Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 3 часа, miro20 написа:

"Моралиста" обаче е сляп за километричните  личностни заяжданици и откровенни нагли гаменски обиди и тотални офтопици , които и сам ръси  :) 

Да не се правеше на виждащ, никой нямаше да има проблеми с тебе, но понеже твърдиш, че разбираш, а си сляп - ей това е проблемът. Не че твоите позиции могат да бъдат "защитени" по друг начин освен с усукване и увъртане, лъгане и мазане... и просто игнориране. То ако имаше алтернатива, която е по-добра, защо да не я използваш?!

Как пък не излезе във форума един друг, който все да отнася "личностни заяжданици и откровенни нагли гаменски обиди" като Миро? Що за дискриминация е това? Кажете. Ей, какви сме лоши 'начи да тормозим момчето... а той просто си изказва "неангажиращо мнение". Пусти тролове!

преди 2 часа, sound написа:

То ясно, че Русия е основен играч в редица международни събития, ама ай всяка тема  все за Русия да говорим, колко са лоши, гадни и несправедливи: е русофоб да съм и на мен ще ми омръзне. 

Дори хора, които недолюбват Путин и властта в Русия (като Мальчик Бананан), се дразнят от поведението му и двойния аршин, който използва. И тук се вижда много ясно разликата, между човек, който има анти-путинска позиция, но не е кон с капаци, и такъв, който само троли.

Това пък е култова реплика :):):)

Значи може да съм прав, но нямам право да го кажа, защото да не накърня нечия фейкова пропаганда   :):)

Това ли казах? Много ясно, че не си прав. Няма как човек с твоя характер нещо право да говори и да прави. Но дори да беше прав, и да се държиш по такъв низък начин, това че си бил прав никак няма да те ползва и никой няма да ти повярва.

В крайна сметка, ние се занимаваме с трола, "обиждаме" го, но всъщност той това и иска - да се занимаваме с него, а не със съществените въпроси от дискусията, до които просто не можем да стигнем, заради препятствията, които той постоянно ни залага. Много коварна стратегия са замислили идеолозите на диверсията.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Spoiler

преди 6 часа, Lumberman написа:

Няма как човек с твоя характер нещо право да говори и да прави. Но дори да беше прав, и да се държиш по такъв низък начин, това че си бил прав никак няма да те ползва и никой няма да ти повярва.

И какво ми е на характера ? :) Ч е не ви се връзвам на гаменщината , обидите и измищльотините ? :) И отговарям в повечето случаи единствено и само по темата, ВЪПРЕКИ че понякога ми е изключително трудно да филтрирам и отсея между личностните простотии и офтопици, нещо конкретно като позиция и мнение.

КАк се държа ? какъв е тоя "низък начин" ??

Ето например последните неща които се споменаха по темата - аз питам, почти 20 пъти един и същи въпрос - Кой и откога е причислил Ал Кайда към "умерената опозиция" , и тук се скъсаха да ми цитират зверства, примери за тероризъм, как някои се прехвърили към Ал Кайда,  и какво ли не,  за което НИКОЙ не спори, обаче така и не видях от кога Ал КАйда била "умерена".

Кой е прав в този случай ?

Другия въпрос , който бе причина другаря "фусед"  да излее една огромна две педи червендалеста подчертана помия на предната страница, когато споменах че никой не забеляза как някои от опозицията се бият СРЕШУ джихадистите.

И той ме обвини в това че съмпроповядвал "про-джихадистка пропаганда" :lol6:

Е как , отново питам, след като се радвам че бунтовници се бият срещу джихадисти от клона на Ал Кайда , ме прави "леещ проджихадистка пропаганда" ??? Че и бил ме докладвал дечкото :):)

Не разбирам.

Отделно че той сам не си чете линковете които цитира , и които се доказа че са в моя полза - че точно тези сражения са с цел да се ОТБЛЪСНАТ и ИЗГОНЯТ бойци на АЛ Нусра, клона на Ал Кайда.

Като извод се замислям... Що за човек си за да ме плюеш толкова яростно , за това че съм против джихадисти и Ал Кайда ??

Не си ли точно ти такъв изнервен джихадист ??

