Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Повече от двама са троловете, просто въпросните са най-активни. Имаме си  и женски елф. Но за това повече в темата за троловете

преди 1 час, adler88 написа:

Сороските- реформасти успешно се преброиха. Оказаха се точно двама. В този форум де.

.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 550,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

самолетоносачи на САЩ и Франция се втурнаха с пълна пара към Сирийското крайбрежие да бият по умерено лошите момчета на ИСИС,но намериха многобройни руски военните кораби вече там!!!
 Руски, китайски и ирански морски пехотинци са установили присъствието си в Сирия,за ирански и руски се знаеше но откъде китайски?
любезно Путин ги покани да акостират в едно пристанище при него и самолетоносача  Шарл де Гол и CVN-71 Теодор Рузвелт!

както каза Миро ,Вашингтон се е научил,взе си урок че заплахите и принудата не работят срещу Русия.всички заплахи направиха така,че да се изгради обществена подкрепа на Путин в астрономически нива. Това е политика, в която не успя Вашингтон и я  изоставя като виждат нова възможност в желанието на Русия за сътрудничество, не само срещу Исил но също така и за широк кръг други въпроси.Осъзнавайки, че измамата може да бъде по-ефективна от пръчката, Западът се движи към изготвянето на Русия в западната система чрез предлагане на коалиция срещу Исил. След като Русия е в коалиция срещу Исил, Русия ще изгуби контрол. Това е стратегия на Вашингтон за противодействие на инициативата на Русия  в Сирия.След като Русия е в коалиция срещу Исил, Русия ще трябва да се правят компромиси. Русия може да има Исил, но Русия трябва да обърнат съдбата на Асад към Запада. Ако в Путин останат гредите, западните медии ще обвиняват Путин за неуспеха на войната срещу Исил!но чичко Путин не е вчерашен!той отдавна ги кани в пустинята!явно ще бъдат сритани доста задници и черни и бели в пясъците!!!

някой от вас пусна тази интересна снимка-

imageproxy.php?img=http%3A%2F%2Fstatic.b
Руската кампания срещу анти-Асад елементите, действащи в Сирия може да се нарече "безмилостна" още от самото начало.
от времето на Руския генерал,който се разхождаше в американското посолство в Багдад на 30 септември и каза на всичи, който са бил там, че въздушните удари в Сирия "стартират след 1 час, и да се отстранят от пътя", Москва е бомбардирала войнствени цели денем и нощем в стотици полети, използващи Су-34s, Су-25s и Су-24Ms без да щадят нищо, което дори изглежда като бунтар.
но последва свалянето на руски пътнически самолет над Синайския полуостров от египетския филиал ислямска държава направи ситуацията неизмеримо по-зле ,Кремъл сега е изпратил  стратегическите бомбардировачи.!
на снимката виждаме,че Руските ВВС просто направиха една от най-големите и най-сложни мисии с тежки бомбардировачи в съвременната история изпращане не по-малко от 25 бомбардировачи!

Мисията , която стартира под прикритието на ноща от база в Осетия , сигнализира значителна ескалация на въздушна война на Москва в Сирия и предвестник възраждането на руските тежки бомбардировачи ескадрили, които някога бяха изсъхнали от липса на финансиране.това са най-големите бойни самолети, строени някога.И трите модела  могат да летят хиляди километри, докато теглене не по-малко от 20 тона оръжия.

Само Китай и Съединените щати притежават подобни тежки военни самолети. Русиките бомбардировачи  определено бяха впечатляващи, и има пропагандна стойност в допълнение към укрепване операции на Москва в Сирия.

Когато 25 от най-мощните бойни самолети на планетата атакуват в същото време, това е нещо повече от обикновено въздушно нападение. Това е изявление на целия свят.вижте снимката от къде прелетяха,над цялото НАТО,над главите им в момент,когато извършват учения за сплашване на Путин и на показ на Пентагона!ще следиме,защо чичко Путин ги кани в пясъците!явно в Близкия изток ще има нов правилник-Руския!

