Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Да не се губиш при превода и чудиш какво е това "Град" А и другите да знаят. Праобразът му е известната "Катюша" отпреди 70 години https://ru.wikipedia.org/wiki/БМ-21 Който иска повече - ключова дума: РСЗО (Реактивни системи за залпов огън, на руски е почти същото). https://ru.wikipedia.org/wiki/Реактивная_система_залпового_огня

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дай малко информация каква е минималната далекобойност и как точно от 20% от Дебалцево обстрелваш останалите 80%.

За смисленост на подобно действие няма да коментирам, ама то нали според повечето изявяващи се тук автори, Укрите не са точно хора, а оня в Белия дом е маймуна.

http://m.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/kanada-obiavi-novi-sankcii-sreshtu-rusiia-zaradi-ukrajna-6031863

Също както ЕС, Канада санкционира народния артист на СССР и настоящ депутат в държавната Дума Йосиф Кобзон и руския зам.-министър на отбраната Анатолий Антонов, но и „Роснефт“, общественото движение „Новорусия“ и политическият представител на провъзгласената Луганска народна република (ЛНР) Владислав Дейнего.

Канада признава суверенитета и териториалната цялост на Украйна и няма да признае никога незаконната руска окупация на която и да е част от страната, се казва в съобщението за санкциите.

Поредната доза 'демократична' пропаганда. Според  СЗО http://www.blitz.bg/news/article/320372 Скоро, ще има новини, за канибализъм и жертвоприношения. :D  Дам, като не могат друго да правят, поне да лъжат 'демократично' Поне в това ги бива. Справка, 'доказателствата' за войната с Ирак.

Дай малко информация каква е минималната далекобойност и как точно от 20% от Деб*лцево обстрелваш останалите 80%.

За смисленост на подобно действие няма да коментирам, ама то нали според повечето изявяващи се тук автори, Укрите не са точно хора, а оня в Белия дом е маймуна.

http://m.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/kanada-obiavi-novi-sankcii-sreshtu-rusiia-zaradi-ukrajna-6031863

Също както ЕС, Канада санкционира народния артист на СССР и настоящ депутат в държавната Дума Йосиф Кобзон и руския зам.-министър на отбраната Анатолий Антонов, но и „Роснефт“, общественото движение „Новорусия“ и политическият представител на провъзгласената Луганска народна република (ЛНР) Владислав Дейнего.

Канада признава суверенитета и териториалната цялост на Украйна и няма да признае никога незаконната руска окупация на която и да е част от страната, се казва в съобщението за санкциите.

Стреля на 20 км. Сори ама коя  е канада та да признава или не признава, май се вземат много на сериозно.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Какви са тези измекяри от САЩ, защо винаги си навират носа, където не трябва, от къв зор ще казва, дали ще има разделяне, или не на територията, още повече когато говорим за граници извън САЩ!!!!

Тъпи *********

Дай малко информация каква е минималната далекобойност и как точно от 20% от Деб*лцево обстрелваш останалите 80%.

Извадки от:

http://lifenews.ru/mobile/news/150007

За час зачистки в плен сдались 9 украинских военных. Некоторые из них были тяжело ранены и обратились к ополченцам за медицинской помощью, которая им и была оказана

Ополченцы сообщают, что украинская артиллерия проводит обстрелы с внутренней стороны котла. Под ударами «градов» и минометов гибнут мирные жители

По данным западных СМИ, именно эта позиция Киева...

Резюме:

За час са се предали 9 човека от Украинската армия, някои от които тежко ранени.

Украинската армия води огън от котела, с ГРАД-ове (?!) и миномети, при което загиват мирни жители (?!).

При 80% контролиран град, те обстрелват с РСЗО отвътре.

По данни от Западните СМИ...

Чакай, тези са врагове, на тях не може да се вярва.

Ако не беше трагично, щеше да е смешно това описание на случващото се.

