Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 6 минути, glen написа:

израел му е името!

Израел не е в играта, поне аз така мисля. Русия е предоставяла секретна и доверителна информация на САЩ, а не на Израел. От друга страна, Израел е последният авторитет за Турция, който може да я убеди да нанесе удар, и да гарантира, че ще пази гърба на турците от Русия.

Редактирано от adler88 (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 550,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Американски военни пристигнаха в Сирия

Американски войници и офицери от американските специални сили са в Сирия, предаде Франс прес. Според Вашингтон става дума за няколко десетки военни, а според медии най-малко 50. Те ще имат ролята на съветници, а не бойна роля, съобщава bTV.

Тяхната мисия се състои в планиране на офанзиви срещу Джараблус и Ракка, градове в Северна Сирия, които са в ръцете на "Ислямска държава", предаде Франс прес, като цитира източник от Силите за защита на народа, основната сирийска кюрдска милиция.

Според сирийския Център за правата на човека над 50 американски инструктори ще обучават кюрдите с цел офанзива срещу Ракка, смятан за столица на ИД в Сирия.

Според Силите за защита на народа американците са влезли в Кобане в последните няколко часа, но сирийския Център твърди, че те са пристигнали в последните два дни в Сирия на две групи, от Турция и от Иракски Кюрдистан.

Тридесетина от американците сега са в Кобане, а останалите са в сирийската провинция Хасака. Те ще се прегрупират в Кобане, за да обучат Сирийските демократични сили, съставени от арабски и кюрдски фракции и от сирийски християни.
преди 11 минути, M.Николов написа:

Да, постепенно всички така наречени съюзници на Турция по линия на НАТО ще се видят принудени да признаят очевидната истина- а тя е, че руският самолет изобщо не е нарушавал въздушното пространство на Турция. Разбира се, САЩ до последно ще отричат това, нали те са наредили унищожаването на самолета. САЩ нямат друг избор. Разбирам ги и им съчувствам с оглед на дълбоката международна изолация, в която са попаднали, повсеместната омраза и ненавист към Америка по света,  и краха на техния прословут американски модел, с който облъчваха и промиваха мозъци десетилетия наред и проглушиха главите и ушите дори на глухите.

преди 24 минути, adler88 написа:

Да, постепенно всички така наречени съюзници на Турция по линия на НАТО ще се видят принудени да признаят очевидната истина- а тя е, че руският самолет изобщо не е нарушавал въздушното пространство на Турция. Разбира се, САЩ до последно ще отричат това, нали те са наредили унищожаването на самолета. САЩ нямат друг избор. Разбирам ги и им съчувствам с оглед на дълбоката международна изолация, в която са попаднали, повсеместната омраза и ненавист към Америка по света,  и краха на техния прословут американски модел, с който облъчваха и промиваха мозъци десетилетия наред и проглушиха главите и ушите дори на глухите.

И да добавя изказването на Ердоган, което ако искате също може да се коментира - даже на кой както му е удобно. Ако трябва, ще дам линк, но все пак го е направил пред  France 24.  Текста е на руски, но явно на никой няма да му е трудно да го разбере.

"

Ранее в четверг пресс-секретарь Путина Дмитрий Песков заявил, что отдельная встреча президентов России и Турции в рамках конференции в Париже не готовится. «И я не располагаю информацией о запланированных телефонных беседах лидеров стран», — приводит ТАСС его слова.

26 ноября глава Турецкой Республики рассказал, что позвонил президенту РФ после уничтожения самолета Су-24, но глава государства не взял трубку и не перезвонил.

«Если бы мы знали, что это российский самолет, то, возможно, действовали бы по-другому», — заявил Эрдоган в интервью France 24.

читайте также

d12757176.gif

Кроме того, турецкий лидер подчеркнул, что на саммите G20 в Анталье лично рассказал Путину о ряде случаев нарушения российскими самолетами воздушного пространства его страны. «Ни одно суверенное государство не откажется от права защищать свое воздушное пространство», — добавил Эрдоган.

С 30 ноября по 11 декабря в пригороде Парижа Ле-Бурже пройдет 21-я конференция ООН по вопросам изменения климата. Участие в ней примут представители 195 стран и Евросоюза.

https://news.mail.ru/politics/24096621/?frommail=1

Та как ли щяхте да действате "по-другому" Когато чичо ви Сам е седнал на врата ви и изпълнявате всяко негово нареждане? Утре той ще си замине за Америка, а вие ще духате супата.

