Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 12 минути, upili написа:

За 2 години турски самолети летели незаконно в гръцкото небе 3477 пъти

Ердоган изпрати на съд журналистите, които го разкриха

Много хора в НАТО осъдиха действията на Турция

Ето ти материал за коментиране Миро. Ха да те видим....

П.П. Като самоинициатива можеш да коментираш и фалшивите записи от предупрежденията към руския самолет.

За самолета пак ти казвам - едно е нарушения в размирен район , където всеки стреля , друго е между две партньорски държави.

Когато беше варшавския договор, питал ли си колко пъти руски самолети са нарушавали нашето въздушно пространство ??

:)

И което е по важно в случая - Нека Гърция привика военното турско аташе, да предостави официална нота за тези нарушения, и т.н.. което направи Турция.

Но и ти не казваш кое е това "краткотрайно нарушение" което е всъщност многократно и с ясно предварително рпедупреждение за последствия, какъвто е случая с руснаците.

За "многото хора" .. не знам как да коментирам "бивш от ЦРУ" ама пък запознат с кухнятав НАТО ... звучи ми като ".. испански диспечер в интервю за РТ "  :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 550,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 3 минути, miro20 написа:

За самолета пак ти казвам - едно е нарушения в размирен район , където всеки стреля , друго е между две партньорски държави.

Когато беше варшавския договор, питал ли си колко пъти руски самолети са нарушавали нашето въздушно пространство ??

И което е по важно в случая - Нека Гърция привика военното турско аташе, да предостави официална нота за тези нарушения, и т.н.. което направи Турция.

Но и ти не казваш кое е това "краткотрайно нарушение" което е всъщност многократно и с ясно предварително рпедупреждение за последствия, какъвто е случая с руснаците.

За "многото хора" .. не знам как да коментирам "бивш от ЦРУ" ама пък запознат с кухнятав НАТО ... звучи ми като ".. испански диспечер в интервю за РТ "  :)

Абе Миро, че те Турция и Русия не бяха ли партньорски държави до инцидента. А и вчера те попитах ИД колко самолета има, и не е ли логично, че тя като няма самолети, всички такива над Сирия са приятелски...

Редактирано от upili (преглед на промените)

преди 11 минути, upili написа:

Абе Миро, че те Турция и Русия не бяха ли партньорски държави до инцидента. А и вчера те попитах ИД колко самолета има, и не е ли логично, че тя като няма самолети, всички такива над Сирия са приятелски...

Турчин партньор? От такъв трябва да си имаш едно наум и да си с бронирани гащи отпред, за да не те обреже, а отзад за да не те....

преди 19 минути, upili написа:

От кога РФ е в НАТО ? :):) или съм пропуснал нещо ? За разлика от Гърция. Аз за какво ти намекнах за Варшавския договор ? или не ти стига капацитета да осмислиш казаното ?

Означава ли че всички държави от анти-ИД коалицията  60 ли бяха, могат да си хвърчат една друга във въздушното пространство, САМО защото се борят с терористите в Сирия ?

Не мисля. :)

Виж, аз не се съмнявам че и в НАТО може би е имало разногласия в оценката на нарушението.

Но факта си е факт - че Пу нееднократно и ВЪПРЕКИ официалното предупреждение чрез аташето, е продължил провокациите, довели до сегашния инцидент.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Хайде стига размахва това НАТО. Ако аз и ти сме членове на ГЕРБ примерно, това дава ли ти право за две години ти близо 3500 пъти да влизаш в моя имот? И защо Ердоган иска свалянето на турски самолет над Сирииска територия да се счита за агресия? И то от единствените които са упълномощени от официалната власт да са в Сирийското небе? 

Вицепрезидентът на Ирак Нури ал Малики обвини турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че подтиква към глобален конфликт, след като Турция свали руския  СУ 24, съобщи AFP.

Ердоган твърди, че руският самолет е навлязъл в турското въздушно пространство за секунди, а в същото време забравя, че турски самолети нарушават въздушното пространство на Сирия и Ирак всеки ден, обяви Малики.

Турция бомбардира през последните месеци бази на бунтовници от ПКК в Северен Ирак.

