Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизорите и техните собственици

Featured Replies

Ами бедно племе, но да видиш как се теглят кредити и се вземат телевизори за по 1000-1500 лева. Да, все още се поправят CRT телевизори. В Плевен познавам 2 човека, който ги ремонтират, но те са по-скоро частници. В сервизите просто не ги искат. Предполагам, че това не е практика само в Плевен. 

Пази боже да си имаш работа с оторизиран сервиз!!! Браво на автора, бас хващам, че "майсторите", които го оплюват си нямат и половината негови знания!!

Редактирано от selekt8517 (преглед на промените)

• Отговори 78
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

всъщност само един човек познавам в този форум който има моите знания че и отгоре, но той не се е включил в темата.

всъщност само един човек познавам в този форум който има моите знания че и отгоре, но той не се е включил в темата.

Ти да видиш. Това беше време за реклама май. Не са ли те учили че скромността краси човека ?

Аз поне също знам един де ти е писал в темата и е ама много над теб. Изобщо с това китайче с жълтата подложка от снимката не може да имаш никакви претенции.

Г-н Филипов е мноооого навътре с нещата!! Хайде сега и аз като теб, от къде знаеш дали не съм ТВ техник, примерно?

Редактирано от selekt8517 (преглед на промените)

• Автор

Ти да видиш. Това беше време за реклама май. Не са ли те учили че скромността краси човека ?

Аз поне също знам един де ти е писал в темата и е ама много над теб. Изобщо с това китайче с жълтата подложка от снимката не може да имаш никакви претенции.

Да се разкрасяват грозните ;D

Ето думите на съфорумника се оправдават.. Че само търсите под вола теле. Китайче не китайче изкарва ми хляба. А ти колко изкара днес ?

Ето думите на съфорумника се оправдават.. Че само търсите под вола теле. Китайче не китайче изкарва ми хляба. А ти колко изкара днес ?

Аз работя само за торти не за хляб. Аз хляба го изкарвам и без нищо да правя.

Явно не познаваш много много старите форумници за това се понадцени малко.

Да бъдем честни. Аз на бюрото не виждам повече от 100 лева включително с телевизора и ДДС. Не може да претендираш за нищо повече от "майстор" на входа в кооперацията в която живееш. Аз имам странично хоби като теб да се занимавам с тунинг на автомобил за кеф просто. Предпочитам да работя с файлове на клиенти но имам и от къде да си ги намирам тънко от професионалисти от Германия и Англия. Когато ме питат клиенти де разбират с какво работя и като кажа Kess V2 и застават мирно. А хора де разбират ако ти видят техниката изобщо трябва да бягат с 200 км/ч.

Това е мое мнение и не го приемай лично. Просто така си ги мисля нещата. Продължавай в същия дух но поне недей им иска пари защото нямаш инвестиция а се учиш на чужд хардуер. И вълка сит и агнето цяло.

Така или иначе, темата е хубава. Тези, който са в час, ще разберат още повече, а тези които не им е работа това - също.Важното е да си помагаме взаимно със съвети, кой колкото може.А участие не вземам, защото все ще се намери някой, който не ме е разбрал ясно, какво съм написал.Иначе редовно следя техническите подфоруми и фотографията. Съгласен съм с много от мненията Ви, но такова е времето приятели.Слава Богу че не си в Германия и чакаш ремонт. Ако си с българската си заплата-по добре нова техника.Обърнете особено внимание на тези думи - те са много важни за много хора. "Клиента няма работа под капака. Както и из модерните сервизни менюта. До каквото трябва да има достъп е изведено извън кутията." На Всички вас много здраве и безпроблемна техника, приятели.Забравих да Ви спомена. Регистрацията ми е с ник - "LZ4JW" от самото начало и никога не съм си откривал втори или следващ акаунт. Написах го, за да не си помисли някой, че "съществувам" под друг ник

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Аз работя само за торти не за хляб. Аз хляба го изкарвам и без нищо да правя.

Явно не познаваш много много старите форумници за това се понадцени малко.

