Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизорите и техните собственици

Featured Replies

Защо? За да се повреждат по често и да имат работа такива като теб ли ?

Всеки един собственик държащ на телевизора си е желателно на всеки 2 години да го огвори и почисти от прах. В противен случай се нарушава конвекцията на въздуха и от там прегрява, като най-често сдават багажа кондензаторите.

Абсурдно е да гледаш телевизия на 22" екран. Това е като да гледаш на таблет.

Искаш ли да сметнеш от каква дистанция трябва да го гледаш ? (76см)

Голямо обяснение...много полезно няма що. Поне да беше обяснил, че ограденото в червено е захранващият блок , а означеното с жълто е Main board - а. Долу в средата под капака е T-con борда. Стикера долу в ляво обозначава модела на видеопанела....

http://www.fullhd.gr/reviews/tv-tear.html

Понеже имаш върхови познания в TV техниката, може ли да дадеш адрес и телефон на сервиза ти, за да се възползваме при необходимост?

• Отговори 78
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Понеже имаш върхови познания в TV техниката, може ли да дадеш адрес и телефон на сервиза ти, за да се възползваме при необходимост?

Разбирам иронията ти, но кое от по горе не ти стана ясно?

Това че трябва да се грижиш за телевизора си ?

Редактирано от hristoslav2 (преглед на промените)

Телевизора ми е с 5 години гаранция. Ако взема да го отварям за чистене, все едно вече нямам телевизор. Колкото и да искам да се грижа за него, това няма как да стане.

Моят също е с 5 години гаранция, но какъв е проблема да изчакаш да мине гаранцията и тогава да го почистиш ?

...Абсурдно е да гледаш телевизия на 22" екран. Това е като да гледаш на таблет.Искаш ли да сметнеш от каква дистанция трябва да го гледаш ? (76см)...

Инсталирай BG tv online от маркета на масовия 7 инчов таблет и същото на TV box с 22 инчов монитор. Зазяпай се 5 мин в всеки един екран и после ела да ми се правиш на умник. А това, че си чел умни книжки за три пъти диагонала на екрана не значи, че си притежател на 80 инчов телевизор, докато аз съм.Телевизорите и техните собственици е подвеждащо заглавие за тема. И авторът корка да не се кендза в нея, но тя си е кенеф от самото начало, защото виждаш ли как някой някъде си поправя телевизори от миналия век. Ремонтираният телевизор е електрожен за очите и аз само дадох алтернатива, като изразих жал до каква мизерия е ситуацията в България. Разбира се цъфнаха гумените глави, които ме обвиниха в сарказъм, но при тях ако не е диагноза е състояние на духа.

При цени от 500-700 лева за телевизори  с големина от 32 инча и гаранции от по 3 до 5 години  е  изчислено още в завода кога ще  загинат.  Ремонта им не е  изгоден изобщо.  Старите телевизори са  все по-голяма рядкост  и частите за тях са си бутикова стока.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Profruit

Коментара ти е за друга тема. Тук все пак говорим за телевизия и телевизори.

За дистанцията на гледане има специална формула включваща размера на пиксела, както и отделен THX стандарт - 40 градуса от зрителното поле. Радвай се на 80"- овия си Sharp. Фирмата произвеждаше една свястна марка и спря...

http://elitelcdtv.com/

Един въпрос от началните класове... Знаеш ли какви са тези джаджи ? https://onedrive.live.com/redir?resid=C427E6F322318F3C!3526&authkey=!ACd7zkTF8mneRcY&v=3&ithint=photo%2c.jpg

И евентуално какво е тяхното приложение ?

Ще ме умориш от смях. Не се напъвай чак толкова. Аз като казах че не разбирам от телевизори ти хептен се взе на сериозно. Вярно е че със зор завърших и електротехникума ама чак за такава тиква не ме вземай моля !!!

Едното е торсионна щанга а другото е паразитен хебел. Елементарно Уотсън. Според Google.

Така видяхме ти бюрото цялото му ценово и профи състояние за 100 лева с ДДС (включено). Мен щеше да ме е срам да го покажа, честно за да не ме набият клиентите ако видят как се подиграваш.

Ако не си професионалист в това което правиш както се видя в началото мисля че няма изобщо да влизам в спорове с аматьори а камо ли да ти отговарям на елементарните въпроси.

