Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво се е криело по времето на соц-а?

Milen_tat

Препоръчан отговор

flare Аз разбирам много добре че времената не са същите. Както казах ,аз не съм фанатик - комунист ,ника ми е просто сантиментална символика. Комунизъм дали е имало или не е доста относително. Комунизма който е проповядван от К.Маркс не е бил приложим и за това е поизменен от соц-лидерите. И в бъдеше да се зароди някаква лява власт ,тя няма как да прилича на тази от СССР защото времената не са същите в много отношения. Под "нищо не се е променило" имах в предвид ,че и преди и сега е имало насилие ,просто се представя по друг начин. Колкото до ограниченията ,нормално да ги е имало ,все пак са били два враждуващи лагера ,водещи студена война. Времената са били много различни. Ако комунизма беше победил ,и из цял свят беше социализъм ,пак щеше да може да се пътува без проблем. Не комунизма ,а студената война беше пречка. Разликата е там ,че ако комунизма беше спечелил студената война ,а ние щяхме да учим американците как да градят комунизма. Те щяха да живеят по-зле от нас ,но стана обратното ,американците ни учат на капитализъм ,ние живеем зле ,те си отвориха пазари из целия соц-блок и си пълнят гушите на наш гръб. Пораженци сме ,и страдаме заради това ,ама не бива да се отчайваме. Не бива да приемаме ,че е редно в една американска компания като МакДоналдс за една и съща работа на запад да взимат поне 4х по-високи заплати от техните колеги на изток. Ние трябва да се борим с това ,не да се примиряваме. За нас студената война приключи ,но за тях си оставаме пораженци ,а двойния стандарт макар да сме вече член на ЕС си стои. Просто така им е изгодно на хората ,аз ги разбирам , не разбирам българите ,които се примиряват с това да са хора втора ръка. Аз обаче срещу граждани на САЩ и Германия нямам нищо против ,даже имам приятели. 6 месеца имах връзка с германка ,и не мога една лоша дума да кажа за момичето. Просто е страхотен човек ,и въпреки че не се получи помежду ни и до днес сме приятели и се уважаваме много. Свободата на словото не винаги е позитивен фактор. Днес можеш да пишеш и излъчваш каквото си искаш ,за когото си искаш без да има кой да те спре. Ако случайно повдигнат дело ,за едно умрело обезщетение от няколко бона трябва да се съдите години на ред ,а през това дадена медия може доста кал да нахвърля. Публикува се доста анти-българска пропаганда ,много крайно недостоверна ,особено от медии ,като CNN. Не всеки може да си намира сам достоверна информация и така лесно да гради реална представа за случващото се всъщност. Днес която медия вкарва най-много пари за пропаганда ,печели най-голям процент подкрепа ,независимо какви глупости се говорят. Колкото до БМВ известно ми е ,че са произвеждали двигатели за военна техника. Дори двигателите на най-големия танк в света са на БМВ. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 204
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Хах ти сравняваш обновяване на броя на жертвите в рамките на дни, със такова излязло наяве след години? Много обективно.И аз имам спомени от тогава. И нещо не са като розови като твоите. Примерно си спомням, че като си нарисувах свастика на корицата на тетрадката в първи клас (детска работа - тогава дори и идея съм си нямал какво наистина значи), майка се паникьоса много... Тя беше такава с хартиена и върху нея прозрачна найлонова обложка - тогава така ми ги правеше. Аз го бях нарисувал на найлона, и после изтрил, но от натиска се откопирало на хартията отдолу. И майка дри не ме навика много, просто хвана и рисува разни неща отгоре и после ги три, само и само да не личи, че какво е било... Съвсем невинен пример на пръв поглед. Но всъщност хич не е.