„Двойните стандарти на Ердоган и агресивните политики заплашват да доведат до нова световна война“, коментира иракският вицепрезидент.

Властите в Багдад нееднократно са обвинявали Анкара в това, че играе ключова роля в появата на „Ислямска държава“.

Толкова за тъпите и нагли лъжи, на Мирослав.

Една справка. Е-вестник, не е про руски. Именно мИнджев, Мирчовият либимец, пише за този интернет сайт. ;) А щом там се появават тези неща, се сещайте.

Цитат

Говорителят на Пентагона Питър Кук впрочем бе принуден да
признае, че ударите на руската авиация “улучиха самото сърце на
ръководната структура на “Ислямска държава”, също и петролните
находища, от които ИД финансира повечето си военни действия”.

След подобно изявление всъщност няма за какво да спорим - и
руските оръжия, и тактиката явно са минали теста в бойни
условия.

http://e-vestnik.bg/24048/siriya-stana-izpitatelen-poligon-za-ruskoto-orazhie/

Aз си мислех, че еничарите са част от нашето минало, но след последните събития установявам, че има и съвременен вариант.

Малее, ма тоя Мирослав излезе уникален (железен човек)!

Не яде ли?

Не спи ли?

Семейство и семейни грижи няма ли?

Изобщо не му ли "пламна" мозъка в опит да сътвори поедната идиотия, която да постне!

Ако се върнем обаче на темата, то май настана едно такова затишие! След такова затишие обикновенно идва свирепа буря!

Ще поживеем и ще видим кой крив , кой прав, по силен, по - корав, по - нагъл! Та, така!

преди 4 часа, miro20 написа:

т.е. в небето над Сирия могат да летят само руски самолети .

И всеки чужд ще бъде свалян от руските С-400 . т.е. Пу ще сваля всеки осмелил се да бомбардира ИД.

Както се казва ... ти да видиш... жива да не бях ... :) 

Според теб Сирия е разграден двор и всеки който му скимне може да си лети от там ? Щом Турция постави нещата така "всяка жаба да си знае гьола" не виждам какъв е проблема ако Путин лично нареди всеки турски изтребител да се сваля без предупреждение при най малки нарушения пък ако ще ракетата да го догони и над Анкара. Това си е заплаха за официално поканените от законното правителство на Сирия руски ВВС и Путин няма да рискува втори път да не му разпознаят самолет. Та първо ще пуснат една С400 по нарушителя пък после ще видим в пресата дали ще се извиняват или "разкайват" ...

Та Миро каквото повикало такова се обадило има една приказка ли поговорка ли ...

Четири дни след като Турция свали преднамерено руския Су-24 над сирийска територия, най-важният резултат е, че Анкара бе оставена от западните държави сама да се оправя с Москва. Световните медии са залети от статии и коментари, които са изключително остри спрямо държавното ръководство на южната ни съседка.

Ако президентът Ердоган и премиерът Давутоглу са мислели, че ще представят с провокацията си Русия в негативна светлина пред световното обществено мнение, то това не се случва. Ако целта е била да бъде спъната военната операция на Москва в Сирия, то това няма да стане. Русия ще продължи с още по-голяма решимост. Ако целта е била да бъде предотвратена коалицията срещу “Ислямска държава”, която ще реши и следвоенното устройство на Сирия, то вероятно и това няма да се случи. Когато великите сили са заплашени, историята учи, че те създават тактически съюзи за справяне с голямата опасност, а след това продължават да се дърлят. Независимо от двуличието на САЩ това ще стане и сега – засегнати са буквално кръвни интереси. Само че с един замах Ердоган остави Турция извън тази игра. Недоверието, което той породи, е твърде голямо.

Развалянето на отношенията между Анкара и Москва не е в интерес на нито една от двете страни. Но след случилото се и след напълно обърканото поведение на турското ръководство, което се оплита като пате в кълчища с версиите за инцидента – от “аз дадох заповед” на Давутоглу, до “пилотите действаха автоматично” на Ердоган – Кремъл вече няма вяра на хората в Анкара и май никой няма вяра. Залогът е по-голям от цената на доматите в Русия и рахата на туристите в Анталия.

