Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Молете се, молете се руснаците да задържат летището, иначе Донецк е обречен на жесток геноцид! Фашистите няма да оставят и един жив човек! Молете се!

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Молете се, молете се руснаците да задържат летището, иначе Донецк е обречен на жесток геноцид! Фашистите няма да оставят и един жив човек! Молете се!

ще издържат и в момента контраатакуват. цитирам Александър Захарченко:

Сейчас идут тяжелые контрнаступательные бои нашей армии с украинскими военными по всей линии фронта, начиная от Мариуполя, заканчивая Горловкой, — сообщил лидер ДНР.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Дано да издържат! Давайте всякаква нова информация, ако може, я превеждайте, мога да чета на руски, но трите допълнителни букви в тяхната азбука не знам как се четат и адски ме изнервят. Руски не съм учила, мога почти да чета, иначе съм учила по малко немски, фрески и английски, но не и да чета новини на тези езици.

Уф, просто трябва да настъпят към Киев и да разгромят врага, какво чакат, не знам. Порошенко не иска мир, Путин какво толкова не разбира? Направо да обяви война на украйа и да прати армията към Киев. По - близо са до Киев, при предишната война 4 години им трябваха, за да стигнат Берлин! Сега могат да го направят за седмица! Порошенко и фашистите най - добре да ги избият, един съд и едно дело ще са загуба на време и пълно театро! Просто да настъпят към Киев! Иначе ще имат само проблеми! Докато фашистите са на власт, невинни ще страдат! Да не му мисли Путин, а да прати армията! САЩ не смеят и няма да се намесят!

Впрочем, макакът, тоест американския президент ходил ли е войник? Май не е, американските държавни глави май с изключение на няколко не са били в армията..........Сещам се само за Вашингтон, Дуайт Айзенхауер и Джон Кенеди. :P  Докато от руска страна всички от Сталин нататък са били в армията, от  от Хрушчов нататък до един са били в Червената армия и са участвали във Втората световна. Само Путин и Медведев не са воювали, но май са отбивали военна служба.

Няма да се шашкате, новините от Новорусия са добри. Украинската армия и карателни части на десен сектор ( този път без имена ) се опитаха да направят зимна офанзива заради загубата на летището. Но донбасците ги наритаха по всички фронтове и май преминават в цялостно настъпление ( има сведения и за активизация на действията и настъпление към Мариупол дори ) .. Та загубиха малко техника, няколко населени места, и най-важното най-голямата им слава че държат летището ( така наречените киборги митично се изпариха, или май ги изпариха Мооторола заедно със Сомали и Спарта :D

Общо взето, ще видим какво ще става, че нещо Киев взе да реве пак за примирие, което те сами нарушиха и неспазиха...

sU5yjDEGgxM.jpg

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

системата стана идат кат аслани бягат кат насрани. Пак украинската армия търпи поражения. атакуваха не постигнаха успехи претърпяха големи загуби от артилерията на новорусия.

летището в донецк е атакувано 5 пъти като атакуващите са изгубили 500 души и 47 единици техника.

системата стана идат кат аслани бягат кат насрани. Пак украинската армия търпи поражения. атакуваха не постигнаха успехи претърпяха големи загуби от артилерията на новорусия.

летището в донецк е атакувано 5 пъти като атакуващите са изгубили 500 души и 47 единици техника.

Почнаха да пискат като мишки. Само,че кой първи наруши примирието.

Украйна е готова за незабавно свикване на тристранната Контактна група и провеждане на заседание във формата на "нормандската четворка" за изпълнение на минските споразумения, каза в понеделник украинският президент Петро Порошенко.

Почнаха да пискат като мишки. Само,че кой първи наруши примирието.

Искат примирие сега в нормандския формат така наречения, защото пак търпят поражение и загубите отново са огромни.

Идиоти. Само това може да докара САЩ и на нас! А сега ни натресоха и нови притеснения - еврозоната. Явно да ни отдалечат повече от събитията и да не се занимаваме с "глупости".

когато блестящото ново международно летище Донецк - кръстено на руския пианист Сергей Прокофиев - беше открито през 2012г. за Европейското първенство по футбол, на цена от $ 750 млн , беше източник на голяма гордост за местните жители.сега, когато е изгоряло, унищожено от пожари, това е нов източник на гордост за украинците по друга причина. :)

когато блестящото ново международно летище Донецк - кръстено на руския пианист Сергей Прокофиев - беше открито през 2012г. за Европейското първенство по футбол, на цена от $ 750 млн , беше източник на голяма гордост за местните жители.сега, когато е изгоряло, унищожено от пожари, това е нов източник на гордост за украинците по друга причина. :)

Победите на укро армията са само във фейсбук и туитър. 