Този пример flare, не е много подходящ! Не ми се мисли какво ще с стане с ученика в Америка, който го хванат с нарисувана свастика на тетрадката. Няма значение, дали е в първи клас или е в предучилищна възраст. Просто този символ носи много болезнена символика навсякъде...А в България, винаги си е било страшно да се живее... И по времето на комунизма. И по Борисово време. И по Фердинадово. И преди това. И сега. Ей това се е криело винаги, че която и власт да дойде в България, все се е опирала на джелати! Кеф ти ДС по време на комунизма, кеф ти жандармерията по борисово, кеф ти ВМРО и черните превратаджийски взводове по фердинандово, кеф ти невидимите пръсти на руското контраразузнаване по батембергово, кеф ти башибозуци, кърджалии, ичоглани и т.н. по турско...Те така...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Този пример flare, не е много подходящ! Не ми се мисли какво ще с стане с ученика в Америка, който го хванат с нарисувана свастика на тетрадката. Няма значение, дали е в първи клас или е в предучилищна възраст. Просто този символ носи много болезнена символика навсякъде...

Хмм не се замислих за това Аз никога не съм имал предвид Щатите за пример в случая - но и там зависи къде ще попаднеш. Но сега в България, какво ще стане? Нищо. Няма да изключат детето. Няма да сложат публична стигма на семейството, да ги обявят за врагове на народа или да уволнят родителите... Най-много учителката да се оплаче на майката.Но разбирам, какво имаш предвид и си прав. За съжаление мракобесието не е чуждо на човешкото общество и 60-70 години са съвсем малко за да изчезне омраза, която целия свят подхранва.

Комунизъм дали е имало или не е доста относително. Комунизма който е проповядван от К.Маркс не е бил приложим и за това е поизменен от соц-лидерите. И в бъдеше да се зароди някаква лява власт ,тя няма как да прилича на тази от СССР защото времената не са същите в много отношения. Под "нищо не се е променило" имах в предвид ,че и преди и сега е имало насилие ,просто се представя по друг начин.

Това не виждам как ще се промени, освен ако генетично не изменят хората.

Колкото до ограниченията ,нормално да ги е имало ,все пак са били два враждуващи лагера ,водещи студена война. Времената са били много различни. Ако комунизма беше победил ,и из цял свят беше социализъм ,пак щеше да може да се пътува без проблем. Не комунизма ,а студената война беше пречка. Разликата е там ,че ако комунизма беше спечелил студената война ,а ние щяхме да учим американците как да градят комунизма. Те щяха да живеят по-зле от нас ,но стана обратното ,американците ни учат на капитализъм ,ние живеем зле ,те си отвориха пазари из целия соц-блок и си пълнят гушите на наш гръб.

Е точно тука казвам, че е бяхме губещи по подразбиране, защото комунистическият строй не можеше да победи, освен ако руснаците не бяха направили 3та световна веднага. "Комунизмът" има една огромна пробойна и това е човешката психология. Хората нямат мотивация, нямат стимул за да правят неща, които да ги изхвърлят над другите. Едничкият патриотизъм помага, но не заменя другото. Едно е да знаеш, че работиш за държавата, друго е да работиш за себе си. Така че в мига когато Съюза е загубил инициативата от началната еуфория - някъде началото до средата на 70-те мисля, всичко вече е било въпрос на време.

Пораженци сме ,и страдаме заради това ,ама не бива да се отчайваме. Не бива да приемаме ,че е редно в една американска компания като МакДоналдс за една и съща работа на запад да взимат поне 4х по-високи заплати от техните колеги на изток. Ние трябва да се борим с това ,не да се примиряваме. За нас студената война приключи ,но за тях си оставаме пораженци ,а двойния стандарт макар да сме вече член на ЕС си стои. Просто така им е изгодно на хората ,аз ги разбирам , не разбирам българите ,които се примиряват с това да са хора втора ръка.

И мислиш ли, че преди бяхме по-добре? И че по време на соц-а в БГ се е взимала заплата равна по покупателна способност с тази в Щатите?А относно това, че сме пораженци, не съм съгласен. Някои може да са - това си е за тяхна сметка.