Да, интригите на Вашингтон да се намъкне под чергата при очертаващия се победител над ислямска държава- Русия, са повече от смехотворни и жалки, с оглед на дълбоката симпатия, която Вашингтон изпитва към ИДИЛ като "прекрасни и добри момчета, изпълняващи нашите указания". Не се ли намъкна по същия начин Америка под чергата на победителя във втората световна война- СССР, за да си припише някакви имагинерни заслуги, и най-вече- за да окупира половин европа без да е влязла в нито едно сериозно сражение с Третия Райх? Аз съм последният човек, който може да бъде заподозрян в симпатии към комунизма (нещо повече, определено се осъзнавам като антикомунист), но ако оставим настрана идеологическото бръщолевене и се съсредоточим върху съществените въпроси- кой, как, и защо, никога няма да спра да се удивлявам на руското благородство и търпение спрямо Америка, която желае да обърне в свои роби цялото човечество, а относно Русия - да бъде смазана и унищожена до основи. Та руснаците имаха прекрасната възможност още в края на втората световна война да нарекат нещата с истинските им имена- САЩ са агресор и скрит съюзник на Германия, САЩ нямат никакво право над Европа, и за десерт- да обявят война на Америка и да смажат веднъж завинаги тази зараждаща се империя на злото, раково образувание, канцер, върху снагата на човечеството.

преди 5 минути, glen написа:

някой от вас пусна тази интересна снимка-

imageproxy.php?img=http%3A%2F%2Fstatic.b
Руската кампания срещу анти-Асад елементите, действащи в Сирия може да се нарече "безмилостна" още от самото начало.
от времето на Руския генерал,който се разхождаше в американското посолство в Багдад на 30 септември и каза на всичи, който са бил там, че въздушните удари в Сирия "стартират след 1 час, и да се отстранят от пътя", Москва е бомбардирала войнствени цели денем и нощем в стотици полети, използващи Су-34s, Су-25s и Су-24Ms без да щадят нищо, което дори изглежда като бунтар.
но последва свалянето на руски пътнически самолет над Синайския полуостров от египетския филиал ислямска държава направи ситуацията неизмеримо по-зле ,Кремъл сега е изпратил  стратегическите бомбардировачи.!
на снимката виждаме,че Руските ВВС просто направиха една от най-големите и най-сложни мисии с тежки бомбардировачи в съвременната история изпращане не по-малко от 25 бомбардировачи!

Мисията , която стартира под прикритието на ноща от база в Осетия , сигнализира значителна ескалация на въздушна война на Москва в Сирия и предвестник възраждането на руските тежки бомбардировачи ескадрили, които някога бяха изсъхнали от липса на финансиране.това са най-големите бойни самолети, строени някога.И трите модела  могат да летят хиляди километри, докато теглене не по-малко от 20 тона оръжия.

Само Китай и Съединените щати притежават подобни тежки военни самолети. Русиките бомбардировачи  определено бяха впечатляващи, и има пропагандна стойност в допълнение към укрепване операции на Москва в Сирия.

Когато 25 от най-мощните бойни самолети на планетата атакуват в същото време, това е нещо повече от обикновено въздушно нападение. Това е изявление на целия свят.вижте снимката от къде прелетяха,над цялото НАТО,над главите им в момент,когато извършват учения за сплашване на Путин и на показ на Пентагона!ще следиме,защо чичко Путин ги кани в пясъците!явно в Близкия изток ще има нов правилник-Руския!

По въпроса за въздушните коридори на руската стратегическа авиация може да се внесат твърде интересни геополитически нюанси в очертаващото се противоборство между военноагресивния блок на НАТО и зараждащата се коалиция на суверенните и свободни нации- Брикс. Два дена, след като световно неизвестният персонаж Росен Плевнелиев, бивш криминал, спекулант, и укриващ се от правораздаването за неплатени данъци и офшорни сделки, обяви на всеослушание, че България затваря въздушното си пространство за руски самолети, ислямска република Иран излезе със специална декларация, че предоставя своето въздушно пространство на руската авиация за удари срещу ислямска държава без каквито и да било скрити уговорки и насрещни искания (забележете моралния акцент на иранската държавна позиция). Това идва да покаже едно твърде интересно и очертаващо се като държавен приоритет на Иран, дълбоко доверие във водената от Русия политика, и защо не- дава недвусмислен знак на Москва, че Иран разглежда Русия като геополитически приятел и съюзник. Живот и здраве, дано това доверие бъде споделено и от руска страна, а защо не между Русия и Иран да бъде сключен отбранителен военно-политически блок за париране на американската агресия в близкия изток и Азия.