А дали това не е капан на Щатите? На мен доста съмнителни ми се струват съвпаденията от последните дни - посещяния на висшестоящи политици от Щатите в България и подновяването на военните действия в Украйна. Както казаха много коментатори по медиите, няма нищо случайно. Няма как да се изсипят накуп няколко важни клечки в България и това да е съвпадение. Съвпадение е, когато Джим Кери и Обама се засекат в кенефа на Белия дом и двамата по голяма нужда, а вътре се е наврял Плевнелиев. 

Унищожен е украински блокпост близо до Богдановка. артилерията работи не икономисват снаряди.

А дали това не е капан на Щатите? На мен доста съмнителни ми се струват съвпаденията от последните дни - посещяния на висшестоящи политици от Щатите в България и подновяването на военните действия в Украйна. Както казаха много коментатори по медиите, няма нищо случайно. Няма как да се изсипят накуп няколко важни клечки в България и това да е съвпадение. Съвпадение е, когато Джим Кери и Обама се засекат в кенефа на Белия дом и двамата по голяма нужда, а вътре се е наврял Плевнелиев. 

Не само това. Вчера, имаше събрание на еврогейските министри. Барабар, с нашият гелосан пич. Дето щяха да мъдрят, нещо за санкциите, срещу Русия. Както казваш, няма нищо случайно. Порошенко, се опитва да направи Русия страна в конфликта. Става въпрос, официално да заеме страна. Иска да подпишат, някакви условия. А така наречените Мински споразумения, са само между Киев и бунтовниците. Така после, западните медии, ще имат мишена за храчките си. То нече сега нямат, ама друго си е.  Ама руските политици, не са като нашите Плевньо /преродена ирландска пастирка, по негови думи в едно интервю/ или ББ. За наше нещастие.

• Автор

Вацлав Клаус:

В Украйна се води война на САЩ и ЕС срещу Русия

Украйна е една изкуствено създадена държава без автентична територия и хомогенно население и поради тази причина трансформацията бе много по-трудна, отколкото където и да е другаде

За всички е ясно, че Крим не принадлежи на Украйна. Крим винаги е бил част от Русия. Вътрешната криза в Украйна е основната причина за случващото се там. Ако не бяха събитията от Майдана нямаше да се стигне до анексирането на Крим.

Това каза бившият президент на Чехия Вацлав Клаус в интервю за австрийския вестник "Ди Пресе". "Аз не съм адвокат на Владимир Путин. По време на комунизма ние винаги сме били против Русия. В случая обаче аз търся истината. Според мен Русия бе накарана да реагира в Крим. Това бе реакция на случилото се на Майдана, в Киев и нападенията срещу рускоезичното население в Украйна.

"За мен това е конфликт на Европа и САЩ срещу Русия, а Украйна е само един инструмент в този спор", каза още Клаус, според когото в случая не става въпрос за руско-украински конфликт, както се твърди на Запад.

Украйна е една изкуствено създадена държава без автентична територия и хомогенно население и поради тази причина трансформацията бе много по-трудна, отколкото където и да е другаде, смята още той.

"Сегашната криза е резултат от натиска към Украйна да реши към коя страна да се присъедини - към Изтока или Запада. Да поставиш страната пред такъв избор, означава да я унищожиш", подчертава Клаус.

Той смята, че не трябва да има външна намеса при разрешаването на проблема. Решението може да бъде намерено само чрез компромис. За съжаление политическото ръководство в Украйна няма капацитет за това, казва още Вацлав Клаус.

http://temadaily.bg/...ЕС-срещу-Русия/

Някакви новини от Украйна? Ама не фалшивите новии на Запада.

Ох, няма ли в България руски агенти на Путин, да вземат да му кажат колко непоносим е вече живота при капитализма за нас, и вместо да ни отмъщава, да вземе да прати ядрените си оръжия към Фашингтон и Анкара! ПИСНА МИ ВЕЧЕ!

Вацлав Клаус:

В Украйна се води война на САЩ и ЕС срещу Русия

Украйна е една изкуствено създадена държава без автентична територия и хомогенно население и поради тази причина трансформацията бе много по-трудна, отколкото където и да е другаде

За всички е ясно, че Крим не принадлежи на Украйна. Крим винаги е бил част от Русия. Вътрешната криза в Украйна е основната причина за случващото се там. Ако не бяха събитията от Майдана нямаше да се стигне до анексирането на Крим.

