Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Защо Русия трябва официално да навлиза. И преди съм писал - това ще е конфликт тип Афганистан. Ще продължава с години и никой няма да спечели! Ще се бият хора без опознавателни знаци подкрепяни от САЩ и Русия с наемници, инструктури и техника. Всички големи ще отречат, че имат пръст в това. Да му мислят тъпите украинци! Всичко това докато Украйна заприлича съвсем на Афганистан, а не на страна член на ЕС

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много дезинформации има. Омръзна ми и от многото лъжи. Украинци и руснаци взаимно се избиват и все си прехвърлят отговорността за най-драматичните инциденти! Руснаците погребват убитите в общи гробове.Украинците изгарят своите загинали в подвижни крематориуми и ги обявяват за дезертирали, пленени или безследно изчезнали. Няма време за друго. Няма ли да има санкции и за Украйна? Те са причинили предпоставките за тази антиславянска война.Това никой не може да го оспорва.   Бил съм и в двете страни - случващото се за мен е болезнено неразбираемо и неадекватно. 

Подвижни крематориуми? Мда, нацизма се завърна. Въпрос на време е пак да построят концентрационни лагери. :mad:  А Бандера още малко и национален герой ще го правят! :angry:

Подвижни крематориуми? Мда, нацизма се завърна. Въпрос на време е пак да построят концентрационни лагери. :mad:  А Бандера още малко и национален герой ще го правят! :angry:

Те го обявиха, за такъв.

Киев призна за провал в мобилизацията

http://www.segabg.com/article.php?id=736491#.VMkfm2ll69E.twitter

Стотици бесарабски българи отказват да служат в армията заради войната в Донбас

Украински официални представители потвърдиха вчера, че четвъртата мобилизация в армията на практика е пред провал, съобщиха местни медии. Ръководителят на западния регионален медицински център на министерството на отбраната Александър Поронюк съобщи пред телевизия "112 Украина", че само в Лвовска област над 3000 новобранци не са се явили за медицински преглед, след като са получили повиквателни. Съветникът на украинския президент Юрий Бирюков разкри на страницата си във "Фейсбук", че кметовете на поне 14 населени места в Ивано-Франковска област са отказали да получат повиквателните, за да ги връчат. По данни на Бирюков поне 57% от привиканите младежи и мъже в областта не са се явили на медицинските прегледи, като поне 37 на сто от тях вече са напуснали територията на Украйна. "Новобранците от Тернополска, Закарпатска и Волинска област са силни само на думи, но почти никой от тях не иска да отива да воюва", написа съветникът. "Това са страхливи животни, които се крият от военните комисии, сменят телефоните си номера и бягат към Румъния, Унгария, Словакия или Полша", оплака се той. "За последните 30 дни държавната граница в Черновицка област бе пресечена от поне 17% от новобранците. По неофициални данни хостелите и малките хотелчета на границата в съседна Румъния са пълни с млади украинци", съобщи Юрий Бирюков. Вчера стана ясно, че Русия ще разреши пребиваването на украинци на своя територия повече от сегашните 90 дни, като за целта те трябва само да се пререгистрират.

Най-много случаи на отклонение от мобилизация са регистрирани именно в районите със смесено население, призна официално вчера и началникът на мобилизационното управление на Генералния щаб на украинската армия Олег Бойко, цитиран от УНИАН. Това са Закарпатието, където също има много потомци на български бежанци, Ивано-Франковска област до Молдова и други западни области на страната. Досега има заведени над 4500 дела за неизпълнение на воинския дълг. Жителите на селата Кюлевча и Дмитровка в Одеска област, които са населени предимно с бесарабски българи, се обявиха против мобилизацията, която върви в Украйна, и отказаха да воюват в Донбас. Около 500 души оградили представителя на военното поделение и не са му разрешили дори да говори, скандирайки: "Не" на войната, "да" на мира", съобщи в свой репортаж руската телевизия НТВ. Хората от селцето се струпали на площада, когато разбрали, че там е пристигнал представител на военните, който дошъл да връчва повиквателни. "На бандеровците не е достатъчен геноцидът срещу нашия народ за последните 25 години. Не им стигат и политически убийства на българите. Никога няма да забравим нашите герои Милев и Николов, изгорени в Одеса. Днес дойдоха да мобилизират българите на война срещу Донбас. Хората излязоха на митинг и не му позволиха да прочете заповедта", написа в интернет бесарабският българин Пьотр Рибаков. Той споделя, че хората в селото говорят помежду си на български, а с офицера от украинската армия - на руски.

:lol6: :lol6: :lol6: Тяхното е една мобилизация................Сори Поросранко, ама Хитлер и Мусолини отдавна те изпревариха, е, след Втората световна никой не ще да се бие за фалшиви лидери и идеологии. :)

Само жалко за момчетата, после няма да им се оправи психиката. Имам предвид мобилизираните 16 - годишни. Ак си спомняте "Хитлерюнге".............

Чудно сега какво ли ще предприемат. Намеса на НАТО? ИД?