Да бъдем честни. Аз на бюрото не виждам повече от 100 лева включително с телевизора и ДДС. Не може да претендираш за нищо повече от "майстор" на входа в кооперацията в която живееш. Аз имам странично хоби като теб да се занимавам с тунинг на автомобил за кеф просто. Предпочитам да работя с файлове на клиенти но имам и от къде да си ги намирам тънко от професионалисти от Германия и Англия. Когато ме питат клиенти де разбират с какво работя и като кажа Kess V2 и застават мирно. А хора де разбират ако ти видят техниката изобщо трябва да бягат с 200 км/ч.

Това е мое мнение и не го приемай лично. Просто така си ги мисля нещата. Продължавай в същия дух но поне недей им иска пари защото нямаш инвестиция а се учиш на чужд хардуер. И вълка сит и агнето цяло.

Хората идват предимно при мен, не ми бери гале. Хората са доволни от моята работа, не ги интересува с какъв измервателен уред работя или с какъв поялник припой и колофон. Интересува ги да работи и да не се счупи след два дена (имаме тук един колега Майстор Клепи, така му е прякора щото само клепи и взема пари, след ден два телевизора пак изпушил). Всеки предпочита по-качествената работа.

Още веднъж да кажа, не е важно какъв е измервателния уред, а да знаеш да го използваш BMW Маняк. И говорех именно за LZ4JW, че от всички единствено негови смислени коментари съм чел в раздел електроника и битова техника последните 5 години.

Правил съм едно Beko с шаси 12.4. Беше без капак, шасито вързано със сезал, за да не пада, и имаше вътре хоросан за дезинфекция.  :)  Още един случай, казват, че телевизора не е ремонтиран никога, а вътре липсват части......

BMW маниак

Все ще се намери някой да освини всичко! Автора е пуснал тема за ретротехника, която все още се използва. Хоби му е да се занимава с нея, а инструментите,които е показал са предостатъчни за начинанието му. Няма да тества космическа совалка, я!?!? Всеки с хобито си! Изводите също бяха направени и няма що да се преповтарят!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Хората идват предимно при мен, не ми бери гале. Хората са доволни от моята работа, не ги интересува с какъв измервателен уред работя или с какъв поялник припой и колофон. Интересува ги да работи и да не се счупи след два дена (имаме тук един колега Майстор Клепи, така му е прякора щото само клепи и взема пари, след ден два телевизора пак изпушил). Всеки предпочита по-качествената работа.

Още веднъж да кажа, не е важно какъв е измервателния уред, а да знаеш да го използваш BMW Маняк. И говорех именно за LZ4JW, че от всички единствено негови смислени коментари съм чел в раздел електроника и битова техника последните 5 години.

Осцилоскоп също трябва за електрониката, но това е вече друг въпрос!

• Автор

Осцилоскоп също трябва за електрониката, но това е вече друг въпрос!

Знам, познато ми е до болка, но нали знаеш при преместване понякога се случва нещо да изчезне (имаме циганска напаст в България). А осцилоскопа не е евтина играчка. Дори на старо осцилоскоп със средни възможности е над 300 лева. Но както казах, колкото по-малко един техник опира до него, явно говори че доста добре си знае работата. Случвало ми се е дори да идват телевизори с неизвестни за мен повреди, които никога не съм остранявал но в крайна сметка съм се справял, с четивата от едно време за повреди в български и руски телевизори. Нещата са сходни.

Зависи в кои блокове е повредата. Ако е из процесорната част, която отсъства при повечето български и руски телевизори, колкото и добър техник да си е трудно да се ориентираш без нужната техника. 

Едно вече смислено изречение от последните ти постове. Да знаеш как да ползваш техниката. Ама и без техника също не става но няма да влизаме в кухи спорове.

Щом сте приятели с LZ4JW драсни му едно л.с. да ти каже по негово лично мнение колко хора де са писали в темата ти а да не говорим за форума са доста по на ти с материала от теб. Това че ти не ги знаеш означава че или си си повярвал много или си толкова четеш форума. Вярвай ми ще останеш доста разочарован след като разбереш и повече няма да четем подобни постове заради който реших изобщо да пиша в темата, най вече да слезеш на земята.