Свободата на словото не винаги е позитивен фактор. Днес можеш да пишеш и излъчваш каквото си искаш ,за когото си искаш без да има кой да те спре. Ако случайно повдигнат дело ,за едно умрело обезщетение от няколко бона трябва да се съдите години на ред ,а през това дадена медия може доста кал да нахвърля.

Примерът е лош. Това че може да се злоупотреби с нещо, не го прави автоматично лошо.Свободата на словото е като всяка свобода - сама по себе си няма стойност докато не я размениш за нещо - т.е. направиш нещо за да се възползваш от нея.Не е хубаво или лошо нещо - това което правиш с нея може да бъде хубаво или лошо. Лично аз предпочитам възможността да направя нещо заедно с възможните рискове от него, отколкото директно да не ми е възможно. В първия случай аз преценявам, във втория директно "са преценили" вместо мен.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Оф, пламък недей така. Доста неща не са ти ясни и за това с покупателната стойност на заплатите и много други неща. Ако даваш за пример заплатата на обикновена неграмотна(щото са повечето са такива учили "образованието" си по царско  време) селскостопанска труженичка, от тия копаещи на ръка царевица по големите блокови насаждения, преди да успеем да механизираме селското си стопанство, си прав и до там. Щото заплатите като цифров стойност не бяха особено големи( с изключения все пак за не малко професии и позиции), но и цените на повечето масови стоки бяха стотинки...Не един път в други теми съм призовавал и тук теб специално те помолих да помислиш разумно, а не да се опитваш да вадиш от девет кладенеца вода, а както се вижда всъщност водата е фекална и ти страхотно се оливаш сам с нея.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...

Умолявам те да спреш с фигуративните сравнения. Не допринасят за спора, а говорят много за възпитанието. Някой по-обидчив от мен може и да се засегне.Не съм уточнявал период, вместо директно да правиш допускания, моля да посочиш период, за който не съм прав.Моят пример, 44 години след царско време. Средната заплата през социализма 1988г. е била 252лв. А пък Медианна заплата в щатите за домакинство през същия период е $25388. Тоест домакинството е получавало над 2100 долара. Ако сметнем 2ма работещи за домакинство, (в Щатите обикновено е 1 дори) за да са еднакви трябва да сложиш курс $4.5 за лев. Според първия сайт е било обратното.

Забележка: заради естеството на разпределението на заплатите, медианната стойност обикновено е доста под средната. Всъщност винаги съм смятал, че е грешно да се използва средната стойност на заплатата, но да кажем, че през соца е било по-равномерно разпределението.

А да пропуснах сравнение в цените на стоките:

От същия сайт за България

Литър мляко 30 стотинки.

яйце 8-10 стотинки

От тук за щатско:

Галон мляко - $2.30 ($0.60 за литър)

12 яйца - $0.89 (~$0.08 за яйце).

Не ми се вижда да са 4.5 пъти разликите в цените,

Редактирано от flare (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се, че сякаш по времето на соц-а много неща са бивали скриванни, особено що се отнася до разни трагедии, били то и природни бедствие. А да не говорим пък ако става дума за такива причинени от немарливост. Понеже наскоро се рових за такава информация, намерих следните неща. Най-странно ми е това за Кокаляне, тъй като никога не бях и чувал за това...

Разбира се, че ги криеха. Трябваше да живеем "волно и безгрижно" в държава, в която такива неща не се случваха... Е да, ама не - случваха се.

Мен(лично) ме е срам, че не съм знаела нищо за лагерите, за стотиците унижавани, пребивани и убивани български интелектуалци...

Спомням си и една жестока жп катастрофа на гара Ясен, тогава са изривали труповете с багери(знаех го от наш съсед-шофьор на "Зил", който бе участвал в разчистването), а в "Работническо дело" излезе едно съобщение от два реда, в което дори не се споменаваха жертви.

Пълна "дезинфекция"(умишлено не казвам - дезинформация), защото информация имаше, но дезинфектирана. Тогава нямаше самоубийства, убийства, кражби, наркомания, проституция... всъщност ги имаше, но как ще се говори открито за тях? Та ние бяхме в социализма!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пълна "дезинфекция"(умишлено не казвам - дезинформация), защото информация имаше, но дезинфектирана.

