Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Току що, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

А този ми пост не е насочен лично към теб за да ме цитираш. Отнася се за съвсем друг човек.

Ок, разбрах. Ще ти пазя постовете като зеницата на окото си, и ще те цитирам само с прошнуровано и пронумеровано едноседмично известие.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 5 минути, Sinbad_ написа:

А м/у другото, днес най случайно, се включват 50 хамерикански уж спец по спец, " рамбовци" сухопътно... Мдам, интересно, и то точно от турската граница навлизат... Защо не от

Защото Турция отдавна е марионетна държава на САЩ, зат'ва. 

преди 1 минута, Puppet Master написа:

Да пожелаем на тези 50 готини момчета от американските специални части съдбата на шахидите от ИДИЛ, при които отиват за творчески консултации и директиви да се преименуват умерена сирийска опозиция...

преди 3 минути, Puppet Master написа:

Да бе, точно към туркмените ... случайности няма..и не защото Турция е марионетка.. а за друго... канали, връзки, и така нататък, да не говорим че туркменските сили са доста боеспособни ( подготвени реално, и то от турски спецназ и военни, а не гейхамерикански такива ) , а реално си пасуваха главно....... То и затова доста време за тях не се чуваше, и дори Асад не ги притесняваше .... а другите ги натискаше повече, особено подготвените и наети  от израел бандюги....барабар с хамериканските такива...  

Ще поживеем и ще видим...явно ще гледат да подстрекават със сигурност.. и то основно срещу Русия и Асад...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Да бе, точно към туркмените ... случайности няма..и не защото Турция е марионетка.. а за друго... канали, връзки, и така нататък, да не говорим че туркменските сили са доста боеспособни ( подготвени реално, и то от турски спецназ и военни, а не гейхамерикански такива ) , а реално си пасуваха главно....... То и затова доста време за тях не се чуваше, и дори Асад не ги притесняваше .... а другите ги натискаше повече, особено подготвените и наети  от израел бандюги....барабар с хамериканските такива...

Точно проблемът с туркмените се обсъжда в момента. Според женевската конвенция никой няма право да стреля по пилоти, падащи с парашут от поразен самолет, и им се предоставя правото да се предадат в плен когато паднат. Готините, храбри и добре подготвени турмени са стреляли по беззащитните парашутисти във въздуха, докато са падали (това се вижда съвсем ясно на собствения им видеоматериал), за зачитане правото на предаване в плен не е останало изглежда време, или военна боеспособност (изразът е май твой). Същите храбри и прекрасно подготвени туркмени са засипали правозащитните организации за нарушените им животински, племенни, биологични, човешки, граждански и нам още какви си права.

Току що, Puppet Master написа:

Очакваме 50 руски специалисти да правят среща с кюрдските ръководители ^^ 

Само глупак няма да се сети за това. Разбира се, че кюрдите са искрени противници на ИДИЛ, и за разлика от славословените от туркоманите тюркмени- боеспособни, храбри, истински бойци. Какъв е проблемът от руско-кюрдско съгласие и съюз за ликвидиране на турско-американската идилия, наречена ИДИЛ? Лично познавам доста кюрди, имам изключително добро мнение за този страдалчески и достоен народ, и съм за кюрдска държава в етнически граници- исторически Кюрдестан, фалшифициран от турците като източен анадол, какъвто никога не е имало), Сирийски Кюрдестан като автономия, и Иракски Кюрдестан като част от ислямска република Иран с пълно зачитане културните права на кюрдите.

Сега голям плач и стон се разнася от турска и американска страна по повод на разместените в Сирия ракети С-400 и противовъздушна отбрана. Реакцията им е повече от доказателство на чия страна са и Турция, и САЩ. Путин с вродената си дипломатичност и добра памет заяви по повод на техните жалби, че тази система не е насочена срещу тях, а срещу терористичната структура на ИДИЛ.

Информация от последния час- терористичната група, която е разстреляла руските пилоти във въздуха, е унищожена. Моят коментар- храбрите и боеспособни туркмени, подготвени от турските спецслужби за обслужване нечистите имперски интереси на Турция, явно не са били чак толкова добре подготвени, или недотам бързи в краката, та да избягат на спасителната територия на велик Туран, или каквото там си мислят турците, че представлява тяхната държава. Славословията за туркменската храброст благородно ги оставям на туркоманите във форума.

преди 7 минути, adler88 написа:

Редактирано от adler88 (преглед на промените)

Цитат

В гръцката столица Атина се проведе демонстрация против действията на Турция, свалила руския самолет в Сирия, и НАТО, който подкрепя Анкара. Около сто души с руски и гръцки знамена се събраха на площад Синтагма в центъра на Атина.

Демонстрацията премина по булевард „Василисас Софиас” покрай парламента до турското посолство. Полицията спря демонстрантите на 300 метра от дипломатическата мисия. Там протестиращите издигнаха трансперанти с критики по адрес на НАТО и Турция и разхвърляха листовки с призиви Гърция да напусне НАТО. Демонстрантите също гориха знамена на САЩ и Турция. Неизгорелите останки от флаговете пък бяха стъпкани, съобщава „Россия сегодня”.