всъщност само един човек познавам в този форум който има моите знания

Няма лошо че си поправил стар телевизор но не си мисли че си единствен който го може. За твое  успокоение ще кажа че аз не го мога че да не ме разбереш погрешно нещо. Ако с това си изкарвах хляба обаче щях да съм на професионално ниво от към техника вярвай ми.

Обърнете особено внимание на тези думи - те са много важни за много хора. "Клиента няма работа под капака. Както и из модерните сервизни менюта. До каквото трябва да има достъп е изведено извън кутията." 

Нещо не мога да се съглася тука. Все едно да си купя апартамент и да нямам право да влизам в кухнята, щото къщата за недвижими имоти, която ми го продава ми забранява. Еми не, няма да стане. Къщата си е моя. Телевизора си е мой, ако искам ще го отварям, ако искам ще си го ремонтирам, квото си искам това ще си правя. Друг е въпроса, че ако осера нещо, после нямам право на претенции за фактурата в сервиза (респективно да рева и за гаранция). Примерно.

Нещо не мога да се съглася тука. Все едно да си купя апартамент и да нямам право да влизам в кухнята, щото къщата за недвижими имоти, която ми го продава ми забранява. Еми не, няма да стане. Къщата си е моя. Телевизора си е мой, ако искам ще го отварям, ако искам ще си го ремонтирам, квото си искам това ще си правя. Друг е въпроса, че ако осера нещо, после нямам право на претенции за фактурата в сервиза (респективно да рева и за гаранция). Примерно.

И какво ще ремонтираш на съвременен телевизор, пък и не само на него. Високата плътност на SMD монтажа изисква специални инструменти и умения. Отдавна отмина времето на "дилафите" и стрелковите уреди, ако още не си разбрал. Като го отвориш (телевизора), освен да му се любуваш на вътрешната му красота друго не ти остава.

Ето ви какво има в един нов LED  телевизор Самсунг от 4000 серията . Ремонта за мене е сваляне на платката и смяната и с нова.

Публикувано изображение

И  какво представлява самия телевизор

Публикувано изображение

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Каквото си искам бе, моя телевизор. Въпроса е принципен. Ако искам ще го отворя и ще го счупя. По същата логика, моя телевизор.

Кой ли те кара да се съгласяваш. Телевизора ти си е твой и ако искаш, можеш да го направиш на разпалки. Нали и това написах. Има едни момчета, които като няма какво да кажат пишат глупости като теб. А и като те зная колко си вътре в тази техника! Напиши нещо по интересно, а какво ще правиш с твоя телевизор, никой не те пита. Сега предполагам е станало ясно защо вече избягвам да пиша - заради ей такива хлапетии като ТЕБ! В тези раздели не си интересен. Можеш да си сигурен, макар че си хубаво момче! Да не помислиш, че съм ти се обидил!!

• Автор

Едно вече смислено изречение от последните ти постове. Да знаеш как да ползваш техниката. Ама и без техника също не става но няма да влизаме в кухи спорове.

Щом сте приятели с LZ4JW драсни му едно л.с. да ти каже по негово лично мнение колко хора де са писали в темата ти а да не говорим за форума са доста по на ти с материала от теб. Това че ти не ги знаеш означава че или си си повярвал много или си толкова четеш форума. Вярвай ми ще останеш доста разочарован след като разбереш и повече няма да четем подобни постове заради който реших изобщо да пиша в темата, най вече да слезеш на земята.

Няма лошо че си поправил стар телевизор но не си мисли че си единствен който го може. За твое  успокоение ще кажа че аз не го мога че да не ме разбереш погрешно нещо. Ако с това си изкарвах хляба обаче щях да съм на професионално ниво от към техника вярвай ми.

Ако нямаш конкретно мнение по въпроса, а и нужните знания (което започвам да си мисля), по-добре нека спрем с тази конспирация. Поправям телевизори каквито дойдат за ремонт, единствено на новите телевизори за които се спомена вече, се сменя цяла платка. Те не са в мой интерес (поне за сега).

И стига с това професионално ниво. Никой не е на професионално ниво (освен този който е завършил за тази професия).  Аз само се старая да си върша работата като професионалист, без значение с какви уреди и средства.

