Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Естествено и антипутин троловете веднага се самозадоволиха когато видяха коментара на колежката с онова видео. Блажко, блажкооо, ужас.

Защо ние? Във видеото едно към едно се пропагандират Вашите, и в частност - лично твоите тези за Америка и американците.

Включително и като планирани начини за реализация.

Явно е, че имате общи цели. На крачка сте да разрешите дребните верски разминавания и да си стиснете ръцете срещу общия враг.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 550,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 8 минути, ghostBG86 написа:

А лично и твойте шефчета от САЩ, казаха че руския самолет, не е нарушавал турската граница

Не са казали точно това.  :)

преди 8 минути, ghostBG86 написа:

Преди 1990 година, много често гръцки или турски самолети, са навлизали на наша територия. Както и наши над тяхна. Но никой, не е бил свалян.

Ситуацията е коренно различна. В Сирия се води война, има официално предупреждение от 5 октомври към руското военно аташе , и трявба да си или глупав за да не внимаваш с "тънката граница" , или обратното - нарочно да си го направил,

За мен е очевидно второто.

преди 17 минути, 1Force1 написа:

Никой не се радва, освен теб. Примерно на това, че резаните миндили свалиха руския самолет в гръб. Ама на теб ти е простено, шут!

Ми то вие цитирате тези неща, не аз. :)

преди 7 минути, Black Power написа:

Та за провокациите:

Айде още един с познатата тактика " ама  в хамерика пък бият негрите" :)

Всъщност, вече отговорих за нарушаването на въздушните граници....

пп

И пак ви се чудя за кой ли път - като вкарвате някоя обида, епитет, простотия, гаменщина, псувня, не прави аргументите ви по стойностни. Напротив - показва безсилието ви

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Възможно ли е Сирия да бъде присъединена като 25-та република в Руската Федерация!?   И дали си струва заради Сирия риска за трета световна война!?

Путин не е луд. Никак даже.

преди 44 минути, 1Force1 написа:

Въздушните удари са дребна заигравка. Друго си е с "Град" и "Смерч":

Тук не остана нищо. Чудя се, тия защо не се предават. Наистина, нормална реакция е човек да развее бялото знаме. А може би не могат?

Миро, то тая война се води главно от деца. Средната възраст на населението в тия държави е малко над 20 години.  Какво очакваш? За мен примерно и на 25-30 си дете. 

Относно Турция...явно там работата е дебела. Има две пречки. Първата, че е страна на НАТО, в която са инвестирани най-много пари  за въоръжение и второ, че Ердоган е ислямист. За да се реши проблема, трябва да се махне Ердоган. Видя се обаче, че "революцията" в Турция не успя преди 2-3 години и сега Щатите ще си берат гайлето. Разликата спрямо другите мюсюлмански държави бе, че успяха ислямските революции, докато  в Турция трябваше да стане обратното. Не стана и ето го резултата - един ислямист на власт, аха да загуби позиции. Разбирам мюсюлманите в България и по-специално турците, да подкрепят Турция. Но замисляте ли се, че не всички в Турция искат Ердоган и че в Турция също има хора, които не искат фереджета? От тая гледна точка съм учуден, че ДПС зае позицията, която зае. 

Интересно, на тоя клипчетата са с гледаемост 100-1000 прегледа за година и изведнъж 120 000 за 16 часа!!! Бая парички ще е изкарал. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Соросотутката, пак се извъртя. Какви са установените норми, за поведение преди да свалиш самолет? Знае ли ги соросотутката?

И пак да питам. След като забършеш бялото, от поетите опорни точки. Какви са тия 'умерени' диваци, дето квичат любимите ти възгласи? И разстрелват пилоти във въздуха?

преди 4 минути, miro20 написа:

И какво отговори, бе! Остави какво било някога! Питам за сега, за вчера, за миналата седмица! Това, че турция е член на НАТО не и дава право да нарушава хей така, границите на ЕС. Турция не е страна член на ЕС, а ЕС не са молили за военна помощ което да обосновава полети на турски военни самолети, та били те и натовски! Какво налага нарушаването на нашето и гръцко въздушно пространство от страна на турската военна авиация! Отново питам и желая конкретен отговор!

преди 17 минути, miro20 написа:

Не са казали точно това.  :)

Ситуацията е коренно различна. В Сирия се води война, има официално предупреждение от 5 октомври към руското военно аташе , и трявба да си или глупав за да не внимаваш с "тънката граница" , или обратното - нарочно да си го направил,

За мен е очевидно второто.

Ми то вие цитирате тези неща, не аз. :)

Айде още един с познатата тактика " ама  в хамерика пък бият негрите" :)

пп

И пак ви се чудя за кой ли път - като вкарвате някоя обида, епитет, простотия, гаменщина, псувня, не прави аргументите ви по стойностни. Напротив - показва безсилието ви

Ние ги цитираме, защото са по темата, нали това е целта на нейното съществуване, а не разни тролове да я използуват, за да плюят определени политически фигури?