Виж колко е била ефективна "дезинфекцията", щом толкова години след това, все още има хора които мислят че е било втория Златен век.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж колко е била ефективна "дезинфекцията", щом толкова години след това, все още има хора които мислят че е било втория Златен век.

Мисля, че пак сравнявате не до там сравними неща.

Тогава е било друго време, с други разбирания, друг интензитет на живота, ако щете.

Престъпления е имало и винаги ще има, но не може да се сравни тогавашната със сегашната престъпност нито като вид, нито като размер, нито като организираност... Тогава дори нямаше организирана престъпност. Не помните ли, че дори не заключвахме апартаментите си през деня, когато си бяхме в къщи. Никога не сме имали решетки по прозорците и балконите.

За наркоманията какво да кажа. През 80-те е имало няколко показни процеса за назидание на обществото, а самите субстанции, които тогава са минавали за наркотични, са т.нар. тинктура опий симплекс и тинктура давила. Знаете ли какво ще рече това... Да се подгряват в лъжичка давилови капки, да се извлича давиловата тинктура и да се правят на наркомани...

Хайде, нека бъдем реалисти и както да не идеализираме, така и да не сатанизираме излишно. И тогава си имаше плюсове и минуси, и сега си ги има, и винаги ще е така...

Едит - да направя и едно пояснение, за да съм по темата. Това, че много хора са си мислели, че е втория Златен век, не е било само заради липсата на информация или заради дезинформацията, а защото наистина някои неща са били по-различни и по-приемливи за тях.

А относно спестяването на информация - за това няма две мнения, разбира се. Тя си беше факт.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Забравяш да уточниш само цените на стоките...А в САЩ винаги всичко е било стока...Нищо и никакво лекарство, което в България и в Куба ония години е струваше стотинки, или ако щеш центове(това положение продължи да е така и през първите ни няколко "демократични" години преди инфлацията и нас да ни изяде), в прехвалените от теб щати, е примерно с цена $150. А цените на лекарските услуги въобще няма да коментирам. В България народа  не плащаше кешово за такива. Нали ми говориш за разлики не абсолютни като цифра, а нещо-там си за покупателна способност и прочее(въпреки което пак ми дуеш цифрите на заплатите и сравняваш тях, а не какво купуват като стока)   Яко си се омотал колега. Спирам да пиша въобще в темата, само ще чета, щото колкото повече ти давам възможност да продължаваш да се опитваш, толкова повече си биеш реномето. Въртят ми се из главата разни медицински термини за такава упоритост, за такова забиване на уклон за, или против, нещо си, но не искам да ме бие някой приятел с права и ще ги спестя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност има ли някой в днешно време, който още да се заблуждава, че медиите не обслужват нечии интересни – било на групировки, било икономически, било политически… И като сме тръгнали да сравняваме, нека бъдем почтени и сравним и това, че излишъка на информация и жълтините, поднасяни като такава, също са толкова дезинформиращи, както и откровеното криене на информация, което го имаше по времето на социализма.

Говоренето на пълни глупости и откровени лъжи по всички сутришни блокове като какво го определяте?! Всичко, което се изговори около КТБ… Та дори и интерпретации с човешкото нещастие покрай наводненията и начина на разпределение на средства и помощи…

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

любопитна е и връзката между ДС и Илич Рамирес Санчес(Карлос Чакала )!незнам дали и до ден днешен има някакви разкрития!Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дааа, и дали Луканов е бил гей, а пък Тодор Живков си е падал по мъже. И за вагоните с пари разтоварени на Централна гара които горките избрани на гръб явно са изнесли на Запад   :)  И за българина изобретил първия GSM, които партията му забранила да се патентова, но Живков лично го е наградил с Форд Мустанг :D  С демокрацията на толкова митове и глупости се начетох, че ми стигат за три живота....