Новината за 9-те предали се е от 16 .02 .. Айде не почвай и ти като някои да излизаш със стари данни за настоящето положение ...

Стрелба с РСЗО от котела навън не е същото като изпозлване на РСЗО срещу населен пункт, котела не включва само град Деб*лцево , а доста по голяма територия със доста населени места и прилежащите им територии... Отделно, да се стреля с РСЗО от градска среда също може , достатъчно е да има по голяма открита площ без  високи препятствия ( без високи сгради например ) ... та в случая се говори за потдръжка на силите на хунтата в Деб*лцево от други части в котела които не са в самото Деб*лцево .... изопачаваш и превода  и смисъла...да не говорим че и ситуацията и как кое става май ти е много бегло, въпреки "опита" ти .... :whist:

Та новината на лайфнюза е вярна, само дето е стара ..и в нея не се цитира западни СМИ ;) опитваш се да дезинформираш или какво?  Или просто споменаваш че и западните сми вече почват да говорят истината за деб*лцево  хахах.. То друго и не им остава, доказателствата са прекалено много за да продължават с украинското ама ние контролираме ситуацията, котел няма ....да не споменавам че и самите укри вече си признават че положението е загубено, но все пак великите им части се изтегляли достолепно и под строй ( това е по Семенченков , последното му изпляскване във фейса ) 

П.С Малко по различно видео за вчерашните предали се 72 ...говорят и самите пленени... предали се в плен доброволно като видели че няма друг изход

http://anti-maidan.com/index.php?id=13772

В момента Прасето дава интервю, предават го на живо, обяснява как бил заповядал  прегрупиране и изтегляне от котела, хахахахах .. с цел да се подобрело командването, и заемане на други позиции за по добра защита на държавата хахахах

Ох , тоя приказва направо приказки от хиляда и една нощ, как укро войските били дали по зъбите на руските нашественици, и с достойнство се изтегляли хахахах .. заедно с техниката, на танковете като герои :D

Мдам, смешника се мъчи да оправдае ситуацията..и аз съм сигурен че западните СМи с удоволствие сега ще почнат да се позовават на изказването му ...

И един виц по случая ...

Сидит в Дебальцевском котле бригада укрожопской армии. Жрать нечего, стрелять нечем...

И тут один из офицеров отдаёт приказ — всем принять ислам.

Солдаты спрашивают с надеждой :

— А шо, допоможе вийти?

— Допоможе — не допоможе, хоч з обрізків суп зваримо!​

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Ето и изказването на Прасето в синтезиран вид , вече се появи в нета .... дето се вика насрано прасе, изтегляне вижда ..

http://rusvesna.su/news/1424258051

Като цяло, хубава пропагандна реч... така де, духа трябва да се потдържа.. само че пуснатите пленници ще разказват съвсем различна версия ....

А това е поредния гаф на CNN .. макар че са си прави донякъде.... Украйна е все едно Русия, само да изтребят хунатата и фашистките промити мозъци и ще стане вярно ...

http://www.politonline.ru/interpretation/22880550.html

Понеже Дебалцево стана толквоа известен, вече има и песни за него 

Президентът на Украйна Петро Порошенко е поискал от американския вицепрезидент Джо Байдън военна помощ, за да се спре ескалацията на насилието в Източна Украйна, съобщават от пресслужбата на украинския държавен глава.  А прокуратурата в Донецк ще търси наказателна отговорност за престъпления срещу народа - на Турчинов, Яценюк и Порошенко.     Вероятно би била избeгната войната - ако тези тримата  са и в реалността "миротворци".  Не зная тези превратаджии скоро къде ще се крият от "всенародната любов"...  