преди 9 минути, Black Power написа:

И какво отговори, бе! Остави какво било някога! Питам за сега, за вчера, за миналата седмица!

Именно. Отговорих каква е разликата ДНЕС .

преди 1 час, ghostBG86 написа:

Соросотутке, избърши бялото от устата си. :ph34r: То бива да си нагъл, и да си защитник на ИД, ама ти вече се оля. :ph34r:

Нали това питам - Защо всички спряха да говорят за ИД, и защо руснаците не бомбардират ИД ?

Как от ваш опонент, който винаги акцентира на борбата с ИД , пак станах "защитник на ИД " така и не разбрах :):) 

преди 17 минути, ghostBG86 написа:

Соросотутката, пак се извъртя. Какви са установените норми, за поведение преди да свалиш самолет? Знае ли ги соросотутката?

И пак да питам. След като забършеш бялото, от поетите опорни точки. Какви са тия 'умерени' диваци, дето квичат любимите ти възгласи? И разстрелват пилоти във въздуха?

За сп'ерма ли ми говориш около устата че гледам само това повтаряш като папагал ?? :)

Ще се повторя - И пак ви се чудя за кой ли път - като вкарвате някоя обида, епитет, простотия, гаменщина, псувня, не прави аргументите ви по стойностни. Напротив - показва безсилието ви

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Баси глупавите турци !

Само един непремерен ход и дадоха основание на Путин да докара колкото и каквато си иска техника в Сирия, да затвори небето за чужди самолети и да отмъщава на всеки в района.

Струпването на Руска бойна техника има много малко влияниет върху резултата от това меле.

Особено през призмата на парите и общественото мнение.

След като гледах клиповете от тази случка, още повече се затвърди убеждението ми, че за Сирия шанс няма. Няколко парчета ще останат.

Не виждам никакъв страх в бунтовниците, не съм оптимист за резултата от сухопътни действия както от Русия, така и от НАТО.

преди 5 минути, miro20 написа:

Именно. Отговорих каква е разликата ДНЕС .

Не, не си отговорил! Ако трябва повтори! Каква е разликата днес????

А, и бъди сигурен, че ударите по Ислямска държава ще продължат, но най - напред ще бъде отмъстено за загиналиите руси! Няма как!

Никой не се радва, освен теб. Примерно на това, че резаните миндили свалиха руския самолет в гръб. Ама на теб ти е простено, шут!

Никой нормален човек не се радва, но твърдението за сваляне в гръб на боен самолет звучи като приказки за детската градина.

Това не е учение, да отбележим за пореден път.

преди 5 минути, miro20 написа: Именно. Отговорих каква е разликата ДНЕС .

А, и бъди сигурен, че ударите по Ислямска държава ще продължат, но най - напред ще бъде отмъстено за загиналиите руси! Няма как!

А може би ще се стигне до прозрението, че не е чак толкова лесно да се разреши проблема с ислямскат държава.

Да видим, не съм оптимист, ще отмъщението ще постигне цели далеч от ПР. Онези не са глупави, още по-малко страхливи.

Май, лека-полека, ще започнем да разбираме проблемите на американската авиация и армия, както като ефективност, така и като поразяване на цивилни обекти.

Нека не забравяме, че Америка е дала повече човешки жертви в борбата с ИДИЛ, от Русия. Поне засега.

Задаваш прости въпроси на соросотутката. Той почва да върти задница, и да плачка. :ph34r:

Пак да питам. Какви са международно установените норми за поведение във въздуха, преди да се стигне до сваляне, на който и да е самолет? Защо американците, не свалиха руските самолети, след прелитанията им над натовските кораби? Тук не включвам Доналд кук. :ph34r:. Защо руснаците не свалят, натовските разузнавателни самолети, които често приближават руската граница? А само помагат на пилоти им, да си решат проблема със запека?

И какви са тия 'умерени' диваци, дето Мирчо защитава с бяла пяна на уста, дето разстрелват пилот във въздуха? И квичат либимите му възгласи, същите каквито викат и от ИД?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Ето защо в предния линк видеото е било с толкова малки размери:

ТУРЦИЯ ПУБЛИКУВА СКАЛЪПЕН ЗАПИС: СУ-24 ВЕЧЕ Е СВАЛЕН, А ТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ЧЕ ТЕПЪРВА ЕКИПАЖЪТ Е ЗАСТРАШЕН, АКО НАВЛЕЗЕ В ТЯХНОТО ПРОСТРАНСТВО! (ВИДЕО И АУДИО)

Гледайте картината!

Оказва се, че не руснакът лъже и се оправдава, каквито твърдения срещнах другаде.

