

забранен в Русия от цар Путин.

Така е. Някой държави, си имат държавни мъже /Царе/, други си имат ирландски пастирки, спящи по немските паркинги. Ако не си разбрала, говоря за Плевньо, ;)  А защо са тези определения за него, може да разбереш. Това са негови думи. :hush:

Иначе, щом си толкова на вътре с технологията, предполагам можеш да направиш анализ на клипа. И да 'докажеш', че е направен от Мосфилм. ;)  По темата за загиналите в Украйна, и защо се сещаме за Бандера, ако  може помисли. Кой е Бандера и какво е правил през войната? И на чия страна е бил?

Според Вас защо САЩ и ЕС толкова държат на тези престъпници [Турчинов,Яценюк,Порошенко], които доведоха на власт и не рискуват ли да се компрометират заставайки така твърдо зад тях? При неутралитет имаше шанс украинците и руснаците да се договорят за федерализиране и да се избегне войната.

Според Вас защо САЩ и ЕС толкова държат на тези престъпници [Турчинов,Яценюк,Порошенко], които доведоха на власт и не рискуват ли да се компрометират заставайки така твърдо зад тях? При неутралитет имаше шанс украинците и руснаците да се договорят за федерализиране и да се избегне войната.

Защото изпълняват поръчката им. Това което става в Украйна, е с цел. И то не 'демокрация' или 'свобода'.

Е как да няма ( руски войски и техника).
Нашите са ги виждали.

Плевнята, Ненчев, Митов и Шаламанов виждат, защото такава е заръката на "Джим" Кери и компания от бялата къща. 
Ал. Йорданов и Деформаторския блок ги виждат по политическа линия, а на Иво Инджев му е по рождение...

Тя техниката там повечето е съветска, бе пиле. Произведена по времето на СССР, или малко по-късно. Надписите и всичко е на руски език. Как ще докажеш, че е  докарана наскоро от Русия, а не си е месна "укринска"? Виж на техника на ФАЩ или от страна в евреопейския съюз би се забелязала много бързо и ще е ясно кое що.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Защото това са техните марионетки в Украйна.По-важен е въпроса как САЩ ще успеят да излязат от кашата която забъркаха?Дали ще вкарат света във война заради себелюбието си и нежеланието да признаят че са сгрешили, или все пак ще се намери здрав разум и ще опитат да излязат от неприятната за тях ситуация с възможно най-малко отрицателни за тях последици?Разбира се, много е важно и как ще действа ЕС, дали най-после ще заеме самостоятелна позиция по въпроса, или ще продължи да следва заповедите от САЩ?

Целта на САЩ, е конфликт между Русия и ЕС. Дали само икономическо-политически, дали военен, за тях няма значение. Важното е, да е в Европа. И да не засегне, територията на САЩ. Паниката в САЩ е голяма. А ЕС е бита карта. Няма самостоятелни държави,  всичко са васали на САЩ. Та Украйна, е само инструмент, за постигането на тази цел. Опитаха се, да провокират Путин, да вкара войска в Украйна. Не успяха. Свалиха самолет, като провокация и пак не успяха. За това, и вече не се говори, за този самолет. ;)  Сега ще видим, каква ще е новата провокация. Трябва да е нещо голямо, с много жертви. Ще видим.

Така е. Някой държави, си имат държавни мъже /Царе/, други си имат ирландски пастирки, спящи по немските паркинги. Ако не си разбрала, говоря за Плевньо, ;)  А защо са тези определения за него, може да разбереш. Това са негови думи. :hush:

Иначе, щом си толкова на вътре с технологията, предполагам можеш да направиш анализ на клипа. И да 'докажеш', че е направен от Мосфилм. ;)  По темата за загиналите в Украйна, и защо се сещаме за Бандера, ако  може помисли. Кой е Бандера и какво е правил през войната? И на чия страна е бил?

Иронията ти е безсмислена(ако смяташ, че безсмислието те прави интересен, дерзай!). Първо защото Русия е президентска република, второ защото техен президент в момента е Медведев, но го няма в хора, а хорът всъщност е соло и то е на г-н премиер-президента :D  Относно държавническите му способности имам известни и то не малки забележки, защото не харесвам едноличните ръководства. Не оспорвам някои негови постижения, но не мога да си затворя очите и за очевАдни нередности. Както и да е, за разлика от теб, мили ми господине, не си позволявам да употребявам обиди и т.н за хора, на чието място никога не бих могла да бъда(каквито си позволяваш ти и много други, по отношение на нашия президент), а и България е Парламентарна република, президентската ни институция е представителна. Изобщо не може да бъдат сравнявани двете президентски институции - нашата и на Русия, така че не разбирам какъв ти е проблемът?