Радвам се че си намерил пазарна ниша във вашия квартал и осигуряваш предлагане ама не се вземай толкова на сериозно ще те помоля.

Просто си ми пеленаче !

Старите телевизори са  все по-голяма рядкост  и частите за тях са си бутикова стока.

Не е вярно, за новите няма части!

1-вото твърдение е абсолютно невярно. Ремонта на такъв телевизор в повечето случай надхвърля цената на чисто нов в момента и хората ползващи този тип телевизори са склонни към покупка на нов такъв. Този вид телевизори ще се продава още дълго време предвид икономическото положение в което се намираме. Няма праблем да се закупи от магазинната мрежа.

Давам прост пример:

- Купих си 2-а LCD Samsung за, които общо съм дал окло 3000лв.Тези телевизори за 3 години, ходиха на ремонт 3 пъти, като последният ремонт ще ми струва 290лв - нов CRT в момента струва 120лв. Предишните ми CRT- та са закупени на обща стойност 300лв. и за 10 години не са стъпвали нито еин път в сервиз.

Вярно ,че технологиите и времената се менят, но за сега LCD-тата се предлагат на изключително неразумна цена, която си е чисто търговска!!!

2-то твърдение е също абсолютно вярно.

На никого не му е работа да си отваря техниката ,че да я почиства!

Инак, принципно ние българите не пазим. Преди доста време сервизирах черна битова техника и ако знаете на какво съм попадал в отворената такава - бедна ви е фантазията! Снимката на автора си е направо смешка!!!!

Зависи какво е повредено на телевизора. Ако е конескоп да няма никакъв смисъл от ремонт, защото няма и откъде да се намери, а поръчката на нов е скъпа. Не знам как е при теб, но тук в Плевен не желаят да се занимават с ремонт на такава техника. В оторизираните сервизи не са запознати с тези модели, а и със сигурност нямат уменията и знанията. И след като CRT се спират от производство е нормално да кажа, че са остарели.

Емо , айде стига де .....ти остави и Филипов без работа  :) той е от Плевен , да не те издири . Кой е тоя техник който ще подхвърли ей така 20 кинта сигурни и да върне клиент с стар телевизор - няма такъв  :no-no: Сигурно ще се мъчи с един лцд , ще мери , ще пробва това онова и накрая ще се окаже че е за панел и ТВ е за гюма , докато старите ТВ всичко се ремонтира за мин. цена , като се знае и колко стоят под рафта за части .

• Автор

Темата ми все пак се е оказала интересна, щом се говори по нея и без мен :D

Но и тоз BMW Маняк така и не се отказа само да троли по мен, масата ми била опушена оборудването ми струвало не повече от 100 лева, какво значение има това ?

Аз мога с това оборудване и на тази опушена маса да отстранявам повреди, нещо за което не съм сигурен че той може.

Колкото до квартала, ами мисли каквото искаш, хора от целия град идват при мен, днес дори още един телевизор ще ми докарат за ремонт. Пък нека ми е непрофесионална техниката.

Хората не ги интересува на каква маса ще сложиш телевизора им дали е опушена, не ги интересува с какъв поялник с какъв измервателен уред ще замерваш, те не разбират а и не ги и засяга как и защо, те просто искат телевизора отново да проговори.

Едит:

Аз ще поработя няма да се занимавам с Росен и телевизорите му и квалификациите му. Ще му се похваля в друга тема някой ден след бана.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

• Автор

Сега какво ще се хвалиш че имаш заваръчно оборудване? Ами и аз имам. Но не е само да имаш а трябва и квалификация да имаш каквато се съмнявам да имаш, докато аз съм именно заварчик по професия, имам си професионална квалификация и всичко.

Колкото до телевизорите казах ти не се меси там де си нямаш никакво понятие. Ако си тук за офтопик се разкарай!

И едно си знаеш едно си баеш.. Клиента не го интересува с какво оборудване ще му оправиш телевизора, не го интересува каква ти е масичката, не го интересува дали общата стойност на цялата къща където ще му ремонтираш телевизора е 4000 лева примерн... Кажи ми нещо ? Само този път ли така си спориш без да имаш никакво понятие или ти е вродено ? Аман от баровци в тая държава. Като не ти харесват методите ми разкарай се, никой не те кара на сила да четеш темата ми нито някой ти е искал некомпетентното мнение.

