Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво се е криело по времето на соц-а?

Featured Replies

Знаете ли , че Тодор Живков е погребан по корем?

• Отговори 215
  • Прегледи 43,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И да хахаш и да не хахаш, аз пък не съм рисувал свастики, що ли такива глупости не са минавали през моята глава, пък и аз съм бил дете през част от периода, който съм живял по времето на соца...Същевр

• Soviet Soldier
    Soviet Soldier

А аварията в АЕЦ "Фукушима" беше човешко нали? Много човешко източиха радиационните води в океана ,а никой нищо не каза. А чернобилската авария стана легенда ,разбира се с огромната помощ на западните

• Всъщност има ли някой в днешно време, който още да се заблуждава, че медиите не обслужват нечии интересни – било на групировки, било икономически, било политически… И като сме тръгнали да сравняваме,

преди 22 часа, Радул написа:

Много неща се криеха по соца. Всеизвестни. Най- много се криеха престъпността и бедността. Краденето беше национален спорт и беше до там всеобхватен, че хората крадяха неща, които не знаеха дали изобщо някога ще им потрябват. "Може да потрябват" и зулне шепа гайки 6 мм от склада. До клептомания се бяхме докарали. И естествено, че не се преследваше това дребно крадене, щото иначе щеше да лъсне факта, колко бедни сме всъщност. Само много беден човек, може да открадне нещо и чак след това да мисли, какво да прави с това нещо... Патология. Черешката на тортата беше, че крадяха дори неща, които не знаят какво са и за какво се използват. И тръгват да разпитват какво е това. И като го питаш откъде го взе- "Намерих го". " Ма не знам кво е". "Ти го дам за 5 лева?"

До тук се представяш отлично!

А сега да видим малко по рано какво казва момчето: Направо ще ти го снимам и ще ти дам линк , за да не ме обвиниш, че Аз лъжа. Не те зная преди 89 година на колко си бил, но съм уверен, че още си пикаел прав под масата! По е важно, че всичко си успял да "забележиш" за оня период!

Ето ти и линкчето, обещано от мен, а под него това което искам да ти покажа. И да го видиш не само ти, а и такива чукундури, като теб!

https://www.kaldata.com/forums/topic/230426-какво-се-е-криело-по-времето-на-соц-а/page/5/

ScreenShot004.jpg

преди 6 минути, Kolev72 написа:

До тук се представяш отлично!

А сега да видим малко по рано какво казва момчето: Направо ще ти го снимам и ще ти дам линк , за да не ме обвиниш, че Аз лъжа. Не те зная преди 89 година на колко си бил, но съм уверен, че още си пикаел прав под масата! По е важно, че всичко си успял да "забележиш" за оня период!

Ето ти и линкчето, обещано от мен, а под него това което искам да ти покажа. И да го видиш не само ти, а и такива чукундури, като теб!

https://www.kaldata.com/forums/topic/230426-какво-се-е-криело-по-времето-на-соц-а/page/5/

ScreenShot004.jpg

Не виждам противоречие в написаните от мен неща. Чернобилската авария у нас не се криеше. Тя беше скрита дотолкова, доколкото самите руснаци я криха и от нас.

п.п. 89- та бях на 19.

п.п. 2  Още доста преди 89- та видях, как баща ми си купи 4 нови гуми (баба вида) за жигулата и на другия ден отиде на работа пеша, щото гумите барабар с джантите, ги нямаше. А хич не бяха евтини. Не помня колко струваха, ама не бяха евтини.

преди 5 минути, Радул написа:

Не виждам противоречие в написаните от мен неща. Чернобилската авария у нас не се криеше. Тя беше скрита дотолкова, доколкото самите руснаци я криха и от нас.

п.п. 89- та бях на 19.

