Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация - моля за мнение.

Featured Replies

за моето приятелче росенчо

Шегуваш се нали ? 4770 щял да се клокне много? Та те са много зле точно от към клок заради факта че са фритюрници както обичаш да наричаш АМД. 2 кила мед? Отново доста фенско изказване. с 400 грама алуминий го охлаждам моят от подписа и съм го клокнал. Класи над амд това вече е най-заблуденото фенско изказване, уважавам те заради познанията ти в МАК но тук не си много прав.

Росене Интел са по-производителните процесори!Не разбирам защо спориш.Аз също ползвам FX (6350),но не мога да споря когато фактите показват друго.Аз лично избрах това АМД защото беше евтино и защото е с отключен множител(най-вече заради цената).Върши ми работа,много съм доволен,но ако имах 550-600лв само за процесора,то тогава щях да си взема интел( с отключен множител).Това е положението.Толкова си могат FX-четата.И тези пичове от Hardware.bg когато са клоквали АМД-та ние с тебе не сме имали и понятие как става това ;)

п.п. Иначе нищо лично към теб,просто понякога за да докажеш,че си прав вадиш от под вола теле.

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

Успех с клока на АМД Intel Core i7-4770K Overclocked to 7 GHz и тука Maximus VI Extreme Tops 7GHz Core i7-4770K Overclocking

Е те това е 100%  над стоковата честота. Изобщо не се клоква тоя процесор :) Естествено вие такъв клок няма да можете да направите  но колкото за обща култура да  знаете че направен при подходящите условия  и с нужните части.

А видя ли с какво го охлаждат ? тия 7 Гигахерца са му на течен азот. А нормален клок при нормални условия 4770 е умряла работа.

Публикувано изображение

Росене Интел са по-производителните процесори!Не разбирам защо спориш.Аз също ползвам FX (6350),но не мога да споря когато фактите показват друго.Аз лично избрах това АМД защото беше евтино и защото е с отключен множител(най-вече заради цената).Върши ми работа,много съм доволен,но ако имах 550-600лв само за процесора,то тогава щях да си взема интел( с отключен множител).Това е положението.Толкова си могат FX-четата.И тези пичове от Hardware.bg когато са клоквали АМД-та ние с тебе не сме имали и понятие как става това ;)

п.п. Иначе нищо лично към теб,просто понякога за да докажеш,че си прав вадиш от под вола теле.

Не говорихме ли вече по тази тема? Интел са далеч от по-производителни. Много от тестовете са Intel like правени. А и под уиндоус всичко е така оптимално за Intel. Но ако стане дума примерно за друга ОС предимството което интел показва на уиндоус тестовете автоматично се изпарява.

Да вероятно новата машина може да ми е с интел но все още не е сигурно.

Доброто старо булдозер(Замбези) държи световния рекорд с 8.58ГХц, Вишерата не е далеч от него. Толкова по въпроса, а сега по темата: fx-9370(а не fx-9590  който е на таблицата на шота на naruto), нали няма да работи 24/7 надут с wprime? С това слагам край на спора относно неадекватната  му част. Иначе е ясно, че все пак с поглед напред във времето и сметките на ток Интел избива разликата в цените, пък и все пак е по-съвременен и бърз процесор. За съжаление АМД вече изостава чувствително, признавам колкото и да не ми се иска, включително и като версия на интерфейсите от оборудването на дънните платки.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Един процесор на AMD никога, дори под 100 % товар няма да достигне описаното си TDP. И за това дори без да вдигаш волтажа, можеш да го клокнеш доста по множител.

Един интел натоварен на 100% си го достига и даже го прескача с няколко вата.

Редактирано от CerealKiller (преглед на промените)

Един процесор на AMD никога, дори под 100 % товар няма да достигне описаното си TDP. И за това дори без да вдигаш волтажа, можеш да го клокнеш доста по множител.

Един интел натоварен на 100% си го достига и даже го прескача с няколко вата.

Е,чак доста не знам,но около 400Mhz не са проблем.Давам пример с моя 6350.Стокова честота 3.9,без да пипам напрежението достигам 4.3,но от тук нагоре прайм95 му бърка в г*зето и някое от ядрата спира,т.е. иска по-високо напрежение.За съжаление все още не съм клоквал интел(имам мерак,но нямам възможност :D).И пак нещата опират до бройка процесор и дънна платка.

Абе пичове.... спрете да се връзвате на този - Росен Александров ... Момчето си живее в друга вселена и това е !!! В тази вселена АМД не дигат 25 градуса , клокват се до 9 гхз и горят 50w , апък интел... какви класи , какво нещо... Ако ще и наживо да му измерите консумацията на АМД , той няма го приеме... ДОСТАТЪЧНО Е НАКАЗАН ОТ БОГ :)А сега сериозно !!! - Росен Александров ... Спри да спориш в нещо ,което не си прав !!! Толкова е смешно и глупаво,че няма накъде... ДА ! Интел са класи над АМД !!! Не съм някакъв запален фен... казвам реалността ! Интел са много по-хладни , икономични и т.н !КРАЙ НА ВРЪЗКАТА ! :D :D :D ... (както казва АТАНАС КРУМОВ - ПОЛИЦАЯ )

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

Но ако стане дума примерно за друга ОС предимството което интел показва на уиндоус тестовете автоматично се изпарява.