Какво ще кажеш бе Мирчо войвода?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Турция няма намерение да се извини за сваления самолет- това е заявил Ердоган пред СNN. Никакво съжаление, никакво разкаяние, никаква отговорност. Единственото, с което Турция разполага като документ за случилото се, е видеомонтаж, на който се чува на счупен английски- вие ДОБЛИЖАВАТЕ турското въздушно пространство. Забележете- доближавате, а не навлизате (нарушавате). Този видеофейк се върти като определен мъжки атрибут в устата на всички платени агенти на Америка в България- реформаторите, и безплатните такива на Анкара у нас- непокръстените и недоубити депесари.

преди 13 минути, adler88 написа:

Турция няма намерение да се извини за сваления самолет- това е заявил Ердоган пред СNN. Никакво съжаление, никакво разкаяние, никаква отговорност. Единственото, което Турция разполага като документ за случилото се, е видеомонтаж, на който се чува на счупен английски- вие ДОБЛИЖАВАТЕ турското въздушно пространство. Забележете- доближавате, а не навлизате (нарушавате). Този видеофейк се върти като определен мъжки атрибут в устата на всички платени агенти на Америка в България- реформаторите, и безплатните такива на Анкара у нас- непокръстените и недоубити депесари.

Хм, айде по полека с комплексите към турците ,  недоубити и непокръстени незнам какви си , дпс-ари или не...

Нагледах се напоследък покрай руската реакция как избухвата такива като теб с някакъв велик патос за велик кюрдистан , за незнам какво си с Турция или за турците в Бг.... Спри се малко, защото изпадаш в положение на гкладна кокошка просо сънува.... Не дърпай дявола за опашката, че да не се получи пак като с оплакванията на билдера, дето едно време уж съм му обещавал нещо... А да го питаш защо , едва ли ще му дойде да си признае, а то е точно заради такива идиотски изказвания ....

Аз съм за руснаците, аз съм и за Турция, а  съм и за Бг... но такива като теб почват да ме карат да съжалявам за последното, така че айде по полека ....

Точно Кемал Ататюрк навремето, за да победи антантата му помагат Сталин и руснаците главно... Без тях, не се знае какви граници щеше да има съвременна Турция, да не говорим че основния удар  за края на Османската империя нанася не Русия, нанасят я Англия и Франция.. запада с една дума ...За ФАЩ Турция е важна само по една причина, боеспособноста и, и историческия опит с руснаците,и двете страни се знаят какво могат, и знаят да се бият наистина сериозно, а не като фащските сегашни педали...и европейски също... останалото е ала бала, 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

Хм, айде по полека с комплексите към турците ,  недоубити и непокръстени незнам какви си , дпс-ари или не...

Нагледах се напоследък покрай руската реакция как избухвата такива като теб с някакъв велик патос за велик кюрдистан , за незнам какво си с Турция или за турците в Бг.... Спри се малко, защото изпадаш в положение на гкладна кокошка просо сънува.... Не дърпай дявола за опашката, че да не се получи пак като с оплакванията на билдера, дето едно време уж съм му обещавал нещо... А да го питаш защо , едва ли ще му дойде да си признае, а то е точно заради такива идиотски изказвания ....

Аз съм за руснаците, аз съм и за Турция, а  съм и за Бг... но такива като теб почват да ме карат да съжалявам за последното, така че айде по полека ....

Аз пък съм за киселото зеле и сладкия кадаиф. Ще питаш как е възможно? Ами ей тъй, за кеф. Правя се на интересен да съм и с турците, и с руснаците, и с американците, и с марсианците. Нали трябва да покажа по тоя начин колко готин продукт съм на търпимостта и мулти-култи-то. Хех.

преди 5 минути, adler88 написа:

Аз пък съм за киселото зеле и сладкия кадаиф. Ще питаш как е възможно? Ами ей тъй, за кеф. Правя се на интересен да съм и с турците, и с руснаците, и с американците, и с марсианците. Нали трябва да покажа по тоя начин колко готин продукт съм на търпимостта и мулти-култи-то. Хех.

Ти си по скоро комплексар основно както виждам, явно и на теб 500 години ти бъркат още в нещастния задник .... е това си е твой проблем, не го прави и мой, че ще стане наистина зле, не само за мен, а главно за теб...

П.С А тъкмо бях си помислил че донякъде си свестен и виждаш нещата, ама явно само донякъде ...

Току що, Sinbad_ написа:

Ти си по скоро комплексар основно както виждам, явно и на теб 500 години ти бъркат още в нещастния задник .... е това си е твой проблем, не го прави и мой, че ще стане наистина зле, не само за мен, а главно за теб...