Понеже Псакито и НАТО вярват много на фейса, ето и малко инфо постнато във фейса от обкръжените каратели ..

https://www.facebook.com/VladislavBreeg/photos/a.1525340654417551.1073741828.1525082214443395/1594899910794958/?type=1&permPage=1

Ето че вече и официално знамето на Новорусия се вее над Дебалцево... и това не е като Азовските пиар акции с поставяне на флагчета някъде на неутрална територия, и после изтегляне 

http://anti-maidan.com/index.php?id=13782

Порошенко днес твърди  "Ми стверджували та довели: Дебальцеве перебувало під нашим контролем, жодного оточення не було, наші частини та підрозділи вийшли планово та організовано.

Українські військові - захисники нашої Вітчизни дали по зубах тим, хто намагався їх оточити, і вийшли з Дебальцевого."  Превеждам  - "Ние твърдим и доказваме: Дебалцево е под наш контрол,околната среда е позната, нашите части и подразделения напускат района планирано и организирано.   Украинските войски - защитници на нашата страна, бият по зъбите тези, които се опитаха да ги обкръжат и излязоха от Дебалцево."    Тъжно и смешно...   Жалка работа.

Знамето на Новорусия се вее над Дебалцево. Киевската хунта квичи, заедно с господарите им. Сега пак ще има плюнки и закани, от черният човек от бялата къща и лакеите му в ЕС. Жалко за загиналите хора. Няма разлика, дали са мирни жители, войници на ДНР, ЛНР или обикновени мобилизирани украйнски войничета. Те са жертва, на една политика, започната далеч зад океана, в една бяла къща.

http://www.blitz.bg/news/article/320509

П.П За фанатиците, на Десен сектор и подобните им, не ми е жал.

"За фанатиците, на Десен сектор и подобните им, не ми е жал."

В Русия има една много известна приказка още от времето на  Феликс Дзержински:

"Врагът, който не се предава, се унищожава!"

Този линк от мен дали нарушава правилата на форума?

https://news.mail.ru/politics/21112424/?frommail=1

1.  

Редактирано от Гост (преглед на промените)

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/ukraine-crisis-putin-tells-government-troops-to-surrender-to-rebels-in-debaltseve-10052728.html

Reuters journalists near the snowy frontline said artillery rounds were rocking Debaltseve every five seconds yesterday and black smoke was rising skywards as Grad rockets pounded the town.

Журналисти на Ройтерс, намиращи се близо до фронтовата линия рапортуват, че експлозии вчера са се чували на всеки 5 секунди, като удрящите Дебалцево Градо-ове вдигат стълбове от черен пушек.

Изтеглянето на по-значителни военни формирования показва или, че не е имало точно котел или, че бунтовниците са оставили армията да излезе, заедно с оръжието си, което не ми се вижда вероятно.

Украинците са оставили Деб*лцево минирано. Това украинско населено място ли е?   И защо днес били разстреляни от тях задържаните  заложници?     Каква е тази Украйна - май там е хаос и никой реално не знае какво се случва. 

Редактирано от attj (преглед на промените)

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/ukraine-crisis-putin-tells-government-troops-to-surrender-to-rebels-in-debaltseve-10052728.html

Reuters journalists near the snowy frontline said artillery rounds were rocking Debaltseve every five seconds yesterday and black smoke was rising skywards as Grad rockets pounded the town.

Журналисти на Ройтерс, намиращи се близо до фронтовата линия рапортуват, че експлозии вчера са се чували на всеки 5 секунди, като удрящите Деб*лцево Градо-ове вдигат стълбове от черен пушек.

Изтеглянето на по-значителни военни формирования показва или, че не е имало точно котел или, че бунтовниците са оставили армията да излезе, заедно с оръжието си, което не ми се вижда вероятно.

Недей пропуска предния абзац обаче ... както ти казах, недей се мъчи да дезинформираш изваждайки новините от целостния контекст...

Gun battles were fought from street to street as mortar fire and rockets rained down on both sides, causing a huge explosionwhen a gas pipeline was hit. -  

Тоест че и двете страни използват артилерия... макар че точно оълченците които владеят града като цяло, нямат ама никаккъв интерес да го бомбардират, все пак е техен... значи остава интерес да имат хунтовските каратели, в опит да спрат опълчението.... Кой идиот би бомбардирал град в който са неговите подразделения???  е да, хунтятата го правят, това е известно, но не и опълчението на Новорусия...