И защо все обявяват Русия за виновна?   Събитията с Майдана не ги предизвика Русия - те бяха насърчавани и подпомагани от САЩ и ЕС. Украинците извършиха преврат и наивно отнеха доста права на рускоезичното население в страната си.Бандера вече им е национален герой. После решиха да започнат бърза военна операция в източна Украйна - забравяйки за границата там с Руската федерация.Няма как да спечелят такава война - за "терористите" тя се явява отечествена, защото бранят своите родни рускоезични населени места.Според мен украиците сами са си виновни.Сегашните им ръководители не са с реални преценки - никой няма да разпали световна война заради бедна Украйна. Явно ще има нова държава - Новорусия. След тези събития украинците ще бъдат още по-бедни. Много жалко за загиналите славяни!

Тези уж терористи в Украйна са руснаци  - за тях войната е отечествена и те воюват за родните си населени места.Защото украинците им нарушиха правата. Време е за здрав разум в ЕС!   Истината - за тях сепаратистите са без никакво значение мненията в САЩ и ЕС.  Те са си руснаци като останалите руснаци. А украинците натвориха серия ужасни грешки и тепърва ще понесат последствията от тях...Скоро народното недоволство ще  измете и псевдолидерите от Украйна...

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/634243/#

Няма нужда от коментар. Затвориха 'чувала'. Клипа, не е за хора със слаби нерви.

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/634243/#

Няма нужда от коментар. Затвориха 'чувала'. Клипа, не е за хора със слаби нерви.

Толкова жалка агитация и опит за манипулация е този "клип", че просто съм без думи.

Сега не е ли ред да се покаже и гледната точка на другата страна?

И кое точно не е за хора със слаби нерви?!?!

Извинявайте, ама гледната точка на "другата" страна я слушаме цял ден  по радио, телевизия и парламент. По-скоро бих казал, няма ли най-накрая другата на другата гледна точка да бъде еднакво третирана в нашите гледаеми и чуваеми медии?  Ами то чуе ли се за друга гледна точка, веднага се заговаря за уволнения, спиране на предавания, че дори и се включва активно  в действие българските прокуратура и съд.  Стигна се до там, че в БНР създадоха антипод на "Деконструкция" - "конструкция". И какво ще конструрира? Това което махнахме и искаме да махнем все още? Или "Дивия капитализъм"? Бива ли толкова долу да падат и Лозанов и Янкулов? Най-накрая накараха Волгин само да се подсмихва и да загатва за някои неща. По-добре така, отколкото изцяло да му затворят устата, както това са направили по другите гледаеми медии. Борисов се прави на ни чул, ни видял и на приятел с плевнята, обаче след време поколенията ще обвиняват и него за подлото държане на днешната номенклатура, гледаща само собствените си банкови сметки и нищо друго. Днес Борисов дори стигна до парадокса, че българина обичал Русия, ама трябвало да сме щатите, затова сме създавали смесени комисии. На всеки е ясно какво ще представляват тия комисии. Защо се излага пред цяла България тогава? Извинявам се за отклонението от темата, но в ми писна по цял ден да слушам украинския посланник и нито веднъж руския. Нима руския посланник няма какво да каже по националните ни медии? Оня ден парадокс - българин от Бесарабия, който казва, че мнозинството българи там подкрепят Русия, ама той бил за Украйна. И още една "украинка" от български произход, чийто брат бил доброволец, а мъжа и офицер в украинската армия. Сетете се как се става офицер в "чужда" армия. И тия двамата по БНР, без да дадат мнението на другата страна, която се оказва, че както и тук, в България, е на страната на Русия и че морето от българи в Украйна стиска палци за Русия. И е логично, защото техните деди са намерили спасение и подслон в Русия, а не в някаква имагинерна Украйна или Молдова. 

Извинявайте, ама гледната точка на "другата" страна я слушаме цял ден  по радио, телевизия и парламент.  

Това го отнеси към радиото, ТВ и парламента.

Аз влизам в темата, Аз чета мнението, Аз пиша тук, а не въпросните радио, ТВ и парламент.

Събрали сте се тук 5 човека агитатори, които всячески се стараете да накарате цялата аудитория да приеме гледната ви точка - тоест, че права е Русия с другаря Путин и нищо друго на тоя свят не може да има реално измерение и не се допуска никой друг да мисли по различен начин.

Бълвате линкове към клипове, статии и откровено просташки агитационни материали, но не разбирате ли, че се получава точно обратното на желаното от вас?

Ок, няма лошо да сте фенове на Путин и политиката му, което приемам на сто процента.

А вие защо не приемате, че има хора, които мислят по-различно?

И те не са с нищо по-долу от вас?

Осъзнайте се малко.

Не заради възгледите и разбиранията си, а заради начина, по който се опитвате да ги наложите.

Подчертавам дебело последното.