Редактирано от Rosen88 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

И ето ме отново, след поредния ремонтиран телевизор.

Още 40 лева в джоба.

Пък нека ремонтите се извършват в къща за не повече от 5000 лева, с техника за не повече от 100 лева, на опушена масичка и не знам си какво още там.

Хайде стига си се дул. Писнало ми е от нелегално и незаконно работещи като теб, които обират елементарните дефекти. Повечето не знаят къде да спрат и често докарват изделието до гюма. Естествено, за сметка на слепците, за които едноокият е цар. За качествен ремонт отдавна трябва апаратура и минимум осцилоскоп. 

Пожелавам ти да попаднеш на някой самодеец касапин, който да те оперира в домашни условия. Точно както ти правиш.

Като почнеш да си плащаш данъците и другите задължения към държавата, пак заповядай. И да носиш отговорност за некачествен ремонт. 

Същото се отнася и за един куп нещастници, които смело и безотговорно изгарят автомобилен компютър и собственикът трябва да се набърка с няколко хиляди.

• Автор

Хайде стига си се дул. Писнало ми е от нелегално и незаконно работещи като теб, които обират елементарните дефекти. Повечето не знаят къде да спрат и често докарват изделието до гюма. Естествено, за сметка на слепците, за които едноокият е цар. За качествен ремонт отдавна трябва апаратура и минимум осцилоскоп. 

Пожелавам ти да попаднеш на някой самодеец касапин, който да те оперира в домашни условия. Точно както ти правиш.

Като почнеш да си плащаш данъците и другите задължения към държавата, пак заповядай. И да носиш отговорност за некачествен ремонт. 

Същото се отнася и за един куп нещастници, които смело и безотговорно изгарят автомобилен компютър и собственикът трябва да се набърка с няколко хиляди.

Не се дуя, а просто показвам и доказвам на такива дразнители дето се правят на спецове а нищо не разбират, че и с малко оборудване мога да си изкарвам хляба.

Ремонтите ми са напълно легални за твое сведение. За тях никой не ти иска диплома, щом имаш сервиз и хората идват при теб, и привличат и други клиенти покрай тях, поради факта че са доволни от моята работа.

Да ти кажа рано или късно всички идват при мен. След като минат през "Дипломираните Професионални Техници". Мога да ти покажа днешния телевизор на какво прилича пипан от "Дипломиран Професионален Техник" баран баран осран окензан. Айде моля ти се.

И ето ме отново, след поредния ремонтиран телевизор.

Още 40 лева в джоба.

Време е да помислиш за пиар меринджей защото за реклама в калдата се плаща.

Да ти кажа рано или късно всички идват при мен.

С тая тенденция ти ще оставиш сервизите без работа де са вложили куп пари в оборудване но нямат съвестни професионалисти !

Мога да ти покажа днешния телевизор на какво прилича пипан от "Дипломиран Професионален Техник" баран баран осран окензан. Айде моля ти се.

Моля ти се да ни го покажеш преди и след ремонта.

Иначе спор няма че всеки може да сърба попара от "професионални техници с диплома".

Ама иначе не е ли най добре клиента да те хвали ? Дай му линк към темата и да ни обясни през какви мъки, къде и с кой (дипломиран техник) си е имал ядове и накрая как ти си го спасил  и отремонтирал професионално техниката му.

Умря циганката, дет го хвали.....

Редактирано от Препикану мушкату (преглед на промените)

Мога да ти покажа днешния телевизор на какво прилича пипан от "Дипломиран Професионален Техник" баран баран осран окензан. Айде моля ти се.

Ако си снимал с телефона някоя подходяща снимка от интернет - дай да видим.

Ремонтите ми са напълно легални за твое сведение. . . .  щом имаш сервиз

Питам направо - ти имаш ли сервиз? С табела, касов апарат (защото клиентите ти не плащат само по банков път), плащаш данъци за тази дейност (без значение патентен или по ЗКПО)?

Поне от снимките, които премахна въобще не изглеждаше като публичен сервиз 

• Автор

Ако си снимал с телефона някоя подходяща снимка от интернет - дай да видим.

Аз снимки от интернет не вадя. Аз каквото показвам е от личната ми работилница.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.