Повече от двама са троловете, просто въпросните са най-активни. Имаме си  и женски елф. Но за това повече в темата за троловете

преди 1 час, adler88 написа: Сороските- реформасти успешно се преброиха. Оказаха се точно двама. В този форум де.

.

Ти ако не се включиш в списъка с троловете, грях ти на душата :D

преди 23 минути, Blago72 написа:

Ти ако не се включиш в списъка с троловете, грях ти на душата :D

Нещо не си спомням да говоря с теб, още по-малко ме интересува безценното ти мнение. Бягай в американското посолство да ме донесеш като опасен терорист и да си получиш жалката субсидия...

преди 23 минути, Blago72 написа: Ти ако не се включиш в списъка с троловете, грях ти на душата [emoji3]

Нещо не си спомням да говоря с теб, още по-малко ме интересува безценното ти мнение. Бягай в американското посолство да ме донесеш като опасен терорист и да си получиш жалката субсидия...

Много агресивно колега, много. Всъщност, не беше за теб, но форумът не работи добре при цитиране.

А ако постваш в тема, говориш на всички. Няма да те нося никъде, ще ти гледам сеира.

Току що, Blago72 написа:

Много агресивно колега, много. Всъщност, не беше за теб, но форумът не работи добре при цитиране.

А ако постваш в тема, говориш на всички. Няма да те нося никъде, ще ти гледам сеира.

:D Каза  "старото" куче...

Блажко, айде по леко ,, след твоите и  сорсоидни дружки фиаскота, да гледаш сеири е меко казано смешно.... Гледай си там далаверите и не се мъчи да изглеждаш сведущ , казвал съм ти,и не само аз...

преди 21 минути, Sinbad_ написа:

:D Каза  "старото" куче...

Блажко, айде по леко ,, след твоите и  сорсоидни дружки фиаскота, да гледаш сеири е меко казано смешно.... Гледай си там далаверите и не се мъчи да изглеждаш сведущ , казвал съм ти,и не само аз...

Мен темата за троловете слабо ме вълнува, всъщност никак, друго искам да споделя. И нямам нищо лично против Благо, човекът си вярва в нам ква си великанска идея за световна демокрация и световна свобода, носена на крилете на американския слон като най-велик слон на планетата...Върховно право на човек е да вярва в каквото си иска, включително и в безумието. Искам да ви накарам да се замислите има ли всъщност разлика между сталинисткия комунизъм и американската имперска доктрина. Щото сталиниският бисер :който не е с нас, е против нас, удивително точно се припокрива с днешните американски разбирания за световна демокрация и свобода по американски шаблон. Да не се окаже, че Съединените щати при цялата си фалшива омраза към сталинизма и комунизма не са единствената държава в света с победил сталинизъм и комунизъм. Като степен на нетърпимост към чуждото мнение и чуждите възгледи това направо си е факт. И още по-скандално е мазното възмущение на САЩ от някаква си фантомна руска агресия. Намерил кой да се възмущава. Страната с най-голям брой агресии в своята история (при това съвсем млада история, на някакви си пикливи 250 години), и с най-голям брой целенасочено изтребени народи, сега да писука и да се възмущава от руска агресия. Неам думи....

Редактирано от adler88 (преглед на промените)

преди 16 минути, adler88 написа:

Мен темата за троловете слабо ме вълнува, всъщност никак, друго искам да споделя. И нямам нищо лично против Благо, човекът си вярва в нам ква си великанска идея за световна демокрация и световна свобода, носена на крилете на американския слон като най-велик слон на планетата...Върховно право на човек е да вярва в каквото си иска, включително и в безумието. Искам да ви накарам да се замислите има ли всъщност разлика между сталинисткия комунизъм и американската имперска доктрина. Щото сталиниският бисер :който не е с нас, е против нас, удивително точно се припокрива с днешните американски разбирания за световна демокрация и свобода по американски шаблон. Да не се окаже, че Съединените щати при цялата си фалшива омраза към сталинизма и комунизма не са единствената държава в света с победил сталинизъм и комунизъм. Като степен на нетърпимост към чуждото мнение и чуждите възгледи това направо си е факт. И още по-скандално е мазното възмущение на САЩ от някаква си фантомна руска агресия. Намерил кой да се възмущава. Страната с най-голям брой агресии в своята история (при това съвсем млада история, на някакви си пикливи 250 години), и с най-голям брой целенасочено изтребени народи, сега да писука и да се възмущава от руска агресия. Неам думи....