Бандера... като всеки ултранационалист и той е противоречива фигура, такива хора имат и врагове и почитатели(нещо като ген. Луков в нашата история), но неговата личност не е определение за народа на западна Украйна, а и ми прави впечатление, че няколко човека тук буквално копи-пействате "прякорите", с които руските националисти "короноват" украинците(поне про-западно настроените). Не знам дали осъзнавате, но не се отличавате с нищо от онези, които са ви трън в очите, т.е. украинските националисти. Национализмът дали ще е български, руски, украински, германски и т.н. е все национализъм, което е твърде различно от патриотизма, но това е друга бира...

При неутралитет имаше шанс украинците и руснаците да се договорят за федерализиране и да се избегне войната.

Съмнявам се.

Трябва да е нещо голямо, с много жертви. Ще видим.

Значи ще трябва да е в Америка(ако вярвам на твоя анализ), щото нали... да? :D

Първо защото Русия е президентска република, второ защото техен президент в момента е Медведев, но го няма в хора, а хорът всъщност е соло и то е на г-н премиер-президента :D 

Извинявай, но ти дори не знаеш кой е президент на Русия в момента! :cant believe:

Иронията ти е безсмислена(ако смяташ, че безсмислието те прави интересен, дерзай!). Първо защото Русия е президентска република, второ защото техен президент в момента е Медведев, но го няма в хора, а хорът всъщност е соло и то е на г-н премиер-президента :D

Значи ще трябва да е в Америка(ако вярвам на твоя анализ), щото нали... да? :D

Кой бил президент на Русия? :eek:  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F ;)

Ако четеш това което пиша, щеше да видиш че казвам, държавни мъже. В скоби слагам, твоето определение за президента, на Русия. ;)

Ако четеш това което пиша, щеше да разбереш, къде ще е тази провокация. И защо ще е в Украйна. Чети другарко, чети. :P

П.П. Малко нови новинки от Украйна. Икономически този път.  http://www.blitz.bg/news/article/320544Това ще е 'супер' за обикновените потребители. Не съм търсил потвърждение от други източници, но като знам какво стана в България, ще стане и там.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Извинявай, но ти дори не знаеш кой е президент на Русия в момента! :cant believe:

Прав си, не знам, не че има някакво значение, все Путин "коли и беси"  от 1999 год, независимо от длъжността, която заема. Така, че заблудата ми не е чак толкова фрапантна, но благодаря, че ми отворихте очите, вече знам, че в 2018 мога да очаквам втория(четвъртия му мандат).

П.П. Малко нови новинки от Украйна. Икономически този път.  http://www.blitz.bg/news/article/320544Това ще е 'супер' за обикновените потребители. Не съм търсил потвърждение от други източници, но като знам какво стана в България, ще стане и там.

И какво стана в България?

Тази нощ в Донецк хората са успели да поспят малко на тишина.

"Продължават да ни доказват, че украинската армия обстрелва Донецк, но аз бях целия ден в центъра на града, в Киевски район и чувах само "изходящи"изтрели , нито един "входящ"-сподели жителя на града Сергей Куралев-Опълченците стрелят от жилищните квартали"

http://www.segodnya.ua/regions/donetsk/v-donecke-tiho-posle-shumnoy-nochi-594167.html

А ето и съобщението за увеличаване цената на тока и газта в Украйна, от оригинален украински сайт

http://www.segodnya.ua/economics/gkh/krome-gaza-v-ukraine-podorozhaet-elektroenergiya-na-40-594170.html

Редактирано от Нел (преглед на промените)

.....

Ха, значи твърдиш че клипчето е фейк... мисля че тогава трябва първо да доставиш доказателства за това, а не да говориш какво можела си да направиш сама.... Айде, чакам доводи, а не празни приказки какво може и не може...

А относно фронтовата линия, следи добре новините, и видеата в тубата тогава... не била допускана преса, значи, а тия журналисти, включително от BBC , за които има достатъчно клипове, при тяхното посещение на летището?? Дори хванаха единия да прави репортаж  твърдейки  че видите ли, те опълченците само бомбардират, и докато приказваше в кадър зад гърба му, снаряд удари сградата ?  

Явно гледаш избирателно, а всичко останало е фейк за теб..... Ок, но след като твърдиш, доказвай, а не приказвай какво можело да се направи... Докато нямаш доказателства или доводи за това, видеото си е валидно :) а 2+2 = 4 ...

Та и ти , подобно на един друг тука, с голям опит ще излезеш във военните въпроси, че и видеообработката ... да не си била и ти 18 месеца на военен курс някъде случайно :D  Или специалността ти е кинорежисура .....