преди 9 часа, sound написа:

Мен е те това ме дразни най- много - какво, що все Русия и Москва ...... няма значение каква е темата и какво се обсъжда, той все за Путин нещо си, прокремълската пропаганда, "а пък Русия" нинам си кво. То ясно, че Русия е основен играч в редица международни събития, ама ай всяка тема  все за Русия да говорим, колко са лоши, гадни и несправедливи: е русофоб да съм и на мен ще ми омръзне. 

И аз не знам защо ви нерви толкова всяко споменаване на РФ и Путлер.

Ми  руските военокосмически галактически сили  са основен фактор, заедно с Асад в гражданската война в Сирия срещу народа му. И отчасти /на 20 % / срещу ИД.

Spoiler

Аз що не се обиждам или дразня когато повечето плюете ЕС , САЩ, "демокорацията" , и разните простотии за светония имперски заговор на злия капитализъм ? :)

Дали това не е свързано с понятието "обективност" , което май ви липсва ? :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Аз що не се обиждам или дразня когато повечето плюете ЕС , САЩ, "демокорацията" , и разните простотии за светония имперски заговор на злия капитализъм ? :)

Дали това не е свързано с понятието "обективност" , което май ви липсва ? :)

На нас обективност може да ни липсва (в повечето случаи), това е допустимо. Но при тебе един път да я няма – не е допустимо:) 

П.П. Какво е "демокорация", демократична декорация ли е (като в САЩ)? Един път и ти да си обективен:D

преди 11 часа, miro20 написа:

"...но никого не обиждам тук заради мнението му по темите, нито в личностен план.За лъжите също вече казах, и за ваше съжаление, нямам такива :)...

Spoiler

Я си помисли пак....!!!Епитетите,които използваш и квалифицираш съфорумниците си какво са!? Значи на теб ти е простено да ме наричаш "Путинист",но на Тони му лепнаха наказание щото нарече някой "шиши"....Айде бе....

п.с.

И твоето време ще отмине....

Отделно че той сам не си чете линковете които цитира , и които се доказа че са в моя полза - че точно тези сражения са с цел да се ОТБЛЪСНАТ и ИЗГОНЯТ бойци на АЛ Нусра, клона на Ал Кайда.

Като извод се замислям... Що за човек си за да ме плюеш толкова яростно , за това че съм против джихадисти и Ал Кайда ??

То в статия си е казано infighting, сиреч бой помежду си. Няма "бой помежду си" за врагове и противници, а именно такива, които са били заедно. А Ал Кайда бяха окей, когато техните райони бяха пострадали от "химическото оръжие" и бяха предоставили кадри на западните медии? Бяха достоверни и трябваше да бъдат подкрепени? Но нали дори ЦРУ създава Ал Кайда навремето... а сега били "терористична организация". Докато им играят по свирката и по целите, са окей, но в един момент стават неудобни...

Иначе въпроси задаваш, но отговори не искаш - и няма и да получиш. За такива коравовратни като тебе има само друг тип отговори. От дума не разбират.

преди 39 минути, NIKISHARK написа:

Я си помисли пак....!!!Епитетите,които използваш и квалифицираш съфорумниците си какво са!? Значи на теб ти е простено да ме наричаш "Путинист",но на Тони му лепнаха наказание щото нарече някой "шиши"....Айде бе....

п.с.

И твоето време ще отмине....

Постоянно сее жлъч, презрение и омраза - и най-вече НЕОБОСНОВАНО. А чуждите аргументи винаги са личностни нападки. Но и неговото време ще отмине, още повече, че никого не е успял да убеди в нищо - само пречи. Когато му отмине времето и ние ще сме тук да видим, надявам се, и да се зарадваме. Никой не е вечен, още повече пък един трол и нечестивец. Това че получава временно някаква протекция и се чувства безнаказан под егидата на силните на деня нито го оправдава, нито оневинява.

Винаги т.нар. "език на омразата" действа едностранно. Което показва, че е просто оръжие и средство в ръцете на определени хора. Шарли Ебдо защо не ги санкционират за "език на омраза"... но тяхното било "свобода на словото"?

Но ако е бил наказан модератор заради Миро, какво остава за обикновени форумни членове.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Spoiler

преди 1 час, Lumberman написа:

А Ал Кайда бяха окей, когато техните райони бяха пострадали от "химическото оръжие" и бяха предоставили кадри на западните медии? Бяха достоверни и трябваше да бъдат подкрепени?