Кой говори тук за 500-те години? И какво ще направи едно турско дьонме по тоя въпрос? Заплашва, че 500 години могат да се повторят, или какво? Ае марш в твоята Турция, какво правиш в България, да не взема да те подкарам с шутове към Босфора. Ананън-е тюркче чекиджим, домуз.

преди 2 минути, adler88 написа:

Кой говори тук за 500-те години? И какво ще направи едно турско дьонме по тоя въпрос? Заплашва, че 500 години могат да се повторят, или какво? Ае марш в твоята Турция, какво правиш в България, да не взема да те подкарам с шутове към Босфора. Ананън-е тюркче чекиджим, домуз.

Мдааам, но комент :D ..

Айде иди да си измиеш лигите от патоса, и да се поосвежиш , че почна съвсем като билдера едно време ( де да беше само той де, цяла глутница  хиени направо бяха ) 

преди 1 минута, adler88 написа:

Пич, спри се, бе!

Айде по-леко и с крайните изказвания, и с радикалните идеи, и с изтребването, и с отнасянето в отвъдното... Гледах да не се намесвам, опитвах се на няколко пъти съвсем меко да го кажа - стига, бе!

Айде мисли малко, преди да напишеш нещо!

не ви е лесно, ще се избиете кой да покаже по-голяма подкрепа към мужиците и анадолците ^^

преди 4 минути, Puppet Master написа:

не ви е лесно, ще се избиете кой да покаже по-голяма подкрепа към мужиците и анадолците ^^

Ох, ако не се намеси сеирджия гоя да потрива злостно с ръце, то ще е просто невъзможно, както и да подклажда огъня, кефеки се.... А после защо така или онака към тях... Добро утро ...нещо да не си глутна езиците ерзац Исраел, че доста потайно мълчи напоследък покрай събитията.. Да не би руснаците да са ударили и вашите групировки, дето са уж от умерени по умерени... И са ви казали да внимавате в картинката доста сериозно ... все пак от тях доста сте се учили( и не само ), ама манталитета всичко изкривява... мдам...

преди 10 минути, Wankata написа:

Пич, спри се, бе!

Айде по-леко и с крайните изказвания, и с радикалните идеи, и с изтребването, и с отнасянето в отвъдното... Гледах да не се намесвам, опитвах се на няколко пъти съвсем меко да го кажа - стига, бе!

Айде мисли малко, преди да напишеш нещо!

Е какво, когато един турски изрод ругае българската национална чест, и то в български форум,  да му мълча в името на толерантността ли?

преди 6 минути, Puppet Master написа:

Не е никак уместно да пишеш поредните си глупости. По добре кажи нещо от което има файда . Аз поне те смятах и приемах за по умно момче! Това не пречи да симпатизираш на когото и да било.

Определено, не мисли много преди да пише.Като гледам е младо момче, само едно ще му кажа-успокой агресията малко!

Отнася се за Adler88.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 5 минути, adler88 написа:

Е какво, когато един турски изрод ругае българската национална чест, и то в български форум,  да му мълча в името на толерантността ли?

Не можеш с такива думи да обиждаш колегата. В никакъв случай. Независимо че се намираме в български форум, той е български гражданин и  никога не се е чувствал изолиран от българите. Много, изключително много сте краен, което няма да се хареса на никого от форума.

преди 2 минути, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Не можеш с такива думи да обиждаш колегата. В никакъв случай. Независимо че се намираме в български форум, той е български гражданин и  никога не се е чувствал изолиран от българите. Много, изключително много сте краен, което няма да се хареса на никого от форума.

Не му се сърди, просто не ме познава още...а останалото, наслушвал съм се достатъчно на такива приказки, не ме притесняват, просто и на мен понякога ми писва да съм търпелив и разбиращ....и ставам остър, знаеш...

П.С Край на оффа... достатъчно по въпроса...темата е по важна...касае съдбата на света все пак...а не само на единици 

преди 1 минута, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Не е никак уместно да пишеш поредните си глупости. По добре кажи нещо от което има файда . Аз поне те смятах и приемах за по умно момче! Това не пречи да симпатизираш на когото и да било.