Онзиден в София представиха книгата на Давутоглу “Стратегическа дълбочина”. В светлината на поведението на турското ръководство спокойно може да я прекръстим на “Стратегическа тъпота”. Не че от това ситуацита става по-лека.

Не знам дали е разграден двор, но 60 държави от анти-ИД коалиция се борят с нея, докато Пу се бори за укрепване на Асад, а след последните събития със спиране на военнитте удари на някои държави срещу ИД и разполагане на С-400 за "уж" пазене на небето на Сирия - очевидно и за укрепване на ИД.

Очевидно за Пу е по важно да всее раздор в антитерористичната коалиция, за да се укрепи самия той в Сирия, вместо да се бори с ИД.

Това за мен не е нормално.

Да, както се цитира по горе - ударили са и цели на ИД и петролни конвои.  Но е интересно да се види процентното отношение, което още в началото на ударите бе показателно срещу кого са.

Междувременно, САЩ изпратили ф-15Е в Туррция да им помагат

Сирийците считат руските военни, които загинаха при свалянето на бомбардировача Су-24 и последвалата спасителна операция, за герои. Действията на руските въздушно-космически сили сирийските граждани смятат за подвиг, съобщава tvzvezda.ru.За действията на руските летци знаят не само сирийските военни, но и мирните граждани, става ясно от репортаж на военен кореспондент на федералната новинарска агенция. 

„Подкрепяме руския народ. Никога няма да забравим как Русия ни се притече на помощ в тази война. Вашите загинали са герои. Наши герои”, казват жители на Дамаск.

„Руската армия спасява Сирия от унищожение. Ние ще продължим и занапред заедно да нанасяме удари по терористите от всички видове”, заяви бизнесмен.

При свалянето на руския самолет от турските военни сили загина единият от двамата пилоти. При последвалата спасителна операция за спасяването на летците загина морски пехотинец, убит от сирийски бунтовници

Тоя лъжец Мирчо, съвсем се оплете. какви 60 държави коалиция, какви 5 лв го гонят? Даже не може и да ги изброи, тези държави. :D Ама в опорните му точки, пише 60 държави. И папагала повтаря.

преди 21 минути, miro20 написа:

F-15, F-16, F-18, F-22 срещу изстребителите на Сухой! Ще да е много интересно! Искам да видя този резултат възможно най - скоро!

Мирко - вземи да се ограмотиш малко и стига слуша тъпите сорос бъртвежи, че ставаш за посмешище вече :emoji_smiley-08:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Според мен най-добрият анализатор! Винаги обективен и точен. Няма да го виждате често по бтв и нова, понеже има навика да казва истината.

http://www.tribali.info/bg/vmro-organizira-fakelno-shestvie-vav-vratsa/#.VlhPyVKfd58

Ще бъда и аз там някъде макар, че идеологическите ми възгледи не съвпадат на 100%, то все пак ще съм в подкрепа!

Нова политика на ЕC

Турция, ислямизма и бежанската вълна са огромна заплаха за сигурноста на България и Европа!

Засилено въоръжено присъствие сособенно по българо - турската ни граница!

Приканям всеки Български патриот да подкрепя подобни инициативи според политическата ориентация и възгледите си! 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

преди 36 минути, Тøни написа:

Според мен най-добрият анализатор! Винаги обективен и точен. Няма да го виждате често по бтв и нова, понеже има навика да казва истината.

Изобщо няма да го виждате даже, не го допускат. Засега се появява по Алфа, Евроком и от време на време - по БНТ, но в качеството си на любител-историк. Публикува в група, в която членувам и аз. Гласувах лично за него, макар да не съм привърженик на Атака (впрочем, и той все още не е неин член). От един град сме, познаваме се бегло и лично. Много кадърен, много начетен и знаещ. Има много свежи идеи, но подобни неща в България не се допускат, защото биха могли да възродят много малки общини, а не такава е водената от години политика. Но това е друга тема. Ето още нещо от него, но на руски - съвсем прясно:

Има обаче и неща, които си звучат леко странно - има една статия за ваксините, чрез които се ограничавала раждаемостта... идват ми леко в повече конспирацията и черногледството там.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Русия спира участието си в ученията BLACKSEAFOR

А това не знам как да го нарека... Опит и вълкът да е сит, и агнето цяло - да няма виновни. Във века на GPS, ГЛОНАСС и подобни това лично на мен ми звучи като поредната абсурдна версия:

Свалянето на руския Су-24 – заради "бъркотия в картите"?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

За какво да им помагат ? Малко конкретика ако може. Да си разпределят малко С400 по равно ли ?