ПП. Коментарите също са интересни...

"Умерените" на място вече не са умерени, а... мъртви. За пореден път - няма "добър" и "лош" терорист.

Още веднъж, за сравнение:

http://www.economic.bg/bg/news/5/turtsiya-razprostrani-zapis-ot-razgovora-s-ruskite-piloti.html

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

преди 3 минути, Wankata написа:

За пореден път - няма "добър" и "лош" терорист.

Да, има мъртъв терорист. :D Само САЩ ги делят на добри и лоши. Според интереса им.

Ето защо в предния линк видеото е било с толкова малки размери:

ТУРЦИЯ ПУБЛИКУВА СКАЛЪПЕН ЗАПИС: СУ-24 ВЕЧЕ Е СВАЛЕН, А ТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ЧЕ ТЕПЪРВА ЕКИПАЖЪТ Е ЗАСТРАШЕН, АКО НАВЛЕЗЕ В ТЯХНОТО ПРОСТРАНСТВО! (ВИДЕО И АУДИО)

Гледайте картината!

Оказва се, че не руснакът лъже и се оправдава, каквито твърдения срещнах другаде.

ПП. Коментарите също са интересни...

"Умерените" на място вече не са умерени, а... мъртви. За пореден път - няма "добър" и "лош" терорист.

Още веднъж, за сравнение:

http://www.economic.bg/bg/news/5/turtsiya-razprostrani-zapis-ot-razgovora-s-ruskite-piloti.html

Надали това е фокусът - смятам за много достоверно, че Руските самолети са преминали леко през Турция (смених тезата си - мислех за навигационна грешка, от картата разбрах, че е било удобство по-скоро), Турският наземен контрол ги е предупредил по стандартен начин и много пресилено са ги свалили.

От формална гледна точка няма проблеми, действията на турските пилоти са ОК. Мисля, че никой няма да оспори това, най-малкото ясно се вижда, че пропагандният фокус се измести надругаде - колко и как турските пилоти летели над Гърция, забиване на нож в гърба, затворихме въздушното пространство и тежко ще мъстим и т.н.

преди 38 минути, Black Power написа:

В Сирия е състояние на война. Това е основната разлика. И всеки стреля срещу всеки.

Второ - за кой ли път повтарям - привикан е руското военно аташе още на 5 октомври, и е обявено съвсем официално предупреждение. Така че този случай СЕГА не е случаен инцидент, а рецидив .

При това умишлено от руснаците. .

преди 40 минути, Black Power написа:

Амчи айди де... аз от началото на темата това искам и чакам - руснаците да удрят ИД, а не всички около нея. Дали не се получава че руснаците , освен Асад, поддържат и ИД ? може би към моента им е по изгодно ?

Пак глупости от твоя страна. Било ОК? Да свалиш някого без предупреждение, над чужда територия, преднамерено и от засада е ОК? Ми добре... Убеден съм и че изнесената от Турция карта с трасетата също е фалшификат. След 100 версии и 1000 противоречия, след днешните две новини трябва да си много неумен или много добре платен, за да говориш, че нямало никакъв проблем. И да смяташ другите срещу теб за поне толкова неумни, та да им ги говориш тия работи и да очакваш те да ти повярват. Наземният контрол ги е предупредил? Странна работа, дори в момента самите турци твърдят, че пилотите на изтребителя са ги предупреждавали, никой не говори за наземен контрол. Пропагандния фокус го поставяш ти там, умишлено. А турците в момента са толкова същисани, че се чудят какво да измислят, само и само да замажат поне частично нещата. Защото си е сериозен инцидент, представляващ сериозно нарушение на международно право, устави, спогодби, конвенции и т.н.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

В Сирия е състояние на война. Това е основната разлика. И всеки стреля срещу всеки.

Какво общо има войната със Сирия и нарушаването на родното ни въздушно пространство от турски военни самолети! Вземи един атлас и погледни къде се намира България и къде Сирия! Пак питам какво налага нарушаван на нашето въдушно пространство от турски военни самолети???

преди 33 минути, Wankata написа:

Ама ти сериозно ли си мислиш че картината и видеото са синхронизирани ???? боже боже... "пан бг" .. :)

:)

Току що, Black Power написа:

Какво общо има войната със Сирия и нарушаването на родното ни въздушно пространство от турски военни самолети! Вземи един атлас и погледни къде се намира България и къде Сирия! Пак питам какво налага нарушаван на нашето въдушно пространство от турски военни самолети???

Зацикли ... ми като не можеш да си отговориш сам, аз с нищо не мога да ти помогна :)

преди 2 минути, miro20 написа:

Зацикли ... ми като не можеш да си отговориш сам, аз с нищо не мога да ти помогна :)

Много си ......................Саше!