Това че всички си имат кусури си е вярно, аз визирах същото което и ти, че разни сорсоидни ( хамерикански платени или идиотизирани поклоннници ) като нашите тук, не виждат реалността.... Не  всички  са ( сме) ангели,, но някои имат ( имаме )  по сериозни основания за това ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Това че всички си имат кусури си е вярно, аз визирах същото което и ти, че разни сорсоидни ( хамерикански платени или идиотизирани поклоннници ) като нашите тук, не виждат реалността.... Ние всички не сме ангели, но някои имаме по сериозни основания за това ...

Клипът си го бива, абсурдът на ситуацията в Украйна е, че без Америка зад гърба си майданската сган ще живее точно 5 минути при среща с опълченците на бойното поле. Америка на свой ред не дава и един пробит долар за живота на някъв си там миризлив украински мангал, изживяващ се като прероден есесовец- носител на арийската чиста кръв и чиста раса, но пък Държавният департамент дава мило и драго да се разгаря война в Украйна, и всеки да стреля по всеки, докато Америка прибира доходите от украинския колониален пазар. Европа както винаги няма собствено мнение спрямо това клане на мирни жители на донбас от бандите на украинските реформасти и соросоидки. Русия се опитва да потуши пожара с мирни и цивилизовани срещи ту в Минск, ту нам къде си, но украинците слушат единствено змийските гласчета от Вашингтон, които им нашепват, че Америка стои зад тях, и няма интерес от мирно решение на конфликта. Демек, давайте юнаци, давайте демократи, колете и бесете, Америка ви пази гърба, вие сте носителите на световната свобода и демокрация! Не действува ли майданският демократичен протокол (както обича да се изразява лицето или по-скоро задника от Плевня) и в  Сирия, и в Либия, и при "спонтанната бежанска вълна от репресиите на башар асад), и в латинска Америка (където най-омразната дума е янки), и къде ли не още. Америка няма да си седне на трибуквието докато не си получи заслуженото. Директно ще го кажа- докато не бъде затрита от лицето на земята чрез масиран ядрен удар на възмездието от съюзените свободни нации на Брикс- Русия, Китай, Иран, Индия, и Бразилия.

Съгласен съм написаното с изключение на последното, просто е неприложимо!При използване на ядрени оръжия просто няма да има победители и победени.

...

Директно ще го кажа- докато не бъде затрита от лицето на земята чрез масиран ядрен удар на възмездието от съюзените свободни нации на Брикс- Русия, Китай, Иран, Индия, и Бразилия.

Купил съм си пуканките и с нетърпение чакам този момент :)

Ето, и шОфера дойде, време е да започвате :D

Преди да бръкнеш в торбата с пуканките за всеки случай извикай сапьорно подразделение. Че знае ли се. Франсетата също обичаха да лапат американски пиш ... опс, грешка на езика..американски пуканки, и изведнъж взе, та ги тресна възмездието. Така че всеки който лапа пуканки от Макдоналдс, трябва да внимава кво точно ше има в торбата....

преди 3 минути, Blago72 написа:

Ми, пусни си кадри от някой "театър на бойните действия" и се забавлявай!:)

Преди да бръкнеш в торбата с пуканките за всеки случай извикай сапьорно подразделение. Че знае ли се. Франсетата също обичаха да лапат американски пиш ... опс, грешка на езика..американски пуканки, и изведнъж взе, та ги тресна възмездието. Така че всеки който лапа пуканки от Макдоналдс, трябва да внимава кво точно ше има в торбата....