В този случай, това за под масата не е валидно. Току що си се научил да пикаеш на правилното място. И аз ти се извинявам, щом си бил на 19, но това въобще не значи, че нещо си знаел, защото не те е интересувало какво е правила БКП, а си обръщал поглед към момите. Така ми казаха хората от твоя град, че вече си бил "коце" или по пловдивски - "майна"

преди 4 минути, Kolev72 написа:

В този случай, това за под масата не е валидно. току що си се научил да пикаеш на правилното място. И аз ти се извинявам, щом си бил на 19, но това въобще не значи, че нещо си знаел, защото не те е интересували какво е правила БКП, а си обръщал поглед към момите.Така ми казаха хората от твоя град, че вече си бил "коце" или по пловдивски - "майна"

На тая вързаст, каквото ти се запечата в главата, си остава там завинаги. Може да не помня кво съм ял миналия ден, ама ония години си ги спомням все едно е вчера. Тук там и моми се намират. :)

преди 22 часа, Радул написа:

Краденето беше национален спорт

Не, беше законово!!! т.е. вси ползи отиваха в държавата, а не в джоба на империалистът.  ;) 

Всеки получаваше 200 лв, а харчеше 400 ... и то разликата бе за държавата, т.е. вси бяхме държавни служители, а не слуги на богаташ. :) 

Да крадеш и крадеш не е едно и също ... -> Реджеп ага из форума .... :) 

Някои хора не са били богати по време на соца и не ща богати по време на демокрацията, защото са предатели на държавата ни!!!

Аз казах!!!

преди 1 минута, Радул написа:

На тая вързаст, каквото ти се запечата в главата, си остава там завинаги. Може да не помня кво съм ял миналия ден, ама ония години си ги спомням все едно е вчера. Тук там и моми се намират. :)

А това значи, че вече си улегнало и ДЪРТО коце!  Имаш ли от ония, крадените гайки , останали, щото ми трябват 2-3. Или ги употреби в сервиза на някой "баварец"?

преди 21 часа, dimy написа:

Не. не знаех. Ти от къде научи ?  Всъщност, това вече не е по времето на соца

Ми, не е. 

Цитат

Чрез този въпрос, удебелен с черно, предявява някакви претенции, че субектът, отправил го знае нещо, наясно е с нещо, което всички останали не знаем. Един вид, той е единствения просветен, носител на светлина, чрез която ще "просвети" нас, тънещите в мрака на невежеството. По същия начин, позовавайки се на цитати от уикипедия, в една друга тема заявява твърдо и убедено "не е вярно", въпреки че сам той не е запознат и на елементарно ниво с материята, по която спори. 

Смесването на лични усещания, емоция и желания нещо да е вярно, се приравнява с факти, не знанието - със знание. Това е механизмът довел ни до сегашните положение, при което огромни маси от хора вярват във всякакви налудни конспирации. Едни си мислят, че ги пръскат от самолетите, други - че ги уморяват с ваксините, трети виждат някакви тайнствени козни на масоните, илюминатите, рептилите и прочее митологии, но в основата е невъзможността да отделим фактите от емоции и желания. 

Просто -въпрос ...

Публикуваме стихотворение на Иван Вазов в чест на двадесет и осмият президент на САЩ: Томас Удроу Уилсън (Thomas Woodrow Wilson).
За да я има България и днес 🇧🇬
На мирните преговори през 1919 г. единствен Удроу Уилсън отстоява българската държавност и оставането на Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в българските държавни предели, осуетявайки плана за ликвидирането на България като държава и разделянето ѝ на три района, подчинени на Гърция, Сърбия и Румъния.
Президентът е безкомпромисен докрай и дори заявява че по - скоро ще напусне конференцията и Париж, отколкото да се съгласи с подялбата и ликвидирането на един народ със самостоятелна държава и вековно минало.
УИЛСОНУ
Кат нов Христос оттатък океана
издигна ти евангелие ново,
отдъхна си земята, с кръв обляна,
пред твоето миротворяще слово.
И поздрави светът зората ясна
на любовта. И поздрави той века,
че край полага на враждата бясна
и че човек ще вижда брат в човека.
И ний, за правда дето ляхме кърви,
казахме си: „Тоз глас висок не лъже.
Изгря денят на правдата!“ – и първи
сложихме си победното оръжье.
И правда чакахме – дойде насилье,
любов ожидахме – срещна ни злоба
безжалостна – каквато не таил е
и самий пъкъл своята утроба!
Видяхме – късно! – че на слаб чест няма,
ръце без меч – ръце са за верига...
Разбрахме – късно! – че реч блага е измама,
че писан договор „парче е книга!“
О, Уилсоне благи! Чуйш ли? Де си?
Надви нощта на факел благороден.
И твоя глас и пустиня се разнесе,
и твоя зов за мир оста безплоден!
Звучеше в твоя зов речта Христова,
но той кат нея бе осмян... забравен –
не бил готов светът за таз обнова,
не бил узрял духът за подвиг славен.
Празнува пак неправда и коварство,
венец от лаври носи пак лъжата!
Ликува злото: божието царство
не иде – то е още в небесата!
И гледам пак море от мъки люти,
и плач, и стон из родните предели,
гнезда напуснати, тегла нечути
на братя, слънчице едвам видели!
А стид? А свян? А съвест человешка –
нима са те потребни на юмрука?
И тоз мир безподобен? Гавра тежка
над разпнатий страдалец тука!
Ужасна бе войната, без пример е
в исторьята; но на кръвта й петното
не е дотолкоз черно, както чер е
тоз срам, навека лепнат по челото.
16 октомври 1919
Иван Вазов