Демонстрантите също се опитаха да предадат свое обръщение към президента на Турция в посолството, но полицията им попречи. В посланието се казва: „Целият свят е притеснен от последствията, след като руски военен самолет бе свален от вашата страна. Самолетът не е нарушавал въздушното пространство на Турция, както казвате вие, той е действал в пределите на сирийското въздушно пространство против враждебната на човечеството „Ислямска държава””.

http://www.blitz.bg/news/article/377414

преди 7 часа, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Какво ще кажеш бе Мирчо войвода?

Какво трябва да кажа ? от въпросния инцидент насам гледам как се надпреварвате със субективните си "анализи" на един толкова обикновен случай на руска провокация, достигнала в един момент логичния си край. При това ПЕРДУПРЕДЕНИ  многократно плюс официално привикано  военното руско аташе на 5 октомври . /четох че провокационните влизания са били поне 4 / 

И една скоба ще добавя - аз не съм нито туркменофил, нито туркофил, нити нищо такова.

Ако руски самолет бе свален над Финландияили над Китай , пак щях да осъдя тези провокации, но това не ме прави финландофил :) или китайфил :)

Но тази абсолютно погрешна и популистка теза се вкара иу нас в обръщение - от  путинския проект Атака, които си намериха още един повод да влезнат в новините :) и да си заслужат рублите.

А да.. и разбира се .. дългата ръка на чичо Сам .. накъде без познатите ви и  изключително удобни  за всяка тема и случка, американофобски тези 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 37 минути, miro20 написа:

преди 37 минути, miro20 написа:

Какво трябва да кажа ? от въпросния инцидент насам гледам как се надпреварвате със субективните си "анализи" на един толкова обикновен случай на руска провокация, достигнала в един момент логичния си край. При това ПЕРДУПРЕДЕНИ  многократно плюс официално привикано  военното руско аташе на 5 октомври . /четох че провокационните влизания са били поне 4 / 

И една скоба ще добавя - аз не съм нито туркменофил, нито туркофил, нити нищо такова.

Ако руски самолет бе свален над Финландияили над Китай , пак щях да осъдя тези провокации, но това не ме прави финландофил :) или китайфил :)

Но тази абсолютно погрешна и популистка теза се вкара иу нас в обръщение - от  путинския проект Атака, които си намериха още един повод да влезнат в новините :) и да си заслужат рублите.

А да.. и разбира се .. дългата ръка на чичо Сам .. накъде без познатите ви и  изключително удобни  за всяка тема и случка, американофобски тези 

Отдавна не пиша в този подфорум. Исках да видя реакцията ти при създадената обстановка. Не ме изненада факта, че във всяка политическа тема повтаряш едно и също. А кое е то? Че те обиждали, че те плюели....  Явно си го заслужаваш! Ти друго не можеш и да искаш да кажеш, а и не ти разрешават! При теб има иерархия, а ти си най отдолу в нея. Писар! Назначен за писар във форумите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 9 часа, Ken написа:

Аз съм сигурно с най-малкият брой постове в тази тема.
За една част от пишещите и това, което пишеш ти са простотии, но никой не те е гонил и обиждал - нали ?
Аз не съм виновен, че на друга част не им харесва различното мнение и затова, ако си забелязал вече не правя спам.
Възхвалявайте си, колкото искате и когото искате на воля. Може пък да е за добро.

Обаче наваксваш бързо и нека да позная, независимо от увеличаващият се брой на твоите коментари тук, ти пак така ще си останеш с най-малко постове по темата, а именно една кръгла 0.

преди 14 минути, 1Force1 написа:

Обаче наваксваш бързо и нека да позная, независимо от увеличаващият се брой на твоите коментари тук, ти пак така ще си останеш с най-малко постове по темата, а именно една кръгла 0.

Добре че си ти, за да има повече постове изключително по темата.

преди 4 минути, Ken написа:

Щеше да е така, ако нямаше женски ПО агент провокатор, наричащ се Кен, да драска и да разтваря крачета и да ме разконцентрира.

Цитат

Ракетният крайцер "Москва", който в момента е на бойно дежурство край бреговете на Сирия, работи в тясно сътрудничество с френския самолетоносач "Шарл де Гол". Това се вижда от уникалните кадри, заснети от специалния пратеник на руския тв канал "Звезда" от борда на флагмана на Черноморския флот.

http://www.blitz.bg/news/article/377436

Путин изключи турските ВВС да не са разпознали руския Су-24

Ердоган: Ако ракета С-400 свали турски самолет, това е агресия

Цитат

Анкара ще оценява като агресия ситуацията, при която неин боен самолет наруши въздушното пространство на Сирия и бъде свален от руски зенитно-ракетен комплекс. Това заяви президентът на Турция Реждеп Тайип Ердоган в интервю за Си Ен Ен, част от което бе обнародвана в четвъртък.