А м/у другото казах ли аз че днес западните сми ще цитират Прасето като луди а?? казах ... Та нищо ново в дезинформацията като цяло...Добре че в статията все пак са цитирали и Басурин, а не само Киев... и прасето....

А думите ти за изваждане на цели подразделения, са пак според прасето .. вервай му, няма проблем ... само дето досега потвърждение на думите му няма никакво.. празни приказки и баба знае да приказва....

П.С А това за газовата главна линия която уж избухнала, май май снимките не са изобщо от деб*лцево, нито информацията, а от Донецк, там хунтата беше нацелила главен газопровод .....Как ли журналиста на ройтерс се е озовал в деб*лцево ( че там дори укро смите не влизат, само руски и опълченски репортери ) , никак не е ясно, че да снима взрива на тръбата.. докато снимки от Донецк има доста ... мдам.....

Колега Синбад, разберете ме - пиша само и единствено от мобилен телефон, поради което ми е по-трудно да цитирам и превеждам големи по обем цитати.

Никъде не съм написал кой обстрелва градът, преценил съм от моя перспектива, че е интересна информацията и по-скоро я добавих, за да се оцени интензивността на бойните действия, като опит за оценка на степента на намеса на Русия (защото това е най-интересно з мен на този етап).

Колега Синбад, разберете ме - пиша само и единствено от мобилен телефон, поради което ми е по-трудно да цитирам и превеждам големи по обем цитати.

Никъде не съм написал кой обстрелва градът, преценил съм от моя перспектива, че е интересна информацията и по-скоро я добавих, за да се оцени интензивността на бойните действия, като опит за оценка на степента на намеса на Русия (защото това е най-интересно з мен на този етап).

Колега Благо, ама изобщо ми е през оная работа откъде четете и пишете, докато разпространявате дезинформация , дори и по погрешка  уж, дори и извадена от контеста като цяло, аз ще ви поправям... защото въвеждате в заблуждение....

Оправданията не помагат, както ФАЩ след като разбиха цял Ирак взеха накрая да се оправдават че видите ли, те били сгрешили за оръжията за масово поражение, това не помогна на хората пострадали там нали, нито на стотиците хиляди жертви....

Колега Благо, ама изобщо ми е през оная работа откъде четете и пишете, докато разпространявате дезинформация , дори и по погрешка уж, дори и извадена от контеста като цяло, аз ще ви поправям... защото въвеждате в заблуждение....

Оправданията не помагат, както ФАЩ след като разбиха цял Ирак взеха накрая да се оправдават че видите ли, те били сгрешили за оръжията за масова инфорамция, това не помогна на хората пострадали там нали, нито на стотиците хиляди жертви....

Колега Синбад, нямам нищо против да ме поправяте, независимо от причините, които смятате, че преследвам.

Не разбрах как включихте Ирак и...САЩ (ако съм схванал правилно правописната Ви грешка) и кой се оправдава?

Колега Синбад, нямам нищо против да ме поправяте, независимо от причините, които смятате, че преследвам.

Не разбрах как включихте Ирак и...САЩ (ако съм схванал правилно правописната Ви грешка) и кой се оправдава?

Визирах, че твоите оправдания  са подобни на хамериканците от ФАЩ  относно оръжията за масово поразявне на Ирак...( и няма правописна грешка, не се притеснявай ) 

А това какво преследваш, мисля че хората отдавна са преценили, не мислиш ли .... както и аз самия ...