Това каза бившият президент на Чехия Вацлав Клаус в интервю за австрийския вестник "Ди Пресе". "Аз не съм адвокат на Владимир Путин. По време на комунизма ние винаги сме били против Русия. В случая обаче аз търся истината. Според мен Русия бе накарана да реагира в Крим. Това бе реакция на случилото се на Майдана, в Киев и нападенията срещу рускоезичното население в Украйна.

"За мен това е конфликт на Европа и САЩ срещу Русия, а Украйна е само един инструмент в този спор", каза още Клаус, според когото в случая не става въпрос за руско-украински конфликт, както се твърди на Запад.

Украйна е една изкуствено създадена държава без автентична територия и хомогенно население и поради тази причина трансформацията бе много по-трудна, отколкото където и да е другаде, смята още той.

"Сегашната криза е резултат от натиска към Украйна да реши към коя страна да се присъедини - към Изтока или Запада. Да поставиш страната пред такъв избор, означава да я унищожиш", подчертава Клаус.

Той смята, че не трябва да има външна намеса при разрешаването на проблема. Решението може да бъде намерено само чрез компромис. За съжаление политическото ръководство в Украйна няма капацитет за това, казва още Вацлав Клаус.

http://temadaily.bg/...ЕС-срещу-Русия/

Да, колко бързо забравихме ( аз също), че присъединяването на Крим към Русия бе отговор на събитията на Майдана. На Запад обаче не са забравили, защото няма как да забравят. Техните спомени се простират от "анексията" на Крим. А защо е станала тая "анексия", никой не си спомня и не иска да си спомни. Вече ме налегна апатията като слушам, как Обама се присмива на Русия и как Плевнелиев му приглася. Всъщност, направи ми впечатление днес част от изявлението на Плевнелиев, свързано с Крим. И той не си спомня откъде тръгнаха събитията и как точно се случиха нещата. Да, идеалния случай би бил Крим да си остане в Украйна и Майдана никога да не е съществувала, но това са фактите. Каквото за едните, такова и за другите. И едните и другите загубиха и губят много.  Но на мен ми е непонятно, защо властите в Украйна с мижавата си армия се опитват да решат по сталински проблема. да, знам отговора, но все пак...толкова ли са ни погулнали Щатите, че вече не може никой да мисли сам с главата си? Това особено се отнася за управляващите в цяла Европа. Дори съм готов да се обзаложа, че след решаване или замразяване на украинския въпрос по някакъв начин, усилията ще се насочат срещу Унгария, вероятно Австрия, а и Франция ще падне под дулата с тяхната Мари льо Пен. Изобщо, ще почне една кампания ( тя вече почна забелязвам) срещу така наречените крайно десни партии, които всъщност не са нито крайно десни, нито крайно леви. Някой скоро каза по модиите - няма вече ляво и дясно в смисъла, който се е разбирал доскоро. В днешно време хората са разделени на националисти и интернационалисти. Това е мое определение, ама ако се сещате, в миналото интернационалистите бяха съвсем други, от които се отървахме и попаднахме на...други интернационалисти. Лошо няма нациите да се уважават, да си живеят вв разбирателство, но...нека всяка жаба си знае гьола. Защото аз ако отида в двора на съседа, той ще се разсърди или поне ще ме погледне накриво. Тогава как да приемаме великото преселение на народите? Всеки си има някакво местенце на тая Земя и когато се опита да заеме друго местенце по тая Земя, стават проблеми. Най-малкото за това се плаща по някакъв начин.  В момента в Източна Украйна е нещо подобно. Някакви типове се опитват да заемат други местенца. Ами то дори тук да отидеш в съседното село, ще те погледнат накриво. Какъв си ти, че да се шляеш там? 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Днеска опълчението настъпва сериозно украинската армия търпи големи загуби. Четох генерал Филип Брийдлав, който е много обезпокоен от факта че у сепаратистите има инструменти за оказване на натиск върху украинската армия,и че фронта се измества на запад. Батальоните "Донбас" и "Азов" отстъпват.

НАТО е обезпокоен от подновяването на сраженията в Украйна до нивото, наблюдавано преди сключването на минските споразумения. Това каза командващият силите на НАТО в Европа, американският генерал Филип Брийдлав. По думите му, в Донбас се „наблюдават” руски системи за ПВО, предаде РИА Новости
„Ситуацията по линията на съприкосновение не е добра, сраженията се засилват до нива отпреди постигнатото споразумение, преди прекъсването, а в някои случай дори повече. Не мога да потвърдя данните на президента Порошенко, но ние наблюдаваме, че подкрепяните от Русия сили имат нови възможности за оказване на натиск над украинската армия, на някои места са изместили линията на съприкосновения на запад. Това буди безпокойство’, каза Брийдлав. 

