Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Отговорил съм и на трите ти спекулации.

Примерно : 1 - https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от-”ал-кайда”/?do=findComment&comment=3215031

2. http://dnes.dir.bg/news/USA-koalitzia-sauditska-arabia-jihad-islyamska-darzhava-17373442

3. https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от-”ал-кайда”/?do=findComment&comment=3247141

https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от-”ал-кайда”/?do=findComment&comment=3247169

Плюс "дребничкия факт" че РФ блокира 4 резолюции от началото на зверствата в Сирия 2010 - 2011 г осъждащи употребата на насилие .

и т.н..

НЕ ми се повтаря едно и също.

Но пък пак потвърди товакоето казах - мисленето не ви е приоритет.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 3 минути, miro20 написа:

Отговорил съм и на трите ти спекулации.НЕ ми се повтаря едно и също.

Но пък пак потвърди товакоето казах - мисленето не ви е приоритет.

преди 6 минути, upili написа:

С всеки изминал ден си подобряваш рекордите за най-много простотии събрани в един пост.

1- Режима на Асад е единствения легитимен в страната. Не зависи нито от теб, нито от Обанана.

2- Коя е тази коалиция срещу ИД. Тази ли която ги въоръжава и им купува нефта. С която сина на Ердоган и Маккейн имат приятелски снимчици? 

3- Как Путин внася раздори в НАТО? Той ли гръмна Турски самолет на Турска територия, или турците гръмнаха Руски самолет на Сирийска територия. 

Май на теб мисленето не ти е приоритет. Да повтаряш като папагал това което ти е спуснато от горе, не означава, че мислиш. Ти дори не можеш да си позволиш да се опиташ да мислиш за разлика от мен и някои други тук, защото веднага ще ти секне кранчето. А ти и честен труд явно не сте съвместими понятия.

преди 28 минути, miro20 написа:

Не съм чул неудобен въпрос. Спекулации и обиди бол.. въпрос - не. Особенон че  и съм отговорил.

Многократно.

ТЪ.

miro20,тъй като,според теб, ти си "мислещ човек" и ,съдейки по 3-те буквички под ника, си образован,би ли ми отговорил на един въпрос-Колко пъти си чул,видял или прочел нещо, свързано с Русия,преди да се намеси в конфликта?Знам ,че "висшето и алкохола не прощават",но все пак се надявам...

преди 1 минута, NIKISHARK написа:

miro20,тъй като,според теб, ти си "мислещ човек" и ,съдейки по 3-те буквички под ника, си образован,би ли ми отговорил на един въпрос-Колко пъти си чул,видял или прочел нещо, свързано с Русия,преди да се намеси в конфликта?Знам ,че "висшето и алкохола не прощават",но все пак се надявам...

Даже съм живял там. Що питаш ?

:)

Току що, miro20 написа:

Аз се питам, след като си и живял "там" как са те изтървали. Те на такива като теб не им цепят много басма! Там ли стана "русофил" или тук, щото е по лесно?

Ердоган ефенди преди години говореше, че нарушаването на въздушното пространство не е повод за атака. Това беше покрай случая със сваления турски самолет от Сирия и покрай многократните нарушение на сирийското и иракското пространство. Тези дни странно защо е обърнал палачинката и тръби, че всяко нарушаване на пространството е враждебен акт и повод за атака. Че то се получава като "моето си мое, чуждото е общо" ^^

И преди и сега съм си русофил. Не разбирам и "кой з акакво да ме е изтървал"  и защо да "ми цепи басмата" :)

Повечето тук са слепи путинисти , което е нещо съвсем друго.

Плюс това и съм българин преди всичко .

преди 1 минута, Puppet Master написа:

Ердоган ефенди преди години говореше, че нарушаването на въздушното пространство не е повод за атака.

Ами както споменах по назад, няма никакво противоречие. Точно така реагираха при първите  руски провокации - не са ги сваляли.

След няколко такива - привикаха аташето . октомври месец, прдупредиха официално , Москва даже си призна. Сега пак руснаците правиха провокации - получиха реакция.

Съжалявам че се повтарям, но тази хронология на руските провокации  няма нищо общо с "инцидентно "  , "заблудено" , "случайно" задяване на границата.

По същата логика Гърция е трябвало да свали сигурно 100 турски самолета от над 1000 нарушения на въздушното им пространство. 

Америка изпраща Босна и Херцеговина оръжия на стойност 8.5 милиарда долара
Босна и Херцеговина военни служители пристигнаха и официална оферта, при които въоръжените сили на Босна и Херцеговина трябва да получат дарението на стойност 8,5 милиарда щатски долара в ръцете като подарък на Съединените щати.
Американците са предложили логистична поддръжка, обучение на военнослужещи и военни пилоти и техници, както и гарантиране на доставките на резервни части за всички оръжия, за да бъдат изпратени на Въоръжените сили на Босна и Херцеговина.
Източник: CNN.COM
http://balkanbreakingnews.com/amerika-salje-bosni-i-hercegovini-oruzje-u-vrijednosti-8-5-milijardi-dolara/
-------------------
това са повече пари и от Украйна?и за какво?кой е следващия догодина-Македония,Сърбия?свъта е полудял!отвсякъде смърди на война!

page14-650x250.jpg

преди 32 минути, miro20 написа:

Няма да  е било живот XD Какво те правиха, признай си. 