APU-тата на AMD все още тръгват само с nomodeset.

Ами не знам кое колко се клоква, но тук трима човека сме постнали 4 резултата от PassMark в подписите си. Там AMD-то на Росен е най-слабо, въпреки добрата честота.  А аз когато правя тия тестове, вентилатора ми дори не се чува да променя оборотите.  Изобщо, с каквото и да товаря системата, никога вентилаторите не се забелязват. Това говори за добра икономия на енергия и добре обмислен хардуер.  А доколкото чувам и чета, АМД притежателите още преди покупка на процесор се канят да купуват и различно от боксовото охлаждане. Че и кутиите мерят дали ще влезе. Много се подценява тук разхода на енергия, ама една проста сметка показва, че при 100 вата разлика в консумацията и при 8 часа на ден работа, това са около 300 киловата на година. Сложете по 20 стотинки киловата и 3 години работа на процесора, ето ти 180 лева преразход на енергия. Е къде е икономията? Дори и 50 вата да сложим разлика, това са пак 90 лева мъки за АМД собствениците. 

Самата идея да се купи процесор със стокова честота 4.4 и да  искаш да го клокваш е  нереална.  Не всичко е  висока честота в тия процесори бе хора. Коя е тая  програма (без значение от ОС)  дето ще го  напъне тоя процесор да бичи на 100%  . Да не са те наели да рендиш сцените за новата серия на Междузвездни войни или  4DX версията на Аватар ? Това дето то имаш сега Росене ше ти стигне за 3 години напред  даже и без клока. Да си някой дизайнер или аниматор и да  изкарваш по 10 000 лева  на 2 месеца ше те разбера да инвестираш в такъв хардуер,ама  да  метнеш 800 лева  в  процесори и охлаждания и да  зяпаш  едни голи цифри не го разбирам.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Самата идея да се купи процесор със стокова честота 4.4 и да  искаш да го клокваш е  нереална.  Не всичко е  висока честота в тия процесори бе хора. Коя е тая  програма (без значение от ОС)  дето ще го  напъне тоя процесор да бичи на 100%  . Да не са те наели да рендиш сцените за новата серия на Междузвездни войни или  4DX версията на Аватар ?

Е, има и такива програми с частни случаи, но обикновено ограничението идва от друго слабо звено - хард диска.  Но аз като любител геймър, клонящ към професионалист ( :P )  ще кажа, че честотата на едно ядро е важна, дори това да е само при няколко кратки момента от играта. Но тук връзката с честотата е различна при различните модели процесори и производители естествено. Аз не случайно насочих вниманието към подписите ни, където например моя Xeon  в единия тест дава малко над 9200 точки, а в другия 9000 и това при честота на четирите ядра около 3.65 GHz. При Росен честотата е 4.2 GHz  след клок и пак резултата е 8800 точки, а за стандартните FX8320  са доста по-малко. Та разлика от около 600 MHz  не позволява на AMD  да настигне Интел. А колко вата, шум и топлина са тия + 600MHz ? За мен спора е безсмислен, но от 2-3 дена гледам, че сте се хванали яко за гушите. Не се намесвах досега, но ми стана интересно докъде може да стигне фенщината. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Ами не знам кое колко се клоква, но тук трима човека сме постнали 4 резултата от PassMark в подписите си. Там AMD-то на Росен е най-слабо, въпреки добрата честота.  А аз когато правя тия тестове, вентилатора ми дори не се чува да променя оборотите.  Изобщо, с каквото и да товаря системата, никога вентилаторите не се забелязват. Това говори за добра икономия на енергия и добре обмислен хардуер.  А доколкото чувам и чета, АМД притежателите още преди покупка на процесор се канят да купуват и различно от боксовото охлаждане. Че и кутиите мерят дали ще влезе. Много се подценява тук разхода на енергия, ама една проста сметка показва, че при 100 вата разлика в консумацията и при 8 часа на ден работа, това са около 300 киловата на година. Сложете по 20 стотинки киловата и 3 години работа на процесора, ето ти 180 лева преразход на енергия. Е къде е икономията? Дори и 50 вата да сложим разлика, това са пак 90 лева мъки за АМД собствениците. 

Заради видеокартата резултата е по-слаб.

Може ли и на мен да предложите нова конфигурация на стойност 1000лв.Конфигурацията да бъде с интелска платформа.Компютъра ще го ползвам предимно за игри.

Може ли и на мен да предложите нова конфигурация на стойност 1000лв.Конфигурацията да бъде с интелска платформа.Компютъра ще го ползвам предимно за игри.

Пуснете нова тема в съответния раздел и колегите от форума ще предложат примерни конфигурации. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.