Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Сега, след атентата в Париж, ми е чудно розовия елф, как ще го извърти. Че трябва, да подкрепя гоподарите си, и любимците си от ИД. Кой ще е виновен, за това? Сигурно пак Русия.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Естествено че Русия е виновна. Ако не бяха натиснали с тия самолети, това нямаше да се случи. В региона имаше някакво равновесие и всеки си знаеше задълженията. Едните превзеха петролните кладенци на Сирия и Ирак и започнаяха да продават нефта им. На турския президент...Другите ги писаха умерени и им доставяха пратки с оръжие и припаси. Че и нашите военни заводи работеха, имаха реален пазар.

И какво, оня ми ти мечок дойде и взе да бие наред. ами как няма да се нервират хората.

преди 28 минути, ghostBG86 написа:

Сега, след атентата в Париж, ми е чудно розовия елф, как ще го извърти. Че трябва, да подкрепя гоподарите си, и любимците си от ИД. Кой ще е виновен, за това? Сигурно пак Русия.

Затова ли ме споменаваш във всеки пост :) освен че съм ти фобия и комплекс, целта е да наложиш - ето той защитава ИД.

Глупости на търкалета.  :) Именно че аз се чудя защо РФ не се бори срещу терористите от ИД, и както цитирах по горе, прави  пресконференции на генерали, които откровенно лъжат за нанесените удари.

То не е изключение де.. за тях това е практика - видиш ли руски генерал да прави изявление, погледни откъде изгрява слънцето :):)

Затова и не предвиждам скоро атентат на ислямистите в РФ - руснаците не им е била никога цел и пряк враг ИД. Пък и Пу откри няй голямата джамия в Европа  все пак..

Целта на Пу от 2010 - 2011 г откогато почнаха зверствата на Асад - е да пази режима на Асад.

И преди , и в момента това прави.

Това е.

Видяхме, розовия платен лъжец, в действие. :ph34r: Поредната доза, тъпотии. А не казва, защо ИД заплашва Русия, а не заплашваше САЩ? Тоя 'умник', няма морал и достойство. Платена соросотутка.  :ph34r:

Много те е яд че нямам нито една лъжа казана , нали ? :) и че оборвам вашата едностранна субективна дезинформационна пропаганда :)

Освен с детински обиди , с друго не можеш да опонираш .

Поредно тъпо извъртане, на розовия елф. Когато няма какво да каже, почва да плачка, че му е наранена нежната розова душа. :ph34r: Ама така е, платена соросотутка на повикване, няма морални ценности.

Да видим, какво още ще измисли, в жалките си опити да лъже.

преди 11 часа, badr написа:

За какво "умерено" може да се говори? Как ще различаваме умрелите.Един ще е умерено умрял, понеже е гръмнат от "умерен" опозиционер, а другият ще е по-умрял, понеже е  гръмнат от радикал.  

Сигурен съм, че това го знаеш:

"Убийте всички, Господ ще познае своите"

на 13.11.2015 г.,, Blago72 написа:

Колко му е. 

https://en.wikipedia.org/wiki/2015_United_States_federal_budget

Общ планиран бюджетен разход: 3901 млр. долара. 

За отбрана: 631 млрд.  или 16.18%

За образование: 117 млрд. или 3%

За здравеопазване (с уговорката, че там системата е доста по-различна и хората внасят по-голямата част от осигуровките си сами): 532 млрд. или 13,64 %

Благодаря!

Изникват едни въпроси, на които нямам отговор.

САЩ нямат съседи, които да са им врагове. Нито Канада, нито Мексико или пък Куба и другите държави в Карибския басейн. Всички евентуални врагове на САЩ са на по няколко хиляди километра от тях. За каквато и да е сухоземна операция на противникова армия на територията на САЩ не може и да става дума. Защо тогава харчат толкова много за армията си?

на 11/13/2015, 1:44:51, Blago72 написа:

Да се погрижим и за ограмотяването на по-семплите форумни членове:

http://www.aif.ru/dontknows/infographics/1394939

Общо разходи: 15,513 млрд. рубли

За  Отбрана: 3280 млрд. рубли (ок. 55 млрд. долара) или 21,14 % от бюджетните разходи.