Най добре да си стоят в Турцията че после като станат за скраб нали знаеш че ги пращат по лаборатории във Москва.

преди 43 минути, Black Power написа:

http://www.tribali.info/bg/vmro-organizira-fakelno-shestvie-vav-vratsa/#.VlhPyVKfd58

Ще бъда и аз там някъде макар, че идеологическите ми възгледи не съвпадат на 100%, то все пак ще съм в подкрепа!

Нова политика на ЕC

Турция, ислямизма и бежанската вълна са огромна заплаха за сигурноста на България и Европа!

Засилено въоръжено присъствие сособенно по българо - турската ни граница!

Приканям всеки Български патриот да подкрепя подобни инициативи според политическата ориентация и възгледите си! 

За разградената българо-турска граница трябва да сме благодарни на едно човече със сухо вратле, храбро предвождащо армия от образовани, млади и красиви тарикати на заплата от американското посолство. За една натрапена на България, човеконенавистна и либерално-корпоративна идеология на толерантизма, евроатлантизма и мултикулти- геизма сме заплашени да изчезнеме първо като държава, а после- и като народ.

преди 12 минути, BMW Маниак написа:

За какво да им помагат ? Малко конкретика ако може. Да си разпределят малко С400 по равно ли ?

Най добре да си стоят в Турцията че после като станат за скраб нали знаеш че ги пращат по лаборатории във Москва.

Не знам за какво - това казаха в новините. И че вече са в базата Инджерлик.

За  скраба.. не знам.. май хвалят ф15е като все още несвалян изтребител :)

преди 3 минути, miro20 написа:

Не знам за какво - това казаха в новините. И че вече са в базата Инджерлик.

За  скраба.. не знам.. май хвалят ф15е като все още несвалян изтребител :)

Май. не знам. това го казаха в новините. Някой май е човек. Ма не знае. Но го казали по новините. Май. Не знае чии новини и кой ги списва. Но знае, че са новини. Май и това знае. Май е хомосапиенс. Но знае, щото го казали в новините. Май е българин. Ама май и това знае. Щото го казали в новините.

Из страданията на младия (май) Миро.

преди 1 час, ghostBG86 написа:

Тоя лъжец Мирчо, съвсем се оплете. какви 60 държави коалиция, какви 5 лв го гонят? Даже не може и да ги изброи, тези държави. :D Ама в опорните му точки, пише 60 държави. И папагала повтаря.

Лъжец е слаба дума. Според мен си е обикновен идиот, и не съм изненадан никак от това, че се опитва да говори от името на Америка. Че има ли идиот на тоя свят, който да не говори от тяхно име?

Русия започва търговска война с Турция, спира всички проекти и въвежда визи за турците. Заличи всички бунтовници в района на падналия самолет, продължава да унищожава цистерни и дори посегна на хуманитарните конвои на Ердоган. Под прицел вече е нефтената инфраструктура на ИД, което обезсмисля камионите. Като за капак Путин докара С-400 в Сирия. Мога да ви кажа, че турците се оказаха потресаващи олигофрени. :D 

Тъжни дни за всички еничари и терористи. 

преди 2 часа, miro20 написа:

Не знам дали е разграден двор, но 60 държави от анти-ИД коалиция се борят с нея, докато Пу се бори за укрепване на Асад, а след последните събития със спиране на военнитте удари на някои държави срещу ИД и разполагане на С-400 за "уж" пазене на небето на Сирия - очевидно и за укрепване на ИД.

Очевидно за Пу е по важно да всее раздор в антитерористичната коалиция, за да се укрепи самия той в Сирия, вместо да се бори с ИД.

Това за мен не е нормално.

Да, както се цитира по горе - ударили са и цели на ИД и петролни конвои.  Но е интересно да се види процентното отношение, което още в началото на ударите бе показателно срещу кого са.

Сигурно си миеш мозъка с препарати на Проктър и Гембъл:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.