Редактирано от upili (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да това ще ме принуди да драсна отново нещо по въпроса на темата, но задължително по нея. Агенти с тежестта на Чакала, често са двойни и тройни т.е. не може човек да е напълно уверен в даден случай на кой слугуват. Може само да се дават предположения, щото много от случаите са такива, че изгода има и страната, която е "пострадала" и тази, за която се предполага, че е направила поръчката. Все пак, ако някой колега е имал досег с вътрешна информация, може да подхвърли нещо по въпроса, давността е свършила преди няколко години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Забравяш да уточниш само цените на стоките...А в САЩ винаги всичко е било стока...Нищо и никакво лекарство, което в България и в Куба ония години е струваше стотинки, или ако щеш центове(това положение продължи да е така и през първите ни няколко "демократични" години преди инфлацията и нас да ни изяде), в прехвалените от теб щати, е примерно с цена $150. А цените на лекарските услуги въобще няма да коментирам. В България народа  не плащаше кешово за такива. Нали ми говориш за разлики не абсолютни като цифра, а нещо-там си за покупателна способност и прочее(въпреки което пак ми дуеш цифрите на заплатите и сравняваш тях, а не какво купуват като стока)   Яко си се омотал колега. Спирам да пиша въобще в темата, само ще чета, щото колкото повече ти давам възможност да продължаваш да се опитваш, толкова повече си биеш реномето. Въртят ми се из главата разни медицински термини за такава упоритост, за такова забиване на уклон за, или против, нещо си, но не искам да ме бие някой приятел с права и ще ги спестя.

Тук ще се съглася с теб. Цените на хранителните продукти и масовата манифактура са уникално ниски. Човек за $6 може да си купи кило тройно дестилирана водка с нормален вкус и най-важното може да си я пийне без грам опасност за зрението. Опре ли се обаче до медицински услуги, фирмени лекарства, жилищни наеми, услуги и стоки със специално предназначение. Положението на едно семейство от трима човека със съвременна заплата от $45,000 е поставено под сериозен въпрос. От тук нататък пътят е само надолу... И това без да става въпрос за осигуряване на свестно образование на детето. Прилична детска градина, в която готвят, слагат децата да спят на легло и поне малко се занимават с тях през деня за едно дете започва от $800 на месец и то ако си късметлия. За колежи и университети не говоря пък въобще. Там е една друга вселена!Та. Исках да кажа, че стандартите на живот, не се измерват само с отношения на заплатите и стоките от първа необходимост...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

тогава се било криело

сега какво се крие ум да ти зайде

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се, че сякаш по времето на соц-а много неща са бивали скриванни, особено що се отнася до разни трагедии, били то и природни бедствие.

Новините за трагедии, причинени от природни бедствия или нещо друго изнервят хората и по-чувствителните получават психични проблеми.

Според мен това е била причината да крият.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сегашните ни осведомители ни казват, че не е имало турско робство, а просто...присъствие, което едва ли не е било благотворно за България. Което е откровена лъжа...Можем ли за каквото и да е да им се доверим? Ами ако, просто е добре скалъпена манипулация, с цел поредното плюене по живковото време с някаква по-...ммм по-задна цел. За да ни твърдят колко по-добре е положението сега, което също не е вярно, трябва да направят някакво разграничение с предишните времена, като принизят всячески постиженията и успехите ни от тогава. от не 9 а от 99 кладенеца вода вадят, за да го направят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сегашните ни осведомители ни казват, че не е имало турско робство, а просто...присъствие, което едва ли не е било благотворно за България. Което е откровена лъжа...Можем ли за каквото и да е да им се доверим? Ами ако, просто е добре скалъпена манипулация, с цел поредното плюене по живковото време с някаква по-...ммм по-задна цел. За да ни твърдят колко по-добре е положението сега, което също не е вярно, трябва да направят някакво разграничение с предишните времена, като принизят всячески постиженията и успехите ни от тогава. от не 9 а от 99 кладенеца вода вадят, за да го направят.