???

По-голямо нахалство от това- здраве му кажи :D  Трябва вече някой държави да се озаптят.

преди 1 час, Ken написа:

Не му се връзвай. Тоя отдавна си е признал че само се заяжда и троли. Дори идея си нямам какво му е мнението по темата.

Както оня гонен 1001 пъти за псувни и обиди "потребител 65" дето дошъл тука да се изкаже за мен :)

преди 1 час, Blago72 написа:

Това по ТВ звезда май няма да го кажат :)

Между другото, тези дето цитират такива медии, много добре знаят че това не са "кореспонденти" а военни щатни служители, допуснати да правят нагласените си репортажи.

Същите служители /не журналисти/  които получиха 300 медала за "правилно отразяване на събитията в Крим" ....

КАкто в соц времената...

преди 53 минути, Wankata написа:

Анкара ще оценява като агресия ситуацията, при която неин боен самолет наруши въздушното пространство на Сирия и бъде свален от руски зенитно-ракетен комплекс.

т.е. в небето над Сирия могат да летят само руски самолети .

И всеки чужд ще бъде свалян от руските С-400 . т.е. Пу ще сваля всеки осмелил се да бомбардира ИД.

Както се казва ... ти да видиш... жива да не бях ... :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

""Както оня гонен 1001 пъти за псувни и обиди "потребител 65" дето дошъл тука да се изкаже за мен :)""

Мирчо, Мирчо! Нито един път за 12 години не съм гонен от форума бе малчуган. Наказаха ме точно тогава, когато наказаха и теб - за обиди! Забележи! И двама ни! А че си писар, аз не съм ти виновен. По голяма длъжност няма кой да ти даде, щото нямаш връзки! Аз не пиша като теб глупости, на които хората да се смеят!

..." КАкто в соц времената... "

А и какво знаеш ти за соц. времената ще е интересно да споделиш като си играеше с лопатката в пясъка. Хубава работа, ама мирчова!

23.JPG

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Эрдоган потребовал извинений от РоссииПираты XXI века

Рано утром 24 ноября в районе сирийско-турецкой границы в провинции Латакия турецким истребителем F-16C в сирийском воздушном пространстве в упор и без предупреждения был сбит наш фронтовой бомбардировщик Су-24М. Пуск был произведён с сирийской территории (F-16C чуть «залез» за линию границы) с дистанции меньше 1000 м ракетами малой дальности «Сайдвиндер» с инфракрасными (ИК) головками самонаведения (ГСН). Турецкий самолёт не включал РЛС, опасаясь быть обнаруженным и «задушенным» радиоэлектронными помеховыми средствами бортового комплекса обороны бомбардировщика. Его наводили по сигналам РЛС с земли. Пуск ракет с такой дистанции шансов бомбардировщику не оставил.

Ясно, что российский самолёт границу не пересекал – он и упал на территории Сирии в 4 км от границы. Не вызывает сомнений, что турки заранее спланировали эту акцию.  Не съм очаквал подобно подло, цинично и глупаво до самоубийственост поведение от турците.

преди 1 час, miro20 написа:

Не му се връзвай. Тоя отдавна си е признал че само се заяжда и троли. Дори идея си нямам какво му е мнението по темата.

Както оня гонен 1001 пъти за псувни и обиди "потребител 65" дето дошъл тука да се изкаже за мен :)

Това по ТВ звезда май няма да го кажат :)

Между другото, тези дето цитират такива медии, много добре знаят че това не са "кореспонденти" а военни щатни служители, допуснати да правят нагласените си репортажи.

Същите служители /не журналисти/  които получиха 300 медала за "правилно отразяване на събитията в Крим" ....

КАкто в соц времената...

т.е. в небето над Сирия могат да летят само руски самолети .

И всеки чужд ще бъде свалян от руските С-400 . т.е. Пу ще сваля всеки осмелил се да бомбардира ИД.

Както се казва ... ти да видиш... жива да не бях ... :) 

Ами само руските самолети са там с разрешението(и поканата) на законното правителство на Сирия. Или Турците имат право да  нарушават въздушното и пространство безнаказано. Хайде вземи се обуздай малко и престани да ръсиш глупости на килограм.

Винаги съм имал съмнения, за половата принадлежност на Мирослав. :D Модерен европеец. :ph34r:

Цитат

Както се казва ... ти да видиш... жива да не бях ...

Франция и Русия се споразумяха да "координират" своите въздушни удари в Сирия срещу джихадистите от ислямската държава. Те обаче не можаха да постигнат съгласие по въпроса за "широката коалиция", желана от президента на Франция Франсоа Оланд, или за съдбата на сирийския президент Башар Асад.

http://svetoven.pogled.info/news/69535/Rusiya-i-Frantsiya-koordinirat-udari-sreshtu-petrolnite-arterii-na-ID

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

И не само него. Има доста снимки, от вчерашната акция по почистване, от 'умерени' главорези.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.