Очаквам до седмица украинската армия да изпадне в тежък нокдаун.

Фусейкия генерал доста омаловажава положението в Украйна , а то е че положението на хунтата става трагично.. Те още отпреди ден вкараха в боя резервите които имаха групировките им , в момента се мъчат да придвижват резерви от дълбокия тил,  включително местят части и подразделения от южния фронт на Мариупол ... А ДНР и ЛНР, просто ги мъчеха с прифронтовите охраняващи подразделения, и тук таме само включваха малки подкрепления.. От вчера обаче натрупаха настъпателни части в голям обем, и започнаха лека полека масирано настъпление,  гризейки отбраната малко по малко . От вчера още на север от луганск първата отбранителна линия на укрите беше разбита, така наречената Бахмутовска линия опорни пунктове, днес ги довършват и напредват към втората линия която е в Лисичанс . В донецк също отблъснаха първите линии и атакуват вторите ...

Хунтата като цяло вече почва да се панира, но все още има достатъчно сили, въпреки големите загуби. В момента мисля се готви големия казан в Дебалцево, понеже и горловските групи на опълченците се активизираха и вместо да търпят само в отбрана обстрела от атрилерията на укрите, започнаха да се мъчат да ги изтласкват, и успяват засега ...

Та накратко, положението за хунтата си е евало  салото , голяма перемоха :D 

P.S А на тоя задник държавката прати група генерали и офицери, уж да давали съвети на укрите как да си реформират армията, смях в залата . Пораздадоха дори официално  тенекиени медалчета за да повдигнат духа на укрите , което за съжаление е вече невъзможно.. Дори в Киев почва да се шири лека полека паника и осъзнаване че губят тотално. те и затова почнаха да реват истерично за обявяване на война срещу Русия, за завземане на Кубан дори, за революции в РФ и так дале ...Мдам, подлогите на ФУСА  сдават яко багажа ....

Сложна е и на фона на това гледах по скат по дискусионното студио двама празноглавци Стоян Иванов и Иво Беров тръгнали да критикуват Путин, двама мишоци дето си нямат хал хабер как се устройва и управлява държава, резултатите от Путиновото управление са красноречиви. Прехвърлиха вината на случващото  се в украйна върху русия. 

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2296146

Предупреждавам, клипа не е за хора, със слаби сърца. Няма какво да го коментирам. Това което ще видите, казва всичко.

Да, поредните цивилни жертви , убити от хунтата... но те ще си платят, рано или кънсо, в това няма съмнение....

Но руснаците в украйна ще победят, в това не се съмнявам.... а уса ще съжалява в близко бъдеще, просто вече прекалено много прекалиха, прекалено много....

yKvbA8v7Kok.jpg

П.С А относно продажните наши политици и журналисти, за мен те са жалки отрепки, които ближат нечии задници за пари, или са прекалено тъпи за да си отворят очите и да видят истината .....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Очевидно е, че фашиските бандити  наети  от запада да отцепят украйна в полза на САЩ/ЕС трябва да бъдат елиминирани. Начело с Яценюк/Хитлер и Порошенко/Гьобелс.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Абе то ще победят, ама ние ще бъдем на страната на победените както винаги. И най-хубавото от цялата работа е, че ще спечелим един гол...поздрав. Потупване по рамото. Ако раздаваха медали за преданост, България щеше да получи най-хубавите - тиквените. И черешката на тортата следва. Нищо няма да разберем от всичко това. Сега по-сериозно. Ако НАТО имаше някакви силици, досега да се е справило в Ирак и Сирия. 25 години влачат тоя конфликт ( Ирак) и още не са го довлачили. Бях на пост в казармата, когато слушах един ВЕФ за нападението на САЩ над Ирак някъде 3-4 часа сутринта. Общо взето стряскаща новина, ама поне си имах няколко пълнителя с мен. Сега имам един гол задник. както и всеки от вас. 

Казвал съм го и по-рано.

Русия си взе Крим защото там (в Севастопол) е военно-морската и база.Бил съм там като военен моряк преди 50 години.Можете да я видите сега чрез "Google Earth".

Оставянето и в ръцете на Украйна означава настаняване там на 6-ти американски флот.

Нима това не ви говори нещо?

Трагедията в Донецк на 22 януари 2015г. остане завинаги в паметта на хората в Донбас, като ден на траур. Ден, когато отново бяха убити невинни хора.

Клипа съдържа ужасяващи кадри и епизоди на войната в Донбас. Журналистите от  "Правда ДНР" подробно са документирали военното престъпление на  "украинското правителство". Тук е само една малка част от това, което е било заснето от кореспондентите. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.