За договореното разделяне на Източна Европа от побратимите Хитлер и Сталин и депортациите от Прибалтийските републики също не се говореше през соца.

Това също е наричано "сепцоперация" .

на 26.07.2022 г. в 20:02, dimy написа:

Просто -въпрос ...

Не видя ли, че е по гръб?

Сега няма как да се прикрият такива трагедии, но за това и аз не бях чувал :

1 дни  ·

На 28 юли 1972 година, в 19.20 часа, заради зле проектирания и изпълнен мост на река Караагач, автобус пада в реката.От 48 пасажери, мъчително загиват 36 души на възраст от 3 до 75 години. Сред тях са и 14 деца. Погубени са цели семейства, предимно от София, работници и служители на ДСО „Автопром”. Притеклите се на помощ местни хора успяват да спасят 12 живота. Новината за трагедията е грижливо крита от т.нар. "народна власт". Припомням датата не само заради мрачния юбилей, а защото и днес пътните строители отново имат напълно справедливите претенции спрямо изпълнителна власт да не подлага живота на българите на риск, заради задкулисни игри и некомпетентни решения. Правя го и заради светлата памет на непрежалимия следовател, приятел, депутат,общественик и голям морски човек, Тодор Батилов, който вяка годинта не пропускаше да припомни тези мрачни събития, както заради паметта на жертвите, така и заради достойнството на всички служители на МВР, разследвали случая. Да помним!

• 2 седмици по-късно...

Милата Руска империя какви добрини ни е правила.