Един въпрос от началните класове... Знаеш ли какви са тези джаджи ? https://onedrive.live.com/redir?resid=C427E6F322318F3C!3526&authkey=!ACd7zkTF8mneRcY&v=3&ithint=photo%2c.jpg

И евентуално какво е тяхното приложение ?

Редактирано от Rosen88 (преглед на промените)

Това за непазенето не е типично българска черта. Така се случи, че преди 17-18 години бях малко (малко малко, към 2 години) чирак и момче за всичко в телевизионния сервиз на семейни приятели. Още тогава се вкарваха много телевизори от Германия и Англия. Виждал съм Сони, произведено в Англия, на поне 15 години, работещо при това, с умряла мишка вътре и с една шепа хлебарки. Цялата му платка беше покрита с 2 пръста прах и мръсотия. Виждал съм Льове и Телефункен-и от прах и влага каскадите им бяха дали на късо и се бяха стопили.... Така че, не е само българска черта. Колкото до ремонтите, моя познат все още работи и поправя само CRT телевизори, и има доста работа.....

Пази боже да си имаш работа с оторизиран сервиз!!! Браво на автора, бас хващам, че "майсторите", които го оплюват си нямат и половината негови знания!!

Така е колега.

И стига с това професионално ниво. Никой не е на професионално ниво (освен този който е завършил за тази професия).  Аз само се старая да си върша работата като професионалист, без значение с какви уреди и средства.

Младежо, хайде да спреш да се изхвъргаш! Много още имаш да се учиш! Просто ще ти кажа че преди още да си бил планиран съм завършил техникум по тази специалност и след това ВМЕИ - София (сега ТУ). И отпреди да тръгнеш на училище плащам данъци за тази работа.. Силно се съмнявам ти да го правиш след като ти гледам домашната масичка и покривчица.

Голяма част от съвременната техника без оторизация ще си я обикаляш и цъкаш. Дори и да знаеш.. Дори и днес съм поръчал една платка за хладилник защото колегите освен от фреон нищо не вдяват. И аз се ужасих колко продуктови и серийни номера трябват.а

Във всяко стадо има мърша. Както има и недостатъчно квалифицирани по сервизите за електроника, така и при автомобилите, така и при юристите, така и при лекарите. Само че тук ако една грешка тук е най-много цената на уреда, при други (например лекарите) може и да струва човешки живот.

2. В днешно време хората не могат да си пуснат телевизора, така че по добре да не го отварят и чистят от прах.

Защо? За да се повреждат по често и да имат работа такива като теб ли ?

Всеки един собственик държащ на телевизора си е желателно на всеки 2 години да го огвори и почисти от прах. В противен случай се нарушава конвекцията на въздуха и от там прегрява, като най-често сдават багажа кондензаторите.

Вдъхновение!?

Адаптация на "Гераците" и загуба на време. Любителски поялници, любителски мултицет.

Обикаляй града ми сутрин в течение на седмица и ще попаднеш на далеч по-стойностни находки - тошиби по 32 инча/100кг и прочие тринитрони. В течение на месец ще издигнеш китайска стена.

Алтернатива:

Pentium IV - 50лв

USB DVB-T TV Stick - 7$

или

Android TV box - 55$

22' монитор - 120$

последното - децата спокойно ще могат да си играят.

Абсурдно е да гледаш телевизия на 22" екран. Това е като да гледаш на таблет.

Искаш ли да сметнеш от каква дистанция трябва да го гледаш ? (76см)

Ето ви какво има в един нов LED  телевизор Самсунг от 4000 серията . Ремонта за мене е сваляне на платката и смяната и с нова.

Публикувано изображение

И  какво представлява самия телевизор

Публикувано изображение

Голямо обяснение...много полезно няма що. Поне да беше обяснил, че ограденото в червено е захранващият блок , а означеното с синъо е Main board - а. Долу в средата под капака е T-con борда. Стикера долу в ляво обозначава модела на видеопанела....

http://www.fullhd.gr/reviews/tv-tear.html

Редактирано от hristoslav2 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.