П.С Ето ти по достоверна информация за това кой обстрелва Деб*лцево с артилерия.... а това е основно хунтата от позициите си в покрай Чернухино и Олеховатка ( населени места вътре в котела ) . Опити за  измъкване на карателни части от котела не е имало ( говори се за днес 18.02 ) .. Това е вечерната сводка на Басурин, заместник командир  на армията на ДНР, и в същото време неофициален говорител на същата .. Има и негови клипове от днес, от района на Деб*лцево...

https://www.youtube.com/watch?v=TAFXdr9Z5bI

И ако се чудиш, той не е от Русия, завършил е висшето военно училище на Донецк през 1982-ра, тогава все още в СССР, сам от Донецк ...

Ами добре, макар че поглеждайки снимката, и  един друг клип от уж оттеглили се от Дееб*лцево, който се върти от днес в тубата, веднага виждам несъответствия... В деб*лцево и Логвиново е сняг и студ.. пътищата са заледени, на повечето места в полетата и горичките, полосите също има сняг, не много, но го има, изораните полета като цяло са чисти, но ливадите не са, заснежени са... А тука на снимката, нещо не се връзва, дистанцията м/у артьомовск и Деб*лцево е към 15 километра ... там в деб*лцево, от видеа се знае че вчера валеше сняг... в логвиново също , ан снимката и видето няма нищо подобно... Слънцето от днешни кадри на Деб*лцево грееше , но беше снежно и студено... за сравнение снимката изобщо не отговаря , както и видетото...

Погледнете сами и сравнете с други видеа от деб*лцево днес... не вярвам 15 километра да водят до такива климатични разлики, знам как е в моя край в Бг затова съм сигурен и за там.... 

За мен лично , това е фалшификация... самите коментиращи не казват нищо конкретно, а само общи приказки,  ..... хахахах

П.С Отделно, цивилни коли се движат в посока деб*лцево??? Интересно, от 10 .02 всякакъв цивилен трафик е прекъснат заради боевете, но сега се движат смело.... мдаам... и изглеждат такива едни, стегнати, новички, спокойно каращи.... по би приличало да е друга страна на Артьомовск, не откъм деб*лцево... както и сниманите войски не са от тия близките 10 дена със сигурност...

П.П.С А и да, предполагам му се доверяваш защото твоя източник започва със 

President Petro O. Poroshenko said in a televised statement that he had ordered the retreat from Debaltseve, a strategic transportation hub where intense fighting raged in recent days despite a cease-fire agreement signed last week in Minsk, Belarus. - мдам, пак поредното Прасето казало хахахахахахахахаххахааха :D  Много достоверен наистина...

Та съжалявам, ама явно твоите критерии за достоверен източник са леко пообъркани, дори много пообъркани бих казал.....

А ето видео уж как Прасето награждава измъкнал се командир на 128-ма бриигада.. действието се развива в Артьомовск пак днес,.. погледнете времето и пейзажа и направете сравнение с горния клип ;)

Аз няма да взема отношени по въпроса, но искам само да Ви уведомя безпристрастно, че гледайки няколко сателитни украински канала се оказа че разсъжденията ти, направени по публикуваните снимки са напълно достоверни. Това го пиша от наблюдаваните от украинските репортери, посетени места.Преценката ти по "картинките" е абсолютно вярна дори и да не се харесва на другата страна. Не съм имал а и не смятам че е редно с някакви клипове да изострям и без това силно натегнатата обстановка между Русия и Украйна.Спирам, за да не ме "биете".

Аз съм си сигурен, защото следя нещата цял ден.... :) ИЗгледал съм толкова видеа колкото сигурно има по въпроса изобщо... всичко актуално, включително укро смите .... сравнявайки и анализирайки всичко е пределно очевадно... Да не говорим че сутринта гледах и интервюто на прасето предавано наживо от летището преди да отлети към мястото на събитията ....

П.С А за биенето не се притеснявай,бияча си лиже раните още , след скандалната си издънка :D

П.П.С А ето така се прави "независимата говореща истини"  западна журналистика от местосъбитието.. Кадрите са снимани на летището в донецк ... жалко че попадението от хунтата не беше по близо до този задник.....

http://anti-maidan.com/index.php?id=13809

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.