За химическата атака над Шейхун всички искат справедливо разследване. Но РФ единствена блокира резолюцитие на ООН за това.

Вече сме го дъвкали и не ми се повтарят стари неща.

Аз говоря за нещо толкова простичко - споменах, наистина САМО споменах че бунтовници се бият  с джихадисти, оня ме обвини че съм леелл "про-джихадистка пропаганда"

Е как става тоя номер ? :)

И ми цитира линк в който пише че едната бунтовническа групировка  имала противоречия с другите, искала да изгони  бойците на Ал Нусра, клона на Ал Кайда.

т.е. потвърждава моите думи.

Е ?

Не получих отговор и откога и кой смятал Ал Кайда за "умерена" ?!?  Което е ясно че никога не е било , но не аз това твърдя, а вие.

Постоянно сее жлъч, презрение и омраза - и най-вече НЕОБОСНОВАНО.

Аз ли съм леел жлъч презрение и омраза ? ?? :)

Я си виж твоите епитети които постоянно употребяваш ?

Да види и тоя с рибката преди да ревете като ощипани госпожички за потнятието "путинист".

Което дори не е обидно , а е общо понятие за проповядващи путинска пропаганда.

само пречи. Когато му отмине времето и ние ще сме тук да видим, надявам се, и да се зарадваме. Никой не е вечен, още повече пък един трол и нечестивец.

Ако ви преча, има доста по добри места за сеене на едностранна пропаганда , защото на вас точно това ви пречи . Не сте за дискусия, а за леене на едностранна субективна пропаганда и сипене на обиди и заяжданици .

Зщо го правите идея си нямам, но е хубаво сами да се вгледате в поведението си .

И още една добра новина
http://tvevropa.com/bg/news/world/view/123653

Цитат

Абдул Хасиб е бил ликвидиран, при операция на афганистанските специални сили в източната провинция Нангархар. Акцията е била проведена още преди 10 дни, но за нея се съобщава едва сега. Президентът Гани посочи, че са убити още няколко командири на ИДИЛ, както и 35 бойци от терористичната група. Абдул Хасиб бе избран като лидер миналата година, след като предшественикът му Хаиз Саид Хан загина при въздушен удар на американски дрон. Преди повече от месец, Пентагонът заяви, че най-вероятно Абдул Хасиб е бил ликвидиран при съвместна операция на американски и афганистански сили.

Другаря със сводките нещо отново пропуска тези неща...  :)

Сигурно защото не е операция на рашисткоасадовските сили

преди 13 часа, sound написа:

Мен е те това ме дразни най- много - какво, що все Русия и Москва ...... няма значение каква е темата и какво се обсъжда, той все за Путин нещо си, прокремълската пропаганда, "а пък Русия" нинам си кво. То ясно, че Русия е основен играч в редица международни събития, ама ай всяка тема  все за Русия да говорим, колко са лоши, гадни и несправедливи: е русофоб да съм и на мен ще ми омръзне. 

На това психиатрите не му ли викаха фиксация? - когато болният е обсебен от дадено нещо и денонощно само за него мисли и говори. 
 Б'ат Мирчо се е регистрирал във всички възможни форуми и денонощно каканиже едни и същи глупости за руснаците и Путин. За мен това не е нормално. Прилича ми на психическо отклонение.
 Нищо чудно б'ат Мирчо да се окаже клиент на някоя психиатрия. 

Затова не му се връзвайте на глупостите. На мен просто ми забавен как се напъва. 

преди 31 минути, gagodrago написа:

Б'ат Мирчо се е регистрирал във всички възможни форуми и денонощно каканиже едни и същи глупости за руснаците и Путин

Човека все търси "дискусия" и все къде се появи никой не пише по темите а все личните му качества обсъждали! Да се чуди човек от къде иде тая закономерност! Нормален човек в тази ситуация трябва да се замисли ама на наш Миро ...
Аз не знам има ли тема къде Миро се е появил с коментар и да не е събрал опозиция.

Spoiler

Я да видим кой какво каза по темата... О .. вие - нищо. Каква изненада :)

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

а все личните му качества обсъждали! Да се чуди човек от къде иде тая закономерност! Нормален човек в тази ситуация трябва да се замисли ама на наш Миро ...