Няма нужда, не лапаме пуканки от МакДоналдс. Знаем и как да се справяме с ренегати ;)

преди 3 минути, Blago72 написа: Купил съм си пуканките и с нетърпение чакам този момент [emoji4]

Ето, и шОфера дойде, време е да започвате [emoji3]

Ми, пусни си кадри от някой "театър на бойните действия" и се забавлявай![emoji4]

Не, форумът ми е достатъчен. Човек може дисертация да напише.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Ми, пусни си кадри от някой "театър на бойните действия" и се забавлявай!:)

Аз пък се кефя най-мноо на Рамбо. С една такава баяги тежка картечница скача по клоните на дърветата като маймунка, и с един изстрел убива по 150-200 руски войници. Гледаш как падат на талази като че Рамбо ги стреля не с картечница, а с минометна дивизия. Красота за окото на безумните фантазии и ура-патриотизъм в лепкав американски вариант. Но най-готиното е, че милият мамин сам си вярва, че това което прави е истина, и от Америка по-велико нема.

преди 2 минути, Blago72 написа:

Няма нужда, не лапаме пуканки от МакДоналдс. Знаем и как да се справяме с ренегати ;)

Не, форумът ми е достатъчен. Човек може дисертация да напише.

Ако ще изкараш някой лев, давай!

преди 2 минути, adler88 написа:

Аз пък се кефя най-мноо на Рамбо. С една такава баяги тежка картечница скача по клоните на дърветата като маймунка, и с един изстрел убива по 150-200 руски войници. Гледаш как падат на талази като че Рамбо ги стреля не с картечница, а с минометна дивизия. Красота за окото на безумните фантазии и ура-патриотизъм в лепкав американски вариант.

Виж, първа част си заслужава!:)

преди 4 минути, M.Николов написа:

Ако ще изкараш някой лев, давай!

Виж, първа част си заслужава!:)

Благо кой знае колко време е сричал и зубрил репликите на американския си любимец. Придобитата ерудиция цена няма, и май ще му остане до края на живота...

преди 20 минути, Blago72 написа:

Ами погледай и това тогава, .. не че ще те научи на нещо, но просто така, така и така си седнал катоидиот хамериканец с пуканки ( не че пуканките са лошо нещо, не, и аз обичам пуканки , просто асоциацията на каубои с тях е доста как да кажа, елементарна, като теб :D ) 

http://www.glasove.com/categories/novini/news/velikobritaniya-se-vklyuchva-v-udarite-sreshtu-islyamska-dyrzhava

Цитат

Британският финансов министър Джордж Озбърн каза днес, че следващата седмица министър-председателят Дейвид Камерън ще представи план за присъединяване на Великобритания към въздушните удари срещу групировката "Ислямска държава" в Сирия, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА. Френският самолетоносач "Шарл де Гол", предислоциран в Източно Средиземно море, може още утре да започне да действа, предадоха световните агенции.

Да им пожелаем успех ама ако ще е както досега по-добре да си стоят на острова.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

"Ситуацията в Сирия се е подобрила от началото на руската операция срещу терористите", заяви Башар Асад. "И сега мога да кажа, че Сирийска армия прави напредък по всички фронтове."
В два месеца руските  сили са направили по-голям напредък в Сирия от водената от САЩ коалиция в една година, добави Асад.

http://www.strategic-culture.org/news/2015/11/22/russian-operation-against-terrorists-improves-situation-in-syria-assad.html

Bashar-Asad-miting.jpg

преди 1 час, glen написа:

"Ситуацията в Сирия се е подобрила от началото на руската операция срещу терористите", заяви Башар Асад. "И сега мога да кажа, че Сирийска армия прави напредък по всички фронтове."
В два месеца руските  сили са направили по-голям напредък в Сирия от водената от САЩ коалиция в една година, добави Асад.

http://www.strategic-culture.org/news/2015/11/22/russian-operation-against-terrorists-improves-situation-in-syria-assad.html

Bashar-Asad-miting.jpg

Тази снимка на приветстващия своя народ, законен и харизматичен президент на република Сирия е страхотен шамар в лицето на НАТО и целия запад, в това число слагам и софийския режим, ако изиобщо някой брои България за натовска и западна страна. Представям си Росен да изпълзи от бункера, за да обере овациите на своя народ, какво би могло да му се случи. Мижитурката няма да преживее и една минута среща със своя народ...

Ядрения метод наистина не е добър избор. Може би с петаватови лазери от космоса. Янките са печени пичове, но недопечени.

Ето такъв арест готвим на Росен Плевнелиев. Всички реформатори и соросоиди внимателно да гледат какво ги чака за престъпленията им спрямо българската държава и българския народ.. https://www.youtube.com/watch?v=59-gh1Q-V4M

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.