Един туркоман е огледално отражение на един ционист. С циониста няма да се занимавам, там съм признал компетентността на едно друго ведомство с инициали СС, а на туркомана ще съобщя една добра новина- великите туранци, които са се впили като паяци в северна сирия и покриват нелегалния канал за нефт от ИДИЛ към Турция, днес са вдигнати във въздуха от масирана бомбена атака на руските военновъздушни сили, при което каналът е престанал да функционира. Честито на улучилите джакпота- великият туранец Ердоган, и още по великият баща и майка на прогресивното човечество- Обама.

Още веднъж ще ти препоръчам да мислиш и да не бъдеш толкова краен в изказванията си. Всеки може да залитне, ама при теб е редовен уклон. В крайна сметка си имаш глава на раменете - ползвай я по предназначение. Аз нямам намерение да те поучавам. Слагам край на тоя разговор, дано си разбрал нещо от него.

преди 1 минута, adler88 написа:

Един туркоман е огледално отражение на един ционист. С циониста няма да се занимавам, там съм признал компетентността на едно друго ведомство с инициали СС, а на туркомана ще съобщя една добра новина- великите туранци, които са се впили като паяци в северна сирия и покриват нелегалния канал за нефт от ИДИЛ към Турция, днес са вдигнати във въздуха от масирана бомбена атака на руските военновъздушни сили, при което каналът е престанал да функционира. Честито на улучилите джакпота- великият туранец Ердоган, и още по великият баща и майка на прогресивното човечество- Обама.

Ето пак...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

НАТО дръпна ушите на Турция за сваления руски СУ-24

Цитат

На спешното съвещание на НАТО, което бе свикано веднага след като турските ВВС свалиха руския самолет в Сирия, повечето от висшите военни чиновници призовали Анкара към сдържаност и осъдили Турция за неспособността й да намери други начини да реагира на инцидента.

Независимо от това, че официалната реакция на НАТО за инцидента с руския Су-24 беше неутрална, мнозина от шефовете на военните ведомства на страните от алианса сериозно са обезпокоени от действията на Анкара. Това твърди бившият сътрудник на ЦРУ и Държавния департамент Лари Джонсън в интервю за RT.

„В началото се притеснявах, че НАТО може да се подведе от безумието, демонстрирано от Турция. За щастие, съдейки по отчетите заседанията на НАТО, някои от министрите на алианса са питали Турция: „Вие изобщо мислили ли сте, когато направихте това? Имало е и други способи да се реагира на ситуацията без стрелба”, казва Джонсън.

Той твърди, че в НАТО се безпокоят не толкова от това, че може да се завърне студената война, колкото от опасността да избухне реална война. „Това изобщо не ни е нужно – Русия и Запада да бъдат въвлечени във война”, уверява Джонсън.

Той не цитира поименно кои военни министри са критикували Турция, затова не може да се разбере каква е била позицията на нашия шеф на министерството на отбраната Николай Ненчев.

преди 11 минути, adler88 написа:

преди 11 минути, adler88 написа:

А този ми пост не е насочен лично към теб за да ме цитираш. Отнася се за съвсем друг човек.

преди 26 минути, Puppet Master написа:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А м/у другото, днес най случайно, се включват 50 хамерикански уж спец по спец, " рамбовци" сухопътно... Мдам, интересно, и то точно от турската граница навлизат... Защо не от Ирак например, или от друга съседна на Сирия тяхна арабска марионетка , или от ИзСраел ...

А се беше споменало и за разкола в управляващата партия на Ердоган, може би си спомняте делата срещу военните, където голямо влияние имаше , който живее от доста години в ФАЩ, и реално е тяхна марионетка, а беше най близък съратник, и реално той качи Ердоган на власт... А после жестоко се скараха, до степен война вътрешна в страната, и м/у членовете им ...

Случайни неща няма, просто истината се крие доста добре.... А кой реално е замислил сценария, и защо.. ще се разбере рано или късно....

П.С А това че уж Турция била ислямистка и за Идил, пак сте в грешка, все още не е ислямистка, и едва ли ще бъде, а за Идил, интереса понякога свързва, но като цяло, със сигурност не....все едно да кажеш че Бг потдържа Идил, понеже някой си е направил далаверите с оръжие за тях, или е взел пари да бъде доставчик от трета страна....

Току що, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

А този ми пост не е насочен лично към теб за да ме цитираш. Отнася се за съвсем друг човек.

Ок, рабрах. Ще ти пазя постовете като зеницата на окото си, и ще те цитирам само с прошнуровано и пронумеровано едноседмично известие.

Току що, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Ок, рабрах. Ще ти пазя постовете като зеницата на окото си, и ще те цитирам само с прошнуровано и пронумеровано едноседмично известие.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.