преди 4 часа, kolev_74 написа:

Няма обикновени турци - всички са мюсулмани и малко или много ислямисти. Не мисля, че това е човешко и тази религия е нормална - вързали по един колан експлозиви на кръста си, взели по един автомат и крещейки Анал Акбар избиват хора.

Нападат в гръб руски самолет и го свалят, за да предизвикат провокация. А колко пъти турските самолети нарушаваха гръцкото въздушно пространство?! Но в Сирия вече са установките С-400  -ердуган и дивотоуглу ще си получат заслуженото.

Жалко, че нашите управляващи са продажни и гъзоблизци, и вместо да изразят правилната позиция и подкрепят Православна Русия, нашите мълчат като шунди и се подмазват на обонго и резаците

Не се самозабравай и не дрънкай простотии.Това, че някой рядко прост идиот е докарал сума ти беди на Турция не е повод за подобни обобщения, още повече че далеч, далеч не всички в Турция, а да не говорим за арабските страни са съгласни с тази невиждана глупост.Нима родните ни продажни политици не са същата стока? Говедото, изпълняващо длъжността Президент на България, нееднократно се е изказвало и действало против Русия.Нима мнозинството българи са съгласни с него.Защо тогава не допуснем, че съвсем не всички турци са съгласни с тия действия.?Нали те ще операт пешкира? Нима тук някой се съмнява, че Русия ще накара Турция во веки веков да помни тази щуротия.Подобен ход не се прощава и отговора ще е подобаващ.

Турските изтребители свалиха Су-24 заради сина на Ердоган

Фирмите на Билал изкупуват от "Ислямска държава" не само петрол, но и пшеница и исторически ценности.

Турски изтребители свалили руския Су-24 заради сина на президента Реджеп Ердоган. Това заяви пред РИА Новости сирийският министър на информацията Омран аз Зуби. Свалянето на бомбардировача било в отговор на унищожаването на стотици цистерни с петрол, които бойци от "Даеш" ("Ислямска държава") изпратили от Сирия към Турция. Целият товар бил изкупуван от компанията на сина на Ердоган.

Точно заради този бизнес Турция станала нервна, когато Русия започнала да бомбардира "Даеш". Изнервил се и Ердоган. Компаниите на сина му Билал внасяли не само петрол, но и пшеница и исторически ценности.

http://www.blitz.bg/news/article/377566

преди 3 минути, Aumi написа:

Турските изтребители свалиха Су-24 заради сина на Ердоган

Фирмите на Билал изкупуват от "Ислямска държава" не само петрол, но и пшеница и исторически ценности.

Турски изтребители свалили руския Су-24 заради сина на президента Реджеп Ердоган. Това заяви пред РИА Новости сирийският министър на информацията Омран аз Зуби. Свалянето на бомбардировача било в отговор на унищожаването на стотици цистерни с петрол, които бойци от "Даеш" ("Ислямска държава") изпратили от Сирия към Турция. Целият товар бил изкупуван от компанията на сина на Ердоган.

Точно заради този бизнес Турция станала нервна, когато Русия започнала да бомбардира "Даеш". Изнервил се и Ердоган. Компаниите на сина му Билал внасяли не само петрол, но и пшеница и исторически ценности.

http://www.blitz.bg/news/article/377566

да,вярно е-повече тук-

http://www.zerohedge.com/news/2015-11-25/meet-man-who-funds-isis-bilal-erdogan-son-turkeys-president

Само Миро не разбра - СУ 24 въобще не е напускал сирийското въздушно пространство!   Затова е паднал на 4 км от турската граница в Сирия.  Турция гузно спря полетите над Сирия - за да не ги унищожават техните самолети  руските C 400.   Руснаците може да сложат същият чадър и над кюрдите в Ирак.   Турските бомбардировки там досега са убили безброй невинни хора...Китай правилно отбеляза - Турция не отчита с кого отива на военно противопоставяне.  Руската федерация се състои от 24 републики и е най-голямата държава в света. А президентът им Путин е с незапомнен  88 % рейтинг и с почти всеобщо одобрение...

imageproxy.php?img=http%3A%2F%2Fnovorus.info%2Fuploads%2Fposts%2F2015-11%2F1448559313_1448550230_large_1c7b27b6b5-290x190.jpg&key=d636fb8dc6e199be615c22e4178f55b5a705ab7f9aec1e484f690da31907f277Пираты XXI века