По скоро личностни заяжданици и плюене... О .. ама и ти това правиш.. Каква изненада :)

Нормален човек наистина би се замислил.. не и вие. .. :)

преди 36 минути, miro20 написа:

Каква изненада :)

Бих казал закономерност във вашия случай.
Ама ти се се хванал за сламката а не виждаш гредата.

преди 14 часа, miro20 написа:

И аз не знам защо ви нерви толкова всяко споменаване на РФ и Путлер.

Може би щото много начесто бе Мирчо - ти как мислиш? То това твоето направо обсебена работа - не бих се изненадал, ако нощем сънуваш Путин. 

мне.. аз въобще не ми пука ти какво сънуваш... :)

Намек каква е разликата между нас.....

преди 6 часа, BMW Маниак написа:

Бих казал закономерност във вашия случай.

Да де.. закономерност... ама не се усещате... :)

преди 5 минути, miro20 написа:

мне.. аз въобще не ми пука ти какво сънуваш...

Естествено - щото поне имам съобразителността да не пренасям бълнуванията си из темите. Казано с други думи - ти ни занимаваш със здравословните си проблеми. 

Я преведи че не разбрах .. значи ... Аз не говоря за "сънища" , не ми пукак какво сънуват другите, но ... видиш ли .. пренасял съм "бълнувания" ... :)

Още какво можеш да измислиш ?

:lol6:

И то на база " не бих се изненадал ако сънуваш  Путин" :):)

Кой е със "здравословни проблеми" и кой сънува Путин, драги  ? май не съм аз :)

преди 36 минути, miro20 написа:

.....

Ето - и не спираш да приказваш все за Путин ..... ми няма го под леглото ти бре, спри да проверяваш и Москва не те дебне зад гърба, докато пишеш на компа. А спри се, ако можеш де? 

Ти повдигаш темата за Путлер, за сънувания бла бла бла .. не аз... :)

Няма какво повече да кажа.

преди 2 часа, sound написа:

Ето - и не спираш да приказваш все за Путин ..... ми няма го под леглото ти бре, спри да проверяваш и Москва не те дебне зад гърба, докато пишеш на компа. А спри се, ако можеш де? 

Sound, мисля, че ако е искал, щял е да се спре. Не е въпрос на можене, а на желание и на цели във форума. Не го подценявайте. Миро е професионалист, за разлика от лаици като нас. Тролът, ако спре да троли, престава да бъде трол - губи това, което го храни, пропуска целта, за която е създаден. Иначе не го знам спи ли въобще, толкова ненавист покой не му дава.

преди 7 часа, sound написа:

Като малък много са го плашили с Торбалан, а сега си мисли, че това е Путин и че ще му изяде пържолата:D

преди 28 минути, karadzha написа:

Mислиш ли...особенно от САЩ?
Игри...

на 5/7/2017 в 21:45, miro20 написа:

Е , не мерси... а и вече сме го гледали този "филм" на закупени във "Военторг" танкове гаубици , и едни безкрайни донбаски шахти от които извират ли извират муниции и чистак ново руско оръжие.... :)

Това как да го разбирам-участвал си в търга или?!? :speak:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 11 минути, Вacко написа:

Mислиш ли...особенно от САЩ?
Игри...

Ми ще се срещнат у Хамбург, ще решат квото ще решат, ама кво ще направят е Божа работа:)

Аааааа Миро!

ПРИЗНАХА СИ! Снайперисти от "Ислямска държава" стрелят с руски мерници
Автор: ПИК
Дата
05:00 | 06.05.2017

ПРИЗНАХА СИ! Снайперисти от "Ислямска държава" стрелят с руски мерници

Снайперисти на "Ислямска държава" използват мерници и прибори за нощно виждане, направени в Русия, съобщи московският вестник "Комерсант.".Изданието се позовава на свой източник, който е участвал в боеве срещу джихадистите в Сирия.

"Аз нямам представа как произведените в нашата страна уреди са попаднали у терористите. Вероятно, мерниците и приборите са били трофей на ИД, взет след боеве срещу силите под командването на президента в Дамаск - Башар Асад", предположи събеседникът на вес

Източникът на "Комерсант" посочи, че бойците на ИДИЛ най-често използват леко стрелково оръжие, произведено в Западна Европа и САЩ. "Част от автоматите, пушките и пистолетите са били предоставени на подразделенията на т.нар. умерена опозиция", каза още мъжът.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.