Е тия, които четат, не могат ли да пишат? Аз да агитирам? Грешиш. Аз изказвам мнението си и на който не му харесва, здраве да е. Поне това мога да му пожелая. Клипове тук и в други теми рядко гледам. Още по-рядко слушам изявленията на Атака в парламента, което не ми пречи да си имам собствено мнение, гледайки какво става по медиите ни. Да, прав си, има хора с точно обратните мнения и те имат аргументи за това. Най-голямия аргумент е тоя, че от Америка всичко идва, а от Русия нищо. Но по тая логика ако САЩ са номер едно, заедно с още десетина държави, то другите държави за атомни бомби ли са? Това, че неговата алчна религия (протестанството) му дава предимство в технологично отношение, както и неговото местоположение - далеч дори и от атомните бомбички, не го прави моделът, на който непременно трябва да подражаваме. Защото днешните САЩ са затрили преди по-малко от 200 години местното население, за което май никой не се сеща вече. И това в името на "демокрацията", към която ( или по-скоро към парите и) се стремят тия с другите гледни точки. Явно не си губят времето да пишат тук и изкарват пари :)  Затова ми е противен тоя Запад. Не че не признавам постиженията, защото и аз съм технократ човек, но ламтежа към парите, ми е отвратителен.  Лошото в случая е, че част от българите просто си имат своята илюзия за добрия Запад. А още по-лошо е, че доста българи са подлъгани там, а другите българи тук си мечтаят да идат при тях. И това води до овълчването, до омразата към Русия в частност и до продажно поведение.  Сори за откровението, обикновено съм по-тактичен. 

Ние не се опитваме да наложим нищо на никого, а просто изказваме нашата гледна точка. А защо вие се опитвате да наложите вашата?  Или всички са равни пред бога и закона- ама някой са по-равни от другите.

Сори за откровението, обикновено съм по-тактичен. 

Не се извинявай, защото казах по-горе, че приемам гледната ти точка, каквато и да е тя.

Аз пък не гледам българска ТВ, не слушам Хоризонт, а мнението си го формирам от малко по-чужди медии, но държа да подчертая, че руски също влизат в това число.

Време е да се оцени и осъди опита за украински геноцид над руснаците  в източна Украйна.  Това не може да се случи и ще коства много жертви - та тези събития са до самата граница с Руската федерация.  Скоро украинците ще са наясно със собственото си недопреценяване. 

Време е да се оцени и осъди опита за украински геноцид над руснаците  в източна Украйна.  Това не може да се случи и ще коства много жертви - та тези събития са до самата граница с Руската федерация.  Скоро украинците ще са наясно със собственото си недопреценяване. 

Според другата гледна точка няма никакви жертви. Нямало е палежи в Одеса,нямало е разстрел и избиване на мирни граждани,нямало е убийства на Майдана  и ту Росия имала подразделения навлезли в Украйна ту пък самите украинци казват,че такова нещо няма... На това как му се вика?

Укрите как постъпват. Взимат за едно и го харчат за друго. Дават им кредити за стабилизиране на икономиката,а ги харчат да избиват мирни граждани.

Не се извинявай, защото казах по-горе, че приемам гледната ти точка, каквато и да е тя.

Аз пък не гледам българска ТВ, не слушам Хоризонт, а мнението си го формирам от малко по-чужди медии, но държа да подчертая, че руски също влизат в това число.

Интересно ми е, какво е твоето мнение тогава ?? .. говориш за пропутинска пропаганда тука някаква ( да, има някакви женки тука, болни мозъци дето реват неадекватно, но тях ги остави ) ... Не мисля че да кажеш на черното черно и на бялото бяло е пропаганда ( то ако това е пропаганда  не знам кое няма да е ) ... Та очаквам с интерес да чуя твоето мнение по събитията и кой започна всичко това в Украйната, от така наречения евромайдан, до сегашната война там... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Майната им на Украинците - пет пари не давам какво се случва там!

И пак го ударихте на пропагандатори, агитатори, комунисти , антикомунисти, грамотни, неграмотни!

Много простотия, бе многоо!

П.П. Промених малко от написаното, но не се отричам и от цитата , който се появява по - доло

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

....Инак майната им на Украинците - пет пари не давам какво се случва там!

.

Имам приятели от Украйна, много свестни хора са! 

Редактирано от kadaif (преглед на промените)

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/634314/#

Загинало е, наше момче в Украйна. Позивната му е Болгарин. А може, просто такава да е позивната, и да няма нищо общо с нашите сънародници.

От години следя развитието(упадъка) на този форум. Тук ни обвиняват в проруска пропаганда, а в съседна тема се води откровено протурска пропаганда и никои нищо не казва.

От години следя развитието(упадъка) на този форум. Тук ни обвиняват в проруска пропаганда, а в съседна тема се води откровено протурска пропаганда и никои нищо не казва.

Така е модерно. Виж в учебниците за 3-ти клас по История. Какви хвалебствия пишат, за турското робство. Скоро ще се учи, че САЩ ни е освободила.

Така е модерно. Виж в учебниците за 3-ти клас по История. Какви хвалебствия пишат, за турското робство. Скоро ще се учи, че САЩ ни е освободила.

Знам, видял съм го и за това се възмущавам. Погледни и темата- България се готви за война. В нея и нас ни убеждават, че не е имало турско робство. За това се възмущавам.

Редактирано от upili (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.