Истината за Русия, която комунистическата пропаганда в България скри от вас и учебниците, по които сте учили:
1828 г.- обезоръжава българското опълчение, арестува водачите му и ги праща на Заточение в Сибир, където те умират
1828 г.- отвличат над 100 000 български семейства за да ги заселят в обезселените Крим и източна Украйана, където са избили населението.
1830-40 - прогонват черкезите и ги насочват към българските земи, които стават основния башибозук по земите ни
1861 г. - Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия в Белград да бъде разтурена след намеса на злокобния руски консул в Белгард.
1861 г. - руския консул в Цариград – княз Лобанов издейства заточение на българските владици в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години, заради обявената независимост на Българската църква.
граф Игнатиев протестира срещу чл.10 от екзархийския ферман от 1870 г., открил пътя за присъединяването чрез плебисцит на македонските епархии към Българската
1872 г. - по искане и заплахи на граф Игнатиев българските владици са заточени в Измир
1872 г. - Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква.
1872 г. - граф Игнатиев след лична визита до султана отстранява Махмуд Недим паша по чиято заповед до привременния български съвет в Ортакьой избира екзарх на основание на фермана.
1873 г. - граф Игнатиев предлага на Турция Левски да се съди и от българи, на които казва, че съдят обикновен крадец, заради думите на Апостола: „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”
1876 г. - На Цариградската конференция за автономия на България никой не знае че месеци преди това Русия и Австроунгария склчват тайното Райхштадско споразумение за поделяне на Балканите
1877 г. - е подписана Будапещенската конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.
1877 г. - руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически за конвенцията. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана, и му гарантира, че Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.
1878 г. - на Берлинския конгрес, Русия взима от Румъния южна Бесарабия, като в замяна я компенсира с българската Добруджа. Руски войски не стъпват в Македония, защото Русия я е предвидила за Турция, както Игнатиев обещава на Цариградската конференция.
1885 г. - България обявява Съединението, а Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор. Турция е заплашена от Англия и отказва.
1885 г. - Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. след като е изтеглила целия офицерски състав още преди Съединението
1886 г. - Русия организира преврат в България за сваляне на Батемберг и го ипращат към Русия. Стамболов като председател на народното Събрание прогонва преваратаджиите.
1886 г. - След избора на Фердинад, Русия скъсва дипломатически отношения с България за 10 години
1889 г. - Руски убийци отравят Захари Стоянов
1895 г. - Платени от Русия убийци убиват Стамболов
1903 г. - При избухването на Илинденско-Преображенското въстание Русия и Австро-Унгария, с ноти до българското правителство го принуждават да не се намесва в конфликта. Спомняте си Райхщадското и Будапещенкото споразумения.
1909 г. - Русия прехвърля турския дълг към България в размер на 82 милиона златни франка или 26 тона злато.
1913 г. - Русия подкрепя Сърбия и Гърция да вероломно да задържат окупираните български територии, а в последвалата война подтиква Румъния да ни нападне в гръб за което получава южна Добруджа.
1915 г. - Русия напада вероломно България и бомбардира с кораби жилищните квартали на Варна
3-ти март 1918 г.- България със съюзниците освобождава от руско робство Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Беларус, Украйна, Молдова, Грузия и други
1918 г. - руски агенти провокират Войнишкото въстание.
1923 г. - СССР-Русия организира септемврийското въстание
1925 г. - агенти на СССР-Русия извършва атентат в църквата „Света Неделя“ - най-големият терористичен акт в историята на България
1944-1947г. - СССР-Русия напада България и окупира страната ни, крадейки всичко, което може през този период.
1945 г. - СССР-Русия организира комунистически червен терор в България, довел до избиването на ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ българи.
1946-1990 г. - Русия установява комунистически режим в България, унищожавайки живота и бъдещето на МИЛИОНИ българи в продължение на няколко поколения...
1990 -2022 г. - Русия продължава да упражнява пропагандна война спрямо България и да промива мозъците на всеки, който може...

Да живее свободна България!

А някои националнокастрирани са "вечно благодарни" . Нали така тошефффффф :)

• 1 месец по-късно...
преди 22 часа, dimy написа:
преди 22 часа, miro20 написа:

Ндаа, тоа е виждал и розови слончета да пърхат наоколо...

Бях питал вече, но сега да питам и теб, като върло комуне, познато ли ти е това произведение  на Карл Маркс :

https://gorlis-gorsky.livejournal.com/658639.html

:)

Дааа, по соца понякога нямаше банани. Понякога - имаше!

Искам обаче да споделя какво НИКОГА нямаше :

- нямаше Родител №1

- нямаше Родител №2

- нямаше менструиращи мъже

- нямаше  трета тоалетна в училище

- нямаше 72 вида пол

- нямаше  операции на деца за смяна на пола

1010x570.jpg.b4a2aaf17a1885c4af651f234124d944.jpg

Image_9117943_40_0.jpg.0b6fd9ae8672a25920902f2d62e153ee.jpg

Сега вече има банани, но има всичките тея извращения по горе! Кое предпочитате?!?!?!?!?

преди 4 часа, dimy написа:

- нямаше Родител №1

- нямаше Родител №2

- нямаше 72 вида пол

Има от кой да се учат. 

gaypam.png

macu.png

:cool:

Ще отговориш ли сериозно-

- нямаше Родител №1

- нямаше Родител №2

- нямаше 72 вида пол

преди 37 минути, dimy написа:

Ще отговориш ли сериозно-

Адаптацията към постоянно променящият се динамичен живот си е твой проблем. 

Цитат

Мечтаенето е нещото, което децата упражняват през цялото време. То ги отдалечава от света на възрастните, който е свят на забрани и ограниченията, но също така подрежда техния все още непознат свят в такъв, който те могат да осмислят, то помирява "принципа на реалността" (по Фройд) с "принципа на удоволствието".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.