За здравеопазване: 406 млрд. (ок. 6.80 млрд. долара) или 2,62 % от бюджетните разходи.

За образование: 592 млрд. рубли (ок. 9.87 млрд. долара) или 3,82 % от бюджетните разходи.

Сумите в долари са сметнати при курс Рубла: Долар - 60:1 (текущият е 66:1, с негативна тенденция). 

http://www.vestifinance.ru/articles/48626

Да, и в този момент виждам, че нашият професионален форумен шофьор вече е позабравил български. Никой не е казвал, че 19% от БВП отиват за разходи, говорим (и пишем) за проценти от бюджетните разходи. Лесно можем да сметнем каква част от БВП са та.

Да кажем, че за 2015 БВП ще бъде ок. 65-70 трлн. рубли. Значи, разходите за отбрана ще бъдат ок. 4.5 - 5% от БВП.

Мдам, ограмотявай се първо сам ЕконоСмешнисте ....

https://ru.wikipedia.org/wiki/Федеральный_бюджет_России#.D0.A1.D1.82.D1.80.D1.83.D0.BA.D1.82.D1.83.D1.80.D0.B0_.D1.80.D0.B0.D1.81.D1.85.D0.BE.D0.B4.D0.BE.D0.B2

По бюджету на 2015 год крупнейшие распределители бюджетных ассигнований:

Та колко викаш са заделени от бюджета за отбрана на РФ - 19 и кусур проценти ли... А да , извинете, това е по сведение на така достоверните опозиционни медии на Русия, които всъщост уж ги няма , понеже там е тоталитаризъм нали така ;)

И  сравнявай сам с любимците ти каубойци ... всъщност виждам дал си линка официалния и за техния бюджет , браво, молодец :whist:  Макар че точно цифрите за каубоите със сигурност са други, предвид повишенията които си гласуваха и то с цената на увеличаване на задължяване , което вече е колко трилиона... имаше там един сайт с цъкащ брояч....

И все така не разбрах, в какъв смсъл постна процентите, нещо уж да докажеш военизирането на РФ ли, що ли ... Зададоха ти съвсем резонен въпрос, аджеба сравнено с други държави , специално каубойците , как е хавата...и защо е така също е интересно да се види, едните имат една причина, другите друга .... мдам...А съвсем друга бира е и как са разпределени отговорностите м/у Федералния бюджет на РФ и бюджетите на субектите, и тези във ФАЩ... сещаш се нали, държавите са различни, законите са различни, отговорностите тоже ;) Но плиткоумник може само да прави елементарни аналогии без допълнително вникване във въпроса, което е и доста удобно понякога за определени цели явно....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Mиро може да се радва. Неговите "умерени" хора, които избягаха като бежанци, почнаха да действат.

преди 16 минути, Тøни написа:

Mиро може да се радва. Неговите "умерени" хора, които избягаха като бежанци, почнаха да действат.

Това там изобщо не са бежанците,  а местните им фреанцузи скорошно поколение , подготвени дори от самите тези държави ,кой за умерен боец, кой за либералдемокраСт , на които им е пределно видно лицемерието на западния свят където живеят , и виждат страданията на хората в родните им страни  , породени от същия този запад водени от ФАЩ... .... Бежанците са повода за оправдания , или целта за оправдания , особено на малоумници дето хал хабер си нямат от света, но за сметка на това са изпълнени с комплекси.... Повод за поредната политика на агресия към някоя друга страна..... Така действат , видно и от заканите които веднагически Оалнд моланд и сие отправиха ... Няма да се учудя ако сега пак си измият ръцете с Асад, Русия  , Иран или друга неудобна държава не играеща по свирките на краварите .... 

НО ще поживеем и ще видим , света славно  върви към хаос , а само Русия не може да спре това когато срещу нея са алчните неоколониалисти западни...

преди 2 часа, Sinbad_ написа:

Е ще обвинят друг. То е ясно, както каза или Сирия и Иран, или Русия. Но не и този, дето направи всички тези цветни революции.  Той розовия елф, вече направи жалкия си опит, няколко поста по-нагоре. И пак намеси голямата джамия в Москва. И как, руснаците не бомбят ИД, и за това нямало да има атентати в Русия. Той вече си е свалил гащите, типична соросотутка.