Рано утром 24 ноября в районе сирийско-турецкой границы в провинции Латакия турецким истребителем F-16C в сирийском воздушном пространстве в упор и без предупреждения был сбит наш фронтовой бомбардировщик Су-24М. Пуск был произведён с сирийской территории (F-16C чуть «залез» за линию границы) с дистанции меньше 1000 м ракетами малой дальности «Сайдвиндер» с инфракрасными (ИК) головками самонаведения (ГСН). Турецкий самолёт не включал РЛС, опасаясь быть обнаруженным и «задушенным» радиоэлектронными помеховыми средствами бортового комплекса обороны бомбардировщика. Его наводили по сигналам РЛС с земли. Пуск ракет с такой дистанции шансов бомбардировщику не оставил.

Ясно, что российский самолёт границу не пересекал – он и упал на территории Сирии в 4 км от границы. Не вызывает сомнений, что турки заранее спланировали эту акцию.  Не съм очаквал подобно подло, цинично и глупаво до самоубийственост поведение от турците.

Датата и часът са верни. Също и разстоянието от границата, където е паднал самолетът.

Другото е майтап.

`Начи фактически Турция е против Сирия, а не против ИД. Май наистина скоро на територията на Турция може да няма нищо друго освен радиоактивна стъклена стопилка

...и като се събуди?

Де си бе Миро - да не умря бе????

Я, да те питам нещо, теб и дружките ти!
Защо винаги Русия е виновна за всичко?

Защо е враг №1 на САЩ и Европа след като вече отдавна не е комунистическа страна и не изповяда тази идеология?

Защо и с Путин и или с който и да е друг???

Неее! Не се харесва Путин по една причина! Путин заяви, че повече Русия няма да поема по пътя на Горбачов водещ до териториално делене, политическо и икономическо отслабване и външна зависимост! 

САЩ не могат да преглътнат, че вече няма да са №1 и сметките им могат да бъдат объркани от силен и могъщ опонен, а опонента се нарича Русият! Целта е да се "стъпка" Русия т.е единствения опонент а това може да стане с политически интриги, създаване на "горещи точки", а като гладам не се изключва и война и то световна!

Схемата за сега работи, но кога ли ще се обърка нещо! Ако все пак се обърка нещо то бъди сигурен, че няма да можем да спори и то во веки!

преди 11 минути, Blago72 написа:

Датата и часът са верни. Също и разстоянието от границата, където е паднал самолетът.

Другото е майтап.

...и като се събуди?

Говорит Москва“!:)

преди 7 минути, Black Power написа:

Де си бе Миро - да не умря бе????

Я, да те питам нещо, теб и дружките ти!
Защо винаги Русия е виновна за всичко?

Кой е казал че РФ е виновна за всичко ? На конкретни теми давам аргументирани отговори, и насоки за размисъл ако мога така да се изразя,  на които путинските слепи пропагандатори нямат отговори.Липсата на отговори пък води до някаква личностна беззъба ярост и обиди към мен  , която така и не мога да си обясня, но и няма значение.. не   ми прави грам впечатление :)

преди 1 час, miro20 написа:

Да бе живял...в Междуреченск или май в Благоево :D

Впрочем не отговори на въпроса на колегата. Типично за тебе по-терлици се измъкна.

преди 23 минути, miro20 написа:

Липсата на отговори пък води до някаква личностна беззъба ярост и обиди към мен  , която така и не мога да си обясня, но и няма значение.. не   ми прави грам впечатление :)

Разбира се, че не ти  прави и грам впечатление.Това го разбрахме благодарение на любезното ти акцентиране, във всеки пост, на това крайно незначително обстоятелство.Радвам се че си така широко скроен. 

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 33 минути, badr написа:

Разбира се, че не ти  прави и грам впечатление.Това го разбрахме благодарение на любезното ти акцентиране, във всеки пост, на това крайно незначително обстоятелство.Радвам се че си така широко скроен. 

Не във всеки пост, а  в отговор на такава простотия и офтопик, както в случая и цитирам. Дори повечето пропускам .. и е странно че теб ти прави впечатление точно редките ми отговори :) а не тоновете помия към мен.

Както и да е... малко дежавю по темата от 2012 г :

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=922034

преди 1 час, attj написа:

Само Миро не разбра - СУ 24 въобще не е напускал сирийското въздушно пространство!  

Странно... аз пък си мислех че отдавна никой не спори че има нарушение на турската граница.. Спори се за колко си там секунди било станало... и т.н. но никой не оспорва факта на нарушение /поредно/ от руските самолети.

Ама кой съм аз че да знам.. пак "съм неразбрал" :):)

Ще трябва да си сверя новинарските емисии с пан.бг , петел.бг, поглед.инфо, Волгин, "русвесна" или "руски дневник" :)

ама айде друг път :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.