Аргументирай се! Робство, в буквалния смисъл, не е имало, затова е логично да се ползва по-близка до реалността дума :)

Новините за трагедии, причинени от природни бедствия или нещо друго изнервят хората и по-чувствителните получават психични проблеми.

Това е покъртително наивно... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да се аргументирам, не съм историк нито ми се занимава да прехвърлям тонове с информация, както и твърдящите другите тези, тези които се опитват да ни пробутат. Щото те пък трябва да докажат, че ние бихме били по-зле, ако ги нямаше османлиите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...затова е логично да се ползва по-близка до реалността дума Публикувано изображение

...

Например - Иго, Подтисничество, Владичество... Хубави и точни думи... И не така размити като Присъствие!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щото те пък трябва да докажат, че ние бихме били по-зле, ако ги нямаше османлиите

Само да уточня че нямам нищо подобно предвид. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

сега да полудееш пък от това, дето не ни го спестяват

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

сега да полудееш пък от това, дето не ни го спестяват

В 21-и век сме, Пикаса. Няма вариант да ни го спестят. Интернет.... Социалните мрежи са си световни клюкарници! Друг е въпросът, че сега ни заливат с ненужна информация, която доста често измества акцентите. Но темата не е сравнение между информираността ни тогава и сега, а какво се криеше, а всеки от нас да си търси обяснение защо се е криело.

Мдам... те и затова криеха концлагерите си... ама не защото току виж сме получили психични проблеми, а за да не направим сравнение между тях и германските фашисти, че никаква разлика нямаше да открием...

Мойре, вярно ли още мислиш, че е имало някаква грижа за народа или си беше грижа за имиджа на партията и напудрения, измислен социален строй?

Редактирано от Нел (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мдам... те и затова криеха концлагерите си... ама не защото току виж сме получили психични проблеми, а за да не направим сравнение между тях и германските фашисти, че никаква разлика нямаше да открием...

Мойре, вярно ли още мислиш, че е имало някаква грижа за народа или си беше грижа за имиджа на партията и напудрения, измислен социален строй?

Поста ми касае само трагичните събития и бедствията.

Концлагерите нямат нищо общо с тях, нали?

Сега от ранни зори ни заливат с информация кой умрял и как, какви природни катаклизми са станали нейде по света и колко жертви има, какви катастрофи и с колко жертви и пр. и всичко това гарнирано с ужасяващи снимки.

Човек и да иска, не може да избегне тази информация, която неминуемо се отразява върху психиката му.

Голяма част от тази информация може да ни бъде спестена, както правеха по време на соца.

И да, по времето на социализма имаше грижа за народа, колкото и да ти е неприятно да го прочетеш.

Концлагерите са част от извращенията на социализма, но няма строй, в който да няма извращения.

Криеха за тяхното съществуване, но всички знаеха и не одобряваха с изключение на тези с извратено мислене, които не бяха чак толкова много, както се опитват да ни внушат някои, на които сега им изнася да демонстрират неистова омраза към социализма и които с с цел лично облагодетелстване са се надпреварвали да го хвалят някога.

Аман от злоба и тенденциозно изкривяване на истината! Публикувано изображение

Всеки строй си има и добрите и лошите страни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ненапразно наричат журналистиката четвъртата власт. Нейната функция би следвало да бъде един вид обществено-достъпен надзор над останалите власти. В този смисъл свободата на словото следва да се използва като коректив на властта, но докато интересите са преплетени, това никога не може да се получи в чист вид, както е на теория. Възможностите на медиите, свързани с контролиране на общественото мнение, няма как да не бъдат използвани за политически цели. Най-малкото защото винаги има момент, в който икономическите им интереси се засрещат. И докато журналистиката налага своето четене на действителността, без значение по какви причини, тя ще е манипулативна, независимо за кой точно обществен строй говорим. В този смисъл няма кой знае каква разлика дали през соца нещо се е криело или сега нещо се раздухва и преекспонира. При всички положения става въпрос за користна манипулация. Може би и за това, в една такава тема като тази, паралелът между журналистиката по онова време и днес, се налага спонтанно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...