преди 11 часа, badr написа: За какво "умерено" може да се говори? Как ще различаваме умрелите.Един ще е умерено умрял, понеже е гръмнат от "умерен" опозиционер, а другият ще е по-умрял, понеже е  гръмнат от радикал.  

Сигурен съм, че това го знаеш:

"Убийте всички, Господ ще познае своите"

на 13.11.2015 г.,, Blago72 написа: Колко му е. 

https://en.wikipedia.org/wiki/2015_United_States_federal_budget

Общ планиран бюджетен разход: 3901 млр. долара. 

За отбрана: 631 млрд.  или 16.18%

За образование: 117 млрд. или 3%

За здравеопазване (с уговорката, че там системата е доста по-различна и хората внасят по-голямата част от осигуровките си сами): 532 млрд. или 13,64 %

Благодаря!

Изникват едни въпроси, на които нямам отговор.

САЩ нямат съседи, които да са им врагове. Нито Канада, нито Мексико или пък Куба и другите държави в Карибския басейн. Всички евентуални врагове на САЩ са на по няколко хиляди километра от тях. За каквато и да е сухоземна операция на противникова армия на територията на САЩ не може и да става дума. Защо тогава харчат толкова много за армията си?

За да запазят статуквото си на доминантна военна и политическа сила в световен мащаб, с военна доктрина предвиждаща възможност успешно да водят военни действия на два отделни театъра.

...

НО ще поживеем и ще видим , света славно  върви към хаос , а само Русия не може да спре това когато срещу нея са алчните неоколониалисти западни...

Първото нещо, което се пита при разкриване на престъпление е - кой има изгода. Според това, което пишеш - Русия.

Внимавай, както съм писал преди време - нещата стават и ще стават все по-сериозни дори и за "анонимните" Интернет профили.

Да не те профилактират обратно към България.

преди 6 часа, ghostBG86 написа:

ИД заплашва Русия, а не заплашваше САЩ?

"Нашата задача е да унищожим терористите по-бързо, отколкото те са били обучени от САЩ." В. Путин:wink12:

преди 5 часа, Sinbad_ написа:

Опозиционера Навалний е бил прав... значи не ужасните 9 % от БВП, а над 10 ....

:) за 2016 г предвиждат дори още по голямо увеличение с 0.3 %

А ако не можеш да осмислиш какво означава това.. ми.. твой си проблем...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Миро, какво мислиш за терористичните актове на създадената от САЩ - Ислямска Държава? 

Първо - не знаех че ИД е създадена от САЩ.

Второ - вече съм го казвал : https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от-”ал-кайда”/?do=findComment&comment=3208510

За демокрацията какво е, и за животните и пуснатите от клетките и кой какъв път избира.

Мисля няма какво да добавя.

преди 5 часа, Blago72 написа:

И

За да запазят статуквото си на доминантна военна и политическа сила в световен мащаб, с военна доктрина предвиждаща възможност успешно да водят военни действия на два отделни театъра.

Първото нещо, което се пита при разкриване на престъпление е - кой има изгода. Според това, което пишеш - Русия.

Внимавай, както съм писал преди време - нещата стават и ще стават все по-сериозни дори и за "анонимните" Интернет профили.

Брей че как веднага определи че според това което съм писал, това било Русия.... това ли ви спуснаха, или измислиха простите ви тикви тролски от натягане  а?

А за моята особа казах, не се безпокой, аз не завися от никого освен от себе си.... Щели да ме били профилактират, хахахахаха :D ...  Ще ти се май, ама няма да те огрее със сигурност, по скоро твоето кранче тролско ще пресъхне ....

преди 5 часа, Blago72 написа: И

Брей че как веднага определи че според това което съм писал, това било Русия.... това ли ви спуснаха, или измислиха простите ви тикви тролски от натягане  а?

А за моята особа казах, не се безпокой, аз не завися от никого освен от себе си.... Щели да ме били профилактират, хахахахаха [emoji3] ...  Ще ти се май, ама няма да те огрее със сигурност, по скоро твоето кранче тролско ще пресъхне ....