Инак ескалацията на напрежение ще расте, подклаждана от негрото Обама! Истинския цирк сега започва!

Та 'уважаеми' Мирославчо, да потретя ли въпросите? ;)

П.П Не знам защо, бяло около устата го свързват с нещо друго. По точно, Мирослав го свързва с нещо, дали от опит или от въображение? Това е слюнка/лиги/, когато човек много се разпени. В говоренето. :D

преди 5 минути, Black Power написа:

Много си ......................Саше!

Инак ескалацията на напрежение ще расте, подклаждана от негрото Обама! Истинския цирк сега започва!

Ама разбира се, къде без Обама :):) 

преди 1 минута, ghostBG86 написа:

Та 'уважаеми' Мирославчо, да потретя ли въпросите? ;)

П.П Не знам защо, бяло около устата го свързват с нещо друго. Това е слюнка/лиги/, когато човек много се разпени. В говоренето. :D

От многото ти псувни, заяжданици и обиди , наистина не знам на какво трябва да отговоря :) 

Недей да плачкаш. :ph34r: И пак лъжеш, ама нормално за теб. Кой те е псувал?

Та ще ти помогна, ето отново въпросите.

Пак да питам. Какви са международно установените норми за поведение във въздуха, преди да се стигне до сваляне, на който и да е самолет? Защо американците, не свалиха руските самолети, след прелитанията им над натовските кораби? Тук не включвам Доналд кук. :ph34r:. Защо руснаците не свалят, натовските разузнавателни самолети, които често приближават руската граница? А само помагат на пилотите им, да си решат проблема със запека?

И какви са тия 'умерени' диваци, дето Мирчо защитава,  разстрелващи пилот във въздуха? И квичат либимите му възгласи, същите каквито викат и от ИД?

Пак глупости от твоя страна. Било ОК? Да свалиш някого без предупреждение, над чужда територия, преднамерено и от засада е ОК? Ми добре... Убеден съм и че изнесената от Турция карта с трасетата също е фалшификат. След 100 версии и 1000 противоречия, след днешните две новини трябва да си много неумен или много добре платен, за да говориш, че нямало никакъв проблем. И да смяташ другите срещу теб за поне толкова неумни, та да им ги говориш тия работи и да очакваш те да ти повярват. Наземният контрол ги е предупредил? Странна работа, дори в момента самите турци твърдят, че пилотите на изтребителя са ги предупреждавали, никой не говори за наземен контрол. Пропагандния фокус го поставяш ти там, умишлено. А турците в момента са толкова същисани, че се чудят какво да измислят, само и само да замажат поне частично нещата. Защото си е сериозен инцидент, представляващ сериозно нарушение на международно право, устави, спогодби, конвенции и т.н.

Добре, да изчакаме и да видим. Това, което писах аз е моя хипотеза, може и да не е правилна.

преди 6 минути, ghostBG86 написа:

Недей да плачкаш. :ph34r: И пак лъжеш, ама нормално за теб. Кой те е псувал?

Та ще ти помогна, ето отново въпросите.

Пак да питам. Какви са международно установените норми за поведение във въздуха, преди да се стигне до сваляне, на който и да е самолет? Защо американците, не свалиха руските самолети, след прелитанията им над натовските кораби? Тук не включвам Доналд кук. :ph34r:. Защо руснаците не свалят, натовските разузнавателни самолети, които често приближават руската граница? А само помагат на пилотите им, да си решат проблема със запека?

И какви са тия 'умерени' диваци, дето Мирчо защитава,  разстрелващи пилот във въздуха? И квичат либимите му възгласи, същите каквито викат и от ИД?

КАкво лъжа ? че вкарваш във всеки пост някакво заяждане към мен ? и че беснееш че не тиотговарям със същите простотии  ?

Ми това си е твой проблем :)

За останалото - ами всеки що годе интелигентен човек може да си отговори на тези въпроси . Но понеже ги задаваш само за да защитаваш поразиите на руските провокатори , ще ти напомня че случаите са много ама много различни.

Не съм чул натовски самолет да е провокирал руснаците, при това ако е имало официално предупреждение на военните аташета към тях, да е продължил с провокациите ?

или поради моята неосведоменост :) може би ти ще ми припомниш такъв случай ?

Защото аз пък се сещам за много други случаи , но не натовски  а на руски отново самолети , провокиращи натовските ....

За "памперсите" и "проблемите със запека" ги има само във фейк пропагандата. Аз ми е под достойнството да коментирам такива детинщини , но ти си вЕрвай :) нямаш проблем.

И последно - за "диваците" дето съм защитавал... Къде съм ги защитавал ? Я ми покажи ?

Постоянно питам и призовавам защо ударите не са срещу ИД ? Защо руснаците не им е основната цел мира в Сирия и унищожаването на ИД ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.