П.С А относно разпространението на звука и физиката, моля няма нужда, достатъчно съм добър и в тази сфера, мислиш ли че звука не звучеше като попадение в градска среда? ;) със всичките му странични  ехота а?   Ах да, забравих,за теб това е фейк .....ти можеш и по-добре, само дето май звук от взривове си чувала само на кино с долбисараунд нали  ......ех , как всички тука са военни специалисти изведнъж, че чак мен ме засрамват с познанията си.....къде съм тръгнал аз с моите 15 години служба да ги уча...

П.П.С И м/у другото, все за Путин коли и беси наред слушам, абе няма ли накрая някой да даде някакви доводи с реални факти за това ... слушаме как колел и бесел, как колел и бесел, а факти, нъцки.... айде, да видим серизони доводи за коленето и бесенето ... ще ми е интересно , и предполагам не само на мен ....Една лъжа повтаряна 100 пъти няма да стане истина, колкото и да ти се иска...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Ей го още един разумен глас :

http://www.blitz.bg/news/article/320884

А гледал ли си репортажа? Защото в един коментар под статията  се казва, че такива неща няма. :wink12:  Който знае немски, да го гледа. Забрави да кажеш, че пия кръв, и яде деца. :D

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

А гледал ли си репортажа? Защото в един коментар под статията  се казва, че такива неща няма. :wink12:  Който знае немски, да го гледа.

Какъв репортаж ? Става дума за документален филм.

И тук в много коментари се казват неща, на които ти например, не искаш да повярваш.

Какъв репортаж ? Става дума за документален филм.

И тук в много коментари се казват неща, на които ти например, не искаш да повярваш.

Добре, документален филм. Та гледа ли го? Има хора, дето са го гледали. И казват, че няма такива неща там. ;)  А за коментарите, дето не вярвам, ми така е. Защото не се казва, нищо вярно. ;) 

А гледал ли си репортажа? Защото в един коментар под статията  се казва, че такива неща няма. :wink12:  Който знае немски, да го гледа. Забрави да кажеш, че пия кръв, и яде деца. :D

И коли и беси наред, в кремъл било пълно с обесени по подземията, лично Путин го е правил... а някои направо като чеченец им е рязал главите... А да, и бил аутист, страдал и от синдрома на Даун, също така бил алкохолик като Елцин, че и по-зле... Имал и рак , мисля че беше поне 10 вида, едва ходел, и го потдържали с кръв от деца.... Бил и умрял.. това сега не бил той, а негов двойник.... Имал и 20 любовници, и бил най богатия олигарх и човек на планетата с, 200 милиарда и всичките в задгранични банки... мдаам

П.С Аз все още чакам доводи за коленето и бесенето на Путин

И коли и беси наред, в кремъл било пълно с обесени по подземията, лично Путин го е правил... а някои направо като чеченец им е рязал главите... А да, и бил аутист, страдал и от синдрома на Даун, също така бил алкохолик като Елцин, че и по-зле... Имал и рак , мисля че беше поне 10 вида, едва ходел, и го потдържали с кръв от деца.... Бил и умрял.. това сега не бил той, а негов двойник.... Имал и 20 любовници, и бил най богатия олигарх и човек на планетата с, 200 милиарда и всичките в задгранични банки... мдаам

Набити на кол, пред Кремъл. За назидание. :D  Та така.

По темата, в Дебалцове вече получават хуманитарна помощ от САЩ. :D :D  Шегувам се. Помощта е от Русия  http://www.vesti.ru/doc.html?id=2369221Вчера са започнали и подаване на газ, от Русия за ДНР и ЛНР.

Добре, документален филм. Та гледа ли го? Има хора, дето са го гледали. И казват, че няма такива неща там. ;)  А за коментарите, дето не вярвам, ми така е. Защото не се казва, нищо вярно. ;)

Стига бе ! Не може да няма и хора, които са го гледали и да кажат, че има такива неща там.

Украинският президент Петро Порошенко смята, че Русия няма място сред участниците в миротворческия контингент на територията на Украйна. Обаче не разбрах за коя територия говори - предишната, настоящата или бъдещата? Той не знае докога ще е президент и вероятно не знае отговорите и на всякакви други въпроси.

Набити на кол, пред Кремъл. За назидание. :D  Та така.

По темата, в Деб*лцове вече получават хуманитарна помощ от САЩ. :D :D  Шегувам се. Помощта е от Русия  http://www.vesti.ru/doc.html?id=2369221Вчера са започнали и подаване на газ, от Русия за ДНР и ЛНР.

Те хубаво изпращат помощи, но как ще се изхранват самите руснаци тази година, че каква инфлация ги чака...

И понеже гледам Нел показва как цената на тока скача само уж с 40% , ето и цените на газта , пак от укро сми

http://ru.tsn.ua/groshi/v-etom-godu-tarify-na-gaz-povysyat-pochti-v-tri-raza-a-na-teplo-v-poltora-raza-411482.html

Цъфтят и връзват , европата им донесе благоденствие велико..мдаам

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.