Никак не ми се ще - аман от олигофрени на местна почва, сакън още един, стой си там и слушкай, да не те върнат.

А аз нали с врътки се занимавах, сега трол ли станах?

Не знаех, че на военните действия вече им казват театър!:doh:

преди 10 часа, miro20 написа:

Глупости на търкалета.  :) Именно че аз се чудя защо РФ не се бори срещу терористите от ИД, и както цитирах по горе, прави  пресконференции на генерали, които откровенно лъжат за нанесените удари.

То не е изключение де.. за тях това е практика - видиш ли руски генерал да прави изявление, погледни откъде изгрява слънцето :):)

Затова и не предвиждам скоро атентат на ислямистите в РФ - руснаците не им е била никога цел и пряк враг ИД. Пък и Пу откри няй голямата джамия в Европа  все пак..

Целта на Пу от 2010 - 2011 г откогато почнаха зверствата на Асад - е да пази режима на Асад.

И преди , и в момента това прави.

Това е.

Ако перефразирам Шекспир -На света бедни ми Хорацио има много повече неща от тези, които си представяш.

В момента Русия нанася изключително тежки поражения на ИД.Но ти просто нямаш елементарните познания в тази материя, така че не можеш да го разбереш.Именно затова и срещу операцията на Русия се надигна такова кресчендо, защото ежеминутно тя нанася неимоверни щети в/у идеологическата база на ИД.Докато САЩ и компания правят точно обратното - правят всичко възможно за утвърждаването и.Включително с организирания за пореден път атентат във Франция. И за да не бъдат уличени съвсем явно, то и при този , както и при предните два случая не бе заловен жив атентатор.Вече видяхме и такъв водевил, при които застрелян с Калашник  не кърви. 

На пресконференция във Виена след приключване на преговорите между заинтересованите страни по сирийския конфликт държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров изложиха основните пунктове на постигнатото споразумение.
Преговарящите се разбраха за мирен преход в Сирия, който да завърши за 18 месеца. Той включва спиране на огъня до 1 януари, под контрола на ООН.
Веднага след това - стартиране на преговори между Асад и опозицията. Асад вече определи участниците в този преговорен процес.
Шест месеца по-късно трябва да се формира правителство на националното спасение
Една година по-късно трябва да се проведат свободни избори. Няма условие за неучастие на Асад. 
Освен това САЩ и Русия определиха терористичните организации, които действат на територията на Сирия. Тези легитимни цели ще бъдат одобрени от ОС на ООН.

преди 27 минути, badr написа:

Ако перефразирам Шекспир -На света бедни ми Хорацио има много повече неща от тези, които си представяш.

В момента Русия нанася изключително тежки поражения на ИД.Но ти просто нямаш елементарните познания в тази материя, така че не можеш да го разбереш.Именно затова и срещу операцията на Русия се надигна такова кресчендо, защото ежеминутно тя нанася неимоверни щети в/у идеологическата база на ИД.Докато САЩ и компания правят точно обратното - правят всичко възможно за утвърждаването и.Включително с организирания за пореден път атентат във Франция. И за да не бъдат уличени съвсем явно, то и при този , както и при предните два случая не бе заловен жив атентатор.Вече видяхме и такъв водевил, при които застрелян с Калашник  не кърви. 

хм.. интересно високомерие демонстрираш че... "нямал съм елементарни познания"... :)

Ми не гледай мен.. питай британското и др разузнавания дето споменаха че 90 % от ударите на руснаците не са срещу цели на ИД.

Погледни разследването на белингкат погоре дето цитирах, и ми кажи дали бъркат в разследванията си , където доказват че целите оповестени на брифинга на руските генерали, нямат нищо общо с  публикуваните видеота на авиоудари ? И че лъжат кат разпрани ?

Или и ти като повечето тук си на принципа " не чета , ама знам " :) щото по руската ТВ казаха ТАКА

:) :)

Не знаех, че на военните действия вече им казват театър!:doh:

Никога не е късно, стига да имаш желание.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Theater_(warfare)

In his book On War, Carl von Clausewitz defines:

....

Можеш да прочетеш и сам останалото.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.